Det där med att plocka svamp har aldrig in...

Publicerat: 2011-09-30 Kl: 23:00:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_2505 (MMS)

Det där med att plocka svamp har aldrig intresserat mig, men mamma och pappa och även brorsan är tydligen besatt, i alla fall om man kollar på mängden de plockade då "de bara skulle ut en stund". Här sitter pappa och rensar sedan flera timma tillbaka och då är det på bilden bara en tredjedel av vad de hade där hemma.  Så gott är det väl inte med svamp?


Det där med god sömn

Publicerat: 2011-09-29 Kl: 20:03:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Det spelar som ingen större roll att Anton alltid vaknar 05:15..eller vaknar? Jag tror nästan att han går i sömnen för rätt var det är märker jag hur han kommer på min sida av sängen och ser helt tom ut i blicken, klättrar upp och lägger sig brevid mig, hellst på min kudde också och stänger ögonen igen. Ibland har även Amanda hamnat i våran säng vid 4 snåret eftersom det verkar vara den ständiga "varavakentimmen" och eftersom inte jag (och absolut inte Niclas) orkar sitta brevid henne i spjälsängen och vänta på att hon ska somna om, alternativt springa mellan hennes säng (som står 3 meter bort, men ialla fall) och våran för att stoppa in nappen ett par gånger så får hon ligga mellan oss.  men vad gör det? det är ju så mysigt! Men tyvärr kan det bli en aning trångt med alla fyra där eftersom barnen är duktig på att breda ut sig. Så imorse sa jag till Niclas att lägga sig med Anton i hans säng och få honom att somna om där. Eller somna om och somna om, få honom att ligga i sin egen säng ialla fall. Den uppgiften tog han på största allvar....men hade lite svårt att avsluta den...

Då jag och Amanda klev upp vid 6:30 hade Anton hört oss och kättrat över sin pappa och sedan ur sängen. Vi åt frukost, lämnade Anton på dagis kommit hem och städat lite och tillslut gick jag in till en dubbelvikt Niclas som kl 9:30 fortfarande låg kvar i Antons säng.

Jag : Hurru du! jag tror nog att du kan kliva upp nu för att Anton har somnat, hunnit vakna igen och gått på dagis serru!

Niclas: Mmmmm...

Jag och Amanda åkte till indal på kyrkis och ringde Niclas vid tolv tiden då han precis hade klivit upp. Han var som en 90 åring i kroppen!

Lycka är att vara två

Publicerat: 2011-09-28 Kl: 22:08:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Storebror tar hand om lillasyster som vanligt.


Kalas för större barn

Publicerat: 2011-09-28 Kl: 09:52:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag fick en kommentar av min kära mor på tidigare inlägg gällande barnkalasen. Jag kopierar vad hon skrev helt enkelt :)


"Ja det var roligt att ni kom!!
Ang barnkalas så är det lite vinter vila med det ett tag fram över. Men vi kommer nog igen, så fort det finns lediga dagar mellan flygningarna.
Lördagar har varit en bra dag hitills.
Barnen bör fylla mins sex år för att få ha sitt kalas hos oss. Då går vi genom säkerhetskontrollen tittar i ett flygplan åker bandvagn och brandbil.
Sprutar massor av vatten från brandbilen och avslutar med lite glass o godis påse på restaurangen.
Välkomna !! "


Omma!

Publicerat: 2011-09-27 Kl: 21:42:38 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Igår då vi var nere i stan och snurrade omkring i olika ärenden så ringde vi barnens mormor lite spontant och frågade om vi kunde få svänga förbi på hennes jobb och göra ett litet studiebesök. Om vi kom på en gång så gick det bra och på 10 minuter var vi där, på midlanda flygplats där mormor jobbar som flygplatsbrandman och då också som säkerhetsvakt i kontrollen bla .

Anton var nästan i chocktillstånd under den dryga timmen vi var där. Han hade väl inte i sin vildaste fantasi kunnat tro att han skulle få vara med att testa brandlarmet, åka brandbil på start och landningsbanan, skjuta med vattenkanonen på en buss, starta sirenen och dessutom göra allt det med "Omma".  Han och Amanda satt som två ljus i mitt knä och då vi klev ur upprepade han i säkert en halvtimme "Schlapbil me omma, Schlapbil me omma, Schlapbil me omma" (lastbil med mormor)

Ni förstår ju vem som är Antons idol nu mera!




Visste ni föresten att man kan ha sitt barnkalas där?

Klicka här för att komma till artikel 


Idag hänger vi hos mormor och morfar. Anto...

Publicerat: 2011-09-25 Kl: 15:56:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_9040 (MMS)

Idag hänger vi hos mormor och morfar. Anton har varit på utflykt med "Omma" och har nu intagit sin plats som hjälpreda i köket.


Tomtar i sängen

Publicerat: 2011-09-24 Kl: 23:07:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vi lever!

Då jag för någon dag sedan satt och plockade i alla kläder jag köpt på gekås så fick Anton syn på en tomteluva och en röd fin dräkt som han blev förtjust i. Ja gärna för mig sa jag och klädde på både honom och Amnada (som automatiskt åkte dit på det såklart!) Å de blev ju så söt så jag trodde jag skulle dö! Gissa om jag längtar till julen nu!?

Så med risk för att verka väldigt knäpp....här kommer mina små tomtenissar!




Hela helgen lång

Publicerat: 2011-09-19 Kl: 10:27:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



Då var jag hemma igen efter en resa till Ullared. Åkte på tosdag morgon och gick på gekås hela fredagen och lördagen. Tanken var att vi skulle åka hem på söndag morgon men vi bestämde oss på lördag kväll för att bara packa ihop och städa stugan och börja åka hemöver. Vi var ju trots allt fyra stycken som kunde turas om att köra och sova. Så starx efter kl 06 på söndag morgon stod jag hemma på bron, redo att pussa och krama massor på barnen och Niclas...och att sova!

Handlade mest kläder till barnen. Vanliga innekläder, finkläder och vinterkläder men också lite till oss. Julklappar i alla former och lite annat smått och gott som lätt följer med i vagnen. Jag tror att vi var inne i varuhuset sammanlagt 18 timmar under de två dagrana och gjorde alla fyra  tillsammnas av med närmare 26 000 kronor. Men då behöver vi inte hanlda kläder igen fören till sommaren, inte heller några julklappar. Och kul hade vi! Det är stort, det är trångt men man mår inte dåligt. Eller jo, många stackars barn som såg helt färdig ut. Det kanske inte är så lämlipgt för alla att följa med sina föräldrar dit (beronde på ålder och hur länge man är där såklart) Alla pappor som hängde över sina vagnar tillsammans med barnen såg rätt trött ut de med.

Men tillbaka till vardagen och allt vad det innerbär. Det var en mycket ledsen Anton som jag lämnade på dagis idag, hoppas att det gick bättre då jag gått därifrån. Ska hömta honom om 1½  timme. Mammas älskling! Min andra lilla älskling har blivit förkyld igen och ligger och trynar i rummet brevid.


 

Två trötta igår kväll


Min dag...

Publicerat: 2011-09-14 Kl: 20:24:01 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Uppstigning 06:07 idag. Morgontvätt och påklädning av barnen, frukost till oss tre, blöjbyten igen, diska undan i köket, drog ett varv med snabeldraken genom halva huset, in med en tvättmaskin...OJ! är klockan redan 8? Iväg på dagis med Anton, hem och fortsätta städa och tvätta, lunch...osv osv. Jag behöver ju inte berätta min dag i detalj, men ni vet småbarnsförälder. Barnens mormor kom förbi och vi åt middag badade barnen, myste med välling framför bollibompa, mormor åkte hem och barnen gick och la sig. Nu sitter jag här och tänker, åhhh..detta var en lång dag och nu ska jag sätta med ner själv och ta hand om mig lite. Då jag för 10 minuter sedan startade upp datorn och slängde mig ner i soffan så upptäckte jag att jag fortfarande hade på mig det jag sov i !....hmm, ja i alla fall sovlinnet. Jag har ju för sjutton inte ens tagit på mig en BH idag och inte borstat tänderna heller tror jag...haha. Det var någonstarns i morgonstöket som jag glömde bort mig själv. jag klev upp, tog på mig ett par byxor, petade i linserna, drog upp luggen i en hårnål, på med storstövlarna (eller tog jag gympaskorna idag ?) och en jacka på det. skulle väl göra mig själv klar senare antagligen..men ja, jag kom inte längre än så.  Men mitt i allt så har jag haft tid att pussas och kramats och lekt massor med barnen mellan varven. jag vill verkligen inte kalla det här en jobbig eller dålig dag på något vis, snarare toppendag! Niclas fick vi träffa några få timmar mitt över dagen innan han drog iväg på jobb. Men imorgon då kan jag klä på mig lite bättre, sminka mig, fixa håret och känna mig snygg och ren och det kommer kännas underbart :)

Imorgon.....ångesten börjar komma krypandes! Imorgon bitti åker jag med ett gäng ner till Ullared och kommer inte hem förens på söndag kväll. Hur ska detta gå!? Skönt med egentid och att få vara bara Emma, men mina småtroll då? Jag tror inte ens jag varit ifrån Niclas såhär länge under dessa 6 år. Men jag och Ann får väll sitta och grina ikapp då eftersom vi sitter i samma båt. (inbillar mig att det känns lite bättre av den anledningen) Nu ska jag packa en liten väska tills imorgon. Man vill ju inte ta upp massa plats som kan behövas på hemvägen.

Jag undrar jag hur många gånger jag kommer ringa hem för att höra hur det går eller vad de gör, om barnen är glad, om de har bajsat...vadå hönsmamma? Efter den här helgen kommer jag längta efter måndag morgon !

Vi hörs på

Inget dagis för Anton idag (15 Tim/veckan ...

Publicerat: 2011-09-13 Kl: 09:56:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_9174 (MMS)

Inget dagis för Anton idag (15 Tim/veckan går han ju) Men vi är väldigt leksugen så vi åker ner till stan så Anton och Amanda får leka med sina kompisar Matilda och Melina och jag med deras mamma.  Det lär nog planeras lite inför Ullaredsresan som är på torsdag. Åhh...jag både längtar samtidigt som jag gruvar mig något fruktansvärt över att vara ifrån barnen och Niclas så länge. Det är vi verkligen inte van! Men Niclas styr säkert upp något roligt med dem i helgen, så det ska nog gå bra. Kanske skönt för dom (läs Niclas) att inte jag är med och styr och ställer hela tiden ;) Hoppas ni får en bra dag, det ska vi ha :)


Tankar om tv

Publicerat: 2011-09-11 Kl: 21:19:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Kanal fyra- halv åtta hos mig
kanal fem- fyra stjärnors middag

Kanal tre-True talent
kanal fyra- The voice Sverige

Det är ju samma sak hela tiden. När kommer det något nytt? Det är tävlingar i musik, tävlingar i mat, tävlingar i vikt, tävligar i allt.  Men alltså hallå, jag slutar snart titta på tv. Som tur är så finns det några bra serier som snart drar igång tex. deperate och grey´s. Alla födabarnprogram börjar vi också känna rätt less på nu va? Det har också vistats på alla kanaler.

MEN!....
Nu i höst kommer det ett (såklart två)program som kan vara värt att se. SVT - Barn till varje pris (26/9) Svensk dokumentärserie som följer ett tiotal par som försöker skaffa barn.  Tv3 - Drömmen om ett barn (6/10) Renee Nyberg följer sju ofrivilligt barnlösa par och en singeltjej i deras kamp att få barn via IVF-behandlingar. Ja åter igen samma på olka kanaler, men i vilket fall tänker jag denna gång titta på båda. Jag tänker ofta på de som inte kan få barn... det är orättvist, livet är orättvist! Man hör folk säga (jag hör även mig själv ibland tyvär!) "Jaha, när ska ni skaffa barn då?" Alla vill ju inte ha barn och alla kan inte heller få barn. Det måste vara otroligt jobbigt att få den frågan när folk uttrycker sig som att det vore det är en självklarhet och där står man ofrivilligt barnlös.

Ett annat bra program som går på svt1 är En andra chans, berättelsen om några av dem som drabbats av en allvarlig olycka som förändrat deras framtid. En serie om hur det är när villkoren för det fortsatta livet plötsligt förändrats, hur man då kan finna argumenten för att fortsätta vilja leva ett innehållsrikt liv.

Visas på svt1 på torsdagar kl 21


En serie om mod, styrka och stor livsglädje

En andra chans är berättelsen om några av dem som drabbats av en allvarlig olycka som förändrat deras framtid. En serie om hur det är när villkoren för det fortsatta livet plötsligt förändrats, hur man då kan finna argumenten för att fortsätta vilja leva ett innehållsrikt liv.

 
 

En serie om mod, styrka och stor livsglädje

En andra chans är berättelsen om några av dem som drabbats av en allvarlig olycka som förändrat deras framtid. En serie om hur det är när villkoren för det fortsatta livet plötsligt förändrats, hur man då kan finna argumenten för att fortsätta vilja leva ett innehållsrikt liv.


Trötta ben

Publicerat: 2011-09-09 Kl: 09:42:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag tyckte jag gick och gick igår fram och tillbaka på byn under hela dagen igår. Räknade efter och det blev 12 gånger förbi brevlåda, farbrorn som sitter och röker på bakongen där borta måste ju fundera om jag fått något fel.  Men lämna och hämta på dagis, handla på ica 2 gånger, glömma något hemma och vända tillbaka, och en promenad på kvällskvisten (som om det inte räckte) Motion fick jag..och skavsår.

Mysigaste svängen var då pappa Niclas kom hem från jobbet


Promenad nu...hur  tänkte jag egentligen?!

Publicerat: 2011-09-07 Kl: 19:16:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_8292 (MMS)

Promenad nu...hur  tänkte jag egentligen?!


Anton kom nyss hem fram dagis och ville "o...

Publicerat: 2011-09-07 Kl: 13:08:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_3748 (MMS)

Anton kom nyss hem fram dagis och ville "ochoch" sova i vagnen som barnen där uppe gör. Han sover ju annars hemma i sin säng. Så till veckan kanske han får ta sin vila på dagis i sin vagn som de andra mindre barnen helt enkelt.


Tredje dagen

Publicerat: 2011-09-05 Kl: 12:53:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu var tredje dagen inskoling för Anton avklarad och det gick kanon. Jag hade väl aldrig kunnat drömma om att han skulle vinka åt mig då jag skulle lämna honom första gången. En timme senare kom jag tillbaka och det hade gått jätte bra. Han hade frågat efter mig en gång och nöjt sig med svaret att jag gått hem en stund och snart skulle komma tillbaka.

Nu sover båda barnen i varsin vagn på bron och jag kan säga att jag skulle gärna vilja ha en jag med att krypa ner i. Kanske soffan får duga åt mig istället.

Små vackra barn

Publicerat: 2011-09-04 Kl: 21:26:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var lilla Freja med familj här.



Anton visar brudarna hur man ska göra! Freya ser rätt intresserad ut medan Amanda är rätt van och verkar oberörd av storebrors vansinnesvolter


Antons morbror Emil har visat skoterfilmer...

Publicerat: 2011-09-04 Kl: 07:24:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_3647 (MMS)

Antons morbror Emil har visat skoterfilmer på datorn, så nu är det bara det som gäller! Här vaknade båda barnen kl 06 idag och jag trodde jag skulle få sovmorgon. Tyckte nämligen att det var Niclas tur att kliva upp...men titta längst bak i bild  ( kanske syns dåligt) där någon ligger i Antons säng och snarkar. Det är pappa Niclas som tydligen misslyckades då han försökte då Anton att somna om imorse, å där blev han visst kvar.


Vad betyder ditt namn?

Publicerat: 2011-09-02 Kl: 22:20:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



Amanda
är ett kvinnonamn med latinskt ursprung med betydelsen den älskvärda, ordagrant "hon som bör älskas".

Anton, mansnamn av tyskt ursprung. Det motsvarar latinets Antonius som betyder "den ovärderlige"

Emma är ett kvinnonamn av tyskt ursprung med betydelsen "den höga" eller "den uppsatta".

Niclas eller Niklas är ett mansnamn och en nordisk kortform av namnet Nikolaus som har grekisk härkomst. Nikolaus är bildat av orden Nike - "seger", och laos - "folk".

Namntoppen.se

Tycker att barnens namn betyder någonting fint, älskvärd och ovärderlig. Men våra namn? ja det var inet mycket att komma med!


Ikea

Publicerat: 2011-09-02 Kl: 18:14:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



Nöjda och glada barn på Ikea nu i eftermiddag


Nu smattrar det i tangenterna

Publicerat: 2011-09-01 Kl: 21:57:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var det som sagt första dagen på dagis och trots att Anton är rätt gammal (2år3mån) nu när han börjar så är han trots det yngst på sin avdelning. Han möttes påväg mot grinden av grannflickan som ropade "Hej Anton! Jag öppnar åt dig" haha. Vilket härligt välkommnade. Den flickan och en till pojke visade Anton runt och berättade vad man gjorde i de olika rummen. Vi var först ute en stund och sedan inne. Det kommer bli så bra för honom där och det verkar vara ett jätte bra ställe och bra fröknar. (ser ni hur jag skriver, fröknar och dagis. Jag tänker faktiskt kalla det så, sådeså) Ur och skur dagis är det dessutom, kan ju inte bli bättre :)

Nu har jag plockat fram lite som ska tas med imorgon och läggas i Antons låda. Jag som trodde jag hade mycket kläder till Anton...men näe, han har ju vuxit som bara den här i slutet av sommaren. Tur det blir ullared här framöver så jag får fylla upp lite med både det ena och det andra.

Ikväll har vi firart sambon och barnens pappa Niclas som fyller 25, egenligen imorgon men då är han inte hemma på hela dagen eller kvällen. Mer kalasande blir det på söndag. Oj va mycket gott det blir den här helgen.

Näe, hopp i säng kanske för imorgon ska vi vara på dagis kl 8 så man får väl kliva upp efter kl 06 för att hinna med sig. Idag var barnens farmor här och tog hand om Amanda då jag och Anton var på inskolning men imorgon blir hon med. vet inte riktigt hur jag ska göra till veckan efterom hon både ska hinna äta och vila under den tiden vi blir där. Ska få hjälp av svärmor en av dagarna iaf, kanske onsdag. Men det kanske är bra att man har fullt upp med henne också så slipper man klamra sig fast i Anton..haha.Näe,  men det får gå helt enkelt, såvida inte någon av mina fina vänner eller familj vill låna henne någon timme på måndag eller tisdag förmiddag ? ;)

Fick en fråga av signaturen "Malin" som undrade om flaskmatningen. Jag ger Amanda välling i flaskan, mild havre från 6 månader. Jag "lockade" henne med att ge sempers fruktdryck (från 4mån) i flaskan så hon skulle få smak för det och lära sig att man ska suga på den. Till slut gick det :) Nu tränar vi henne att somna om på natten utan att behöva smaska välling hela tiden. Hon får flaskan 1 gång/natt och annars försöker jag natta om henne på samma sätt som jag gör på kvällen. dvs sitter brevid och säger "Nu ska Amanda sova, god natt och sov så gott..100 ggr typ! haha. men det går bättre för varje natt. Nu vaknar hon bara hälften så många gånger som tidigare och skriker inte alls lika högt. Jag hoppas att hon snart ska sova så bra så det blir hela natten utan mat. Men hon ligger som sagt fortfarnde under sin kurva lite så en flarra tycker jag hon ska få! :) Ja det där var ju inte vad "Malin undrade, men orden bara flödar här.

Så, nu har jag hängt ut min familj färdigt för idag. Så nu kan ni i helgen åter igen säga " ja, jag läste det på bloggen din" haha. Hör den frasen flera gånger i veckan.

Orkar inte läsa igenm så det lär vara dubbelt så mycket felskrivningar än vanligt, det får ni leva med. God natt var det!

RSS 2.0