Svar om hjälm

Publicerat: 2011-03-28 Kl: 15:26:55 | I kategori: Allmänt


Eftersom "Mari" vill vara anonym så svara jag här på din fråga om varför Anton inte har hjälm.
Ja, det är en bra fråga. Det är väl för att vi inte fått tummen ur helt enkelt. En hjälm ska absolut inhandlas men än så länge så sitter ju Anton alltid framför Niclas och då håller han om runt honom. Så jag tror att risken att han ska ramla av i den hastigheten det går är rätt liten. Men självklart är inte det ett försvar, hjälm ska man ha, helt klart. Egentligen borde den där hjälmen användas då Anton leker ute på våran gård den här årstiden eftersom chansen att han slår sitt lilla huvud är betydligt större då på grund av all is.

Kommentarer
Postat av: Sofie

Haha, ja våran Arvid har inte heller någon hjälm och har i vinter hunnit åkt både skoter och fyrhjuling ett antal gånger. Vi var iväg och provade en hjälm men den var på tok för tung så det är inte förrän nästa år han kan få en sådan. Men sen är det väl upp till varje förälder hur de "skyddar" sina barn. Sälv har jag haft Arvid i min famn de gånger vi "glidigt" runt i vinter och det har gått alldeles utmärkt och smärtfritt :)

2011-03-28 @ 19:56:40
Postat av: Anonym

2011-03-28 @ 19:57:08
URL: http://sofiestelnacke.blogg.se/
Postat av: Anonym

Läste om det "anonyma" inlägget och kan inte låta bli att göra ett litet inlägg.. :-) Små barn, under tre års ålder ska helst inte använda hjälm vid ex. skotertur. Nacken har fortfarande inte byggt upp tillräckligt mycket muskler för att orka stabilisera deras lilla huvud med hjälm på, gäller även de lättaste hjälmarna. :)

2011-03-30 @ 02:35:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0