Räkneskalle

Publicerat: 2010-10-31 Kl: 21:25:31 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Som ni ser så är jag inget proffs på att stava. Det blir oftast fel då jag ska skriva med ett M eller två M osv..
Men att skriva en text och får ihop den på ett bra sett har jag aldrig tyckt varit svårt, men lite ringrostig är man ju eftersom enda gången jag skriver är här eller på fb. Annat var det i skolan då det var långa uppsatser som skrevs ofta, då var man inne i skrivandet så då rullade det på. Men som sagt, stava rätt är väl inte min starkaste sida direkt.
Men nu ska ni få höra någonting som alltid varit ett problem för mig. Någonting som jag hatar...att RÄKNA!
Fråga mig vad 7+9 är och jag kan helt seriöst inte svara på det. Måste fundera ett bra tag i huvudet, vilket känns fånigt..så det slutar med att jag räknar på fingrarna. I skolan fick jag alltid gå i specialgrupper då det var matte och det är få gånger som jag känt att jag ens fattat vad de pratar om. I slutet av låg och början av mellanstadiet var man för stor för att räkna på fingrarna så det gick inte för sig! Min enda chans att hänga med försvann alltså där eftersom det var händerna på bordet som gällde och det gick inte längre att smygräkna under bordet. I högstadiet då hade man förstått att det fanns olika "knep" att göra uppställningar på och jag hängde med till en viss del....Men NEJ NEJ NEJ! Då fick man inte göra som man ville eftersom alla helt plötsligt skulle lära sig "liggandejävlaskitstolen" Då gav jag upp! Skit på er, jag ska ändå aldrig mer räkna....mmm, för det går ju bra? nja! Alla siffror åker bara ihop och jag kommer inte ihåg siffror heller. Klockan är svår den med, att förstå att 17:37 är typ tjugo i sex ( jo jag fick räkna om och tänka tre gånger innan jag skrev svaret nu)
Jag fick för något år sedan höra talas om dyskalkyli...å ja, det kanske är en släng av det jag har.

Kännetecken på dyskalkyli

 • Mycket svårt med de fyra räknesätten.
 • Svårt att minnas siffror.
 • Räknar långsamt.
 • Räknar på fingrarna, även en- och tvåsiffriga tal (4+7, 15-9).
 • Kastar om siffror, 246 blir 264.
 • Svårt att lära sig multiplikationstabellen.
 • Svårt att uppfatta antal och mängd.
 • Svårt att lära sig klockan.
 • Dålig tidsuppfattning.
 • En eller flera i familjen, eller någon nära släkting, har räknesvårigheter.
 • Svårt att hantera pengar och att sköta sin ekonomi.
 • Dåligt lokalsinne, svårt att hitta, skilja på höger och vänster, läsa kartor.
 • Svårt att läsa och förstå tidtabeller.
 • Svårt att planera och organisera.
Källa: klicka här!
Jag prickar in iaf 10 av dessa kännetecken, så inte vet jag.
Eller så har jag bara haft otur och inte hittat den rätta matteläraren som kan lyckas förklara på ett lätt sätt.
Ja ni förstår ju vem som ansvarar för våra räkningar här hemma. Hoppas inte att Antonstackarn blir som mig.

skotrarna

Publicerat: 2010-10-31 Kl: 11:24:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


igår var det snöskoterns dag


Alnöbadet

Publicerat: 2010-10-29 Kl: 20:02:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Och så var fredagen snart över...men mysigt var det!
Fredagsmys

Publicerat: 2010-10-29 Kl: 11:07:05 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Om dagen blir som planerat åker vi till badhuset snart. Eftermiddagen spenderas med antons morfar, alla är ju borta på jobb och nöjen ( antons mormor, morbror och Antons pappa) så varför ska han sitta själv där hemma och jag och Anton här? Vi åker dit och "hänger", äter nått gott, tittar på hästarna och förhoppningsvis blir det en nyfriserad Anton innan kvällen är över. Då Anton somnat, niclas åkt iväg på jobb och morfar åkt iväg på nå kortspel ska jag och huden Hero mysa ner oss i soffan framför idol med en karrapåse. Nej visst ja, han fick ju varken vara på övervåningen eller äta godis. Hmm...vi gör nog en variant på det ;)

Men som sagt, hämta upp pappa Niclas och fara på badhuset först var det. Trevlig helg på er!Datanördarna?


Torsdagens aktiviteter

Publicerat: 2010-10-28 Kl: 20:14:03 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag det torsdag och det betyder kyrkis= veckans höjdpunkt för både mig och Anton. Men idag vaknade Anton med hosta och rinnig näsa så jag tog beslutet ganska tidigt att vi skulle stanna hemma. Anton skulle det inte gö mycket med lite hosta och snor eftersom har var nästan lika pigg som vanligt ( en aning tröttare eftersom han sov dubbelt så mycket idag) men vi åkte inte dit just av den anledningen att vi inte ville smitta de andra barnen. Anton är ju bland de äldre och det är många små där som vi måste vara extra försiktiga med. Klart att vi inte vill smitta de äldre barnen heller! Man är ju så uppe i varandra i en inte så stor lokal så bakterierna flödar nog härligt. Jag skulle inte vilja ha förkylda bredvid min bebis iaf.

Hemma blev vi iaf halva dagen innan vi åkte ner till morfar och sa hej. Vidare ut på Alnö där vi mötte upp pappa Niclas för en god middag hos Antons farmor. Hon åkte vidare med oss till birsta där hon och Anton hade sprungit runt ( Anton älskar att skjuta vagnen framför sig och bli jagad) medans jag och Niclas uträttade lite ärenden ifred. Det blev bla inköp av väggfärg och golv som ska läggas i bebisens rum.
farmor hade handlat kläder till anton på name it, ich där fick man visst en presentpåse. Massa bra saker, å lite reklam såklart :)

Dagen i bilder

Publicerat: 2010-10-27 Kl: 19:55:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Vi visar väl dagen i lite bilder. Njuta av den underbara kvalitén!
Ett besök på mormors jobb på Midlanda var lika spännande och roligt som vanligt, massa folk som Anton kan lyckas charma . Efter en god lunch i restaurangen blev det åka av...brumm brumm (skurmaskin).
Tyvärr fanns det inga flygplan att  titta på, men det gick bra ändå eftersom det finns en rolig legohörna som avslutade det hela.
ja idag var vi effektiva, vi hann ju med ett besök hos morfar också där vi tog en fika och kollade på hästarna.
Snabbt iväg in till kulturmagasinet för sångstund. Anton passade på att ta en taktikvila i bilen på väg dit och så även i vagnen påväg in...han måste ha varit riktigt trött som inte vaknade av varken regn eller blåst.
Sångstunden var lika skrämmande som förra gången. Men vi nöter på, tillslut slutar han väl hänga runt min hals med ryggen mot alla andra. Däremot lekrummet utanför är jätte kul! Där glömmer han bort att vara blyg.

Barnanpassa

Publicerat: 2010-10-26 Kl: 20:09:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Som förälder barnanpassar man inte sitt hem över en natt, man kanske börjar med att flytta undan de fina ljuslyktorna på tvbordet och sätter på hörnskydd. Vissa köper en sån där fin mjuk hjälm och sätter på sitt barns huvud.( behövdes inte för oss eftersom Anton var en fegis och började gå sent)
Efter det inser man att man måste låsa in rengöringsmedel och knivar och andra farliga saker. Vissa saker kanske man gör av egen bekvämlighet, som här hemma tex, vi ställer allting en meter upp bara för att man inte orkar säga " nej nej, aj aj" hela tiden. Men det är ju egentligen fel det också eftersom vi borde  lära Anton att man faktiskt inte får röra de där fina ljuslyktorna,eller man får inte klättra på köksstolarna själv, men som sagt....vi är bekväm också.
lt;div>
Nu funkar inte mina små trix längre, stolarna som jag lägger ner ställer han bara upp och börjar sedan klättra och tejpen som jag satt på lådorna pillar han bort så han sedan kan dra ur dem och sätta sig i dem. Men han har blivit så stor nu så han förstår så bra vad vi menar så nu får mamma och pappa minsann ha lite strängare regler här hemma igen.

Nästan alla dörrhandtag här hemma är felvänd och var så då vi flyttade in, det är bara tvättstugan som skulle behöva var felvänt också eftersom snälla Anton vill hjälpa mamma med tvätten ( viket han brukar vara med och göra) men det är ingen kul då han plockar ner all blöt tvätt och stänger av tvättmaskinen! Gopruppen min!

 


fräna jag!

Publicerat: 2010-10-26 Kl: 09:58:35 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


3D upp och ner, det är grejer de!


Våra vänner

Publicerat: 2010-10-25 Kl: 19:15:53 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Både mamman och barnet fick trevligt besök idag. Min fina vän Ann och hennes söta Matilda kom hit och var med oss i fem hela timmar. Tänk vad tiden kan gå fort då man har roligt!
Matila är fem månader äldre än Anton och de har så roligt då de leker. Både Anton och Matilda ska ju få en syskon, beräknat samma vecka dessutom. Det blir ju toppen även för småttingarna då de växer upp. Klart att man kan ha roligt ändå fast att man inte är exakt lika gammal, men lite extra roligt är det ju. Mammorna är ju lixom lika tjock och har lika svullna fötter för den delen
************************************************************************
Den obligatoriska hejdå vinken, den är super viktig då någon åker.
Tack för idag, vi ses kanske till veckan

Guten Morgen

Publicerat: 2010-10-24 Kl: 12:26:16 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


När det är helg så brukar vi dela upp det här hemma så att vi kliver upp varsin morgon. Vi gör upp redan på fredag kväll vem som kliver upp och hur länge den andra ska sova, då vet man det och det behöver inte bli några sura miner, rättvist och bra! Men att Anton brukar passa på att sova till halv 8 då Niclas ska kliva upp och till klockan halv sex då det är min tur det är ju en annan femma, det kan man inte mer än skratta åt....ja det är mest Niclas som skrattar då förstås ;)
Jag hör ju alltid minsta ljud från Anton eftersom det är jag som tar Anton på vardagarna om han skulle vakna på natten, tack och lov är det inte så ofta nu för tiden, men jag vet att det är mitt ansvar( det har jag såklart tagit på mig själv eftersom det är mest rättvist...jag kan ju gå och lägga mig på dagen om jag behöver vila och det kan ju inte Niclas göra då han är på jobbet) Men som idag då jag visste att jag skulle få sova till klockan åtta då hörde jag honom inte ens imorse.  Så länge man hjälps åt och är snäll med varandra så är det väl inget problem. Men visst har vi funderat på hur det ska bli då bebis kommer, tänk om det är en skrikbebis på natten som Anton var, då blir det värre. ja då får vi naturligtvis hjälpas åt mer på natten. Vore ju lite jobbigt om bebis skulle somna sådär vid sextiden då Anton kliver upp.
Men idag är vi som sagt utvilade och var var påklädd och ute kvart över nio imorse. Vi tog en härlig promenad i kylan och solen värmde sådär skönt mot ansiktet. Vi tittade på kossa mu och några hästar.
För er som läser och ser var vi varit så kan jag tala om att...nej, jag har inte gått hemifrån, vi var hos Tomas och tog cykeln därifrån. Riktigt så hurtig är jag inte!

24 graviditetsveckan

Publicerat: 2010-10-23 Kl: 21:32:03 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer


En kvinna i sina bästa dar!
Välkommen vecka 24

Min stora kille

Publicerat: 2010-10-23 Kl: 20:57:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag träffade Anton en bebis som var två veckor gammal, det var som att han hittat en ny bästa kompis. Först såg han lite brydd ut men sedan ville han skjuta vagnen åt bebisen och titta och klappa och då vi skulle åka hem skulle bebisen få kramen också. Så himla gulligt! Nu har han träffat fyra stycken bebisar de senaste två månaderna och han vet nu vad en bebis är. Då vi säger " här har mamma en bebis, i magen" och pekar.. då skrattar han naturligtvis och tror att vi tokar oss. Men om mindre än fyra månader så får vi en egen bebis. Jag tror jag längtar mest tills Anton få komma in på bb ( antagligen med farmor eller mormor, beroende på vem som är ledig och har möjlighet att ta hand om honom då vi ska in och föda) men då han får komma in och träffa sitt lillsyskon för första gången, då vi ska få vara tillsammans alla fyra för första gången, den dagen, den stunden längtar jag enormt efter!

Dag tre

Publicerat: 2010-10-20 Kl: 20:03:52 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Våran dag blev toppen. Startade dagen med sovmorgon till åtta, det tackar vi för! Åkte mot drakborgen där vi mötte upp carro, jessica och kicki med barn. Massa bus och god lunch innan det var dags för de små att sova och vi mammor skulle få lite tid på birsta för fika, surr och shopping. Anton har varit världens flirt-kille hela dagen och pratat med precis alla han mött, inge gnäll och go och glad. Jag hade en hel lista med ärenden och hann mata av nästan hela innan vi åkte hem till lugna Liden. De sista lämnade jag till en annan dag eftersom mina fötter, ben och rygg inte inte pallade att gå en meter till, jag borde verkligen se över mitt skoval till nästa gång.
Dagens bästa köp blev ett par stödstrumpor. Så nu känner jag mig inte bara som en 80 åring, jag har så gått och bivit en! haha.

Men ett annat bra köp är de första inhandlade sakerna till lilla bebis i magen. Tyvärr fick jag köpa i stl 56 och inte 50 som jag borde, men jag kunde inte hålla mig. Bebisar brukar ju inte bli mindre direkt, så de blev nog ett bra köp ändå.Måste ju ha lite bilder också...

Publicerat: 2010-10-19 Kl: 20:22:07 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


 Tråkigt att jag inte har några bilder på Anton, måste bli bättre på det ju! Men någon rackare från min mobil ska jag väl kunna fixa fram..

En bild på Antons syskon vore väl på sin plats också?!


Se till att synas!

Publicerat: 2010-10-18 Kl: 20:41:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hurri ni...visst har ni föräldrar en sån här på barnvagnen? Och en väst till er själva förståss!
Hoppas att ni ser till att få på vinterdäcken också för vi vill inte ha massa olyckor nu.
Själv är jag på jakt efter en reflexväst till lilleman också men har hittils bara hittat förstora.Drakborgen

Publicerat: 2010-10-18 Kl: 13:33:09 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


På onsdag tänkte vi åka på dakborgen på baby-lekis. En trevlig plats att taäffa andra mammor och barn och detär då för de minsta. Vi har varit där några gånger tidigare och första gången kunde Anton inte krypa om han ens ålade sig fram..minns inte riktigt, men det gjorde ingenting eftersom han hade kul ändå av att titta på alla andra barn och leka med alla leksaker som de tar fram vid dessa tillfällen. Det är bra att de stänger ner de värsta oljuden och det är ju mindre folk också så allt blir lite lugnare och behagligare. baby-lekis är tre dagar i veckan på förmiddagen, annars är det precis som vanligt.

  kanske jag med detta inlägga kan locka någon fler att gå dit?

http://www.drakborgen.se/baby-lekisEn sen premiär

Publicerat: 2010-10-17 Kl: 14:44:59 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Vi gjorde en sen surströmmingspremiär igår
För min del så blir det alltid en stekt korv eller två eftersom jag bara smakar lite.
Smaka måste man såklart göra. Vad passar då bättre än att göra en surströmmingsklämma? inte mycket!


Anton eller Emil?

Publicerat: 2010-10-16 Kl: 16:32:40 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Anton är helt övertygad om att det är han som är på tavlan i köket hemma hos mormor och morfar.
Koret är taget år 1991 på mig och min bror (antons morbror) Men det skiter Anton fullständigt i, det är han !
Å visst ser vi likhetenHalva Anton är alltså lik Pappa Niclas och andra halvan är morbror Emil.
Vad har han fått av mig? Jo det måste vara min intelligens!


Nu gör vi helg

Publicerat: 2010-10-15 Kl: 19:30:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag mötte vi upp pappa Niclas efter jobbet och lunchade på birsta med vänner och där efter blev det drakborgen för hela slanten. Alla fyra barnen ( jo vi hade sällskap av halva liden..haha) och föräldrar skojade och lekte i några timmar. Niclas åkte iväg på lite extrajobb ikväll jag jag och Anton har haft lite eget fredagsmys ikväll. Nu Sover han som en stock och det blir nog tidig  kväll för mig med, men jag måste ju ifs kika på Idol också.
Tänkte föreslå badhuset imorgon eftersom vi ändå ska ner till mamma och pappa i stan på middag.


Ja nu har jag skrivit lite skvaller om mig och min familj och vad vi gör dessa dagar. Känns som att inlägg som dessa är mer till för släkt och vänner, de kan bli en aning tråkig, jag vet.
Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på...trist!
Just de, imorgn går vi in i vecka 23, nu rackarns går det fort!

Sångstunder

Publicerat: 2010-10-13 Kl: 21:00:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Va roligt att några av er ville lämna en kommentar om syskonvagn, det uppskattas! :)

Idag testade jag och Anton babysången på kulturmagasinet, å visst var det trevlig men en aning rörigt för Antons smak. Anton satt livrädd i mitt knä och ville inte ens stå upp brevid de andra barnen och göra rörelserna, men och andra sidan så var det massa nytt folk i ett jätte litet rum och det var mycket höga ljud och det var första gången så jag har full förståelse. De andra barnen hade säkert varit där tidigre och gjort sig bekannt med stället. Men han tyckte nog att det var spännade och intressant.
Jag lånade även ut Antons extrabyxor till en okänd tjej och hennes lilla son som hade blivit blöt. De kom samtidigt som oss och mamman upptäckte att hennes son hade blivit blöt genom hela byxorna och hon hade inte med några extrakläder så de skulle bli tvungen att vända och gå hem igen. Jag tittade på den lilla pojken som var i samma ålder som Anton och jäg tänkte "stackarn" så jag erbjöd dem att låna av oss. Vi hade en gemensam bekant där så vi bestämde att hon kunde  lämna tillbaka dem till mig den vägen.
Klart att han skulle få vara med på sångstund han med, jag hoppas att någon annan skulle göra samma sak om det var Anton det gällde.

Imorgon är det kyrkis på hemmaplan, eller i Indal ( en kvart bort) och det passar oss bra eftersom alla barnen hinner bekanta sig och leka av sig minst en halvtimme innan det är dags för sångstund. Menar egentligen inte att sångstunden idag var dålig på något vis, vi kommer säkert att gå fler gånger. Men kyrkis är snäppet bättre.

Nu börjar Grey´s anatomy, så nu ska jag och mannen plantera våra rumpor i soffan med en kopp te.
Ha ne bra! :)

Tisdagsmys

Publicerat: 2010-10-12 Kl: 19:58:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Niclas var på lite halvtaskigt humör förut idag då jag pratade med honom på telefonen, så jag tänkte att jag skulle göra honom lite glad då han kom hem. Han var visseligen glad redan innan han klev innanför dörren, men det skadade ju inte att jag då hade städat och plockat lite exta här hemma och föberett en äppelpaj som skulle gräddas i ugnen. Vi besparade Anton en sockerchock innan läggdags och lät honom somna innan vi dukade fram smaskigheterna. Taskigt? nja..mer taskigt att låta honom växa upp på massa onyttigheter!
Han får smaka fika med oss ibland då vi blir bjuden på fika borta eller får främmande och alla andra stoppar i sig, men lagomt är helt klart bäst, eller hur? Och det där med mysstund går han inte minste om ändå eftersom det är obligatoriskt kvällsmys här varje kväll med mamma, pappa och barn framför bollibompa och en flaska välling.
Syskonvagn

Publicerat: 2010-10-11 Kl: 22:02:23 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


Dags att börja fundera lite mer på syskonvagn. Vi kommer ju helt klart att behöva en, med vilken modell, vilket märke? Det är ju en djungel där ute. Vi har tidigre kikat lite på babyproffsen och det blir antagligen en modell då barnen sitter brevid varandra...ja det är väl det ändå vi har att gå på.
Anton blir ju 1år och 9 månader då bebis är beräknad så han kommer ju antagligen behöva åka vagn han med ibland. Vi har ju inte tänkt att Anton ska börja på dagis än så om vi ska iväg på en vardag, det vill säga jag, Anton och bebis, då måste jag ju ha en syskonvagn. 

Om någon av er som läser min blogg har några erfarenheter av dessa syskonvagnar så får nu mer än gärna lämna en rad. Vad köpte ni för vagn? är ni nöjd med eran? köpte ni fel? Bra saker att tänka på? Ja allt, jag vill höra från någon annan än personalen som säljer vagnarna.

????????


Mitt sovrum

Publicerat: 2010-10-11 Kl: 09:57:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerPå mitt sovrum...
......där är det rent och fint, å mysigt! Mitt lekrum däremot, vill jag inte visa för där är det kaos!


Mysisen våran

Publicerat: 2010-10-07 Kl: 20:07:19 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarerAnton är så duktig och visa vad han vill, vad mycket lättre det är då. När han blir trött så går han omkring och gnäller och ingenting passar. Då jag frågar om han vill ha vällingen så klättrar han upp i soffan och sätter sig på "sin" plats och väntar på att jag ska göra iordning, ibland följer han med till köket och pekar på vällingburken. Då han druckit upp och fortsätter gnäller och klänger runt så säger jag " nu går vi och borstar tänderna" och då går han raka vägen in till toaletten. Vi blir så stolt över honom! Det är väl inget nytt för någon förälder att barnen lär sig nya saker och gör si och gör så, men för OSS är det stort! Så jag tänker vara solt och mallig ändå, och den som inte vill läsa omd et behöver heller inte läsa här heller, så de så! ( inte för att någon uttryckt sig så mot mig, men jag vet ju hur folk är) Vi blir så varm i mammahjärtat och pappahjärtat och vi njuter varje dag med denna underbara gosse. Han är vårat allt!Nu ska jag lägga mig i ett skummbad och njuta en stund och sedan ska jag äta chokladbollarna som står och väntar i frysen. När jag gjorde dem förut ikväll så sa Niclas nått i stil med " du är så söt med dina goa kinder" Vad menade han med det egentligen!? hmmppff!

8 oktober

Publicerat: 2010-10-07 Kl: 14:09:01 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerIdag har vi varit på kyriks i Indal som startade upp idag efter sommarens uppehåll. Super trevligt med en stor grupp denna gång, 12 barn och 10 mammor. Anton som kan vara lite blyg och försiktig körde verkligen gärnet idag. Jag tror att han märkte ganska snabbt att han var bland de älsta, å då vågar man tydligen ta för sig mer. Sångstunden hade han inte tid att sitta med på utan stack iväg från mitt knä hela tiden, men så fort de drog igång och alla började sjunga och göra rörelser så blev han nyfiken och satt sedan som ett ljus i mitt knä.  Vi kommer att fortsätta på kyrkis varje torsdag precis som vi gjorde innan uppehållet för Anton uppskattar det verkligen. Eftersom han inte går på dagis så är det bra att ha vissa bestämda saker.
Funderar på att testa babysång inne i stan på onsdagar också, jag har hört att det ska vara bra. Anton vet ju av tre "kompisar" som går dit.

Anton sover ute i vagnen sedan två (!) timmar tillbaka...mer än vanligt, men det förstår jag efter alla nya intryck idag. Jag ska passa på att kika lite Extreme home makeover nu, föräldrarna är döv, ena sonen blind och den andra autistisk. Det blir ett intressant program och se hur de inreder och anpassar för familjen.  

Picasso !?

Publicerat: 2010-10-06 Kl: 14:21:06 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


"jag ska måla hela världen lilla mamma
full av solsken varje dag
att det regnar och är grått det gör detsamma
du ska solsken i ditt fönster ändå ha

alla blommorna du gärna ville köpa
lilla mamma jag ska måla dem till dig
jag ska måla hela världen lilla mamma
och allt ska bli så ljust och glatt för dig"

Busa med grannen

Publicerat: 2010-10-04 Kl: 19:34:40 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Idag har Anton varit upp till granntjejen och busat


Helgen som varit

Publicerat: 2010-10-03 Kl: 19:36:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu har jag fått ändra lite i detta inlägg eftersom slutet hade försvunnit på nått konstigt sätt.

Började iaf fredagen med ultraljud. Allt såg fint ut och det var 1 bebis i magen och inte två. Vi har fortfarande samma beräknade datum som tidigare, alltså 18 februari ( även min födelsedag)

Om det är en hona eller hane ville vi inte veta nu innan, så det är bara att fortsätta att gissa. Jag har väl ändrat mig ungefär 10 gånger hittills så jag tror jag ska sluta gissa nu :) idag är vi i vecka 21 (20+1)
Efter ultraljudet styrde vi bilen mot Stockholm för en båtresa med Cinderella tillsammans med goa vänner.
God mat, trevligt sällskap, och en massa skratt. Jag passade på att gå till spaavdelningen och fick mig en halvkropps massage. Kan tillägga att det var jag som fick köra från Uppsala ner till Stockholm och sedan parkera i båten. Kan säga att jag var en aning svettig när vi var framme. Jag hade räknat med kaos i trafiken, men inte med KAOS ! Tvår gps:er som sa olika saker och tre män som gissade på andra vägar slutade med två felkörningar men löste sig till slut...tur att vi hade gott om tid. Grabbarna sa att de var bra att de drack öl och kände sig lite halvdimmig för annars hade de aldrig klarat av att sitta brevid.
''


Anton fick sällskap av farmor här hemma och de hade haft det jätte bra. Han hade varit go och glad och sovit och ätit bra också. Tack för det. Vi är ju inte van att lämna bort Anton till barnvakt..någon timme sådär ibland då vi varit på bio eller handlat eller nått. Det längsta han varit ifrån oss var nog när han var med min mamma i ett dygn, nu var han borta i 1½ dygn och jag kan säga att det var inte bara en tår som kom då vi skulle åka. Men då vi väl kom iväg på våran resa så kunde jag slappna av och ha trevligt, vi ringde hem till farmor och Anton och kollade av läget några gånger. Vill förtydliga att jag inte alls var orolig för Anton, jag visste att han skulle ha det kul med farmor, de skulle bada och vara ute massor...värre var det för mig. Åsså de där gravidhormonerna gör ju inte saken bättre.

Men en mycket trevlig helg som sagt!

RSS 2.0