Grillplats nummer 3 !

Publicerat: 2010-05-31 Kl: 21:08:06 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Det började med att vi skulle ta ner en tall på framsidan av huset, men det slutade med en hel skog. Eller ja, det blev många timmars fällande av döda, fula, och trångt stående träd. Resultatet ( för den här gången iaf) blev väldigt bra. Vi får in mycket mer ljus i köket och det ser helt enkelt bättre ut. Grabbarna har vid flera tillfällen pratat om att man skulle ha haft en grillplats där uppe. Men vi håller ju på att göra en grillplats här nere på gården, det var ju därför vi behövde tallen. Med en grillplats menar jag ingen sån som man grillar oxfilén på utan nått mer vildmarksliknande, haha..jag men nått man kan grilla en korv vid och sitta och mysa. Vi har ju våran första uteplats här utanför sovrumsfönstret som annars används.

Men iaf så har det pratats om en treddje grillplats där uppe i slänten, men vadå tyckte jag....vi har ju redan två! Men så gick jag upp dit alldeles nyss och jag ändrade mig faktiskt. Det blir en tredje grillplats där kvällssolen finns kvar väldigt länge. Mysigt med ännu bättre utsikt över bla. vättaberget.


"dääää"

Publicerat: 2010-05-31 Kl: 18:16:01 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Anton har handlat på Ica och visar sedan vägen hem genom att säga " däääää"  som i, där är vårat hus.
Duktig Anton, stolt mamma och pappa
sol´a skiner

Publicerat: 2010-05-31 Kl: 11:36:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerNågra bilder från igår då mamma och pappa var här.
Även idag tittade solen fram, så vi lunchade ute i Antons nya fina utemöbel

Elitloppsdag

Publicerat: 2010-05-30 Kl: 15:21:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerIdag är Antons mormor och morfar här eftersom morfar inte kunde komma igår då Anton fyllde år. Men han hade med sig present idag och vi hade tårta kvar så det blev ett till litet kalas.
De stannar här på morsdagsmiddag idag, MEN! Viktigast av allt är att allt måste stämma idag så de inte missar Elitloppet. Mamma och pappa sitter bänkade i tv soffan och fösöker så gott det går prata och leka med Anton samtidigt som ett öga hålls mot tv rutan.  Om någon timme då det börjar dra ihop sig till finalloppet då kommer dom sitta som på nålar här ute. Då måste ALLA vara tyst och hålla sig ur sikt för tv:n. Pappa skriker " kom igen då för faaaaaaannnnn!!!!" och mamma skriker nog "ÅHHHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAiiiiiiiiiHHHHHHHHHHHHHHHH" När loppet är slut och förhoppningsvis rätt häst vunnit sitter mamma nog där med tårar i ögonen och har då bytt fras till " ojojojoojojojoooj"
Men jag kan erkänna att även jag brukar sitta där med lite gåshud. Även den ointresserade kan vakna upp en dag som denna.

När Elitloppet går varje år, då vet man att sommaren är på gång. Det är sommartecken de.
Kan säga att jag annars inte alls är intresserad.
En dag som denna kanske kuskarna kommer dra lite på munnen också, ni kommer väl ihåg vad jag tyckte om dem ;)

Självklart håller vi på Åke Svanstedt och Torvald Palema


Antons första födelsedag

Publicerat: 2010-05-29 Kl: 20:17:18 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Det blev ett mycket lyckat kalas för Anton som fyllde 1 år idag. Tänk att tiden gått så fort!
Och 1 år senare..Tack så mycket alla ni som kom och firade Antons dag, och tack för alla fina presenter!
vilken tur att vi nu mera har separat sovrum och lekrum till Anton, för hur hade det annars sett ut?

 


Anton 1 år

Publicerat: 2010-05-29 Kl: 12:32:38 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Grattis Anton på 1 års dagen önskar mamma och pappa


ensamma hemma

Publicerat: 2010-05-28 Kl: 15:08:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerImorse åkte Niclas till Stockholm på MaskinExpo så jag och Anton kör solo här hemma idag. Imorse blev det städning och sedan bullbak. Carro var här och hjäpte mig lite och pojkarna lekte så fint inne på Antons lekrum.
Men nu är bakningen klar och våra vänner har åkt hem, Anton sover ute i vagnen sedan en timme tillbaka och jag passar på att sitta en stund här.

Johan (carros sambo och Noels pappa) kom föresten förbi med traktorn och gissa om någon satt fastklistard i fönstret. Så fort Anton hör ett brummande ljud så sticker han som ett skott bort till fönstet, ställer sig upp och pekar, men han ser ju inte över kanten så jag får ställa honom på en stol och där står han med de största ögonen jag sett :) Gullunge!

Imorgon blir det som sagt 1 års kalas, ja har väl skrivit det ett par gånger nu antar jag. Men det ska bli så kul. Eftersom Niclas kommer hem sent ikväll så ska jag försöka sätta ihop Antons födelsedagspresent själv ikväll. jag vill gärna att han ska få den imorgon då han vaknar. Han kommer ju inte komma ihåg de första åren då han fyller men jag vill ha det som en tradition att man får födelsedagspresenten på morgonen också sjunger hela familjen, i det här fallet jag och Niclas då.
 Nu går det ju inte, men då han blir större ska sången vara inne på sovrummet där man får fika på sängen. Så har det varit i min familj och det vill jag hålla kvar vid.
Ni som känner på mig vet att det är svårt att rucka på mina traditioner ;)

smart

Publicerat: 2010-05-27 Kl: 15:36:20 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Är man sjuk så är man också väldigt väldigt trött...
Då Anton vilade tidigare idag så passade jag på att ta bort lite ris här ute i slänten. Eftersom Niclas tagit ner en hel del massa träd och ris så måste man ju även plocka upp efter sig. Träden tar han ju med traktorn och lastaren men de där småträden måste tas för hand, så jag gjorde en halvtimmes insats där ute i regnet. jag släpade och slet. Har jag rammlat och slagit huvudet eller vadå!? Ja jag vet inte alls vad som flög i mig...vore ju bättre om jag hade passat på att baka de där bullarna. Men nu tog jag 20 minuters (skulle tro att 30 för mig är 20 för Niclas)arbete av Niclas och kan kanske därmed få in han lite tidigare ikväll. Ja det var min tanke iaf men det tvivlar jag starkt på att det ska funka. haha.

sjukling

Publicerat: 2010-05-27 Kl: 09:12:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag skulle vi på avslutning med kyrkis men Anton och jag har blivit förkyllda. Snoret rinner och hostan gör sig till känna lite då och då. Anton ser helt färdig ut med röda ögon och elvan på överläppen. Så vi åker inte dit för att smitta andra barn och föräldrar utan stannar hemma och kurerar istället. 
Hoppas han är pigg tills på lördag, vill inte ha ett feber barn då.


Tänkte säga igår att jag längtar mer än Anton tills på lördag. Men det är väl klart att jag gör för han vet ju inte att han ska fylla år. haha. Jag är som ett barn då det kommer till presenter, överaskningar och födelsedagar.
Vi har köpt en sån fin födelsedagspresent till Anton :)

Nu skriker Anton "BABABABBABABABAB" och tittar ut. Jag tror han menar att pappa brukar vara där ute. Senaste veckan har det varit "Brrrrmmmmm" åsså pekar han ut genom köksfönstret där pappa stått med motoresågen på kvällarna. 

Ha en bra dag

bullbarn i stället för bullbak

Publicerat: 2010-05-26 Kl: 22:33:12 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Idag har vi haft främmande hela dagen, det gillar vi. Det är så kul när folk lite spontant dyker upp, speciellt då man inte alls har någonting för sig. 

Kvällen skulle bli en bak och städkväll, fick jag något gjort? Knappast. Efter att vi ätit middag gick jag och Anton på Ica för att handla till bullbaket men då vi kom tillbaka och klockan började närma sig sju så var Anton jätte trött, så trött så han tvärslockna. Perfekt tänkte jag, nu kan jag minnsan få lite gjort men han har vaknat och skrikit, somnat om, vaknat, skrikit. Vet inte va det är på gång nu? Han har varit såhär i två kvällar nu. Mera tänder på g?, I och för sig är det mycket med att lära sig gå också så det är kanske inte så lätt. När jag tänker efter så har han ju faktiskt varit lite orolig då det varit nått nytt på gång. Lärt sig vända sig, krypa, ställa sig upp, börjap peka och säga vissa ord osv. Men nu är det som sagt bara att våga släppa taget som behövs eftersom balansen finns där för honom, men han är lite fegis. Fast det gör inte nått, känner ingen stress över det eftersom jag slipper springa och jaga honom så han hittar på hyss, nog för att han sticka iväg på alla fyra rätt så snabbt också. Men vi gör ett nytt försök till bakning imorgon istället.Hörde en sång som man kan nynna lite på såhär på försommaren.

Den blomstertid nu kommer

♪ Den baddräktstid nu kommer, när magen är
för stor. ♫ Då valkar bara sväller,och celluliter gror. ♪ Generande
behåring, lyfts fram i solens ljus. ♫ Nej stranden verkar boring, vi
stannar inomhus. ♪ De krav som sommarn ställer, förstör vår ledighet. ♫
Vi sitter där å gnäller, fy fan vad jag e fet. ♫ Fast vem vill
motionera, när man kan sitta still. ♪ Nej låt oss revoltera, vi tar en
kaka till.


hästfolk...

Publicerat: 2010-05-26 Kl: 10:34:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


En sak som jag tänkte på igår då jag var förbi hemma hos mamma och pappa är alla dessa hästar, eller rättare sagt deras kuskar. Det spelar ingen roll hur sakta och försiktigt man kör förbi dem så är de ändå skitsur. Nu pratar jag om häst med vagn. Jag brukar vara jätte noga med att sakna ner och köra försiktigt eftersom jag själv vet hur irriterande det är då folk kör fort förbi då man är ure efter vägen. Jag brukar också hejja lite glatt åt alla som kör häst som jag saktar in åt. Tror ni att dom hejjar tillbaka? Nja....hälften av dem nickar åt mig med en iskall blick som ser ut som att de vill döda. Man kan väl hejja fast man inte känner varann, iaf på ett sånt ställe. Det är klart att jag inte går och säger hej till alla i stan men möts man på en liten väg på landet så kan man väl säga hej eller lyfta lite på "näven" . Å jo, jag tänker visst dra alla över en kam, hästfolk är sura å bittra .

Tack å hej !

Hjälpreda

Publicerat: 2010-05-25 Kl: 12:46:29 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Anton hjälper mamma med tvätten innan vi åker ner mot stan för att lämna tillbaka hunden till sin rätta ägare, nämligen min broder.  Tvätthögen är naturligtvis ren för den som undrar!


Hero


För ett år sedan

Publicerat: 2010-05-24 Kl: 09:45:50 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Idag är det precis 1 år sedan denna bild togs, jag var då i vecka 34+1
Jag trodde då att det var ungefär fem veckor kvar, men inte då....det var bara fem dagar kvar.
Anton föddes i vecka 34+6. Ja, jag hade ju inte rätt att klaga med den lilla lasten precis.

Även denna gång blev det en kass bild eftersom jag fick knäppa kort på ett kort :/


Gounge

Publicerat: 2010-05-23 Kl: 10:45:18 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarerEftersom jag och Niclas var på 30 års fest igår så hade Anton barnvakt. Det var farmors tur att få äran och det hade gått jätte bra. Ett riktigt bustroll har vi! 

Gårdagen var jätte trevlig med god mat och trevligt sällskap, en riktig kanonkväll! Tack ska ni ha bästa Ylva och Micke!
Eftersom jag var nykter och körde igår så var jag pigg och allert idag och flög upp ur sängen imorse då jag hörde att farmor Lotta och Anton klivit upp, jag var ju så kramsugen på lillbubben då :)

Nu på förmiddagen gick vi in för att väcka pappa Niclas, å vips sa det så hade både Anton och katten lagt sig ner brevid, det var så mysigt. Inte nog med det så satta Anton sig upp och lutade sig fram mot katten och pussade honom säkert 10 gånger. Men då vi frågade om han hade någon puss över till mamma och pappa så var dem tyvärr slut. haha.. näe man kan då inte få pussar på beställning.

Här kommer en bild taget med mobilen


God morgon

Publicerat: 2010-05-22 Kl: 14:13:39 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


God morgon mamma !!!!!!

Jätte kul om du frågar Niclas och Anton, mindre kul om du frågar mig.


Hemma på dagis

Publicerat: 2010-05-21 Kl: 21:30:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag tänkte visa er var vi bor. Det är nämligen på ett dagis. Ja det här var Lidens gamla dagis som vi köpte av sundsvalls kommun för lite drygt ett år sedan. Det nya dagiset ligger bara uppe på "byn" i anslutning till Lidens skola och det tar inte mer än 1 minut att gå dit så ni kan vara lugn, barnen blev inte utan dagis bara för det.

Då vi fick veta att vi väntade Anton så sa jag på en gång att då köper vi hus, för jag kännde mig så instängd i lägenheten. Jag är ju uppvuxen på ett jordbruk/lantbruk....ja vad kallas det igentlgen? En "bonnagård" med kor och hästar helt enkelt.
Så de två (?)åren vi bodde i korsta gick väl bra men jag kännde mig aldrig hemma. Niclas är uppvuxen här i Liden som ligger ca 5 mil nordväst om Sundsvall och här trivdes vi så bra båda två, vi var ofta upp hit och det känndes så avkopplande och det var så himla vackert! Så valet var inte svårt när vi skulle börja fundera på var vi ville bo. Jag tror det kommer bli jätte bra för mina barn att växa upp här. Dessutom har vi nästan mer vänner här än i stan, så vi sitter inte direkt själv här på landet.

Om du frågar mig så tycker jag att det är otroligt praktiskt hemma hos oss. Staket runt hela gården, enplansvilla så vi slipper trappor, många rum, stor gräsmatta, sandlådor...ja det hade ju räckt med 1 sandlåda och inte fyra stora! Men det ska vi så småningom snygga till. Just nu håller vi på att gallra ur lite så vi får mer öppet och förhoppningsvis lite mer utsikt över indalsälven. En leksuga ett ett föråd och en gungställning skulle inte sitta helt fel. Men med lite tur så kanske Anton får en gungställning nästa lördag då han fyller år :)

Inne så har vi givetvis renoverat, inte allt men vissa rum. Men mer än såhär tänker jag inte släppa in er.
Får se om jag delar med mig av insidan någon gång i framtiden.Gungeligung

Publicerat: 2010-05-21 Kl: 17:14:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag var vi hos Ann och Pierre och deras dotter Matilda. Anton passade då på att gunga för första gången. ja det var faktiskt första gången eftersom vi aldrig varit vid nån lämplig gunga tidigare och det har ju varit vinter och kallt också, men det har helt enkelt aldrig blivit av, stackars pojk..fyller 1 år och har aldrig gungat. Men med lite tur så kanske han får en gungställning då han fyller år om en vecka :)
hos mormor och morfar

Publicerat: 2010-05-20 Kl: 17:26:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Eftersom pappa Niclas jobbar sent ikväll så bestämmde vi att alla tre skulle sova hos Antons mormor och morfar i huli så att jag och Anton fick lite sällskap innan niclas kommer och dessutom slipper vi åka fram och tillbaka hem till Liden.
Tyvärr skulle mormor åka bort nu ikväll och det tyckte inte Anton om! Han var så söt då han sträckte armarna efter henne och ville bara kramas. Och morfar han jobbar till sena kvällen, men han hinner vi nog träffa en stund imorgon .Men vi får roa oss med morbror Emil istället, fast han är rätt trött så vi får väl se efter middagen hur mycket sällskap han är.En innedag

Publicerat: 2010-05-19 Kl: 17:13:50 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Natten tills idag kom Antons mormor hit och sov över, de va mysigt de! Och på lördag kommer Antons farmor hit och ska sova då mamman och pappan i huset ska på 30 års kalas. Även Ylva och Carro och lilla Noel var förbi idag. En alldeles perfekt dag eftersom det var en regndag och därmed innedag. 
Det har varit skönt med två hemma dagar eftersom vi ska ner till stan å flänga både imorgon och på fredag, det är ju trots allt 5 mil enkel resa ner till Sundsvall. Ner till Sundsvall!? Det låter som att jag bor i östersund eller nått.


Där är lampan!


fel!

Publicerat: 2010-05-18 Kl: 22:26:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Det blev nått fel då jag skulle länka tror jag.. adressen är iaf www.svammel.com

hua...

Publicerat: 2010-05-18 Kl: 22:25:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Min pappa kunde för några år sedan knappt slå på en dator, idag sitter han där mer än mig. Han brukar köra buss åt två olika företag och har där en arbetskamrat han brukar prata om. Pappa sa åt mig att gå in och kolla på arbetskamratens blogg. Ni kan ju ta er en titt ni också. Det är texten under rubriken "för ett tag sedan"
klicka här! för att komma dit...


mera brummmmm

Publicerat: 2010-05-18 Kl: 19:39:53 | I kategori: Allmänt | 9 kommentarer


Mamma och Anton gjorde lite nytta ikväll


Gårdagen i bilder

Publicerat: 2010-05-18 Kl: 12:00:01 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerIgår hade vi finbesök från Frankrike, de ni! Evelina flyttade ner dit i vintras för att plugga och gjorde en
snabbvisit här hemma i sverige och då även Liden, det firade vi med fruktsallad och glass i solen, mysigt!Då Niclas kom hem från jobbet åkte vi bort till Sillre och kollade på brumm brumm som Anton kallar det.
Det var Tomas som jobbade, men Anton och Niclas fick provköra dom med och jag vet inte vem av dom som
tyckte det var roligast. Både Niclas och Anton är löjligt förtjust i alla "brumm brummar".
Och så kom kvällen, Anton gjorde natt och vi andra fällde tall här hemma på gården. Eller föresten...jag kanske inte hjäpte till så mycketvilken kille

Publicerat: 2010-05-17 Kl: 08:38:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerLady gaga kan slänga sig i väggen nu


enda in i ändan

Publicerat: 2010-05-16 Kl: 21:00:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Niclas påpekade precis att enda stavas enda och inte ända, det var tydligen nått man satt på!

Jag ändrar mig

Publicerat: 2010-05-16 Kl: 20:51:10 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerJag återkommer till fenomenet Birsta, fenomenet? Näe... jag ska inte lägga skrivandet på en nivå som jag inte behärskar, jag borde istället satsa på att ha så få stavfel som möjligt i min text istället. ja, det känns som ett bättretillvägagångssätt !  Hur som haver, jag har ju alltid tyckt så bra om Birsta eftersom det gör det så enkelt för mig och min lilla familj. Gratis parkering, allt på samma ställe, och ett jätte fint familjerum med skötbord och sköna stolar som var kanon då jag ammade Anton. Det ända som skulle behövas är en micro för mammor som inte kan amma av någon anledning kan värma sin ersättning istället, men då tycker de väll att man ska köpa en kaffe på charm och låna micron där istället. Ja men Birsta är kanon, och det är jag ju inte ensam om att tycka. Som jag skrev härom dagen så var det ju knök där och då är det inte längre nå kul.

Idag skulle jag träffa en gammal vän från mellanstadiet, Johanne som flyttade till Enköping för massa år sedan. Jag tänkte att det skulle bli smidigast för henne att träffas på stan och det var såååå skönt där. En söndagsLunch på stan var en enkel match eftersom jag mötte högst 20 pers på de två timmarna vi spenderade inne i stan. Undra om alla shoppingsugna var på birsta eller hade tomt i plånboken? Så idag slår jag ett slag för stenstan även fast toan kostar (en ynka femma, men har man en liten som behöver gå många gånger blir det jobbigt), TACK för att du finns!

Nu har varmamackorna kommit fram på vardagsrums bordet och vi ska se en film. Trevlig kväll på er.


sommarvärme

Publicerat: 2010-05-15 Kl: 14:39:42 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Jag tog och plockade ur åkpåsen idag !hjälp sökes

Publicerat: 2010-05-15 Kl: 12:17:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Vad vore väl en dag på vedbacken!? Nja...jag å Anton är hemma å myser istället, det där kan dom roa sig med själv!

Av någon konstig anledning så hamnade våran dator mitt på matbordet i vardagsrummet men ingen sladd var ikopplad och jag kan säga att det var ju inte lätt att försöka koppla ihop allt själv. Niclas tycke iaf att jag var duktig som fick iordning det, han tyckte att det var bra att jag fick använda hjärnan lite..... Vad menade han igentligen med det!? 

Min stackars Anton, han har det inte lätt han. Mitt i den roligaste leken kan det komma ett gallskrik och tårarna bara sprutar. Jag plockar upp honom och han är då sjöblöt i svett, kallsvettas gör han och det bara rinner av honom. Han drar ihop sig som en boll och det gör så himla ont för honom. Ja, det jag pratar om är när han försöker uträtta sina behov. Jag riktigt lider med honom för jag vet precis hur det känns, det är tyvärr min mage han ärft.
Han äter lagomt med fullkorn, messmör,plommon varje dag, mycket vatten, han rör såklart massor på sig. Vad kan man mer göra ?  Inte ska man väl behöva vara stenhård i magen ändå? Är det någon som har ett förslag så hojta gärna till.

mellandagsrea

Publicerat: 2010-05-14 Kl: 21:26:50 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerVisste ni att det var mellandagsrea ute i birsta idag? ja det var bara snön som fattades. Som Niclas sa då vi kom dit " det här måste ha vara den sämst tänkbara dagen att lämna Lidens skogar"

Eftersom det var en klämdag idag och ett tråkigt väder som mer liknade novemberrusk än majväder så var det fler än vi som uträttade ett par ärenden i birsta. Det var totalt kaos där, totalt stopp i var ända rondell. Tänk om folk kunde vara lite hjälpsamma i trafiken och inte bara tänka på sig själv så skulle allt flyta på lite bättre.

Antons farmor mötte upp oss på drakborgen för att få busa lite och därefter blev det middag hos Antons mormor och morfar. Titta här vilka fina koppar och fat vi fick av dem.  Tack snälla mamma och pappa !


En fixardag

Publicerat: 2010-05-13 Kl: 22:38:46 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerIdag har vi haft en utedag. Niclas har varit ledig så vi har passat på att fixa lite här hemma på gården. Åh vad jag är glad över att bo i hus, jag verkligen älskar vårat hus! vi kan ingenting om blommor och buskar men vad gör det när man har en hel gård att få lära sig av. Jag hoppas på att få tillbringa mina kommande 60 år på denna gård och jag hinner nog lära mig både det ena och det andra vad det gäller blommor och hur man håller efter ett hus.
Men idag har vi iaf krattat, eldat gräs, rensa lite i buskarna och ordnat med vår lilla grillplats. Anton han har krypit omkring på gräset och i sandlådorna, jo vi har ju som sagt ett par stycken! Fyra, närmare bestämmt..man har väl inte ett helt dagis för ingenting? Nej då, vi klara oss med en, men det behövs en liten grävare för att ordna med det så det blir förhoppningsvis nästa projekt.

oj, nu har Niclas visst släckt ner här hemma och gått och lagt sig, bäst att jag gör desamma då.
Får se om det blir lite pyssel imorgon också eller om man har händerna full i blåsor.V

klädprat

Publicerat: 2010-05-12 Kl: 12:13:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår var det tänkt att jag skulle städa, men så frågade Carro om vi skulle göra sällskap ner till birsta och det lät ju bra mycket roligare, jag köpte lite sommarkläder till Anton. Han har ju precis börjat använda stl 80 nu, men frågan är om han hinner komma i 86 innan sommaren är slut? Jag har för mig att folk burkar säga att stl 80 varar länge. Men så är det skillnad på tröjor och byxor också, han har ju så långa ben våran kille. Jag får helt enkelt avvakta ett litet tag till innan jag handlar mer. Men så fyller ju Anton år snart också så han får säkert kläder då av någon också :) Och det känns skönt att det blir varmt ute för då kan han få börja använda snygga tröjor istället för tråkiga (vilket de oftast är)body. Jag har ju bara använt boddy på Anton eftersom jag får för mig att det är mer bekvämt och jag har inte vela riskera att ha magen bar under overallen. Men nu är han som sagt storpojke och vem vill ha en svettig boddy över magen i sommar !? Men jag kan nog inte hålla mig helt, det får nog finnas någon extra här hemma utifall att :) Jaha, då har ni fått läsa massa trams bara, om ni inte gjort det innan så är det dags att klicka vidare till nästa blogg nu, för mer intressant än så här blir det inte!

Anton han sover ute på bron och jag har städat här hemma. Hoppas nu bara att han tänkter sova ett tag till. Han blir ju ett år nu så han borde ju snart kunna sova bara 1 vila per dag istället för 2, men vi tränar vidare.

helgen som gått

Publicerat: 2010-05-10 Kl: 21:09:25 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


I lördags fick Anton sova själv hos mormor och morfar för första gången medans mamma och pappa fick passa på att roa sig själv lite. Det hade gått jätte bra hela tiden, han hade varit så glad och även sovit precis lika bra som han brukar. Men jag hade igentligen inte förväntat mig annat.

Idag var jag in till frissan och färgade håret så då var det farmors tur att få vara lite med Anton. Dom hade busat på så mycket så han hade tvärslocknat och sov två timmar rakt av. När jag kom för att hämta honom så gick vi och tittade på små kycklingarna som kom förra veckan, han hann ju inte med att titta på dem innan han somnade min lilla plutt.

Dagen avslutades med middag hos Antons morfar. Mormor hon var på kurs i södra sverige men Anton fick prata med henne på telefonen och det var tydligen jätte roligt, mormor (telefonen) fick massor med stora pussar av Anton.

Ja just ja, Farmor Lotta´s Tomas( konstigt det lät det där, men ni fattar va?) fixade lite extra jobb till mig i sommar. Ett erbjudande som inte gick att tacka nej till, Tack snälla Tomas!


brumm brumm

Publicerat: 2010-05-07 Kl: 22:44:39 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Jag fick åka hoj


förmiddagen i bilder

Publicerat: 2010-05-07 Kl: 15:43:22 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


eftersom det varit blött ute och trist väder så har det blivit mycke lek inne senaste tiden och då vi varit ute så har Anton suttit i vagnen. Men idag blev det lite utelek. Noel kom precis då vi var på väg ut genom dörren så då blev det extra kul

Förmiddagen i bilder


Tillbaka

Publicerat: 2010-05-07 Kl: 09:11:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Liten älskling har lekt med saldden till datorn så nu är den tom på batteri och den går inte att ladda. Men som tur är så har vi en till men som tyvärr är kopplad till tv:n med en trådlöst tangentbord och eftersom jag är halft blind så kan jag inte sitta i soffan och skriva så det får bli på golvet mittt framför tv:n. Jag vet inte hur många gånger Niclas har fått laga den där laddaren nu. Tur att jag har en händig man!

Gårdagen? Jo vi var på kyrkis i Indal, det tycker Anton är jätte kul! Massa nya kompisar och en hel hög med nya fräna leksaker. Men bästa av allt är nog sångstunden, det tycker nog de flästa barnen. Efter kyrkis åkte vi ner till birsta för att träffa Ann och hennes dotter Matilda ( snart 1½ år). Det är så kul att se hur barnen är tilsammans med varandra, man kan riktigt se hur Anton tittar på de större barnen och spelar in och försöker sedan göra samma sak. Men det är ju så de lär sig så det är väl ingen nyhet direkt.

 Också fick Anton leka lite med Noel som var på besök också. Tyvärr slutade det i grinkalas ( som det gjort många gånger nu) dom är så rolig pojkarna våra! Det börjar oftast med att Anton skriker å väser ( kan vara för att han busar eller är glad) så att Noel blir alldelses förskräckt och börjar gnälla, ja då tar han som startade igång allt, alltså Anton och börjar stortjuta. Ja då är det riktig panikskrik och grin med tårar som sprutar och då blir ju så klart stackars Noel jätte ledsen också. Då kan man säga att det hela har börjat, de skriker å gringar och stannar upp och lyssnar och så fort de ser eller hör varann så sätter de igång i kör båda två. Kan ju också tala om att Anton är den mest mammiga på flera mils avstånd. vissa dagar får ingen annan hålla honom och han sitter som en klister på mig.

Igår han jag inte mer än vända på huvudet så stod Anton upp i sin matstol. Rackarunge! Men nu har mamma köpt en sele så nu kommer han inte långt.


Mina vänner

Publicerat: 2010-05-05 Kl: 14:03:26 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


KompisträffAnton bloggar

Publicerat: 2010-05-05 Kl: 09:48:07 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Inlägg av Anton

Imorse var det inte alls roligt för mig, jag var så ledsen! Eftersom min mamma och pappa inte tycker om då katterna ligger i våra sängar så brukar dom stänga både dörren till mitt rum och dörren till deras rum då det är natten. Men mamma hade ju inte kollat så att babyvakten var inkopplad å det var inte alls bra, för ojojoj va ledsen jag var när ingen hörde mig då jag vaknade. jag vaknade ju extra tidigt också eftersom jag somnade så tidigt igår. Som tur var så hade pappa ställt kolckan på 06:00  och då han klev upp hörde han mig då jag gallskrek. ja, jag vet inte hur länge jag fick sitta där inne men jag var dränkt av tårar och snor och jag var hes i halsen. resten av morgonoen ville jag inte leka själv, jag ville vara i mammas famn hela morgonen, ja jag lät henne inte ens gå på toa.
Men så sa mamma att några kompisar ska komma och hälsa på mig efter lunch, så då blev jag genast mycket gladare.


Det behövs inte mycket

Publicerat: 2010-05-04 Kl: 19:02:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi haft en hemmadag med massa bus för Antons del. Tänk att lite ommöblering av leksaker och bord att göra en sån liten kille glad. Jag passade nämligen på att fixa om lite här i vardagsrummet då Anton tog sin vila, som för övringt varade 3 timmar i sträck. Det har aldrig hänt förut, han brukar ju dela upp vila på 2 gånger annars. Men till saken, jag tog och vände på matbordet i vardagsrummet, flyttade på fotöljen och gjorde en lekhörna alldelses utanför dörren i till Antons rum. Det gjorde att vi fick massa yta här i rummet och en nöjd kille som tycktes trivas med att ha alla saker sammlade på ett ställe och inte över hela vardagsrummet plus hans rum. Så han har iaf haft fullt upp med att krypa mellan lekhörnan och sitt rum. Så duken och tv-dosorna på vardagsrummsbordet har fått vila från lilla marodören nu i eftermiddag.

När pappa Niclas kom hem från jobbet blev det middag och sedan bad för Antons del. Jag for sedan upp på ica en sväng medans grabbarna myste i soffan. Då jag kom tillbaka och skulle göra iordning välling fick jag se en redan sovande Anton och klockan var bara 18:25. Undra då han tänker kliva upp imorgon då!?
Hos oss

Publicerat: 2010-05-04 Kl: 08:39:38 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


4 maj 2010


Glad mamma glad pappa glad Anton

Publicerat: 2010-05-03 Kl: 18:57:32 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


När vi ändå hade lite ärenden till stan så passade vi på att införskaffa lite regnkläder till Anton.  köpte i storlek som kan vikas upp i armar och ben nu men som säkert passar även till hösten. Ett par stövlar fick också följa med hem. Anon hälsar tack farmor för sponsringen !Pappa Niclas tyckte det var kul att få komma hem så han fick leka lite innan det blir sängdags ;) Han hade turen att få låna en lövuppsammlare av Magnus som han kunde koppla baom våran otroligt fina gräsklippare.


Bus

Publicerat: 2010-05-02 Kl: 20:31:09 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag åkte vi till Niclas kusin Ronni som fyllde år. Där kunde Anton busa massor i den jätte fina lekhörnan tillsammans med Li och Ronnis dotter Fillippa. Å inte nog med det så var Antons farfar Kent och hans Viktoria också där, så de passade på att kramas lite också.  Här kommer lite bilder från eftermiddagen.


" Ippa & Akon "

Nickepicke

Publicerat: 2010-05-02 Kl: 14:33:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerFör fem minuter sedan snöade det. Jo det sant! Hallå..det är ju maj nu och inte april!
Ja det betyder att det är vår och snart sommar. Är man en gång bonnpojk så är man alltid bonnpojk. Vilken tur för Niclas att han äääällllskar allt med motorer för han lär ju ska hjälpa sin låssaspappa P-M med driverse roliga( enligt Niclas alltså) aktiviteter. Just nu sitter han och läser på  "ploginställning för burna plogar"
 


Söndag

Publicerat: 2010-05-02 Kl: 11:49:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Anton drar sig upp mot allt och tar sig sakta men säkert runt tv-bordet. Det är en försiktig liten pojk vi har här hemma. Det börjar väl bli tråkigt att bara krypa eftersom man inte ser allt då. 
Annars då? Jo han sitter just nu på golvet och leker med alla bilar och traktorer, drar dem fram och tillbaka. Rätt var det är stöter han på de stora bilarna som man åker på och då kryper han runt och ställer så på knä bakom och skjuter på.  När det tar stopp mot något så blir han jätte arg och skriker rakt ut!

Men nu ska vi fara upp på ica och handla med lite lunch som vi ska äta hemma hos Tomas och Tindra. Pappa Niclas kör cross och möter förhoppningsvis upp oss där hel och välbehållen. 
 

På Zoo

Publicerat: 2010-05-01 Kl: 19:02:19 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Visste ni att Antons farmor, Lotta och hennes Tomas har ett litet zoo hemma på gården. Dit kan Anton åka när han vill och kika på djuren. Lyxigt va? 


Ankorna i dammen

                                  
....å hönsen

...och fåren


Men sedan kom fårskallen Olle och bet Anton i fingret och det var inte kul !


Men vi torkade lite tårar och sedan var det bra igen .
Nästa gång vi hälsar på tar vi oss en titt på hästarna och småkycklingarna.


RSS 2.0