Gott nytt år

Publicerat: 2010-12-31 Kl: 12:46:05 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Själva nyårsfirandet brukar för det mesta vara på kvällen och då är det inte så mycket för Anton att vara med på. Ja, han vill ju lägga sig där efter kl sju så vi passde på att göra nått roligt med honom nu på dagen istället. Vi tog oss en lagom sväng på skotern alla tre. Äntligen!...tyckte Anton som har pratat om pappas skoter i en vecka nu sedan Niclas körde på den här ute. Så det blev årets sista tur samtidigt som det blev säsongens premiärtur.
Nu sover lilleman och vi ska väl ta å röja upp här innan våra gäster kommer. Kanske man ska leta fram en klänning och ta på sig dagen till ära. Ja, vi lyxar till det med en dusch också ;)


Rackarungar

Publicerat: 2010-12-29 Kl: 20:21:41 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Anton fick besök av polaren Noel idag. Det har kramtas, ätits, sovits, grinats, skattats, knuffats, pussas, bajstats...ja hela regristret har de hunnit igenom. Men summa sumaro...heter det verkligen så? ja i vilket fall så har dagen varit mer än bra, mycket bra har den varit! Men nu är mamma Emma helt slut kan jag lova!
Anton har precis blivit tyst inne på sitt rum så jag antar att han sover. Nu är det undanplockat och ordning och reda här hemma och sammandragningarna i magen har inte kunnat vara värre skulle jag tro. Att jag ens sitter här och skriver i bloggen! Jag ska genast lägga omkull mig med benen i högläge och njuta av en god apelsin. Men var är Niclas då? Ja oplanerad övertid så klart, vad annars? Inte nog med att han inte fick vara ledig i mellandagarna, han blev tvungen att jobba över två kvällar i rad också. I går gjorde det inget men idag hade jag vela hadt hem honon till klockan fem, så de så! Men nu är det bara en arbetsdag kvar och sedan ska vi fira lite nyår med god mat och trevligt sällskap.Nu ska jag titta på "föräldrarfritt" på kanal fem. Ska bli minst sagt intresant!

Utelek

Publicerat: 2010-12-27 Kl: 18:53:29 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Värsta braiga julklappen! Snowracern var så bra så Anton höll på att få två stycken i julklapp.
Idag har jag och Anton varit ute med den i 1½ timme och han ville aldrig komma in. Vi tog oss en tur ner för backen från vårdcentralen här hemma och det kan hända att det gick lite väl fort! Kanske håller oss till lite mindre branta backar ett tag till. Iaf där det inte kommer bilar. Som våran backe ner till vårat hus tillexempel, det är ju bara vi som bor här så man behöver inte vara rädd att det kommer massa bilar i full fart.Å den är ju till och med rolig tycker Anton. Nu var pappa Niclas sugen att åka lite med Anton så dom är precis ute och gör ett sista ryck ner för backen ett par gånger innan ögonlocken kommer falla ner på Anton och det är dags för sängen.


Inte sur, men koncentrerad!Det var den julen

Publicerat: 2010-12-26 Kl: 12:25:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Julafton blev lika bra som man alltid hoppats på. tack för det. Fullt hus hela helgen, vi skulle kunna ha stängt av värmen nästan....eller ja, nu var det ju -30 ute så det hade nog inte varit sån bra idé ändå.
Antons farmor och hennes Tomas kom upp mitt över dagen och firade med oss och på kvällen kom min familj och moster med familj. Även farbror Linus och hans Carro kikade förbi. Jag tror vi var 15 stycken sammanlagt. På juldagen kom Antons farfar och den sidan av familjen, ja jag tror vi var 11 stycken här igår också på mat och mys. Anton har fått så mycket fint, å vi med för den delen.
Igår kväll var jag bra trött kan jag lova! Men det är ju bara jul en gång om år så vad gör det? Vi fick lite främmande igår kväll också och kikade på småstadsliv firar jul.

Idag är det nästan som en vanlig söndag, men bara nästan eftersom det inte är vilken söndags som helst. Det är dags för tvåårs kalas för Antons kompis Matilda. Anton ligger just nu och vilar upp sig för att fara iväg på bus med barnen. Hoppas han sover länge så han orkar med sig. Han har varit så go och glad hela julen och sovit precis som vanligt, men nu börjar även han se lite sliten ut. Niclas pratade nyss om en snabb sväng in på birsta. Birsta!? Pax för att jag och Anton sitter kvar i bilen i så fall!
Morgonklappen

Hela huset var fullt i folk i två dagar, mängder med paket och vi åt ju inte ens på våra vanliga
platser. Mycket märkligt tyckte nog Anton.Men nu är det vi tre kvar..å granen och alla leksaker.
Då jag frågade Anton förut om han var hungrig och om vi skulle gå till köket och äta lunch så
gick han dit och ställde sig och peka på bänken och sa " Mä!?" snacka om förvånad....det var ju tomt!
Han som trodde att vi nu mer hade flyttat ut vårtat kylskåp dit förgott. Himla knepigt alltså!
Hoho! Var tog alla vägen?

God jul

Publicerat: 2010-12-23 Kl: 20:17:21 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Nu tar vi jullov. God jul önskar familjen Malm/Sellén


Julstressen?

Publicerat: 2010-12-22 Kl: 19:58:33 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


I fjol var det lite smått kaos här hemma kvällen innan julafton då vi stod med skurkäppen i handen kl 11 på kvällen samtidigt som vi klädde granen och försökte spela bingolotto. Skinkan blev näst intill bränd ute i köket och vi var alldeles svettiga, hade knappt tid att sova för att skynda upp på morgonen och göra klart.

Detta år är det andra bullar! Eftersom jag vet att jag aldrig skulle klara av att göra som i fjol utan att riskera en förtidigt född bebis så krävdes mer planering denna gång. Å det hela gick till och med bättre än planerat. Tanken var att allt skulle vara klart här hemma tills ikväll och imorgon skulle vi lämna Anton hos barnvakt för att tillsammans handla all mat och de sista julklapparna, men min kära sambo han kan han! Han ordnade och trixade och väntas kliva innanför dörren om ca 5 min med alla mat och alla klappar. Han tog hela svängen efter jobbet idag med en lista som jag läste upp över telefonen. Så nu, 4½ timme senare rullar han in på gården. samtidigt har jag städat näst intill rubbet här hemma. Har sparat toaletterna tills imorgon. Men börjar man i tid så hinner man, det krävs bara lite planering. Å jag har ju turen att vara mammaledig också. Är ju inte fullt lika lätt för alla andra vanliga människor som jobbar på dagarna.
Imorgon väntar bara det roliga...klä granen, slå in klappar, spela bingolotto och provsmaka på skinkan.
Tack för det! Näe nu rullar älskling ner på gården, bäst att springa till dörren :) 
Sovstilen

Publicerat: 2010-12-22 Kl: 11:42:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag föreslog en lite tidigare vila för Anton än var det blivit de senaste två veckorna. Ett mycket bra förslag tyckte han. Han är ju så go då han springer in till sin säng, pekar och säger "dääär!"
Hörde nyss att det blivit tyst där inne så ja smög in för att kika till honom och sedan dra igen dörren lite. Vilken sovstil! Han måste ha somna mitt i sin lilla lek...va nu det var för någon!? Jag lägger honom alltid tillrätta, för hur skönt kan det vara att ligga sådär i en timme ?Städpatrullen

Publicerat: 2010-12-21 Kl: 20:48:21 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Här hemma städar och grejar vi för fullt, men inte någon stress för det ! Det är ju lite mysigt att påta på tillsammans tycker vi.

61 dagar kvar

Publicerat: 2010-12-19 Kl: 23:05:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Välkommen vecka 32!
61 dagar kvar till beräknad förlossningBarnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg. Källa: familjeliv.se


Emmas planering

Publicerat: 2010-12-19 Kl: 13:23:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag myser jag och Anton här hemma. Pappa Niclas jobbar extra idag men kommer och hämtar upp oss framåt fem tiden för att åka på 2 födelsedagskalas. Det ena i Tomming (indal) och det andra här i Liden, så det låg åt rätt håll om man säger så. Men vi plockar på å grejar här hemma och dagens mål är att storstäda sovrummet. Ja det borde inte ta lång tid kan man tycka.....om man inte hade haft en tredjedel av garderoben på golvet. Jag skulle tippa på att det tar mig en halvtimme att städa noga från golv till tak där inne, å det är väl lika mycket som jag orkar med också. Det är en aning frustrerande att inte orka med mera, men kör jag järnet så vet jag att jag kommer bli liggandes i flera timmar ikväll. Grejar man lite nu så kan man ta en litet ryck ikväll också.
Annars så planerar vi för fullt inför julafton. Lite ändrade planer än tidigare, men jag tror det kommer blir jätte bra. Niclas enda önskan på jul är att få vara hemma, så alla kommer hem hit till oss fast i omgångar. Först Antons farmor med familj och mot kvällen kommer Antons mormor och morfar och min moster med familj. På juldagen kommer Antons farfar med familj. Jag håller med Niclas om att det här känns mycket bättre än att fara å flänga åt olika håll på julafton. Vi gjorde det några år men det var mer stress än mysigt! Men jag tror alla andra verkar tycka om vårat förslag och på detta vis får vi ju tid att umgås och rå om varandra i utan stress. Lite stress känner jag inför veckan med all handling som ska göras, men vi håller just nu på att ragga barnvakt med farmor och mormor och det löser sig säkert på ett eller annat vis så kan vi uträtta det sista utan att dra med Anton in och ut på affärer och i bil.
Nu blev det som ett sorts skvaller inlägg om mig själv igen. idag har jag gjort det här och imorgon ska jag göra det där. Till frukost åt jag fil och jag har håret uppsatt i en knut. typ....
Snart vaknar lilltrollet mitt så jag ska stänga ner här och plocka fram lekmamman i mig. Kanske blir en sväng ut i djupsnön.


julebord

Publicerat: 2010-12-18 Kl: 20:43:42 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Här var det inte mycket skrivet på ett tag. Har väl haft fullt upp de senaste dagarna.
Igår var vi på jullbord på södraberget med Niclas jobb. Jätte trevligt med supergod mat, trevligt sällskap och underhållning. De hade gjort de så bra för barnen i år, Zillah och Totte var där. Ni vet hon med apan som buktalar...jätte bra var dom (hon). Men våran lilleman fick faktiskt vara hemma i år eftersom jag tycker han är för liten. Han får följa med oss då han blir lite större istället. Men han hade det så bra här hemma med farmor sin, så det gick då ingen nöd på honom. Niclas och han hade tidigare under dagen kört traktor och utfodrat kossorna hos Per-martin och skottat lite snö så han var på strålande humör då han och farmor vinkade hej då till oss för att fortsätta med en myskväll. Sovmorgon fick vi allihopa idag också, Anton sov till halv nio och jag och Niclas fick sova till kl 11. Det var verkligen välbehövligt!

Idag har vi fortsatt dagen i samma goda anda som igår kväll. Har ätit gomiddag tillsmmans med fina vänner också fick vi oss en gran å. Värsta bra!


Kanske inte så bra bild.

Göra nytta? Knappast!

Publicerat: 2010-12-15 Kl: 12:30:20 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Det är inte så värst jobbigt att vara mammaledig mellan kl 12-13  på dagarna. Om jag inte passar på att städa, plocka diska när liten sover? Knappast! Varför skulle jag göra det! Vore ju hur dumt dom helst. okej städa toaletterna och sånt som inte Anton ska vara uppe i kan jag passa på att göra vid sovtillfällen. Annars så både städar, diskar, tvättar och plockar vi tillsammans här hemma. Ibland pysslar Anton på med sina saker mer oftast vill han vara med och hjälpa till, dammsugaren är nog favoriten. Då han kört den ett tag kan jag ta över och han fortsätter med sopen eller torkar med en trasa. Han blir så stolt och mallig då han får hjälpa till och vara duktig. Får han tex inte hjälpa till att plocka ur diskmaskinen och sträcka sakerna till mig så kan han gallskrika. Undra om han tycker det är lika kul då han är 12? knappast! Därför passar vi på att syssla med vårat barnarbete medans det är av egen vilja. Näe, dricka upp latten var det!  Å föresten, jag passar på och sitter nu innan barn nummer två kommer för sedan kanske det inte blir så mycket lattedrickande.

 

 

 

 


Tisdag

Publicerat: 2010-12-14 Kl: 22:52:39 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


-28 grader här hemma i Liden idag på förmiddagen. Vad göra idag tänkte jag?  ville inte ens gå och handla på ica.
Vi (jag och Anton) startade motorvärmaren och rullade ner mot stan med govärme i bilen. Hörde att det var några grader varmare där. haha. Näe vi hade lite att uträtta och jag ville inte vänta tills nästa vecka då det ändå inte fanns mycket att göra idag. Vi tog en sväng på Willys och fick ett par påsar med med mat med oss, lite smått och gott från Rusta och avslutade med en sväng på birsta city för att kolla efter finkläder till Anton att ha på jul och nyår. Tittade runt på flera affärer men kunde inte bestämma mig. Men jag har iaf spanat in vad som finns så få Niclas inhandlar det till veckan istället och ta det slutgiltiga beslutet. Då det kommer till kläder, Antons kläder....ja då är det inte bara jag som bestämmer ska ni veta! Niclas har minst halva makten. Det får han mer än gärna ha, jag är glad att han bryr sig!

Det är väl lika bra att man sätter sig ner redan nu och börjar skriva en lista som sakta men säkert man matas av inför jul. Annars står man där dagen innan och har tusen ärenden hit och dit och inser att man inte hinner med allt. kanske Emma till och med ska avancera och skriva en veckoplanering.. Måndag - Gå igenom julgranspyntet Tisdag- Göra en storstädning som sedan bara behöver finputsas närmare helgen...osv. Ja, en liten "göralista" får det bli!
Luciabild

Publicerat: 2010-12-13 Kl: 10:49:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Vi tjuvstartade luciafirandet redan igår med fika och mys tillsammans med Antons mormor.


Om det gick bra vid läggningen igår? Jodå, över förväntan. Anton klev upp och kom ut till oss två gånger och andra gången stannade Niclas med honom där inne och satt brevid på golvet och passade. Själv gick jag och diskade och lyssnade sådär lagomt på gallskrik i ungefär 15 minuter innan han gav upp och somnade. Han hade väll satt sig upp sådär 20 gånger men insåg väl att det inte var lönt att försöka nå mer eftersom pappa bara la ner honom igen.  Vaknade och var ledsen i natt men jag satte mig på golvet brevid och då blev han lugn och somnade om. Ropade som vanligt i morse "maaaaammmmmmaaaa" och väntade tills jag kom och hämtade honom. Vore ju bra om vi håller det så ett tag så han inte springer omkring och hittar på hyss i smyg på morgonen då han vaknar. Men det hinner gå fler tåg, inatt kanske han gör tvärtom på alltihopa.

Storkille

Publicerat: 2010-12-12 Kl: 15:59:56 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Titta så bra det blevBlir förmodligen inte lika bra vid läggning! Tror ni han kommer ligga kvar i sin säng då vi lagt ner honom och sagt god natt? Knappast! Men det är bara att ta tag i det efterom han inte kunde ha kvar  den höga sidan eftersom han flera dagar hängt med foten över kanten och på väg ur.
Den här sängen får han ha någon månad till bara eftersom vi kommer köpa en ny till honom. Denna säng ska höjas och ställas om till bebisen, så det är väl lika bra att börja vänja då. Vi hittade en bra planka som vi kunde kila fast. För hoppningsvis rullar han nu inte ur sängen i sömnen lika lätt som han skulle kunna göra utan den.


Helg eller?

Publicerat: 2010-12-10 Kl: 17:21:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerHelgen är här, men vad gör det för skillnad? Helgen blir likadan som tidigare i veckan och även kommande vecka. ja Niclas jobbar heeeela helgen. Gud så trist! Det blir en lång vecka kan man säga.Ena dagen är det beordrad övertid och den andra fanns det extrajobb. Men man ska vara glad att det finns jobb, tänk om han varit arbetslös istället. Så det är bara att sluta lipa. Tack vare att Niclas jobbar mycket så har ju faktiskt jag kunnat vara hemma med Anton väldigt länge. Det finns ju barn som måste börja på dagis innan ett års ålder och kan man inte vara hemma så kan man inte. Men som sagt, lipa inte för det nu Emma. Jag och Anton ska göra ett försök att hälsa på lite släkt imorgon, om någon av dem är hemma förståss.

Idag har vi haft besök av Sofie och hennes barn Arvid och Alma. Eftersom det är juluppehåll från kyrkis nu så kan vi ju inte sitta och vänta flera veckor på att få träffas, så vi bjöd upp dem till Liden. Massa bus och pannkakslunch blev det. Vilket kontaktnät man får genom barnen, jag har börjat umgås med massa trevliga människor som jag annars förmodligen inte skulle komma i kontakt med om det inte vore för Anton. Vill man lära känna nya människor så är barnen ett jätte bra sätt. Ja, bara en sådan sak som alla tanter och farbröder uppe på ica. jag har inte en blekaste aning om vad de heter eller vad de bor, men jag har snart pratat med dem i två år eftersom det inte går att gå förbi en pensionär med charmören Anton.

hur som haver. Trevlig helg på er. Nu står köttfärslimpan på bordet!

Dagens tips!

Publicerat: 2010-12-08 Kl: 12:46:51 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


När jag höll på att prata om julen så kan jag passa på att komma med ett julklappstips.

idag  (onsdag)får man köpa klippkort på drakborgen för halva priset ( ord. 400 kr) Det är någonting som jag och Anton skulle bli glad över iaf. Klicka här för att komma till deras hemsida

Ett annat julklappstips skulle ju kunna vara ett presentkort på himlabadet här i Sundsvall. Eller varför inte Alnöbadet eller något annat trevligt ställe.  Anton fick bla badbyxor och presentkort på sporthallsbadet i fjol av sin farfar och Viktoria och det tyckte vi var en jätte bra present. Det är ju roligt att få någonting som man kanske annars inte kommer iväg på så ofta. Men har man ett presnetkort så blir det andra bullar! :) 
Klicka här för att komma till himlabadets hemsida.

Sådär alla mormorsar, farmorsar, farfarsar, morfarsar, föräldrar, å alla andra. Där fick ni ett tips!
Man behöver ju naturligvis inte köpa ett klippkort, man kan ju köpa en engångbiljett. Smart va?

Julen får vänta

Publicerat: 2010-12-08 Kl: 12:04:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Kanske Anton få mer läshuvud än mamma sin

Annars så rullar dagarna på här hemma, har ingen julstämmning alls! Har ju både tagit fram adventssaker och bakat lussekatter för ett tag sedan men känner inte av någon större julstämming. Den brukar infinna sig kvällen innan julafton och kommer med stor sannorlikhet göra så även i år. Skulle det börja titta upp tomtar och gran hemma hos oss före den 23e december så skulle jag skrika rakt ut! Här håller vi på våra ( läs mina) traditioner.
Skulle jag börja med sånt nu redan som många gör...ja då vill man ju slänga ut allt två dager efter jul också. Så vill inte jag ha det! Jag kan vara utan julkännsla nu innan och göra som vi alltid gjort, mysa på under jul, mellandagarna och lagomt till granen börjar barra sådär en vecka efter nyår så kan det börja plockas ner.
Traditionen hemma hos oss har alltid varit att vi dagarna innan julafton gör den där sista storstädningen och kvällen innan, alltså den 23e så klär vi tillsammans granen, stoppar skinkan i ugnen, spelar lite julmusik och sätter oss sedan och njuter av allt framför bingolotto, skinkan och den fina granen. (okej, mamma och pappa har haft lite mer att stå i än bara skinkan där ute i köket) Superviktigt är det att det är snyggt och fint då man går och lägger sig den kvällen för att morgonen efter vakna upp till en otroligt underbar syn och känsla. Ja, då är det julaftonsmorgonen och den bästa dagen på hela året.  Hoppas att jag alltid kommer tycka det, det finns ju saker som gör att det kan vara det värsta på hela året för andra. Tänker på er!

Ja, det är julen hemma hos oss de. Niclas har inga viktiga traditioner som jag har, eller så har jag helt enkelt kört över honom bara...oops! Näe, då han brukar säga " vi gör på ditt sätt Emma, jag vet att detta är mycket viktigare för dig än för mig. Är du nöjd så är jag nöjd" Tack för det! Tänk om vi skulle behöva kriga om hur granen ska kläs, maten ska dukas upp, var vi ska sitta vid vilket tillfälle ( typ glöggen i soffan, maten ute i rummet.) Ja ni förstår ju, jag tror inte han skulle orka driva sin vilja igenom där;)

Måste ju tillägga att jag planerar och förbereder allt i mittt huvud redan i november månad även fast jag inte börjar med allt förens dagen innan. Bäst jag påpekar det, annars vet jag två stycken som kommer sitta och skratta åt detta inlägg och undra vem jag försöker lura.  Det är mammsen och pappsen jag pratar om. Dom tycker att jag är som en 8 åring då det gäller jul...å det kan stämma. Jag tjuvklämmer ju till och med på klapparna under granen!


Länkfel

Publicerat: 2010-12-07 Kl: 13:09:57 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Det blev knas då jag skulle länka i förra inlägget, gör såhär istället.

Emma http://emmashjartan.blogg.se/
Eva     http://ewawiklund.blogg.se/
Erika   http://dumman.blogg.se/
Carro  http://intox.blogg.se/
Rikke  http://rikke84.blogg.se/

Award

Publicerat: 2010-12-07 Kl: 13:05:03 | I kategori: Allmänt | 8 kommentarer


 


Jag fick en Award av Catharina. Tack så mycket :)
Awarden går ut på att man ska lista sina tre favoritförfattare och välja ut en bok vardera från dessa.
Jaha!? Jag får tacka fina grannen för det, men vad ska jag skriva då? Jag som inte ens läser böcker. Näe jag tänker ändå anta utmaningen fast själv ändra lite på spelreglerna (gäller ju bara mig! Ni andra som läser böcker får faktiskt hålla er till reglerna..så de så!)

Nummer 1  Ann Söderlund och Hannah Widell skrev tillsammans boken " På smällen.Från A till bebis"
Det är helt ärligt den enda boken jag läst som jag faktiskt gillat. Där skriver de om saker som ingen annan nämner då man är gravid, råd och hemlisar från egna graviditeter. Den var riktigt rolig! Jag skrattade mig genom många sidor och lärde mig också ett och annat som jag hade nytta av. Rekomenderas verkligen!


Nummer 2 Jaha, om man inte har en nummer 2 då? Ja då gör man som jag, skiter i det och hoppar vidare till trean, smart va?

Nummer 3  Då ska vi se. Nej visst ja, jag har nog ingen fler bok att komma med eftersom jag ju läst max 20 böcker i hela mitt liv och de flesta har varit uder tvång i skolan. Men jag får väl väja någon ur Antons bokhörna helt enkelt. För dom är ju bra! Goboken tex.
 Här kommer de rätta reglerna:

1 Tacka o länka den du har mottagit priset av.
2 Kopiera prismärket till din blogg.
3 Berätta vilka tre författare du räknar bland dina favoriter, och nämn en favoritbok per författare.
4 Skicka priset vidare till fem mottagare som du tycker förtjänar det.

Jag skickar detta vidare till

 Emma
 Eva
Carro
Rikke
Erika


Tokiga magen

Publicerat: 2010-12-05 Kl: 20:06:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag har jag jobbat. Har varit på ett ställe nere i stan där jag jobbat lite då och då, senast i somras. Man jobbar egentligen dygnspass där, men jag behövdes bara mellan 9:30- 17 alldeles lämpligt tyckte jag. Så Anton har hängt med pappa här hemma idag och blev typiskt nog dålig och har kräkts några gånger. Men var det en väldigt snabb släng av magsjuka eller så kräktes han efter att ha ätit på kritan. Men det var så pass lite krita som han fick i sig sa Niclas, så jag vet inte alls ja. Känns lite väl att kräkas tre gånger av lite krita...eller? Nu ikväll var han pigg och glad iaf. Vi får väl se hur natten och morgondagen ser ut.

Magbilder

Publicerat: 2010-12-04 Kl: 21:11:14 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


Värsta godishyllanidag går vi in i vecka 30. Alltså 10 veckor kvar till beräknad förlossning. Ja, max tio veckor då skulle jag tro. Så här stor som jag är nu blev jag aldrig med Anton. Eller stor och stor...så himla stor är jag ju inte ens.

Den första bilden är då jag väntade Anton vecka 33 eller 34 om jag inte minns helt fel. Alltså en vecka innan han föddes. Bild nummer två är tagen idag vecka 30. Som ni ser så blev jag inte större än såhär förra gången. Undra hur stor magen blir denna gång?


Såg ut som en mupp på bild nr två, därför blev det som det blev

En dag hos Emma

Publicerat: 2010-12-03 Kl: 21:19:22 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Eftersom Anton inte går på dagis och är hemma med mig så får jag helt enkelt använda min fantasi att hitta på roliga och varierande saker tillsammans med honom då han också får träffa andra barn för att göra det bra för honom. Nu menar jag inte att jag måste fara och flänga varje dag för att aktivera honom, men några tillfällen i veckan måste det bli eftersom det inte blir så bra att sitta hemma med mamma varje dag. Ja annars blir både mamma och  Anton ledsen i ögat.

Kyrkis går först varje vecka. Vi planerar veckan efter kyrkis eftersom det är är den bästa aktiviteten för både mig och Anton. Det är lek och sångstund, barnen får lära sig att dela, vänta på sin tur osv. Går man inte på dagis så är detta ett jätte bra alternativ att fylla ut en förmiddag i veckan med. Det är mysigt att träffa samma härliga gäng varje torsdag!
Jag går till kyrkan då det är bröllop, dop, begravning osv. Jag är inte den som går på gudstjänster och ber inte bordsbön, men jag är ändå välkommen på kyrkis. Det finns så mycket bra saker som kyrkan gör för samhället och det ställer upp och finns där för den som behöver, alla är välkomna. Den "snåle" som går ur svenska kyrkan  av den anledningen att det kostar mig si och så mycket per år och jag går inte dit för jag tror inte på gud! Kan man inte stötta kyrkan ändå och tycka att det är bra att den finns för de som behöver den? Vem vet, kanske just du också har hjälp av kyrkan någon gång i framtiden. Tillhör man en annan tro så är det ju självklart en annan femma! Nu pratade jag om de snåla människorna som sitter och synar skattesedeln men som sedan förväntar sig en lika fin begravning och stöttning till både sina anhöriga och sig själv i slutet av livet. Ja, då har jag slagit ett slag för svenska kyrkan också, lite otippat kanske.
Det var ju inte alls det här jag skulle skriva om, hur halkade jag in på detta? Idag har jag och Anton iaf varit på himlabadet tillsammans med Ann och söta Matilda. Båda barnen har skrattat och busat och haft jätte kul i 4 timmar. Jag hade gjort en pastasallad som vi mumsade på i halvtid. Nästa gång vi åker iväg blir det på med badringarna på armarna eftersom rädslan verkat släppa en aning och det är dags att våga släppa mamma på lite djupare vatten. Men rutschkana har han åkt själv, storkillen ( å en klapp på mammas axel också som släppte taget och insåg att han faktiskt fixar det själv). Båda barnen har varit så duktig och  både lyssnat och väntat på sina gravida mammor, allt gick galant! Men Marilda är ju stortjej också(5 månader äldre), så Anton blir ju så mycket duktigare då han "hänger på" och gör som henne. Och Matilda blir så duktig som är stortjej och vill visa Anton hur man ska göra och gärna hjälpa honom. Gullungar!  Några badbilder bjuder jag inte på eftersom jag helst inte lägger ut bilder på halvnakna barn ( beror på hur bilden är tagen) och någon bild på mammorna behöver ni verkligen inte se!
Men en annan bild på goungarna våra lägger jag upp istället. Tack Ann för en jättemysig heldag och en underbart god middag!

Check!

Publicerat: 2010-12-01 Kl: 20:03:01 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


1½ års kontroll......VA? Han han funnits i våra liv så länge? jag fattar inte var tiden tagit vägen, det är så konstigt.
I alla fall så gick allt bra, Anton hade fullt upp att rita och pillra på leksaker så han hade inte tid att visa upp sina skills. Mamma fick isället berätta vad Anton kan eftersom han inte alls hade tid att visa. Dumma doktorn stack i armen och det kom lite tårar. Det är skillnad nu när han så väl vet att någon annan gör illa honom. Han tittade elakt mot farbror doktor och glömde sedan bort allt. Det slutade med att han halvlåg i doktorns knä för att leka tittut med bvc sköterskan som stod bakom. Så han blev förlåten på bara några minuter. Ställde sig mitt framför dem och vinkade glatt då vi skulle gå därifrån.
Nu har jag smaskat i mig en kopp varm choklad med vispad grädde- Undra om det finns nått mer gott ?

bvc för hela slanten

Publicerat: 2010-12-01 Kl: 12:12:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår var vi upp på bvc för en informationsträff om tandvård för barn. Det som sades var väl ingen nyhet, men det blev som en påminnelse av sånt man redan visste. De dumma majskrokarna fick vi i och för sig lära oss om men de har Anton ändå inte ätit eftersom två-tre stycken gör honom hård i magen. Men för tänderna så var det rena mardrömmen, så det kan jag ju passa på att upplysa er om. Men det var ändå en givande träff.
Då han fick en tandborste där uppe så tog han den och sprang in på toaletten och pekade på handfatet. MVG till Anton!

Catharina bjöd sedan hem de som ville och kunde på fika hemma hos henne. Mysigt! Jag och Anton blev kvar i över två timmar. Kika gärna in på hennes blogg där hon lagt upp bilder. Klicka här! för att komma dit.

Nu ska jag lägga mig och blunda här på soffan en kvart innan det är dags för mig att göra mig iordning och så småningom väcka upp Anton för att även idag gå upp på bvc. Denna gång är det dags för 1½ års kontroll med vaccination. Jag går nog förbi apoteket och köper med mig alvedon för säkerhets skull. Vet att man inte ska pula i dem i onödan, men får han ont och feber så ger jag faktiskt.
Ja, vila var det.

RSS 2.0