Lussebak

Publicerat: 2010-11-30 Kl: 11:31:35 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Titta!!!! Inte bara fina, de smakar gott också!Hos oss är vi inte bortskämd med hembakat. Jag bakar sällan, dels för att jag ofta slarvar och misslyckas så då gör jag aldrig om den sorten igen. Men så är det så att sånna här "långbak" då det ska jäsas och knådas hit och dit så känns det för omständigt. Men det är kul när man lyckas. Kände ju att jag kan inte hålla på å köpa lussekatter på shell bara för att få några. Eftersom det gick så bar så kanske man vågar sig på det igen.

Inte föda förtidigt!

Publicerat: 2010-11-29 Kl: 12:49:40 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Jag går hellre över tiden två veckor och blir snittad än föder före vecka 37! Nu är vi i vecka 29 och det börjar dra ihop sig, om man ser på antalet veckor alltså. Sammandragningar och mensvärk känns det som. Kallar man det då förvärkar? eller är det fortfarande bara vanliga sammandragningar. Men så länge de inte gör ont och är regelbundna så ska det inte vara någon fara vad jag förstått.
Jag har inte gjort mycket här hemma idag. Det vanliga, lekt med Anton, plockat disk och slängt in tvätt, kollat på barnprogram i soffan, lagat lunch och har nu suttit i soffan sedan en timme tillbaka med fötterna i högläge medans Anton sover. Men har av det lilla ganska mycket sammandragningar, kan jag kalla det så? sammandragningar? Det spänner i magen och den blir stenhård i ca en halv minut. Jag har ju inte ansträngt mig speciellt mycket för att det ska bli såhär. Är vi ute och åker och det är in och ut ur bilen med Anton och klä på och av, kanske gå mycket...jaa då blir det riktigt jobbigt. Ska egentligen till barnmorskan imorgon men fick ändra tiden till nästa vecka eftersom vi ska på bvc. Jag måste berätta för henne hur det är då. Jag antar att hon bara håller med mig och säger att det kan vara så ibland. Men det är mycket mer nu än då jag väntade Anton, så jag blir lite lite orolig.  Men Anton kändes ju knappt i magen om man jämför med den här krabaten som sparkar och vrider och vänder större delen av dygnet så på det viset så är det ju lite annorlunda denna gång.  Någon som har nått tips eller idé eller vill berätta hur ni hade det så skriv gärna en rad.
Anton föddes i vecka 34+6, det är ungefär 6 veckor dit! Men min psykiska stress gör antagligen inte saken bättre! Det blir jag påmind om av min älskade ganska ofta.

Hjälpa pappa

Publicerat: 2010-11-28 Kl: 20:26:00 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Här hjälps vi åt. Anton har ju sin alldeles egna skruvdragare
Advent, den första

Publicerat: 2010-11-28 Kl: 11:53:18 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Helgen har känts extra lång denna gång eftersom Niclas vari ledig från i torsdags. Vi har verkligen fått chansen att rå om varandra alla tre och det syns så väl på Anton att han är helnöjd när pappa är hemma. Tillslut blir det bara pappa som gäller. Eller inte bara pappa, men mest pappa! eller "babba" som Anton säger.
Förutom kyrkis i torsdags så har vi varit på drakborgen och igår var det en liten julmarknad här hemma på byn i Liden. Jätte mysigt! Vi tog pulkan upp och fick med oss lite smått och gott.
Anton ropade på "babba" redan kl 05:30 imorse, så nu ligger båda grabbarna och sover. Han är så söt Anton! Han tittade på pappa och såg att han hade somnat på soffan så han försökte knöla ner sig bakom rumpan på Niclas men märkte att det blev en aning trångt eftersom det även var kattens sovplats för tillfället. Jag tittade på Anton och sa " vill Anton gå och lägga sig i sängen och sova istället?" Som ett skott sprang han in på sitt sovrum och försökte klättra upp i sängen. Det tog nog inte mer än 3 min så sov han. Ja, jag kan inte påstå att han är speciellt besvärlig. Men det får man igen i det tredubbla då han är förkyld istället. Det känner ni igen va?
Annars då? Ja man kanske ska göra någon nytta här hemma också. Sätta sig med räkningarna, eller just ja....det är ju Niclas uppgift. vet inte hur länge sedan jag använde mig av internetbanken. Jag tror inte jag kommer ihåg hur man betalat en räkning. Det här lixom Niclas gjort i snart 6 år nu. Skäms på mig! jag vet...
Men då kan ju jag dra en sväng med dammsugar´n istället eftersom städrundan innan helgen inte syns längre.
Kanske sätta upp lite lister och måla elementet i bebis rum också så är det färdigt där inne sedan. Då fattas bara inredningen och den måste både funderas på och inhandlas så det får vänta ett tag.
jag förstår inte var det är för fel här på min blogg. Det blir ju inga styckebyten, alltså mellanrum. Då jag skriver finns det men när jag förhandsgranskar så har allt åkt ihop till en enda text. Någon inställning som jag fipplat med kanske. Hmm.. jag får fråga dataproffset här hemma om lite hjälp.
Tro inte att jag lagt fram en skrynklig duk, jag la nämligen ner många kärleksfulla minuter på att stryka den.  Men så har vi både en Anton och katterna som i smyg sätter/lägger sig på bordet och rör till. Så jag skyller på dem
Solen skiner och vi med den!

En uppdatering

Publicerat: 2010-11-25 Kl: 22:13:05 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Här har det inte blivit mycket skrivet.... Niclas är ledig och umgås med oss här i dagarna så vem har tid att sitta vid datorn då!? Idag har jag och Anton visat pappa Niclas kyrkis och vi har provåkt lite skoter. Imorgon ska vi göra ett besök på drakborgen. Där har vi ju varit tillsammans massor med gånger och vi passar på att åka dit nu då Niclas är ledig eftersom jag inte orkar hänga på Anton så länge. Han är så roligt då vi kommer dit. "TITTA DÄR!!!" skriker han och sedan springer han iväg och har inte ens tid att klä av sig.

Stora killen har lärt sig så mycket de senaste veckorna och jag blir så paff hela tiden över att han förstår så mycket.Konstigt det där...ett sånt litet ordförråd. Ja va kan det vara? kanske sju ord som han använder också har vi standard meningarna "vadä" ( vad är det där?) "Tittadä" (titta där!) "Mammadä" ( typ visar och frågar mig) Osv..ja ni fattar, det kan ju vara långa haranger ibland som man inte alls fattar men antal ord som han säger rätt är inte särskilt många vid denna ålder, så med tanke på det så tycker jag det är såååå fascinerande hur han isället förstår allt jag säger, förklarar och visar. Jag tänker flera gånger om dagen " men hur kunde han veta att man göt sådär" men det är väl inte så konstigt egentligen då han tittar på oss hela dagarna och det är klart att man lär sig och tar efter av det.


Hela förmiddagarna har blivit en enda lång rutin som följs varje morgon här hemma. En rutin som Anton själv skapat kan man säga och jag hänger på. Han blir ju så stolt och mallig då han får hjälpa till och göra på samma vis varje morgon. Han klappar ofta händerna åt sig själv då han gjort varje uppgift.
För den som orkar läsa och finner detta rogivande ( typ mamma, svärmor, Viktoria och kanske någon till..haha) kan läsa vidare här. Men jag har ju faktiskt släkt långt borta som jag vet brukar läsa och det blir lite för er som jag skriver också eftersom några av er sällan han möjlighet att träffa Anton.
Men i alla fall....vid uppstigning på morgonen är det först tvmys i kanske en kvart innan Anton går bort till toadörren och knackar och säger "DÄÄÄR", då är det dags för morgonbad som Anton satt i system. Allt går på rutin, först fylla på  vatten i baljan, peka på badskummet ( ja det går inte att gena här inte!) Han sitter i badbaljan inne i duschen och jag står och duschar bredvid. Jag vet inte hur länge det går att göra sådär egentligen eftersom vettigast är ju att bada på kvällen. Men det beror väl lite på vad man gör under dagen också, han är ju inte ute och blir skitig på samma sätt nu som på sommaren. Men vi tvättar ju naturligtvis av honom på skötbordet varje kväll innan läggning, så han är ju ingen lortgris som får lägga sig! Ja och vi har ju det där med min mage då....jag ser snart inte Anton som sitter där nere på golvet och plaskar eftersom magen står rakt ut och det börjar kännas mer och mer trångt där inne, och varmt! Så jag behöver nog en pall snart. Men lilleman behöver ju faktiskt inte duscha med mamma sin!, det är bara det att det är så varmt och skönt att ta en dusch på morgonen och än så länge lättsamt eftersom Anton roar sig själv där nere med vattenlekar och leksaker. jaja, hur som haver.
Påklädningen är det samma med. Torka bort imman på spegeln och vinka till sig själv och göra den berömda "tokminen"
Dags för frukost och hjälper då först till att tända alla lampor i huset innan vi äter. Då han hjälpt mig tömma diskmaskinen vill han ge katterna mat och går då och hämtar och ställer tillbaka. Sedan är det dags att springa in på lekrummet.
Smyger jag in i tvättstugan så kommer han som ett skott och vill hjälpa till. Ibland blir det lite fel eftersom Anton inte alltid är med på noterna om att vi ska hänga upp tvätten utan han tror att den också ska plockas ner efteråt.
Förmiddagarna rullar som sagt på och innan man vet ordet av det så är klockan mycket och det börjar planeras och förberedas för lunchen som serveras kl 11. Oftast finns det rester får kvällen innan så det brukar inte behövas någon större ansträngning.

Som ni märker så är vi väldigt mycket för rutiner här hemma, men för det så betyder det ju inte att vi inte är flexibel bara för det. Rutiner, eller riktmärken kan man kanske också kalla det. Anton vet oftast vad som gäller och det blir sällan några problem. Han känner sig trygg och allt flyter på så smidigt.
Kvällarna är det mest rutinfasta och det går (peppar peppar) som en dans på rosor sedan några månader tillbaka.
Det känns skönt att vi har på detta vis redan nu innan bebis kommer. För blir någon av oss själv med barnen på kvällen så blir allt lite smidigare. Vi kunde ju inte ha det som vi hade det förut då en av oss gick in och nattade Anton i ungefär en halvtimme. Det skulle jag aldrig orka med och vad skulle jag göra av bebis då? Ja det slutar väl med att vi får en till kolikbebis som tänker skrika hela nätterna de första månaderna :)
Där fick ni lite uppdatering om Anton. Jag som tänkt lägga mig tidigt sitter fortfarande uppe och klockan är 22, typiskt!
(Pappa! du kan klicka på bilderna så blir de större)

 


Reflexen på!

Publicerat: 2010-11-22 Kl: 21:29:51 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Man tager vad man haverHärliga helg

Publicerat: 2010-11-21 Kl: 12:33:31 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Besiktiga bilen, kalas, badhus, kortspel, middag med fina vänner, städa, tvätta...man hinner med mycket på två dagar. Å visst känns helgen mycket bättre då man gjort mycket. Men det måste vara lagomt mycket, inte FÖR mycket. idag är det en vilodag. Niclas jobbar idag så jag och Anton hade en önskan om att få främmande av farmor. Å visst ville hon det! Nu vilar Anton och jag skulle tro att hon dyker upp lagomt tills han sovit färdigt.
Men visst är det 1 advent nästa helg? Vad tiden går fort! Vi är nu i vecka 28 och det är alltså 89 dagar kvar till beräknad förlossning. Jag hinner inte med mig...men vad är det jag ska hinna med då? haha..ja.

vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.
Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?
Källa: familjeliv.se

Denna dag

Publicerat: 2010-11-18 Kl: 20:42:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag fick vi främmande, så vi hjälptes åt att göra fint här hemma.
Någon bild på våra gäster blev det inte eftersom de var hemliga!....eller så var det bara så att jag glömde ta kort. Klantiga jag! Anton som hade tre kompisar här idag, Albin, Noel och Ebba-lii. Vi skulle grilla korv ute men det slutade med korv i stekpannan i stället och det gick ju lika bra det. En mycket trevlig eftermiddag !
Nu ikväll hjälptes Anton och pappa åt att lägga golv inne i bebis rum. Det kommer bli så fint!

Soliga dag

Publicerat: 2010-11-16 Kl: 12:47:48 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Härliga tisdag

sol ute, sol inne, sol i Antons sinne


jaha...!?

Publicerat: 2010-11-15 Kl: 20:07:51 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


Här kommer negativa inlägget!... från en långt ifrån positiv Emma.
Hur mycket har jag rört på mig idag? Hur långt kan det vara mellan mig och Ica ? 400 meter? jag drog Anton i pulkan dit och tillbaka, plus att jag gått fram och tillbaka här hemma och lyft Anton upp på skötbordet några gånger. Men det räckte gott och väl för att min kväll skulle bli näst intill förstörd. jag har så sjukt ont i fogarna emellan åt så jag vet inte var jag ska ta vägen. jag kan inte stödja på min vänstra ben för hela vänster sida från mitten av ryggen och enda ner på benet värker det. Det gör inte saken bättre att jag fick kramp i vaden för två dagar sedan och det sitter i som träningsvärk fortfarande. Det värker då jag står, då jag sitter och då jag ligger. Jag åkte på en räkmacka då jag väntade Anton! Inte alls så stor, inga bristningar, lite  foglossning mot slutet. Enda gången jag hade riktigt ont och fick massa sammandragningar var i jobbet då jag var tvungen att lyfta tungt. ( men fick tack och lov gå på havandeskapspenning två månader innan beräknat) Men nu är det stödstrumpor på tanten som gäller. Tanten som är i ett stort behov av en rullator!

Men jag höll ju igång jätte mycket igår då jag var med Anton på drakborgen, så det kan ju faktiskt ha bidragit det med. Men efter två alvedon som nu börjat värka och en timmes vila i soffan så kan jag gå näst intill normalt ut till köket utan att måsta stödja mig mot väggen för att ta mig fram.  Vecka 27 nu och jag hoppas tiden går fort om det ska fortsätta så här. Jag känner mig inte vacker och underbar direkt!

Premiär på bakning

Publicerat: 2010-11-15 Kl: 12:34:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag tyckte jag att det var dags för Anton att få vara med och baka första gången. Han var så duktig sååå, som hjälpte mamma att vispa, mäta upp mjölk och socker osv. Tjuva lite på russin gjorde han också. När baket åkte in i ugnen så tog han självmant tag i disken.
När man bakar så hör det till att slicka ur smetskålen efteråt, men Anton nöjde sig inte med utan trodde det var okej att smaka på allt....både äggskal och lite diskvatten.
Om det blev goda muffins? Nja, eller jo..om man doppar de i mjölk och äter. De smulade ju iaf inte! De blir nog lättäten för Anton senare i eftermiddag.

Farsdag

Publicerat: 2010-11-14 Kl: 20:42:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Uppe med tuppen idag, på med kläder och iväg med bilen ner till drakborgen för att möta upp Therese och Joline.
En jätte trevlig förmiddag med massa bus, god lunch framför allt trevligt sällskap!
En trött Anton fick sedan vila hemma hos mormor och morfar mendans mamma och morbror åkte och köpte asiatmat som vi sedan åt tillsammans. En trevlig farsdag blev det! Tyvärr kunde inte pappa Niclas vara med, men det visste vi så han har vi redan firat lite. Nu ikväll fick vi lite besök av Carro och Noel också. Behöver jag säga att han somnade som en stock ikväll?
Papporna fick varsin present också. Min pappa fick standardpresenten- kalsonger..haha
Antons pappa fick ett fint armband av Anton.

Min älskade Anton

Publicerat: 2010-11-13 Kl: 20:23:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Stora pulkadagen idag? Fler än vi som varit ute och busat i snön idag. Vi passade på eftersom det det blir mest inomhusaktiviteter imorgon. Jag satt ner Anton i bebispulkan och gick upp på byn för att handla och prata med lite folk. Visst duger bebispulkan eftersom långbenen precis får plats, men han har önskat sig en snowracer av tomten (farfar) i julklapp, det tror jag kan vara roligt att varva med. Å vi har ju en sån fin spark med sparklåda också som Antons mormor och morfar ordnat och gjort så fin. Dem användes ganska många gånger i fjol.
Ja det här är mina funderingar, vad ska vi ge till Anton i julklapp?, vad ska vi hitta på för kul med Anton till helgen?, hur ska vi få det så fint och mysigt som möjligt i bebisens rum?. Jag själv då? Äh, jag lever för barnen..det är väl så!? Då man gör dem nöjd och glad så är jag lycklig. Men man ska ju för det inte glömma bort sig själv, men ni vet vad jag menar va? Det är inte längre så viktigt att benen alltid är rakade, att håret både blir klippt och färgat hos frisören eller att jag handlar nya snygga kläder varje månad. Bara för att jag inte gör detta så betyder inte det att jag förfaller. Men det är inte lika viktigt längre. Jag planerar klädinköp för Anton och ordnar med frissa till honom istället :)
Ser nu att det ser ut som att han sover i pulkan, men det var långt ifrån. Han hade fullt upp med att vinka till alla vi mötte och att fånga upp snöklumpar som vi skulle ha med oss. Då vi kom hem blev det varm nyponsoppa i soffan framför lite barnprogram. Lördagsmys!

Vuxenpoäng

Publicerat: 2010-11-13 Kl: 12:47:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


"Toka dig då Anton!" Så säger vi och han gör då sin tokarmin. Alla skrattar och han tycker då att han är jätte rolig och börjar applådera åt sig själv. Jätte kul !
Men han har avancerat till ännu en min nu...Ja, Anton är mycket bättre än mig på att göra rätt...han har ju lixom tränat lite mer än mamma.
Detta är vad vi roar oss med på en Lördag förmiddag. Lördag? var tog fredagen vägen? Vi hann med både det ena och det andra nere i stan igår och ändå känns det som att det knappt hann vara fredag.
Lite extra med vuxenpoäng samlade vi ihop igår iaf då vi var på banken. Våran banktant, bankdam, bank...ja vad kallar man det? Våran personliga bankrådgivare kanske? Gunilla på swedbank nere i timrå, hon kan hon! Vi blev kallad till en sån där årlig genomgång som jag tyckte kändes rätt onödig  eftersom det inte är något vi bett om, men det var långt ifrån onödigt. Vi har ju suttit med henne redan för två år sedan och sammanlagt...ja flera timmar egentligen, då vi gått igenom rubbet då det gäller vår ekonomi. Vi köpte ju huset för snart två år sedan och det måste ju räknas och gå igenom allt för att se vilka utgifter och inkomster man har och jag kan verkligen säga att hon är toppen! Till och med jag förstår mig på räntor och pensionsparande. Man får en bra koll på allt som man inte hade tänkt på. Hon kollar med oss om vi har försäkring på allt, hus, bil, barn, vi, katt...vill vi ha det där? annars måste ni ordna! Hon är våran extramamma då vi är där, haha. Eller ja, katterna la jag till själv, det var inget hon pratade om :) Vi gick igenom det sista som var kvar sedan i fjol, pensionssparande.  Vuxen nu ja! haha. Bara en sak kvar nu som man måste göra då man har hus och barn, gifta sig eller skriva ett testamente! Superviktigt! Jag ska inte sucka nästa år då vi blir erbjuden en genomgång, jag ska vara tacksam att någon påminner mig, för vissa saker måste man se över varje år.
Igår kväll hade vi besök av min barndomsvän Malin, även kusin till Niclas och hennes kille Markus. Jag och Niclas gjorde våran paradrätt. Avocadohalvor med fyllning till förrätt och fläskfilé i chutneysås med hasselbacks potatis till varmrätt. Till efterätt blev det....näe vi orkade knappast någon. Karra och chips i soffan framför idol blev ett bra avslut.
Hur är vädret i stan idag? Här är det -1 grad och lite lätt snöfall. Vi ska ut och testa pulkan sedan och ev lite spark. Vet inte riktigt om det är så mycket till sparkväder. Uppe på byn kanske om det blivit packat där.
Hoppas ni har en bra helg!

Torsdag

Publicerat: 2010-11-11 Kl: 20:32:56 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarerTorsdag= kyrkisdag i Indal

I eftermiddag skulle vi träffas några stycken på Alnöbadet. Vi var fyra men det slutade med två mammor + två  glada badpojkar eftersom de blev ändrade planer för halva gänget, men det var mycket trevligt ändå!
Tack kicki och Albin för en fin eftermiddag! :)


Ikväll var vi helt slut båda två, Anton ville inte ens ha någon middag så jag fick lura i honom lite gröt nu på kvällskvisten istället. Han såg lite förvånad ut då vi skulle äta gröt på kvällen, det gör vi ju alltid på morgonen mamma!(?)


Härliga dag

Publicerat: 2010-11-10 Kl: 20:05:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I morse då vi vaknade så var det vitt ute, så mycket ljusare och finare. Hösten är jätte fin så länge de gula och röda färgerna varar....men nu har det bara varit blött kallt och grått. Hellre -10 och snö, mycket hellre!
I stan pratar de om snökaos, som varje år då det kommer som en chock för alla och det hinner inte röjas undan. Här hemma måste de ha kommit mycket mindre mängd och mindre blötsnö, för här hemma på byn var det långt ifrån nått kaos. Fin snöväg och glada människor.
Jag och Anton tog bilen halvvägs till stan, nämligen Rösåsen-strömås där min släkt bor. jag har inte varit där på flera år, så det var verkligen på tiden. Vi bestämde med min kusins tjej Angela och åkte dit på eftermiddagen. Vi kikade på hästarna, fikade gott och Anton fick busa massor med sina tremänningar, Hampus och Ellen medans mammorna fick prata massa strunt. Mycket trevligt! :)
Imorgon laddar vi för kyrkis och sedan bad

Vi vill ha snö!

Publicerat: 2010-11-09 Kl: 16:05:21 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerFörberedd inför morgondagens snö.
Förhoppningsvis blir det ännu klumpigare att gå då ;)
Och ni som bara gnäller på kallt och snön, ni kanske ska fundera på att flytta lite längre söder ut. För det hör ju lixom till på dessa bredd grader!

Mysdag

Publicerat: 2010-11-08 Kl: 20:03:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


konstig morgon, minst sagt. Jag vaknade kvart över åtta...ÅTTA! i morse. Men det var inte av Anton, han sov som en stock! Tjugo i nio gick jag in och väckte honom, för annars får vi ju helt fel dygns rytm och det vill jag inte när det funkar så bra som det gör. Ja det är skillnad på kl 6 och tjugo i nio. Innan vi hade duschat ( stackarn var alldeles blöt) och klätt på oss och fått i oss frukost så var kl 10. Det är i ju 1 timme innan lunch de... Men visst var det väldigt skönt med en sovmorgon!


I eftermiddags kom min mamma, min moster, min kusin och kusinbarn hit och hälsade på. Så mysigt. Lilla Lucas är så söt! Ganska precis 1 månad gammal. Här på bild tillsammans med Anton och min mamma. Mysprupparna! Synd att jag inte fick någon bättre bild. Men jag känner mig så ond då jag kommer med kamerablixten rätt i ögonen på liten.

I målartagen

Publicerat: 2010-11-07 Kl: 18:34:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Kvinnan i huset
Idag har jag målat vidare i barnrummet och nu ser man knappt den äckliga rosa färgen längre.
Men en strykning till behövs och sedan får nog mannen i huset hjälpa till, för då ska det läggas golv och sättas upp lister. Det klarar jag inte själv.
idag har vi som sagt haft främmande hela dagen. Först Johan, Carro och lilla Noel och nu ikväll kom Antons farfar och hans Viktoria och även farbror Fredrik...så ikväll somnar han nog bums, för oj vad han har busat idag.
Undra vad Anton och pappa Niclas har för sig? De kanske sitter och myser? Det vill jag också vara med på, så det är bäst att jag kilar då.

Hej kompis

Publicerat: 2010-11-07 Kl: 14:17:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Var är chauffören?

Publicerat: 2010-11-06 Kl: 15:41:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I veckan var grannpojken Liam här och busade med Anton. Sedan dess har han velat bli skjutsad. Imorgon får vi nog ta och locka hit någon kompis, annars får vi våldsgästa någon annan. För nu är det bara bilarna och traktorn som  gäller.

 


sjuka magen

Publicerat: 2010-11-05 Kl: 19:56:38 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Jag och Anton hade en sak att se fram emot denna vecka..drakborgen. Men icke..efter en rätt så seg vecka så fick mamma Emma magsjuka. Då mamma blev frisk åkte pappan på samma sak.
Anton verkar klara sig (peppar peppar) och nu är vi så gott som återställd. Konstigt det där med magsjuka, var kommer den ifrån? vi har ju knappt varit utanför dörren och vi har ätit samma saker, hur kan han klara sig men inte vi?
Idag hade jag tid hos barnmorskan och eftersom jag varit kräkfri nästan två dagar och kände mig hyfsat pigg(undantag för pannknackning, antagligen av vätskebristen som inte var helt återställd) så hoppades jag att man "fick" visa sig bland folk utan att smitta vidare. jag lämnade iaf Anton hos sin farmor och åkte in för mitt besök och det kändes viktigt denna gång eftersom jag hade lite funderingar...å speciellt nu då jag haft magsjuka. Googlar man på "magsjuka gravid" så kommer det fram massa annat än vanlig magsjuka, listeria tex som kan leda till förtidig födsel, missfall osv. Men jag visste egentligen att allt var bra eftersom det "bara" var magsjuka som inte höll i sig längre än 10 timmar, ingen feber osv. Försökte dricka och få i mig som aldrig förr, jag har ju inte bara mig själv att tänka på. Bebis i magen har inte tyckt om detta, för ojojoj vad den har stökat på och sparkat..konstant! Så här hårda sparkar fick jag av Anton först i vecka 30, ja det är det jag kan jämföra med. Med Anton var det si och med Anton var det så.
Innan vi åkte hem så tog jag och Anton en storhandling på ica maxi. 1 timme tog det och jag försökte ta det så lungt det bara gick eftersom jag inte fått i mig något annat en fil, blåbärsoppa och vatten de senaste tre dagarna så hade jag hade räknat med att min energi inte skulle räcka så långt..å de stämde.
Ja nu har jag kladdat ner massa dravvel igen. vem är intresserad av sånt? Ibland blir det sånna här flumminlägg. Massa skvaller om mig själv bara. Så nu kan alla säga" jaha just ja, ni var ju dålig..jag såg det på bloggen!" Ja det blir ju loxom så.
Bjuder på en gammal ( månader sedan ) bild av Anton
Nu har liten somnat och jag ska kika lite på idol innan jag gör desamma. Trevlig helg på er!

Anton

Publicerat: 2010-11-03 Kl: 10:37:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Dagens goproppBebisens rum

Publicerat: 2010-11-02 Kl: 21:06:16 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarerI eftermiddag tog jag och provmålade lite inne i bebisens rum, måste ju börja någon gång. Förhoppningsvis fortsätter vi nu när jag väl kommit igång. Det blir vita väggar och ett ljust golv. Vi inreder i varken rosa eller blått, men grönt och rött går bra va? haha.  Näe skämt å sido, det blir färger som passar både flicka och pojke till en början och då bebis är född kan man alltid måla fjärilar eller bilar. Jag vet ju med mig att bebis inte kommer sova på sitt rum de första månaderna,  det kommer nog vara lite i sin säng som står brevid mig eller mellan mig och Niclas, förmodligen det sista ;)
Jag tänker ju inte springa genom halva huset för att amma var tredje timme hela nätterna.
Men ett rum ska stå klart så vi inte böehöver dra igång med det då vi har en familj på fyra här hemma.

När Anton föddes var ju ingenting klart, sängen stog där...tom. Men snälla mamma och pappa åkte hit och bäddade( fick även köpa sängklder eftersom inte ens det fanns), strök, städade och gjorde iordning skötbordet. En snäll kompis till oss var här och tog hand om katterna, vattande blommor och tvättade åt oss så det var långt ifrån kaos då vi kom hem. Jag hade ju fem veckor kvar att pyssla med sånt hade jag tänkt. jag hade köpt fyra plagg tror jag...ingenting var
ju klart, jo vagn och bilstol, men det var det enda..så denna gång ska jag vara förberedd!

Så här ser iaf bebisens rum ut ikväll, men det är förhoppnigsvis 15 veckor kvar tills det behöver vara klart


Tårtkalas

Publicerat: 2010-11-02 Kl: 18:20:23 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Nu ska vi äta tårta. På en tisdag, bara sådär? Japp!Vill ha!

Publicerat: 2010-11-01 Kl: 10:01:29 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Men ge mig nått gott...NU! mamma å pappa ni kan väl köpa med er en sån här och komma!? snälla! Eller någon annan då? Det finns inget konditori i Liden och jag kan inte baka en hel tårta själv bara sådär, inte prinsesstårta iaf eftersom jag aldrig gjort någon. Va jobbigt det är då sötsuget kommer sådär akut! jag får väl ta en skorpa då eller nått.


RSS 2.0