Kör en mobilbloggning ikväll. Imorgon är d...

Publicerat: 2011-08-31 Kl: 21:01:20 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


img_4268 (MMS)

Kör en mobilbloggning ikväll. Imorgon är det dagen med stort D! Dagisdagen. Anton och jag ska upp och hälsa på i en timme imorgon stod det på brevet vi fick hem. (även direkt i handen av dagisfröken hemma på gården, det är härliga Liden det!) Varje gång jag berättar om dagis och att det finns massor med barn som han kan leka med så frågar han alltid om det finns några bilar där! Haha, lillskroten våran.


Måndag, hela dagen

Publicerat: 2011-08-29 Kl: 21:08:16 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarerFlaskmatningen gick sådär. Men så i lördags åkte jag och Anton iväg och körde lite fyrhjuling och lämnade pappa och Amanda hemma med en flaska välling. Hon var både trött och hungrig då vi åkte och skrek som en gris som vanligt då flaskan kom. 1½ timme senare ringer jag Niclas och då hade hon bara varit arg en kort stund, somnat och sovit en timme, vaknat och tagot flaskan på en gång. Jippi!! Jag och Anton kunde komma hem igen och de var frid och fröjd. Niclas var bjuden på 2 kräftskivor/fester och jag till 3 olika tillställningar på en och samma dag. Vi hade tackat ja till den första inbjudan, med reservation för mig som var förkyld dessutom. Men då jag var piggare och Amanda tog flaskan och mormor var här så bestämde jag mig för att kika bortöver, tror ni hon tog den igen ? Nej! Men vi bestämmde jag och mamma att hon får skrika tills hon tar den, jag ger inte bröstet för då har hon vunnit igen. Jag hämtade upp Niclas och vi hamnade till slut nere på kävsta camping timmen innan de stängde, så jag kunde ju vara med en stund iaf. Då jag skjutsat hem en bil full med fyllkajor och kl var närmare två hade hon inte ätit än, jag fick ge mig.
Men nu ikväll tog hon flaskan igen som om inget hänt, slukade 200ml, la sig på sidan och somna. Ja nu är det bara att hålla tummarna. För nu är jag väldigt nöjd på att amma och Amanda är dessutom inte så intresserad av att bli ammad mer än på kvällen/natten då hon är trött. På dagarna hålller hon på och vrider nacken av sig för att hon ska titta på allt. Amma morgon och kväll tills de är 1 år säger bvc.  Helamma i 6 månader och där är det klar tycker jag låter bra. Jag är glad att jag kunnat amma i överhuvudtaget, det är ju inte alla som kan det av olika anledningar fast att de vill. Med lite tur kanske Amanda kan sova lite bättre på nätterna nu på vällingen också.

Våran dag idag, har varit mycket bra. Besöket i Sillre där det fanns massvis med kaniner och hästar gjorde Anton väldigt glad. Då vi kom hem och Amanda somnat i bilen så tog jag och Anton och gick på picknick...hemma på gården. Det är ju inget fel med det, vi hade det mysigt där uppe i backen men utsikt över hela gården och Amanda en bit bort i bilen :)


Klart att man måste ha den fina "ryggan" på och träna inför dagis då det blir utflykter. 


Vi är hos Pm och Lotta och kollar på kanin...

Publicerat: 2011-08-29 Kl: 13:48:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_2452 (MMS)

Vi är hos Pm och Lotta och kollar på kaninerna. Alla 15 :)


Fyrhjuling

Publicerat: 2011-08-27 Kl: 09:42:01 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Anton kör fyrhjuling


En piggare Amanda idag  som får gunga för ...

Publicerat: 2011-08-26 Kl: 15:11:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_4694 (MMS)

En piggare Amanda idag  som får gunga för första gången. De verkar gillas !


Sarek

Publicerat: 2011-08-25 Kl: 20:44:03 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Något som jag verkligen vill göra någon gång i livet är att vandra i Sarek! Jag kan faktiskt inte tänka mig att det ska kunna finnas en vackrare plats. Jag får alltså gåshud av att bara titta på bilder av det vackra landskapet. Min kusin Eva och några från hennes familj varndrade där för några veckor sedan och jag har fått låna lite bilder från hennes facebook. Visst är det vacker!!!??


hejhå

Publicerat: 2011-08-24 Kl: 20:45:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Mycket dålig uppdatering här, men nu(för ca 20 minuter sedan) är första gången idag som jag faktiskt sitter ner helt själv. Phhuu. Den ene har avslöst den andre här hemma med förkylning. Båda barnen är jätte förkyld och det är inte lätt att varken äta eller sova med näsa full med snor. Amanda har haft feber sedan inatt men kanske är på bättringsvägen hoppas jag. Alla rutiner lixom bara försvinner då det gäller Amanda, både i mat och vila. Näe, nu ska jag äntligen unna mig en dusch!

kalkonerna hemma hos barnens farmor härom dagen. Niclas bil var tydligen väldigt intressant!


Flaskan?

Publicerat: 2011-08-22 Kl: 13:00:38 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Under dagen äter Amanda riktig mat, fruktpuré och gröt men på kvällen och morgon skulle jag vilja att hon tog välling. Jag har inte tänkt amma i evigheter och nu när hon är 6 månader så ammar jag bara kväll och natt... (natten ja, ja det är ett helt kapitell för sig själv) Men till vällingen...hur gör man? Har provar allt, olika flaskor och pipmugg men hon vägrar ta den i munnen. Får man i henne lite så spottar, fräser och skriker hon. Att hon gillar vällingen är det ingen tvekan om eftersom hon smakskar som tusan då jag skedmatar henne med välling.

jag testar då hon är hungrig, då hon inte är hungrig, då hon är halvt sovande, sittande, liggande...å där tog mina ideér slut. Det sista altenativet jag kan komma på är att jag och Anton åker iväg och lämnar Amanda med pappa. Hon kommer ju inte svälta ihjäl, hon skriker väl tills hon tar flaskan och inser att det är maten. Det hade varit en annan sak om hon inte tyckte det var gott, men det gör hon ju! Amanda tjurskallen Malm, det är våran dotter det.
Som ni säkert räknat ut så får jag skedmata med vatten alt amma för att få i henne vätskan.

Någon som känner igen sig? förmodligen många, därför vill jag ha tips! Hur gjorde ni?


Hejdå flaskan! säger Amanda


skynda hit, skynda dit

Publicerat: 2011-08-20 Kl: 11:05:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Gick in lite mjuk med birsta för hela familjen malm/Sellén. Tog en fika, handlade lite, tittade lite. Niclas tittade lite mer och lite mer. Till slut tog vi en paus hos mina föräldrar för att vila ben och äta middag innan vi begav oss ner på selånger marknad. Barnen somnade i bilen hem igår kväll och jag i soffan framför en film som jag inte ens vet vad den handlade om. Det var gårdagen det. Jag kan säga att jag har trötta ben och trötta fötter än. Men idag är vi bjuden på dop så det passar bra att sitta :)

Idag är det en liten kille vid namn Liam som ska döpas och det är tredje dopet vi är på i sommar. i höst/vinter återstår tre till (med Amandas inräknat) så man börjar kunna det här nu. Tur att det inte är samma ställe och samma präst för då har man ju blivit snurrig. En lagom dos är alltid bäst :) Bäst att man börjar leta fram kläder till familjen, slår in present, duschar, packar för att hinna med sig. Om vi ska ta oss hemifrån kvart i (min plan) då kanske vi kommer härifrån fem i som bäst, ja det är vi (läs jag) i ett nötskal. Men vet ni vem jag fått det ifrån? Mamma! ;)

Näe bäst att börja, det är ju bara tre timmar kvar tills vi ska vara där


Dagens mysisar på promenad i huli efter be...

Publicerat: 2011-08-18 Kl: 17:42:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_8883 (MMS)

Dagens mysisar på promenad i huli efter besök hos gammelfarmor och gammelfarfar


6 månader idag

Publicerat: 2011-08-18 Kl: 11:19:44 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


img_2227 (MMS)

6 månader idag


Onsdag

Publicerat: 2011-08-17 Kl: 22:02:57 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Jag har alltid tyckt det varit konstigt hur små barn alltför ofta verkar sitta framåtvänd i bilarna lite väl tidigt. Att de dessutom sitter framåtvänd i framsätet tycker jag är väldigt märkligt. Att man sitter i framsätet är väl inte konstigt så länge det är åt rätt håll (och med rätt ålder) . Idag var det dags för föräldrargrupp på bvc och vi har ju själva fått önska vad som ska tas upp på träffarna ( bla babymassage, hlr för bebisar osv) Idag var det trafiksäkerhet och en av mammorna i gruppen är polis, så det passade ju väldigt bra då hon kunde berätta. Så nu behöver jag inet fundera länge för nu vet jag att rekomendationerna för barnets skull är att sitta bakåtvänd tills de helst är 4-5 år. Då är det bättre att sitta trångt med benen. La också andra fakta på hjärnan, bla att barnet måste vara minst 140 cm för att få sitta fram där en krockkudde finns. Det är kanske inget som man tänker på, men otroligt viktiga saker. Så nu kanske någon av er läsare lärde er något också ifall ni är på väg att byta bilstol/plats :) Om man är osäker på vad som gäller så kan man gå in på www.ntf.se

Vilken bra informationsblogg jag driver va? haha

Efter träffen så lurade vi med oss Sofie och barnen ner på lite lunch och lek. Jag passade även på att bjuda in till middag så de inte skulle smita ifån oss för fort, hihi. Men båda familjerna var ju utan pappa ikväll så det passade ju bra att hålla varandra sällsakap.

BVC på förmiddagenRackarungar hemma hos oss


En trött kille som bara skulle mysa i soffan men somnade då jag vände på huvudet


Manda


Nu är ju så att jag tappat bort sladden till kameran igen, så det blir tyvär mycket mobilbilder nu. Man skulle ju ha haft en riktig kamera också, men det vette tusan hur mycket jag skulle orka bära med den. Mobilen är ju lixom alltid med nör det händer. Jag kanske måste uppgradera mig i mobiltelefon istället :)

Ha det fint "hurrinini"


hej hå

Publicerat: 2011-08-16 Kl: 10:45:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag passar på att skriva några rader nu medan Amanda vilar och Anton sitter brevid och kikar på barnprogram. Lunchen är på gång inne i köket. Vi har haft fullt upp hela helgen och kvällarna är oftast de gånger jag brukar skriva i bloggen, men lillasyster har "hållt låda" några kvällar nu så då det blivit lungt har jag legat utslagen på soffan.

Vi har haft barnens farmor här hela helgen som tog med sig sin husvagn som hon sovit i. Anton ha velat vara där ute hela tiden. Det är ju mysigt med koja!  Niclas har jobbat i helgen och då han inte gjort det så har han legat i feber så han har vi knappt sett sedan i torsdags. Så det passade ju väldigt bra med sällskap just denna helg.
javisst ja, vi smög oss in på dagis i söndags, eller in och in...vi var ute på gården och kikade naturligtvis. Nu är det lite drygt två veckor kvar tills han börjar. Tror jag? Borde få ett papper om dag, tid och avdelning snart. jag vet bara att vi har plats till den 1 september. Så på fredag passar det bra att göra ett besök nere i stan för att inhandla lite som behövs, typ ett par vettiga skor. Lilleman har dragit väg i både längd och skostorlek här i sommar.

Näe, nu är maten på g och tvätten ska hängas innan vi plockar ihop oss och åker ner till drakborgen och leker tillsammans med Ann och barnen. kanske kanske vi kan träffa mamma/mormor också om hon får komma hem från sjuhuset. Ja, nu är det hennes tur att vara dålig. Snacka om otur. (tänker inte hänga ut mina föräldrar mer här, det är ju en blogg om oss, inte dom därför sätter vi stopp där) Men jag tror Anton ska få rita en kryapåsig kort till mormor, precis som morfar fick då han också fick ont.

Står och stryker framför reprisen av Lotta...

Publicerat: 2011-08-13 Kl: 11:57:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_6886 (MMS)

Står och stryker framför reprisen av Lotta på Liseberg. Jag känner mig som 50, minst ;)


Vättaberget

Publicerat: 2011-08-12 Kl: 12:50:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Man behöver inte åka långt för att se det vackra. På andra sidan älven ligger vättaberget med ortoligt vacker utsikt. Har ni inte varit där tidigare och har vägen förbi så måste ni svänga upp för en titt på vårat vacka landskap och ta en kaffe eller lunch. Eller vägen förbi? Det är värt att åka dit enkomt! Om inte annant kan ni ju alltid fortsätta vidare mot usikten, thailändska paviljongen och dödafallet för att nämna några. Idag mötte jag och barnen upp mina föräldrar för en mysig fika på berget på andra sidan.
På andra sidan ligger Liden och där bor vi

Där efter åkte vi hem hit för att grilla tillsammans med pappa Niclas och morbror Emil som då slutat sina jobb. Tack för en fin dag kära familjen!


Den var kul!

Publicerat: 2011-08-11 Kl: 21:45:32 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerSexåringen viskar till fyraåringen -"Dags för oss att börja svära.
-"Jag säger något med "helvete" och du något med "fan" vid frukost.
Modern till sexåringen: -"Vad vill du ha till frukost?
-"Men för helvete, du vet att jag vill ha Havrefras!
...
SMACK! Han flyger ur stolen, ner på golvet och in på rummet.
........-"Stanna där tills du har vett!" skriker hon.
Hon tittar strängt på fyraåringen:
-"Vad vill DU ha då?"
-"Vet inte, men du kan ge dig fan på att det inte är Havrefras i alla fall!Jag skrattar sällan rätt ut, mer inombords lixom. Men inte den här gången


Kärlek!

Publicerat: 2011-08-11 Kl: 18:07:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_6583 (MMS)

Kärlek!


Hejsan svejsan. Jag testar det där med att...

Publicerat: 2011-08-11 Kl: 09:16:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_1303 (MMS)

Hejsan svejsan. Jag testar det där med att mobilblogga idag. Här är det fullt ös. Amanda försöker lära sig komma upp på knä och Anton far  omkring som en virvelvind.


Ulla, här kommer vi!!!

Publicerat: 2011-08-09 Kl: 12:38:50 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer
Jajemen, vi SKA(!) till Ullared. Jag och Ann ska åka utan karlar, utan barn. Skulle vara en omöjlighet att åka allihopa. jag vågar inte ens föreställa mig hur det skulle se ut. Men vi åker nu i höst och jag längtar sjukt mycket. Sitter och skriver ner saker som ska inhandlas och funderar på storlekar som kommer behövas nu i höst och vinter. Barnens vinterkläder och julklappar står överst på shoppinglistan nämligen. Jag har aldrig varit där tidigare så jag behöver lite tips. Jag sitter lite då och då och läser på forum och frågar bekanta om vad man ska passa på att handla och vad kan man hoppa över eftersom man kanppt sparar in särskillt mycket på. Jag hittade till och med en tråd som handlade om hur man på bästa sätt går till väga inne i butiken. "Man tar en vagn, stoppar första bästa spade i den för att paxa och ställer i början av första gången. Sedan tar man sin korg och går och plockar rad för rad för att sedan tömma i vagnen som man lätt kan flytta efter från rad till rad" haha, ja nu åker ju inte jag dit för att köpa 50 flaskor tvål och 100 tandborstar. Men tipset var säkert bra ;) Sitter någon av er läsare med värsta "braiga" tippset så skriver ni naturligtvis en rad och berättar!

Det finns till och med en webkamera på deras hemsida där man kunde så hur det såg ut med kö utanför. Man kanske ska ställa sig där och vinka till de här hemma då man kommer ner! Nej, åter till allvaret. Skriva lista var det.


Barnmat

Publicerat: 2011-08-08 Kl: 13:56:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerNu är det dags att göra storkok till Amanda som ska börja äta på "riktigt" snart. Ärtor, morotspuré , köttpuré, kycklingpuré och torskpuré med såser. Enkelt och billigt blir det. Man lägger varsin sort i varsin iskub  och fryser in, lägger sedan alla i uppmärkta påsar. Perfekt att ta fram och värma då det är dags. Det vi hoppar att tillaga i förväg är potatisen, för den vill man inte ha fryst!

Till hjälp har jag en jätte bra bok från BVC med bra recept.Det här gjorde jag många gånger då Anton var mindre. Gör man mycket så räcker det ju länge. Då barnet blir större och äter mer lägger man lämplig färdig portion direkt i en liten fryspåse. iskuberna är ju lämplig när de är på "smakisnivån"

Dags att damma av matberedaren och invänta Niclas med varorna

Helgen

Publicerat: 2011-08-07 Kl: 22:40:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ätit gott och varit med massa trevliga människor hela helgen. Imorgon är det måndag så då blir det nog tomt.Älskade små troll


Efter regn kommer solsken. Och då blir all...

Publicerat: 2011-08-06 Kl: 16:17:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_7025 (MMS)

Efter regn kommer solsken. Och då blir alla genast mycket piggare och gladare, visst?!


Och så kom helgen

Publicerat: 2011-08-05 Kl: 22:00:05 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Nu är jag helt slut efter en lång dag. Först 1½ timme på birsta då vi jagade present till en 7åring. Vi delade upp oss, tjejerna för sig och grabbarna för sig. Det är lite kul för rätt var det är krockar vi nästan med vagnarna för då är vi hux flux på samma affär hela familjen. Jag hittade byxor till Amanda och en tröja till Anton för 30 kr vardera. Niclas fick med sig pyjamas bla. Vidare mot Max för en tidig midddag där vi mötte upp Ann med familj. Sedan bästa av allt, himlabadet!

Alla fyra barnen skötte sig exemplariskt i drygt tre timmar. Några små tårar då någon blev rädd och två andra gjorde illa sig. Men de gick att torka bort ;) Alla fyra mammor och pappor hade också väldigt trevligt för den delen. De här gången vågade jag mig faktiskt på att åka turbon, den kanan som bara tar typ 4 sek. Kuuuuuul! Mycket roligare kan man inte ha på en fredagkväll hela familjen :) Det blev alltså premiärbad för Amanda och det var spännade, kanske lite för spännande ibland då det var en från början rätt stirrig liten tjej.

Nu blir det film. Trevlig helg på er


Goungar

Publicerat: 2011-08-04 Kl: 21:34:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag har tremänningarna busat. Vi vet ju som bekant att man blir som man umgås. Jo då, Anton har blivit en liten bebis igen. Åla, krypa, dreggla, vad annars när man umgås med två som är mindre.

Amanda Anton och LucasAnton leker med sin tremänning Lucas på Anlö.

Publicerat: 2011-08-04 Kl: 18:03:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_4460 (MMS)

Anton leker med sin tremänning Lucas på Anlö.


Tack

Publicerat: 2011-08-03 Kl: 12:26:25 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Till singnaturen "Ylva" som tippsade mig om en handledsrem, tack för ett bra tips! Jag hittade massor med roliga/praktiska saker så jag ska nog lägga en beställning ikväll på lite fler saker :)

För er som undrar så var det på busfröt.se

Tisdag

Publicerat: 2011-08-02 Kl: 12:28:50 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Jag tror att jag är mer död än levande just nu. Måste skärpa till mig angånende min hälsa. Till att börja med måste jag komma ihåg järntabletterna, viktigt Emma! Röra mer på mig, äta mindre (jag äter mer än pappa) och fika mindre naturlitvis. Dricka mera vatten och se till att lägga mig en timme tidigare om kvällarna. Det går inte att vara vaken till elva-halv tolv och sedan amma 3-4 gånger/natt och kliva upp kl 06 varje dag.

 Nu vaknade lilltjejen och storkillen håller på att somna. Niclas klipper gräset och åker snart iväg på jobb. Ikväll kommer mamma och pappa och hälsar på en liten sväng, det ser vi fram emot. Men fram tills dess då? Ja om Amanda vill somna en stund sedan så kanske jag och Anton ska passa på att bada. Han bottnar ju inte där så jag måste vara med honom i den och då är det lättsammast om Amanda vill sova.

Jahapp, nu klev Anton upp....hörs vidare


En liten skrutt

Publicerat: 2011-08-01 Kl: 08:57:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerAmanda...tänker ni. Anton, säger jagJag hittade bilden på pappa/morfars facebook. Anton, runt halvåret skulle jag tro


RSS 2.0