Första gången för Mandis

Publicerat: 2011-12-31 Kl: 09:58:29 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Amanda har faktiskt inte varit ute på riktig skulle man kunna säga. Alltså inte lekt i snön eller ens åkt pulka, hon har fått suttit i vagnen stackarn och tittat på. Varför vet jag inte, men dåligt. Hon är ju faktiskt 10 månader så det var hög tid för henne att få vara ute på riktigt! Vid närmare eftertake så har hon ju fått åkt lite skoter, men i alla fall.....

 

Jag har aldrig sett hon så glad som hon var då vi åkte. hon sa "whooo whooo" och "Tittaaaa" hela åkturen. Storebror var duktig och höll i henne eftersom hon inte var så intresserad av att göra det själv.

åka iväg på skoter
Idag är det nyårsafton och den spenderas här hemma efter lite ändrade planer då våran barnvakt blivit sjuk. Eller det är kvällen då barnen ändå sover som det var tänkt att vi skulle åka iväg. Men inte gråter vi för det, brorsan min är här och ska äta god mat med oss. Nu ska vi strax dra på oss overallerna och fara iväg på skoertur med 11 andra och grilla lite korv och äta klämmackor. Det blir kul!

Granen

Publicerat: 2011-12-29 Kl: 09:50:23 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


...står så grön och gann i stugan trallalallalallallalalalla

Jag var borta i max 2 minuter och då jag kommer tillbaka har Anton hunnit plocka ner halva granen. Det var visst någon som tyckte att det räckte!

Fast det gjorde inte jag! jag förklarade att mamma gärna vill att den ska stå kvar tills efter nyårsafton. Jag menar, den har ju inte ens stått där i en vecka. Annat är det ju med dom som klädde den redan till första advent..ja då skulle jag också vara less. näe, några dagar till får den stå, så vi hängde faktiskt tillbaka kulorna. Den står ju fortfarande sig så fin och luktar ljuvligt! lägg märke till Amandas mössa som han tagit på sig.


Kom då fåglarna!

Publicerat: 2011-12-28 Kl: 14:34:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer




I julklapp fick Anton bla ett fårgelbo av sin farmor med massa mat och en jätte fin fågelbok för barn. Nu hänger den fint där ute, perfekt för att han ska kunna se dem från fönstret och att de ska kunna bajsa lite där så jag blir ännu mer förbannad då jag väl ska till att putsa fönstren. Så nu väntar vi bara på fåglarna....som verkar ha blåst bort!


Utkast: Dec. 28, 2011

Publicerat: 2011-12-28 Kl: 10:44:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



Jag var helt säker på att det här inlägget hade blivit "postat", men så var det ju inte alls. Här kommer det väl igen då.
 
Vi hade en trevlig jul med god mat och trevligt sällskap. Först hos barnens farfar med familj och släkt sedan hos barnens mormor och morfar med bit av mormors släkt. Avslutade med besök av farmor och Tomas, farbror och hans tjej på juldagen hemma hos oss.

!
 


Barnen tvärsomnade redan 18:30 ikväll i sa...

Publicerat: 2011-12-24 Kl: 00:08:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_4857 (MMS)

Barnen tvärsomnade redan 18:30 ikväll i samma stund som de la huvudet på kudden, granen han inte ens komma innanför dörren. Men nu har mamma och pappa stökat undan och gjort fint, spelat bingolotto och provsmakat julskinkan.  Som ni ser så står granen precis utanför Antons sovrumsdörr så det blir intressant att höra om det är med förvåning eller skräck som han kliver över tröskeln imorgon och skriker "mammapappamamma" han skulle ju helt klart kunna ställa sig och grina där också... Oavsett om ni jobbar eller inte, firar jul eller inte så hoppas jag ni får en bra dag imorgon.


In i minsta detalj, nästan

Publicerat: 2011-12-22 Kl: 20:25:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


För att den här veckan innan jul ska gå smärtfritt igenom när det gäller städning, handling och hinna ge barnen aktivering utan att vara ett stressigt monster som går ann här hemma sådär dagen före julafton så behövs det planering. Noga planering dag för dag så att fredagskvällen kan spenderas i soffan med glögg, skinkmacka, bingolotto, städat och en fin gran. Det gäller alltså att ta lite dag för dag och jag kan fortfarande inte använda min hjärna till att tänka ett steg längre, det är som att jag fortfarande är i någon sorts ammningsdimma fast att det var..ehh..hmm 4 månader sedan jag slutade. Men nu är grovstädningen gjord och det lilla som ska bakas är bakat och det gäller bara att hålla efter och dra ett varv imorgon eftermiddag.  Plocka gör man ju i oändlighet så länge man har små barn, säkert stora barn med för den delen. Det tar inte många minuter innan det är leksaker över hela huset. Handla, det överlämnar jag till Niclas. för åka till birsta själv med två barn det gör jag inte. Det räckte med att spendera 40 minuter med dem på bilverkstaden och handla på plantagen igår. Smyga på sådär i utkanten går bra men att ge sig in på birsta city blir varken bra för dem eller mig. Pappan i huset har vi kanppt sett skymten av den här veckan så det ska bli skönt att det snart är lördag.



Vi var föresten på begravning idag. Det är aldrig kul, men att få vara där och ta ett sista farväl är så fint på något sätt. Nej nu får jag stoppa där för nu kommer tårarna igen...


Stressa inte sönder er nu, det tänker i alla fall inte jag göra! Dags att spela lite julmusik och slå in klapparna.

Emma slår på stort

Publicerat: 2011-12-21 Kl: 21:40:55 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Ibland blir man rätt förvånad över sig själv.

 Jag la Amanda för natten och sa till Anton att kom så bakar vi något. Matbröd blev det (!!??) Ja man kan ju undra var jag fick all luft ifrån.  Men kul var det och GOTT..ojoj, inte visste jag att jag kunde baka. Sånt som ska jäsa till och med..haha

 

Mellan jäsningarna kvällsfikade Anton och jag gjorde Cornflakeskakor


Sådär, bildbevis och allt.

God natt gott folk

I natt kommer Niclas hem från jobb och bar...

Publicerat: 2011-12-20 Kl: 22:30:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_6234 (MMS)

I natt kommer Niclas hem från jobb och barnen har överraskat med deras egna "Ateljé kladdig" Anton gjorde två väldigt noga medan Amanda fnittrade, kladdade,slog, och smakade.


I smyg

Publicerat: 2011-12-20 Kl: 21:25:45 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer



Det är lite grabb i mig, i smyg. Jag har ingen skoter (vårat för tillsfället "familjeåk" räknas knappt som skoter) och jag kan inte påstå att jag är direkt duktig att köra. Får alldeles för ont i gastummen för att orka hänga med i knappa 3 minuter, om ens runt hörnet. MEN...det är inte bara grabbarna som kollar skoterfilmer, tänker skoter, äter skoter...jag gör det med, fast i smyg. Jag är väl inte som alla andra, men känner flera tjejer som är precis som mig ;)

Sånt här får jag gåshud av!



Tomteverkstad

Publicerat: 2011-12-20 Kl: 16:59:42 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


img_7646 (MMS)

Tomteverkstad


Jaha..

Publicerat: 2011-12-19 Kl: 21:45:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer




Det blir ingen snö i jul! Konstigt, tycker snart att det börjar närma sig knähöjd här hemma. Sällan alla nyheter handlar om söndra sverige. Norra sverige räknas bara 1 gång om året och då är det när södra sverige ska invadera fjällen. Näe tacka vet jag norra sverige. Jag skulle inte vilja flytta en meter söder ut, skulle nog våga påstå att jag hellre skulle flytta till Kalix

"Inge dövöra här int"

Publicerat: 2011-12-19 Kl: 20:22:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Nämen nu tro jag väl...hur länge ska en tv hålla ? Borde väl vara mer än 5 år iaf.(.eller när vi nu köpte den ?) Det där pipet som man kan höra från tv apparater gör mig tokig och våran har börjat pipa just idag. Ett pip som jag kan höra långa vägar och det känns som att huvudet ska sprängas. Brorsans tv piper och jag hör det en trapp upp och han sitter nere. Ska tillägga att jag har extremt bra hörsel....eller näe, bara om man jämför med mamma och pappa! haha, Jag har faktiskt bra hörsel och är inte mycker för öga ljud. Nu har jag iaf ruckat på scarten och stängt av och slagit på tvn ett par gånger och vips så var pipet borta. Men det är väl dags att köpa en ny. Kanske kan sälja den billigt till någon över 40 för jag kan sätta min höga hand på en 40 +are inte skulle höra ljudet! Jo men det är sant, jag har varit med om det massor med gånger då det skär i skallen på mig och hon eller han brevid hör inte ett jota.

Eller var det redan vid 30!? (med risk för att få stryk nu)


Sådär. Klockan är knappt nio och lördagens...

Publicerat: 2011-12-17 Kl: 08:56:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_1368 (MMS)

Sådär. Klockan är knappt nio och lördagens lunch är redan förbered. Effektiv idag


Minne är bra men kort

Publicerat: 2011-12-16 Kl: 13:53:10 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Förvänta er inga julkort från oss...för vi har inte skickat några, snopet va?


Djupa Emma

Publicerat: 2011-12-16 Kl: 13:09:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ikväll ska man få gråta igen. Det är för mig helt omöjligt att hålla tillbaka tårarna då jag ser program som svenska hjältar galan, som råkar vara precis ikväll. Det är konstigt hur folk kan verka oberörd ut när man tittar eller hör om så starka saker som borde beröra de felsta. Ellerdet är inte alls konstigt, man håller tillbaka av olika anledningar. Klart att man kan bli berörd utan att behöva gråta, men ibland är det nog nyttigt att få gråta en skvätt om det så är bland andra eller för sig själv hemma i soffan. Det börjar med att man gråter över något tragiskt eller fantastiskt och slutar med att man även fått fram andra kännslor som ligger och gror. Ja man behöver nog få lätta på trycket ibland.

Jag kan gråta över att mina barn ser så glad ut och får så fina julklappar för att tre minuter senare inse hur tragiskt det är i världen och gråta över alla barn som inte får någon julklapp, de får en stor fet smäll istället.


Svenska hjältar-galan är föresten ikväll klockan 20:00 på fyran.

Lucia

Publicerat: 2011-12-13 Kl: 19:50:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



Även vi var på luciafirande på dagis i morse. Vilka fina barn, huga. Innan ens Anton hade kommit ut så hade ögonen blivit fylld med tårar. Tårar som snabbt fick torkas eftersom Antons tårar också kom då han till sin stora förvåning skulle sitta två meter framför en STOR samling med föräldrar med fånigt leende och blixtrar från kameror. Så mamma Emma fick rycka in och göra sällskap i tåget. Då gick det bättre tyckte Anton.


På eftermiddagen då Anton kom hem från dagis kom barnens farfar och farbror Fredrik på fika. Dom åkte och Morfar och morbror Emil kom. Och nu ikväll farmor och Tomas. Snacka om att det gick bra att locka hit folk när man börjar prata barnbarn i tomtedräkt och lussekatter. jag vågar inte ens räkna hur många lussekatter och glögg jag fått i mig idag. Avslutade dagen med lite motion i snön.


Jojomen, till och med jag lyckades få till...

Publicerat: 2011-12-12 Kl: 22:10:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_8043 (MMS)

Jojomen, till och med jag lyckades få till några lussekatter. Den ena plåten en aning torrare än den andra, men äh de är ändå sjukt snygga och goda för att vara gjord i detta hus! Imorgon är det lucia och min lilla tomtenisse ser ut som självaste hulken i tomtedräkten som ska vara utanpå ytterkläderna. Men en mycket söt hulken! Upp i ottan ska vi som varje morgon men ska stå redo på dagis 1 timme tidigare än vi brukar vara där annars. Vilken tur att vi är två här hemma, annars skulle jag nog kunna få en hjärnblödning. Mamma under press...inte bra! Trött är jag å, så trött att jag inte ens orkar gå och lägga mig.


Snögubbe klar!

Publicerat: 2011-12-10 Kl: 08:53:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_7927 (MMS)

Snögubbe klar!


jaja

Publicerat: 2011-12-09 Kl: 12:01:03 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Ja det är väl lika bra att jag påpekar att man får klaga idag!
Jag menar klagan över snö i överhuvud taget. Alltså, "det är kallt och 2 cm" sån typ av gnäll.




Hej du vinterland

Publicerat: 2011-12-09 Kl: 09:38:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


När det gäller snöoväder

Jag tycker självklart synd om folk som av olika anledningar verkligen får lida av snöovädret.
Men för mig personligen får det komma huuuur mycket som helst. Vi kan gå ut och hoppa i snön och göra en snögubbe och åka lite pulka. Vi tycker ju om att åka skoter och vara ute i överhuvudtaget undervintern så det är efterlängtad snö det här. Inte vet jag, men när hela dagarna går ut på att gnälla över snön så kanske man ska överväga att flytta lite längre söderut.  Det är västernorrland och det ÄR snö här under vintern!

Ännu mera snö, äntligen!

Publicerat: 2011-12-09 Kl: 08:50:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_3937 (MMS)

Ännu mera snö, äntligen!


kyrkis

Publicerat: 2011-12-08 Kl: 12:48:30 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Tack svenska kyrkan och Indals församling för en trevlig förmiddag med lek, pyssel, sång och fika


Torsdag

Publicerat: 2011-12-08 Kl: 09:15:17 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Det blir en intensiv torsdag. Nästan så pass att jag funderar på att hoppa över minst
1 inplanerad aktivitet, men äh...lika bra att "träna sig" på att fara och flänga tills det
är dags att börja jobba igen. För det är lite vad mitt jobba handlar om ;)
Nog för att vi (jag och barnen) far och flänger rätt mycket mellan varven men nu har
vi legat på latsidan senaste tiden. Men faktiskt så är det bara trevliga saker saker idag
så det finns ingen anledning att stanna hemma . Har lämnat på dagis, lagt Amanda för
en ovanligt tidig vila och ska bara skriva mågra rader till innan jag gör mig ordning för
att tillsammans med Amanda fara på kyrkisjulavslutning. Vi ska pyssla (!) haha, kan verkligen
se Amada framför mig hur och klipper granar och limmar på kort med glitter....
Näe då, det är bara barn på max 1½ år som brukar gå nu så det blir säkert något
lämpligt. Eller så är det tänkt att mammorna och papporna ska pyssla, jag vet inte
hur det här tänkt.

Men gud vad jag skriver massa skit bara.....ajja, ska lämna in en påse till kvinnojuren
också via Therese. Så det blir veckans goda gärning. Snart dags att börja lämna blod och plasma igen
och så vidare...alla kan bidra på något vis, kom ihåg det! stort eller litet.

Hörs på


Oj då...

Publicerat: 2011-12-07 Kl: 19:29:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Oj då! Inte visste väl jag att det var vinter ute och sladden satt i stolpen. Äh, en annan hade ju brottom upp på Ica.



Niclas förvandlades till värsta surgubben! Den här stumpen var nämligen det som satt kvar i bilen då jag kom tillbaka och insåg vad jag gjort. En skarvsladd och timer är alltså "någonstarns". Kan hända att det finns en liiiiten möjlighet att jag hörde något konstigt ljud uppe vid kyrkan, så det var nog där den lycklige gjorde sitt fynd....hur nu den delen av arrangemanget såg ut ?!


Duktig pojke-mindre duktig pojke!

Publicerat: 2011-12-07 Kl: 09:33:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


God morgon mina trogna läsare av denna kanske inte så intressanta blogg. Men jag fiskar inte efter massa läsare så det var väl desamma :) Nu sover Amanda sin förmiddags vila och Anton har väldigt tydligt påpekat att det är barnkanalen som gäller. Disney junior!. Faktisk en bra kanal inriktad för de allra minsta med bla musses klubbhus, händige Manny, jungelhjul där det faktiskt är rätt genomtänkt. Tittarna får vara delaktig i att räkna, träna talet(både svenska och lätta engelska ord) och mycket mer. Godnattvisan som är det sista på kvällen och visas kl 19:00 gör det hela till ett bra avslut då de sjunger att alla ska sova och det är god natt. Kanalen står i den bilden med musse och manny och alla de andra som sover i sina sängar fram till klockan slåt 06:00 morgonen efter. "Jag också" säger Anton och hoppar i säng.

Jag passar på att skvallra lite också. För igår då Anton lagt sig så fint och vi hade främmande av Tomas och Mirelle så klev han upp och stängde dörren som stod på glänt och tände lampan. Vi pratade på och jag tänkte att så länge han håller sig på rummet är det väl okej eftersom det inte finns några leksaker där mer än 4-5 gossedjur! Trodde jag....Det är nog bäst att jag kollar vad han gör, han kanske somnade med lampan tänd sa jag. Jo visst....



Det fanns visst pennor där! Det synd dåligt på bilden men det är jätte mycket målat på sängen också. Väggen får vi väl måla på med lite vitfärg men sängen hade jag inte lust att måla. Då jag kom in satt han och målade sina handryggar. Det gick inte heller bort så han ser bedrövlig ut med två gröna händer!


Tänkvärt

Publicerat: 2011-12-06 Kl: 12:34:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vid varje besök på BVC med barnen så läser jag på tavlan där det står så bra. Jag blir lika rörd varje gång och nickar för mig själv. 


Ett barn som kritiseras
lär sig att fördöma.
Ett barn som får stryk
lär sig slåss.
Ett barn som hånas
lär sig blyghet.
Ett barn som utsätts för ironi
får dåligt samvete
Men ett barn som får uppmuntran
lär sig förstroende.
Ett barn som får beröm
lär sig att uppskatta.
Ett barn som som får uppleva rent spel
lär sig rättvisa.
Ett barn som får känna vänskap
lär sig vänlighet.
Ett barn som får uppleva trygghet
lär sig tilltro.
Ett barn som blir omtyckt och kramat
lär sig att känna kärlek i världen.


(Det är en tavla från semper i samarbete med BRIS)


Mamma och pappa på vift

Publicerat: 2011-12-05 Kl: 08:37:24 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer



Lånad bild

I fredags var vi på julbord, Wallmans på södraberget. Supergod mat och bra undehållning. Men kan tycka att det var liiite liiite, en aningen sämre i år än för tre år sedan då jag var där sist. Det var lite mindre underhållning den här gången tycker jag, alltså längre pauser för mat. Men i det stora hela var det mycket trevligt!

Jag och Niclas och vårat sällskap åkte vidare ner till stan och hamnade till slut på Aveny där det visade sig vara rockabilly kväll och huuuur trevligt som helst. Träffade massor med bekanta ansikten.

Resten av helgen har jag och barnen haft sjukstuga, mindre kul! Jo just de, vi har det fortfarande.


Jul jul strålande jul med Linda lampenius ...

Publicerat: 2011-12-01 Kl: 10:16:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_1186 (MMS)

Jul jul strålande jul med Linda lampenius på "efter tio". Ljuvligt !


RSS 2.0