Mysigt var ordet

Publicerat: 2010-09-29 Kl: 20:59:03 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Ikväll har vi varit hos Antons mormor och morfar, eller vi är föresten fortfarande kvar. Anton ligger uppe på "vårat" rum och sover så sött i sängen som (min) mamma och pappa ordnat med. Niclas jobbar extra länge ikväll så när han kommer sedan så går vi en trapp upp och och lägger oss i sängen brevid. Lite mysigt är det att sova borta ibland.

Jag och Anton passade på att säga hej till Antons gammelfarmor och gammelfarfar som bor en bit bort i byn. Vi lånade då fabrors skrinda ( heter så va?) Och det blev sååå mysigt. Anton lutade bak sig och tänkte minnsan somna på tillbakavägen, så det blev till att halvspringa vägen tillbaka.

Rätt kass bild, jag vet

 


Gött

Publicerat: 2010-09-28 Kl: 12:32:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Antons favvo. Korv och tomater! Makaronerna slinker ner av bara farten, de är egentligen inte alls lika goda, men vem har tid att sortera?

Varför äta själv?

Publicerat: 2010-09-26 Kl: 20:22:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


När åt vi middag själv senast på en helg? Minns inte. Vi funderar alltid på om vi ska dra ihop någon gemensam middag med någon annan familj eller om vi kanske ska bjuda hem någon, om inte annat så är vi duktig på att bjuda in oss själva hos våra mammor. Ja men det är ju så trevligt att få sitta och äta och dricka gott tillsammans med andra. I fredags åt vi middag hos Niclas mamma, i igår blev vi bjuden hem till Carro och Johan och ikväll bjöd vi hem Fredrik och Hannna. Anton har busat gärnet med både Noel i lördags i Julia ikväll. Roligt när barnen kan leka tillsammans så man slipper ha dåligt samvete för att vi vuxna bara sitter på rumpan och surrar massa.


Blått är flott

Publicerat: 2010-09-25 Kl: 20:48:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Mammas och pappas älskling som tycker såååå mycket att om att vara ute och gräva med spaden och plaska i vattenpölarna.  Han går flera gånger om dagen ut i hallen och hämtar sina och våra skor för att visa att han vill gå ut. Helt rätt, man måste vara ute och få friskluft, det har Anton förstått.Idag välkommnar vi vecka 20, hälften gjord då skulle man kunna säga. Eller ja, tiden att vara gravid alltså. Jag undrar ja hur den kommande förlossingen blir, hoppas på lika kort och lättsamt som sist :)

En kväll på badet

Publicerat: 2010-09-25 Kl: 10:26:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår gjorde även vi premiär på himlabadet. Klart att vi måste åka dit och kolla vad som finns. Jätte fint var det! Vi var ju där på en fredag eftermiddag/kväll och det var alldeles lagomt med folk. En mörk och mysig belysning över hela anläggningen gjorde att man inte behövde lysa vit heller ;)
Alla intryck av både ljud och ljus gjorde Anton alldeles stum, han plaskade lite försiktigt med en stråle vatten som sprutade, annars så hängde han runt halsen på mig och Niclas. Men vi testade på att åka lite kana ( ja, mamman höll på att fastna i början, det var väl roligast) vi åkte även den stora kanan fast utan ringarna som man sitter på och Anton satt knäpptyst med världens största ögon, han måste ju tyckt att vi var tokig! va sjutton var vi egentligen!? Mamman och pappan turades på slutet om att hålla i Anton så båda kunde springa upp och åka själv en gång.
Men visst fick badet godkänt, kanske kändes lite onödigt med musiken ur högtalarna eftersom ljudnivån brukar kunna bli ganska hög ändå på badhus. Ja, pensionären Emma har talat igen, jag vet..men jag har faktiskt jätte känsliga öron och gillar inte alls höga ljud, jag får så ont! Som när man ser på tv med mamma och pappa tex ( jo mamma, ni måste vara döv!) Det där med ljudet var väl bara för att ha någonting att anmärka på, haha

Efter en sån kväll kunde man inte annat är somna gott. Anton kl 19:30 och jag redan 21:30
Däremot tyckte Anton att det var helt okej att vakna 05:30 på morgonen denna gråa dag, men det löste sig så bra då Niclas klev upp.
Lånade bilder från hemsidan

Städpatrullen

Publicerat: 2010-09-23 Kl: 20:15:33 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Ikväll blev det lite gjort här hemma. Tog först ut allt ur Antons lekrum, dammsugade och torkade golvet och fortsatte i hans sovrum med samma sak. ( vi har separata rum för att skilja på lek och vila, när vi ändå har plats så ansåg vi det vara det bästa) Det är så mycket saker i lekrummet så det känns bra att tömma och göra ordentligt lite då och då. När vi ändå var igång så blev det lite ommöblering och vi plockade också bort några leksker som man kan ta fram lite senare. Resultatet av allt blev bra och lite mindre rörigt :)
Anton tycker det är jätte kul medan vi stökar på här hemma. Han klättrar och hjälper till att putta/flytta saker och grejar på som bara den. Det var en trött kille som somnade rätt fort ikväll.
Imorgon gör vi ett försök att åka på himlabadet.

Utebus

Publicerat: 2010-09-22 Kl: 19:14:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerMamman var lite hängig i förmiddags så vi kom inte ut fören till kvällen, eller jo..vi var på ica en sväng på förmiddagen kom jag på nu. Men nu när kvällen kom så blev det lite lek ute innan bad och läggdags.
Kallt var det så det blev tjockt med kläder, bra träning inför vintern.Tur man har barn så man får vara lite barnslig...Vi hittade en död fågel som vi begravde. Klart att den skulle få det fint!Hoppla pålle

Publicerat: 2010-09-21 Kl: 19:35:35 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Hos Antons mormor och morfar finns det hästar, hos farmor och Tomas finns det hästar, farfar och Viktoria och också hästar. Då vi åker till stan så passerar vi säker 20-30 hästar genom Indal och Laggarberg och Anton har sedan länge tyckt om dem och han han låter " Iiiiihhhhiiihhhiii" (härmar hur hästen låter) då han ser en.
Idag fick han rida på Ylvas fina häst och det var lätt det roligaste denna vecka. Så fort hästen började gå framåt så gapskrattade han! han fick rida runt en sväng i hagen och hade så roligt. Klart att pojken ska få rida på hästar om han vill det!

Trädgården flyttar in

Publicerat: 2010-09-21 Kl: 11:04:56 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


I början på sommaren så kom svärmor hit med växter till mig som jag planterade här ute.
Hon berättade vad det var och på vilket vis det trivdes bäst, men jag hade visst missat en sak....jag hade ju en paprika hängande där ute ! När hon var hit igår så sa hon, men Emma har du sett den här paprikan? Ja där hängde den, haha det hade jag inte en aning om. Vi planterade om den i en kruka och tog in den. Vilken tur att hon såg det, för jag hade gett upp min lilla rabatt där ute eftersom den såg död ut.
Tomatplantorna tog jag in för någon vecka sedan och de trivs finfint i fönstret
Anton älskar tomater så han är där och plockar lite då och då.
Men titta, där hänger ju lite som måste rensas bort också. Ja ni ser ju, flummEmma. Konstigt att de ändå trivs här hemma hos mig !

Intill Anna

Publicerat: 2010-09-20 Kl: 23:06:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu har jag beställt en klänning från min kusin Anna. Kika in på hennes hemsida vett ja!
 Hennes butik ligger i Luleå men det går kanonfint att beställa via internet.
 
www.intillanna.se


Min nya beställningHär är en annan favorit som jag köpt från Anna och hade i sommras. Inte världens bästa bild kanske, men den är jätte fin!


Antalet?

Publicerat: 2010-09-20 Kl: 12:41:18 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Det är en grej som jag har lite svårt att släppa. Tänk om vi väntar tvillingar! Skulle det vara det så skulle jag absolute inte gråta över det, dubbel lycka lixom :) Men det blir med stor säkerhet väldigt tufft. Nu ska vi inte dra för hastade slutsatser här, ultraljudet är nästa fredag så vi får helt enkelt vänta. På hjärtljuden hördes bara ett hjärta, men det var ganska tidigt och våran barnmorska sa att det behövde inte alls höras om det var två eftersom de kunde ligga uppe på varandra och som sagt, det var i vecka 10-11 någon gång.
Vi har tvillingar både på min och på Niclas sida och hur man ärftligheten är vet jag inte mycket om eftersom jag inte alls är påläst. Jag brukar skoja med Niclas och säga att det är två eftersom den/dem rör sig så snabbt och är överallt samtidigt. Det finns mycket plats i magen nu så det borde ju inte vara något konstigt med det i så fall. Så här tidigt kände jag inte Anton när han låg i magen, det var först i vecka 20 . Den här gången började jag känna "fladder" i vecka 14- 15 ungefär och nu, i vecka 19 är det knuffar som känns utanpå magen. Men å andra sidan vet jag ju hur det ska kännas denna gång så jag kanske varit mer uppmärksam än förra gången. Hur som haver, det kanske är en väldigt livlig rackare där inne. Det känns väldigt spännande att gissa i varje fall :) Kan säga att 1 oktober (RUL) känns väldigt långt bort nu, sega två veckor, okej knappt två veckor.
vecka 19 (18+2)

Söndags surr

Publicerat: 2010-09-19 Kl: 20:26:08 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Lite söndags surr för den som vill läsa :)
Då har jag och Anton varit upp till skolan och röstat och det har inte varit självklart för mig vilket parti det skulle bli, men jag gjorde helt enkelt så jag tog fem lappar och lät Anton dra en av dem, smart va!?
haha, naturligtvis inte. Näe, nu är det gjort och det ska bli skönt att höra något annat på tv och radio ett tag.
Niclas har jobbat extra hela helgen och skulle tyvärr inte hinna rösta idag eftersom han fick veta det så sent. Men han hade visst fått smita iväg från jobbet tidigare så han var precis upp han med, 10 min innan stängning av vallokalen.
Jag är så glad att Anton lärt sig somna själv i egen säng, därför att annars hade det blivit tungt att dra hela kvällslasset själv. Ensamstående gör det bra!viktigt att ta det nu eftersom det inte skulle funka att ligga och mysa med Anton i en halvtimme då man har ett till barn. Hur skulle jag då kunna klara mig själv? Näe tack, lite ordning och reda med rutinger är bra för alla. Vi körde ju hårdträning här hemma med början för två veckor sedan och det var inte en dag för sent! Det gick lättare än väntat faktiskt, Niclas skickade ut mig i köket så fick jag smälla lite med disken medan han lyssnade på gallskriket. Annars hade det aldrig gått, eller jo...men jag hade förmodligen suttit brevid och gråtit floder.
Nu är det välling och mys i soffan kl 19:00. Väntar 10min-en kvart så han får chansen att bajsa, vilket han oftst gör av vällingen. Sedan blir det på med pyjamas och tandbostning och där efter raka vägen till sängen. " god natt och sov så gott, mamma och pappa älskar dig. Vi sitter här ute" Funkar jätte bra! Jag upplever en tryggare Anton även på dagtid, även fast han fortfarande är väldigt blyg.
Så här gör föresten Anton då han blir blyg. Eller så ställer han sig med ansiktet in mot ett hörn.

Mammahjärtat värker

Publicerat: 2010-09-17 Kl: 21:30:40 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Tanken var ju att vi skulle ha en liten familjedag och åka på badhuset idag, men då vi kom dit så hade jag tydligen missuppfattat deras öppettider, så det gick inte. Hormonerna lever sitt eget liv och så länge jag är gravid och så länge jag sedan kommer amma så kommer det vara på detta vis. Ja jag pratar om känsliga Emma som helt plötsligt börjar gråta över helt obegripliga saker. Idag var det för att det inte blev något bad. Tjejen i kassan förklarade att de inte hade öppet för andra än skolelever så vi fick tyvärr komma tillbaka senare, det var inte mer med det....tills att jag hör Niclas säga till Anton " jaha lillbubben, Va tråkigt, då fick du inte bada idag" Å då började jag stortjuta!
Niclas räddade upp allt med att säga att vi skulle åka på drakborgen så Anton fick leka där och sedan skulle han och jag ta en lunch på charm medans Anton sov i vagnen. Jag fortsatte grina för jag tyckte så synd om Anton som satt där i bilen med väskan packad och flytringarna som han trädde på och av armarna. Jag hulkade till slut fram ett " ja, det blir bra" Anton var så lycklig och började bara skratta åt mig. Tokmamma.
Drakborgen blev jätte uppskattat av Anton och han lekte som bara den, åt lunch och busade lite till innan det blev dags för vila och mamma och pappas lunch. Alla nöjda och glada även denna gång!

Man kan ju ha fel...

Publicerat: 2010-09-16 Kl: 22:42:35 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Förut kunde jag småskratta lite åt tjejer som gick på ett sätt  som om de hade värsta gravidkulan på magen, fast den egentligen putade ut lite bara. Fånigt att gå och vanka fram och tillbaka som om man önskade sig vara större på nått vis eller bara vill visa att man är gravid. Jag tänker nu ta tillbaka allt det och säga att jag hade fel..fel fel fel, för man kan faktiskt gå så fast att det är en lite kula, för man kan nämligen ha väldigt ont, väldigt tidigt.
Ibland värker min rygg och det gör så svinigt ont i rumpa, höfter och ner över benen så jag ibland har svårt att få på mig byxorna eller. Jag känner mig som en skruttig gammal dam. Har man ont så måste man ta till med en gungande gång och bli en aning hjulbent för att kunna ta sig framåt. Tack och lov har jag inte denna smärta varje dag.
Jag fick låna ett sånt där bälte som jag nu lämnat tillbaka till dess ägare, så på måndag får jag göra mig ett besök förbi vc och be om ett eget. De hjälper faktiskt lite grann om man tar på sig det direkt på morgonen om man vet att man ska stå och gå mycket.

Värsta vrålåket

Publicerat: 2010-09-15 Kl: 20:12:01 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


 
Är det vinter snart pappa? Pax för att köra den här i så fall!


Birstabus för båda

Publicerat: 2010-09-14 Kl: 22:11:32 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarerIdag fick Anton leka av sig på drakbogen som har börjat med baby-lekis igen efter sommaruppehållet. Kanon kul tyckte han som var där i 2½ timme tillsammans med sin kompis Noel, och några nyfunna vänner som vanligt. Gofisen min. Då Anton sprungit bort allt spring i benen och fått lunch i magen så var det dags för lite mammatid, Anton gjorde precis som han lovat, nämligen sova i en timme i vagnen inne på birsta så mamma fick shoppa loss.
Han började stänga ögonen redan ute på parkeringen då jag la ner honom i vagnen. Duktig kille !

Jag fick med mig tre mammaplagg och det tog nästan 1 timme att hitta fram dem. Jag tycker att det finns så dåligt med mammakläder. Jag tycker inte så mycket om att beställa över internet eftersom det så ofta inte alls blivit som jag tänkt mig. Ja då är det H&M kvar då och det är inte mycket.  Var in på Polarn och pyret då jag väntade Anton, men det besväret behöver jag inte göra mig igen. Är det någon som annars har tips på var de säljer mammakläder så välkommnas det. Man får helt enkelt försöka leta klänningar och tunikor som är skurna under bysten och resår baktill osv..

Tack för det älskling

Publicerat: 2010-09-13 Kl: 21:26:10 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Vi tog en promenad tidigare ikväll och höll ett ganska högt tempo men det blev inte så lång sträcka, skulle gissa på ungefär 3 km, men aj så ont jag fick. Jag hade tagit på mig bältet som jag blev tillsagt att spänna åt över höfterna och det känndes jätte skönt! Men magen gillade inte alls vår lilla promenad, jag fick som sammandragningar och det värkte som tusan i magen. Inte vill jag ha det på detta vis redan nu :(
En timme efter promenades slut så började det släppa. Jag tycke då lite synd om mig själv och tyckte att det var på sin plats med lite uppassning. haha

Varm choklad med grädde och en skinkmacka till det trollade sambon fram
Igår var vi som sagt till fotografen med Anton. Jätte fina bilder blev det. Klicka HÄR! så kommer ni till Pär´s hemsida. Han la upp två fina bilder där från gårdagen.

godisråtta

Publicerat: 2010-09-13 Kl: 13:26:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Russin och bolibompa
Staketet

Publicerat: 2010-09-13 Kl: 12:22:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerJag tänker skiva om vårat staket, intresant? näe inte direkt. Ni kan nog sluta läsa här om ni inte vill dö i tråkdöden.Otroligt fult men otroligt skönt. Ja, ni ser ju själva. Det gammla staketet finns kvar här runt vårat hus sedan det bedrevs dagis här och vi funderade både 1 och 2 gånger om vi verkligen skulle låta det vara kvar, det är ju inte snyggt! Visst kan man ha staket om man byter till ett snyggare, men ska man då ha runt hela gården som det är nu så blir det faktiskts en bit och det är ingenting som jag priorinerar att lägga pengar på. Det får vara kvar så länge barnen är små, för det är till väldigt stor nytta !

Då vi är ute på gården så kan Anton springa omkring som han vill och man kan samtidigt pyssla med något utan att måste springa efter honom hela tiden,  vi vet att han är innanför staketet och kan inte bli påkörd av någon bil, eller lastbil. För ni ska veta hur arg jag varit på den förbannade gubben som kört som ett tok här nere. jag kanske ska förklara så ni förstår vad jag pratar om. Det går en väg ner mot vårat hus där det är en vändplan och våran parkering, vi äger ju varken vägen eller vändplanen så jag kan inte säga något om alla bilar och lastbilar som far ner hit och vänder, däremot blir jag så irriterad då de backar in mot knuten av vårat hus ( då är vi på min mark för att vara petnoga) och det gör inte heller så mycket ( fast jag tycker egentligen att man är en dålig chafför som måste ha så stor plats för att vända, de må väl klara sig på vändplanen och inte behöva backa in mot våran ytterdörr) Men de backar så fort! och rätt var det är så står det ett barn där. En gång i vintars var jag så arg så jag parkerade ut bilar ( det fanns tre på våran gård) så de skulle stå på våran "sida" och sedan drog jag ut soptunnorna också så han minsann skulle tycka att det inte var lönt att fara ner. Det verkar som att han fattade vinken eftersom jag inte alls ser honom så ofta nu. Eller så hörde han helt enkelt rykten om att det fanns en riktig gnällkärring här nere. Men som tur är så finns det otroligt fula staketet kvar som är till stor nytta, så det är ingen större risk att min lilla Anton blir påbackad så länge vi håller oss på insidan. Men man måste ju visa lite respekt mot andra, det är ju det som det handlar om. Man kan inte köra hur som hellst!


Uppställning- klick

Publicerat: 2010-09-12 Kl: 12:11:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Då Anton döptes fick han ett presentkort hos en fotograf, en väldigt smart present om ni frågar mig. Jo det var ju naturligtvis jag som kom med förslaget. haha. Hur som haver, i eftermiddag åker vid dit och gör ett försök till några fina bilder. Hoppas att inte den förbaskade blygheten sitter i idag som den gjort de senaste två veckorna. Igår kväll när vi fick besök så sprang han och gömde sig bakom kattställningen längst in i hörnet och började tokgrina. Han har varit så länge nu tycker jag. Men det kommer och går i perioder så snart har det gått över. Vi får fösöka att inte göra så stor grej av det och låta han komma när han vill istället för att tvinga honom att säga både hej och komma fram.

Mammas och pappas hjärta har blivit så stor, här två veckor gammal


Men vad gör du?

Publicerat: 2010-09-10 Kl: 19:08:03 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Så här kan man ju ocksa åka bil


Vardagsprat

Publicerat: 2010-09-10 Kl: 12:49:23 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerVarför vänta med att dricka första koppen kaffe efter lunh!? Nu har jag haft skallebank i säkert 1 timme och jag borde väl lära mig snart. Liten sötnöt sover sött i vagnen och jag testar nya bärbara datorn som Niclas kom hem med igår. Tänk att man ska måste ha två datorer, annat var det för 50 år sedan då pappa var liten, då fick de nog vara ute och jobba tills mörktet kom och då gick man och la sig för att sova. Nu, 50 år senare sitter även pappa vid datorn och kollar travresultat och facebook då mörkret faller.

Jag brukar fråga mamma och pappa lite då och då om hur det var då de var liten. Pappa berättade att det fanns 1 farbror i hela byn som hade tv och dit gick alla på kvällskvisten för att få sig en liten titt. De lät de verka som att de bara skulle gå förbi för att istället gå och bada, men det vara bara något att skylla på Tv var ju något jätte stort då. Undra hur gammal Anton är då han har en egen tv på rummet? Och en egen dator för den delen.

Ikväll får vi middagsgäster, så jag ska väl ta å röja undan här hemma innan Niclas kommer hem och tänker förbereda maten.
Vi kanske hinner med att åka en sväng i traktorn också då pappsen kommer hem, gissa om Anton kommer bli glad i så fall.Klart att vi ska ha en bild, men det får bli en från i våras.


knäppsisar

Publicerat: 2010-09-09 Kl: 21:06:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Anton tycker att mamma är tokig...jag håller med honom!
Cooperation

Publicerat: 2010-09-07 Kl: 21:53:04 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarersamarbete hos familjen Malm/Sellén


En välbehövlig vila innan arbetet drog igång igenNi kanske undrar vad vi håller på med? Jo vi tyckte att det räckte gott och väl med 1 stor snandlåda istället för 4 stora. Så vi har fått hjälp att ta bort dem och lägga ut matjord som vi (läs Niclas) idag har krattat ut. Tanken är att vi nästa sommar har lite gräs där också.


Tsidag (16+3)

Publicerat: 2010-09-07 Kl: 12:18:31 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarerDå var det Tisdag, snart har även denna vecka passerat. Aldrig har väl veckorna gått så fort som nu!
Att jag är gravid glömmer jag bort hela tiden eftersom jag är så uppe i Anton, det är en helt annat denna gång.
Idag är jag iaf i vecka 17 (16+3) och det var i denna vecka som jag med Anton fick komma på ultraljud. Denna gång är det inte förens i vecka 20, så vi får hålla oss ett tag till innan vi får kika närmare på dig där inne.

Det som är jätte roligt är att en av bästa kompisar har beräknat förlossningsdatum den 18 Februari, alltså exakt samma dag som mig. Som för övrigt också är min födelsdag. Lite lustigt va? Kompisen min, hon fyller själv år den 14 Februari, så kanske blir det en extra fin födelsedagspresent för oss. Eller ja, det blir det ju ändå eftersom vi förhoppningsvis tänker "kalva" där omkring.

kalv? ja apropå det.. snacka om att männen (och kvinnorna) har värsta kanonväder för att sitta ute på pass denna vecka! Jag skulle lätt kunna följa med pappa, fast bara sådär två-tre timmar eftersom jag skulle få lite svårt att sitta still. Jo det är älgjakten jag pratar om... för den som inte förstod det.

Nu ligger Anton ute i vagnen och vilar upp sig för besöket som snart kliver innanför dörren. Våra fina grannar Catharina och lilla Lisa kommer förbi på lite fika och bus om sådär en halvtimme. Mysigt !

Moster, du undrade vad vi hade köpt för soffa. En mycket bättre blev det.


Den gamla soffanOch den nya, mer praktiska och sköna sådanOch bäst av allt är ju att alla får plats i den. Nu slipper man fylla upp med köksstolar så fort vi är mer är 5 stycken. Och som Niclas sa till någon härmom dagen, "man kan ju ligga fyra stycken i den samtidigt! Alltså ligga och mysa i den, så man kanske måste känna varandra väl i så fall" Det var väl en bra förklaring på hur stor den är!?


Brummm brummm

Publicerat: 2010-09-05 Kl: 19:45:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Anton hjälpte pappa att hämta hem matjord så vi kan snygga till lite här hemma. En perfekt söndagsaktivitet tyckte Anton.
Nu ikväll var vi på 1 års kalas hos Antons polare Noel.
Så det är med magar fulla med tårta och saft som vi säger tack och gokväll för denna dag.


Äppelpäppel

Publicerat: 2010-09-04 Kl: 13:25:48 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Ikväll blir det middag hos Antons farmor så vi passade på att plocka med oss lite äpplen som hästarna ska få.


Varför välja 1 bra bild då man har 4 ? :)

Höstmys

Publicerat: 2010-09-03 Kl: 11:14:31 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarerIgår förmiddag fick jag äntligen träffa min fina vän Evelina, som varit ute på vift länge nu.
Hon föreslog promenad och picknick vid sidsjön och det var inte på tal om att tacka nej till det förslaget. Vi räsade ner med bilen och hade finväder med oss. Anton tyckte det var helmysigt med fika, massa kramar, titta på fåglarna och ta sig en liten tupplur i vagnen.Framåt eftermiddagen ska vi åka ner mot Indal för att fira pappa Niclas med andra halvan av släket hemma hos Antons farfar. Så nu hoppas jag att Anton passar på att vila en stund till så behöver vi inte ha en grinkille med oss. Det är nämligen trotsonge här hemma denna vecka. Han lägger sig på golvet och skriker då han inte får som ha vill, ja det hör väl till det med. Tur han får en syskon att dela din uppmärksamhet med eftersom han börjat bli en aning bortskämd på både det ena och det andra viset vår lilla kille.  Eller borstskämd är han väl inte men han kanske får lite för mycket som han vill ibland, mamma måste lära sig att stå på sig för annars blir det bara värre. Kom på mig själv härom dagen med att sitta och mata Anton varannan tugga med vindruvor och fisk för att få honom att äta. Illa Emma, illa!

Men vi är en bit på vägen, lilleman har nämligen fått somna själv i egen säng med oss sittande två meter brevid hela denna vecka och det har gått över förväntan. Då han ställer sig upp och vi lagt ner honom igen och gått tillbaka och satt oss. Alldeles nyss då jag la honom för vila var vi nere på 0 minuters skrik innan han somnade, Woho!

Niclas dag

Publicerat: 2010-09-02 Kl: 21:56:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nej det är ingen vanlig dag, för det är våran sambo/pappas födelsedag..hurra hurra hurra

Eftersom alla kort som tas här hemma är på Anton ( konstigt!? ) Så fick det bli en bild av Niclas från i vintras då vi hade dop för våran Anton, för då fastnade även han på bilden.


Och såklart en bild på smörgåstårtan ( som jag tack och lov inte gjorde själv denna gång, eftersom det inte alls är värt besväret, för jag vill inte ha nån sniktårta och då kostar det både tid och pengar så man kan lika gärna gå och köpa den) Den beställdes istället på Ica Matfors. God som satan !


Händige Anton

Publicerat: 2010-09-01 Kl: 19:03:53 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Vi har köpt en ny soffa som precis kommit innanför dörren. Pappa och Anton hjälps åt att skruva ihop den. Vilken tur att Anton har en egen skruvdragare som han fått av sin farfar.
RSS 2.0