Uppdatering på hög nivå

Publicerat: 2010-06-29 Kl: 15:21:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Måndagen var den tråkigaste dagen på länge. Jag känner mig lite smått förkylld och hänging, så värmen gjorde inte saken bättre. Men vi gjorde det bästa möjliga av dagen och den är nu förbi.
Denna fina tisdag var mycket trevligare, jag välkomnade solen och vi började förmiddagen med en tur på Antons cykel upp på byn. Där träffade vi Catharina och lilla Lisa som satt ute i skuggan och myste, vi slog oss ner och hade en trevlig prat/lekstund. Vi gjorde sedan sällskap till Lidens Wärdshus för en god lunch, en riktigt god sommarsallad blev det och jag var mer än nöjd då vi gick hem.

Liten sover äntligen, det är inte det lättaste att få honom att sova i denna värme.
Tyvärr har jag inte någon bild från denna dag, trist va!? 

Ja nu har jag uppdaterat er om vårat händelserika liv, så nu slipper ni fundera vad Emma och Anton gjort idag ;)
Må så gott, det gör iaf vi.


Premiär bad

Publicerat: 2010-06-27 Kl: 21:10:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Sommarens första dopp



Jag får för mig att det är bättre att ha bilden mindre då man inte ser så bra eftersom jag inte tycker att man ska lägga ut bilder på barn utan kläder då vem som helst kan se dem. Blev det ens bättre? Ja jag inbillar mig det. Men ni ser ju ändå va mysigt han hade det.

Medans Anton badade gjorde pappan i huset middag. Potatisgratäng och grillat stod på menyn efter en dag full av aktiviteter. Det blev bla en sväng på birsta och sedan 2 års kalas hos Antons tremänning.

Nu ska vi se en rulle. Go kväll kära ni.


De ni...

Publicerat: 2010-06-26 Kl: 23:15:06 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Denna bild togs förra sommaren. Ni ska bara veta hur kul vi hade då vi radade upp oss. Tyvärr får jag absolut inte avslöja vilka de är, det har jag fått stränga order om. Ni får gissa helt enkelt. hahah.
Vem hade en liten Anton i magen och vem (vilka)hade bara ätit lite för mycket tårta? hihi...
Jag kan till deras försvar säga att de blåste upp magen..eller ja, inte den sista personen i ledet kanske, som försökte allt vad han kunde att dra in magen för att inte vara värst.





sommarmys

Publicerat: 2010-06-26 Kl: 22:48:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Middag hemma hos mamma och pappa idag. Vet inte hur det kunde komma sig att det bara var pappa, Anton och jag som kom med på bild. Men ni får fantisera ihop själva att mamma, Niclas och brorsan sitter brevid.





Midsommar

Publicerat: 2010-06-26 Kl: 14:52:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår firade vi midsommar med trevligt sällskap och god mat hemma på gården i Huli. Vi fortsätter att äta gott även idag.




Vad gör Anon busfrö då? Jo han springer med sin brandbil fram och tillbaka genom huset och jagar katten och gapskrattar.
Ja ni förstår ju hur fort han springer, håret står ju rakt upp !









Härliga torsdag

Publicerat: 2010-06-24 Kl: 22:23:27 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Större delen av dagen spenderades hos Antons farmor ute på Alnö. Anton har busat ute i sandlådan som farmor så snällt gjorde, ett lass med sand i skottkärran så var det klart. Enkelt men åh så uppskattat av Anton som genast kände sig som hemma, sand är han nämligen bortskämmd med..haha.
Runt honom sprang hundar, höns och ankor, han kollade också in läget hos fåren och en operation "rädda lammet" fick det också bli. Svärmor hann också med att rasta svärdotter på en pmomenad ner till slädaviken. Solen har verkligen lyssnat på alla klagande röster och gjort sig till känna idag. Jag undra jag om han verkligen kommer tillbaka imorgon!? Hur som haver, farmordagen avslutades med en supergod fisksoppa, en soppa som jag åt första gången jag var hem till dem för snart 6 år sedan. Tack Tomas och Lotta för att jag äntligen fick uppleva detta igen, å vet ni..jag åt upp nästan allt nu ikväll av de ni skickade med oss hem, så gott var det !

Innan vi åkte hem till trygga Liden blev det en sväng på Bauhaus för att inhandla skottkärra och lite annat smått och gott.. Vilken tur för Anton, för det fanns nämligen en "brumm brumm" där.



hem fort som tusan eftersom klockan började närma sig 19= välling och hopp i säng.
Men självklart var Anton tvungen att få provmysa i nya sackosäcken och den fick verkligen tummen upp, för ojojoj vad han tyckte det var mysigt. Han har ju som sagt börjat klättra upp i våran fotölj och sätter sig på fotpuffen, så vi tyckte det vore på sin plats med något eget.




Dagen i bilder

Publicerat: 2010-06-23 Kl: 20:53:28 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Bara för att jag själv inte gillar att läsa bloggar utan bilder så råkar jag själv kasnke överdriva lite. men det är ju såå mycket trevligare då.

Så här såg det ut idag då vi skulle försöka äta lunch

Trött



Tröttare



Tröttast



Så kom kvällen och pappa kom hem. Då var det dags för mera jobb, nämligen köra minigrävare.
Gissa om Anton sa "brumm brumm" ett par gånger ? :)
Han gjorde vågen och applåderade då pappa grävde bort buske efter buske.







Mammas och pappas gohjärta, va vore livet utan dig? Inte mycket!



Mamma är över

Publicerat: 2010-06-22 Kl: 20:37:09 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Ja nu är mamma över, det är bara pappa som gäller på kvällen.
Niclas har börjat lägga Anton på kvällarna för att han gärna vill det och det har då funkat jätte bra, Anton har somnat rätt så fort. Det är ganska skönt för mig att för göra något annat det stunden, sitta här och skriva tex :)
Men nu har det säker gått tre veckor sedan jag fick honom att sova på kvällen. Jag har några enstaka gånger försökt men tillslut gett upp så Niclas har fått bytt av mig istället. Men det är väl så att Anton inte är dummare än så heller, han vet ju att jag ger mig till slut, det gör inte pappa.

Ikväll var det dags för en mamma nattning, men Anton har bara sagt "bappa bappa" och varit helvild, vill lixom inte ens försöka varva ner. Jag gav som sagt upp även denna gång. Niclas kom  in och har nu fått byta av mig. Klockan är ju över åtta nu så vi har alltstå hållt på en timme där inne jag och Anton. Pappa Niclas har varit där i fem minuter och jag hör inte en knyst just nu.  Vänta...ja, nu kom han ut. Anton sover! haha, helt otroligt.
Annat var det förr, då var det bara mamma som dög, så jag tror att Niclas tycker det känns rätt bra . haha
Men vi måste nog ta tag i det här nu och lära honom att somna själv, vi kan ju inte binda upp oss på bara en person som ska mysa med honom när han ska sova. Fast att det går ju samtidigt så bra, brukar ta ungefär 10 min.....med pappa som sagt.

Djurkul

Publicerat: 2010-06-20 Kl: 20:25:46 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag har vi varit och hälsat på i grannbyn Sillre där Niclas växte upp. Där har vi kollat in kossorna.
Vi lånade "kobilen" och åkte ner i hagen med massa bröd till dem. Men vi klev då inte ut, jag tycker nämligen att de är lite läskiga. Jag vill inte komma i närheten av deras jätte horn, det räckte med att bilen blev lite påpucklad :) Jag kan inte påstå att jag är nån bonnjänta, fast att jag är uppvuxen på en bondgård. Näe, jag är rädd för nästan alla djur som finns faktiskt. 

Här kommer lite fina bilder ialla fall






Dop,bröllop och solsken

Publicerat: 2010-06-19 Kl: 21:02:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag hände det mycket. Indalsledenloppen som jag skymtade lite snabbt då jag gick upp på byn för att vagga Anton till sömns med vagnen. Hörde desto mer "hejja hejja"

Vi gjorde oss istället fina och åkte sedan till dop för  Noel i Boda. En mycket trevlig tillställning med massa gott fika och trevliga människor. 

 

Nu ikväll sammlades goda vänner för att grilla hamburgare hemma hos oss. Spontan middag som slutade väldigt bra. Solen sken upp och det blev riktigt varmt alldeles lagomt tills det var dags att äta.
Som grädden på moset..vilket konstigt uttryck!? Menas det då som något bra eller dåligt? jag skulle ju inte vilja ha gädde uppepå mosen direkt..hmm...  Viktoria och Daniel har iaf fått varandra och jag har under hela dagen kikat till och från. Jag hör inte till de avundsjuka och arga ( eller vad dom nu är!?) människorna som är emot bröllopet, näe..klart vi ska ha en kungafamilj ! Och klart är väl att de ska ha ett stor och fin fest.


Mormor mys

Publicerat: 2010-06-18 Kl: 19:21:05 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Antons mormor är här på besök och stannar tills imorgon, då är det tänkt att hon ska cykla med några härifrån och ner till bergeforsen för att samtidigt hejjapå sina arbetskmrater som springer indalsledenloppet.

Nu läser de kvällssaga innan det är dags för pyjamas och natten


Men det var visst mysigare att ligger brevid och titta i boken




Städdag

Publicerat: 2010-06-18 Kl: 13:34:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer




Jag tror han har "brumm brumm" så det räcker ett tag framöver nu va?
Då någon frågat vad Anton gillar så har jag sagt att Anton älskar bilar och traktoter, för det gör han verkligen. Så nu har stora släkten och några vänner finansierat halva Antons lekrum. Det tackar vi för :)
Dom små bilarna kan man dra med handen och kypa med och dom stora kan man skjuta framför sig, fungerar perfekt som en gåvagn.

Varför har han alla saker ute i rummet undar ni?, jo därför att idag är det storstädning inne på hans lekrum, allt ska ut därifrån så ja kan skura och göra det riktigt. Vi har ju nämligen en katt som gillar lekrummet lika mycket som Anton. Så jag får nog ta dammsugaren och försöka vrida ner suget på den så jag kan få bort allt katthår inne i tältet där rödfrässen ligger.
Näe, nu är min kaffepaus över, dags att återgår. Jag Antar att Anton dragit in hälfen av sakerna på rummet igen.

Modernt?

Publicerat: 2010-06-17 Kl: 20:44:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Såg att min kusin Ida hade lagt upp den här filmen på sin blogg. Det ville jag också göra. Härliga människor måste jag säga.

Ja, varför följa traditioner !?

 


Ännu en dag

Publicerat: 2010-06-17 Kl: 20:17:50 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Nej, det är inte jag som kissat på mig...det är en rackarunge som har kissat på mig!



Idag åkte jag och Anton med Ylva till trädgården i Ljustorp för att se om det fanns något fint. Tyvärr var det väldigt utplockat där, men vi lyckades ändå få med oss lite smått och gott. Där efter så bjöd Ylva på en fika på Vättaberget. Tack så mycket finaste Ylva för en mycket  bra dag.

Så här blev resultaten av våran lilla trip.
Stockarna blev färdig igår kväll efter att männen gått lös med motorsågen
och idag fick de fina blommor. Hoppas bara att de trivs där nu. Vi borrade lite
hål där vattnet kunde rinna ut så jag hoppas att de ska räcka för att inte bli
översvämning.




Då vi parkerat hemma på gården så hade Anton somnat i bilen och det tyckte även jag såg ut som ett bra förslag, så jag lutade bak ryggstödet och somnade som en stock brevid.
Pigg och utvilade så gick vi in och började förbereda inför pannkaksmiddag tillsammans med mannen i huset som senare kom hem efter en dags arbete.


En bra dag trots tråkigt väder




Dagarna två

Publicerat: 2010-06-16 Kl: 21:12:20 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Hej alla vänner... och er som jag inte känner :)

Vad har vi gjort i två dagar då? Ja det kan man undra, var tog tisdag och onsdag vägen igentligen?
Vi var iaf i stan, det är jag rätt säker på.
Idag var jag iväg och fick delegering inför jobb. Jag har aldrig varit med en sån genomgående "föreläsning" tidigare, men det är ju faktiskt jätte bra. Jag tror att den gäller på alla ställen inom vård och omsorg inom kommunen nu, om jag fattade rätt. Det var väl nått nytt..eller?  Iaf så är det flera ställen jag haft delegering på där sköterskan ( undantag för dig catharina, du räknas inte dit ;) ) börjat ,med att säga " Ja det här har du väl hört så många gånger så det är väl ändå inget nytt" Också har de lite snabbt dragit det där med att man måste kolla noga vad man ger för medicin och till rätt person. Sedan brukar de avsluta ännu en gång med att säga " ja, men det här kan väl du redan" I mer ett påstående än i en fråga. Som tur är så skulle jag naturligtvis inte bara säga ja om det var nått jag inte fattade men man vet ju inte hur det är med andra. Jag fick iaf börja med ett  läxförhör med 4 st A4 sidor med frågor som jag skulle svara på. Ja, det var bra att det var noga, annars kan ju vilken tomte som hellst ansvara för saker de inte borde.

Men nu är vi hemma på byn igen iaf och här var det sig likt. Kanske man ska ta å ge blommorna en skvätt vatten och sedan slänga sig i soffan en stund.

Ja, jag kanske ska skriva en rad om Anton också. Kan meddela att jag hittat honom i fotöljen två gånger nu. Rackarungen har klättrat upp där helt själv, ena gången hade han tilloch med tagit med sig mitt glas i ena handen och där stod han och hoppade med det upp och ner så hela fotöljen gungade. En annan dag hittade jag honom sittandes inne i glas skåpet, Ja han hade tydligen öppnat och krypit in där han, viken tur att det inte står några saker där än.



Denna lyxiga middag serverades även med korv ;) Men det var mycket godare tyckte anton och plockade ut det bästa först.


Åka Åka, bara Åka

Publicerat: 2010-06-14 Kl: 20:22:26 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer


Anton och pappa skulle städa. Titta vilken lustig taktik de anväder



När pappa Niclas sedan bestämmde sig för att klippa gräset så skulle naturligtvis Anton få åka med eftersom han alltid gör det. Jag tror vi har klippt gräset 1 gång i år utan att han har fått åka med. Så när Niclas gick ut och startade och jag klädde på Anton så blev han så till sig då han hörde ljudet, har var nästan omöjlig att klä på eftersom han antagligen var rädd att missa allt. Men så fort pappa kom in och hämtade honom så blev det en glad kille igen. Och satt han där ute i pappas knä, lika bestämmd och allvarlig som som alltid då han får åka " brumm brumm" Då klockan slagit sju så gick det inet att hålla ögonen öppna längre, så då blev det hopp i säng.




Trött morfar

Publicerat: 2010-06-14 Kl: 16:13:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Antons mormor och morfar är här och hälsar på idag.
Det är tydligen jobbigt att vara morfar :)


Kvällsinlägget

Publicerat: 2010-06-13 Kl: 20:09:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


När liljekonvaljerna tittar fram så vet man att det är sommar. Ni minns väl hur man plockade en STOR bukett till fröken på skolavslutningen.

Den här fina buketten fick jag av Tindra 2,5 år

 





Nu känner jag att jag fått liten sundsvall längtan, måste nog få åka ner någon dag denna vecka för att hitta på nått. Jag skickade nyss iväg ett sms till min kära vän Ann, så vi får väl se om har tid med en dejt så får Anton passa på att leka med hennes Matilda lite också. Måste även passa på att införskaffa en doppresent eftersom det är dop för Noel på lördag. Ja, det är bäst att man far ner någon gång då och då så att man inte får lappsjuka :)


En fixardag

Publicerat: 2010-06-13 Kl: 15:09:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


De fina blommorna och växterna som svärmor kom med i fredags böjar komma till rätta. Men det var inte bara att gräva en rabbat. Jag fick sluta vara tjurig då jag insåg att ensam inte är stark! Niclas fick rycka in och det var nog tur det för annars har jag stått där ute tills ikväll.

Men det börjar ta sig



Nu har jag en början med några växter som jag kan pyssla med. Det är väl bäst att börja så och se om jag ens är duglig att sköta några blommor. Och inte vet jag om jag ens gjort rätt men efter mycket grävande och släpande så kastade vi dit hätskiten och rörde om och sedan ner med en stock som jag hittade här borta i slänten och sedan ner med växterna lite här och var där det såg bra ut. Ser väl lite tafatt ut, men de skulle tydligen växa och bli fylliga och fina med tiden tyckte jag svärmor sa. Å jag får ju kanske plats med nån fler växt skulle jag tro. Äh,..jag vet inte alls jag. Vi kör såhär så får vi se. Jag vet iaf att man ska ta bort plasten runt plantorna innan man satte ner dem, för det var det visst en annan som stod och funderade över ;)

 


Dagis

Publicerat: 2010-06-12 Kl: 18:08:17 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Va konstigt de förra inlägget blev. Det ligger utanpå det andra, iaf på min dator.


De roligast ehemma hos oss enligt Anton är sopskyffeln, japp...så mycket roliga leksaker men ändå är det den som är allra bäst. Han vet att den står inne i tvättstugan och så fort han ser att dörren står öppen så kryper han in och hämtar den och drar vidare med den genom hela huset. Han kan leka hur länge som hellst verkar det som, just nu har han säkert haft den i en halvtimme.

  

För någon timme sedan så knackade det på dörren och där stod fem barn i 8 års åldern ( skulle jag gissa på) Den ena av dem kännde jag igen, för det var grannpojken Gustav, men resten var okännd. De frågade iaf om de fick komma in och titta runt eftersom flera av dem hade gått på dagis här. Javisst svarade jag och poff sa det så var de i sovrummet, i köket, halvägs in på toaletten, i tvättstugan..ja dom var överallt och diskuterade hur det hade sett ut innan och va annorlunda det var nu. Anton satt mitt på vardagsrums golvet och bara gapa. De hann med att gulla med Anton i ca 2 sekunder innan de fick syn på hans lekrum å vips så var alla fem ungarna inne i hans lektällt å sedan sa någon " nu går vi ut och tittar" - JAAA!!! sa resten åsså var det ute. Efter att ha testat alla gungor och klättrar på staketet och kikat på alla buskar och pratat om vad som hade stått vart förut så kom de och knackade på och där stod grannpojken och tackade så väldigt mycket för att de fick komma och vara här. Behöver jag säga att de var de sötaste virvelvindarna till barn på länge? Efter 5 minuter var allt avklarat och det blev knäpptyst, Anton satt fortfarande kvar och gapade.

Dojjor

Publicerat: 2010-06-11 Kl: 20:07:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja men visst ja, jag glömde ju skriva att Anton fick en sån fin födelsedags present av supergenerösa Stefan och Marie-Helen. Ett par Nike skor var det minnsan. " Klart pojken ska ha ett par Nike skor" sa de i all hast då de kom förbi. Men vi kanske får chansen att bjuda på lite kaffe senare i helgen då de inte är på språng.  



Blommiga svärmor

Publicerat: 2010-06-11 Kl: 19:54:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Dagen började inge bra, vet inte varför men jag kännde mig trött och på dåligt humör. Det var kaos här hemma, ett enormt berg med disk i köket, kläder och påsar över hela huset, jag vet inte varifrån alla påsar kommer.
Men så tillslut gjorde jag mig en ansträningning och röjde undan och visst känndes det lite bättre.
Å rackarungen våran fick för sig att bara sova en halvtimme på hela dan, men då vi ätit middagen ikväll så somnade han mot min axel så det var bara att svira om för natten.

Antons farmor kom upp i eftermiddag och har varit med mig och Anton hela kvällen. Supergulliga svärmor hade köpt massa fina blommor till mig som jag ska försöka få ihop något av. Tusen tack snälla Lotta ännu en gång. Ja, hon gjorde min eftermiddag mycket bättre :)





 

dagen i bilder

Publicerat: 2010-06-10 Kl: 22:25:05 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


Jag och Anton hämtade upp mamma för att sedan möta min moster och kusin på birsta för en lunch på charm.
I birsta handlades även blommor som vi gjorde fint med på mormor och morfars grav ute på Alnö. Som ett bra avslut på dagen så åt vi glass och bär hemma på mosters altan. En väldigt bra dag med andra ord. Synd att Kusin Linda inte kunde vara med. Men vi se ju snart Linda, för du bju väl på nybakat hemma hos dig snart va!? ;)


Det är som svårt att ta kort utan att få med människor som inte hör dit



 Anton och mormor 


Jag är nog den mest ofotogeniska person på denna jord. Säger man så föresten? haha, ja men ni fattar. Jag blir helt enkelt inte bra på bild. Å jag är då inte den som försöker ta samma kort 100 gånger för att sedan välja en bra. Blir bilden någolunda bra så används den, annars inte.
Men jag bjuder på denna otroligt fula bild, men det är bara för att Anton är så söt :)






Anton hälsade god natt till er förut ikväll innan han gick och la sig.
va roligt att det är några av er som kommenterar så jag får veta vilka som läser.
Skriv gärna en rad du också. Vem vet, du kanske har en blogg som jag skulle gilla att läsa !?
Ni vet väl att man kan skriva en kommentar fast att man inte har en blogg. Ni små smygare där ute ;)


mellis är mums

Publicerat: 2010-06-09 Kl: 22:16:20 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Liten älskling fick lite feber efter vacinationen idag men annars gick allt bra. Jag hade laddat upp med en smoothie som han skulle få efteråt. Å den var god å sitta å suga på och trösta sig med mendans mamma pratade färdigt med farbror doktor och BVC-sköterskan.

Jag tycker de är toppen att ha ett gäng hemma i skåpet som man kan festa till det med lite då och då. Man kan också packa med i väskan då man gör en lite utflykt. Det medföljade sugröret gör det hela väldigt enkelt

Jag och Anton är väldigt förtjust i dem.





jag köpteäven hem

Kom ihåg

Publicerat: 2010-06-09 Kl: 11:46:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Förvirrad som jag är så måste jag skriva ner alla viktiga kom ihåg i min kalender. Skriver jag ner saker där så blir det på nått vis att jag kommer ihåg allt, men inte vilken dag och tid saker gäller. I vilket fall så var det säkert 2 veckor sedan jag kikade och jag visste att det var ett stort glapp innan jag hade något inplanerat. Men då jag stod i köket så fick jag bara för att jag måste ta en titt för säkerhets skull. Tur var väl det eftersom jag tydligen låg en vecka bakåt i tiden. Anton skulle visst få sin 1 års vacination idag, alltså inte nästa vecka. Som tur var är det i eftermiddag vi ska dit, så vi hinner.

Men jag måset säga att det är väldigt skönt att vara mamma ledig och ta varje dag som den kommer. Vi bestämmer vad som blir utifrån väder och dagsform helt enkelt. Jag vill inte behöva kika i kalendern varje dag.


Anton ligger nu ute och sover i vagnen och jag ska njuta av min latte
Ha en bra dag allesammans




Hej och Hå

Publicerat: 2010-06-08 Kl: 11:49:40 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Han är för rolig vår lilla skrutt.
Han tycker om att skjuta allt framför sig! Stolar, bilarna, gåvagnen, fotöjlen.. jag har är en jäkel på att möblera om här hemma. När han tex går med läragåvagnen och det tar stopp mot väggen så tar han i när han står och lixom lyfter den till rätta eller backa och tar om och forstätter sedan vidare. Om det inte går så sätter han sig ner och sjuter den åt sidan för att sedan ställa sig upp och fortsätta gå. Är han på dåligt humör, dvs väldigt trött så kör han in den allt var han kan i väggen och dunkar på fram och tillbaka och skriker " AHHHH" tills han får hjälp.
Tänk om han kunde komma på att man faktisk inte behöver hålla i saker framför sig. Han har släppt taget flera gånger och stått själv då han glömmt bort sig. Och håller oss i bara en hand gör han när han går, om han får hålla en leksak i andra handen, annars blir han sur. ja vi får luras lite och träna på här hemma.




Vagnen är helt överlägsen tycker jag och Anton. Nu menar jag inte precis den här modellen utan barnvagn i huvudtaget.  Låter jag honom sova inne så vet jag att han oftast inte sover mer än 1 timme i sträck, men får han ligga där ute i friska luften så blir det andra bullar. Nu är det vilan på dagen jag pratar om, inte natten. Han blir så lugn när jag lägger ner honom, för då vet han att det är bara att stänga igen ögonen. Han brukar somna medans jag stoppar om honom med täcket redan inne i hallen.  Nu ska jag inte påstå att det alltid är så, men för det mesta.



Bilen....ja, tyvärr har jag råkat orsaka fula märken på våran bil. Någon hade visst ställt en sten (!)..precis där jag skulle backa. Rackarns...


Nationaldagen

Publicerat: 2010-06-06 Kl: 21:12:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer





Det var jobbigt att fira nationaldagen tyckte Anton




Efter besöket på stan åkte vi till Antons framor och hennes Tomas och blev bjuden på mat. Då passade Anton på att mata ankorna.





Och hönsen ville också vara med på ett hörn


Knappast vuxet beteende

Publicerat: 2010-06-06 Kl: 12:24:33 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Efter gårdagen så kan jag konstatera att det finns SÅÅÅÅÅÅ många dumma människor. Vänta så ska jag förklara...
Vi nattade Anton hemma hos mormor och morfar och åkte sedan in till stan för att kika på lite bilar och folk. Redan då vi kom dit nid nio tiden så började det bli rätt så kallt så jag hade långbyxor och jacka. Det jag förvånades över var inte hur många söta barn som var med sina föräldrar där igår, nej det som förvånade mig var hur det kunde finnas så många söta barn med så dumma föräldrar. Hur kan man låta sitt barn sitta i den kylan i bara korta byxor och ingenting på huvudet! Man må väl förstå att man måste klä på barnen, jag blir så arg då jag ser sånt där. Begriper inte vuxna människor bättre! En fet smäll ska dom ha. Men man går ju inte direkt fram och ifrågasätter, man står istället kvar som ett fån och bara tittar...

Nu sitter vi och väntar på att Anton ska vila färdigt så vi kan bege oss in mot stan och kika på nationaldagsfirandet.


 




Nu åker vi

Publicerat: 2010-06-05 Kl: 15:11:22 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer



Min moster med familj har precis åkt hem efter att ha varit här för att uppvakta Anton i efterskott.
 



Nu åker vi snart ner mot stan för att sova hos min mamma och pappa. Niclas ska ner på cruisingen och vi får se hur jag gör. I så fall kanske jag åker ner då jag lagt Anton så får Antons mormor ta honom om han skulle vakna.
Imorgon är det Nationaldagen och om vädret tilllåter så åker vi alla tre in till torget för att kika lite. kanske vi kan lura med oss mamma också. ( Antons mormor)


Nu tycker nog Anton att vi ska åka för han har redan myst ner sig i packningen. Va mysigt sa min moster pia, och då sa Anton flera gånger  "Ys, Ys" gullunge!


Slutet gott, allting...

Publicerat: 2010-06-04 Kl: 21:45:46 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer




♫ Tack för idag, tack för en underbar dag idag  ♪

           

Tack vare detta lilla hål så får vi in dagens sista solstrålar.
 klockan är 21:10, det ska jag lägga på minnet.

Tack och go kväll


Härliga Fredag

Publicerat: 2010-06-04 Kl: 20:08:50 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Vi började dagen med att rulla ner mot stan för att träffa min barndoms kompis Emma som var hemma och hälsade på. Hon bor ju numera i...hmmm, Kalmar. Att jag alltid måste fundera ett tag innan jag kommer ihåg. Hoppas inte att jag säger fel nu bara, men det ligger där neröver iaf. Jag är som stockholmarna som kallar allt ovanför gävle för Norrland. haha

Tur att du kommer hem i sommar igen Emma. Och Evelina kommer också hem i sommar, fast i agusti om jag inte minns helt fel. Det är som tomt utan er två!



    


 Men vad har du tagit på mig mamma!? 
                    Ska det verkligen vara nödvändigt med skor då jag knappt lärt mig gå!



Då vi kommit hem från stan och det var dags för middag så invigde vi nya grillplatsen. 



   


Kom ihåg att de små bilderna är klickbara :)

Nu börjar mitt favoritprogram  Så ska det låta Så inte har jag tid att sitta här heller! Näe, jag är faktiskt inte en tant, bara 23 år fast man kanske inte tror det. haha


kramigt värre

Publicerat: 2010-06-03 Kl: 16:05:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi haft det jätte blåsigt här hemma, gillas inte! Det fick bli en innedag som blev en bra dag ändå.
Men med lite tur så kanske Anton kan följa med pappa och köra lite traktor efter middagen så han får komma ut lite.
Då ska mamma passa på att röra sig lite.

Om man säger till Anton " Ge katten en kram" då gör han det på en gång. Men om man frågar " kan mamma få en kram?" så blir det inge kramar alls och så har det varit i tre veckor ungefär. Men så testade jag säga. "Ge (!) mamma en kram!" Ja då fick jag en på en gång och varje gång jag fortsatte fick jag en.
Det var alltså ett påstående som behövdes. När han ska krama katten så är det ju ett påstående och när han ska krama oss blir det en fråga. Han kanske helt enkelt inte förstod vad jag menade när jag uttryckte mig så klumpigt. För inte tror jag att han förstår skillnad på påstående och fråga, det tror jag inte.
Lillkillen börjar bli så stor, allt går så fort nu.



Det är föresten inte bara Anton som gillar det nya tältet !

  

Å du pappa! Om du klickar på bilderna så blir de större. Tänkte ifall du inte visste ;)


Dagen i bilder

Publicerat: 2010-06-02 Kl: 22:26:39 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Orkar inte skriva en hel novell, så jag gör som jag brukar, visar våran dag i bilder istället.



Mitt över dan så bjöd vi ner grannarna Catharina och lilla Lisa på lite fika och bus.




När pappa Niclas kom hem åkte vi till boda för att fiska och grilla. Myyyysigt !





Och fisk fick vi. Anton ville sååå gärna hålla i den



Tack för en trevlig dag alla inblandade :)

Bra jobbat

Publicerat: 2010-06-02 Kl: 12:21:44 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer




Titta så fint det blir. Niclas och Tomas dom kan dom.



Härliga Tisdag

Publicerat: 2010-06-01 Kl: 20:36:34 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag hade vi främmande av Ann som jag gick gymnasiet med. Även Pierre och deras Matilda var med.
Det blev lek, mys och mat ute på baksidan. En mycket trevlig dag hade vi och jag har visst brännt mig i både ansikte och på axlar. Tänk om ändå benen kunde ta åt sig ens hälften av färgen som man får på armar och bröst.

Anton sov dock bara 45 minuter idag, viket är rekordlite. Vi försöker numera hålla på sov rutinerna så gott det går, matrutinerna har vi haft länge.Men idag var det visst för intressant för att sova, å det är klart att om man har kompis på besök så kan man väl inte gå och lägga sig!  tolkiga mamma! Men i vanliga fall sover han 1 vila och den är oftast 2 timmar lång. Det funkar bra än så länge, men ni vet ju hur det brukar vara då de är såhär små, när man tycker man fått till en rutin eller ett sätt som fungerar å så går det bara någon dag så är det helt andra bullar. Och innan man kommer fram till vad som passar bäst för hela familjen är inte alltid så lätt att klura ut. Men jag har märkt att Anton verkar sova bäst om han somnar strax efter kl 19 på kvällen. Ju senare han somnar, desto tidigare vaknar han..alltså helt tvärt om mot för hur jag själv är.

 Nu har tystande kommit och solen går snart ner, Anton sover och diskberget är undanröjt.
Undra vad morgondagen har att erbjuda?



RSS 2.0