Mannaminne

Publicerat: 2011-07-30 Kl: 22:57:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag skulle jag, mamma och barnen åka ner till Göteborg en vecka för att hälsa på våran släkt. Men vi valde att ställa in resan med tanke på min pappa som skulle sitta där hemma på bron i sin ställning helt själv utan hjälp....vi tar det vid ett senare tillfälle istället. Det kändes som det bästa för både mig och mamma.

Så istället åkte vi på en liten dagstripp, fast med Niclas istället för med mamma.  Vi gjorde som vi gjorde de senaste sommrarna, möta upp Niclas mamma och Tomas på deras segling längst kusten. Vi möter upp dem en dag på lämlig plats och umgås och har det bra. Kl 08:02 (kors i taket) lämnade vi hus och hem och begav oss. Ett fika och "springamedbenen" stopp gjorde vi på högakustenbron.

De små bilderna är klickbara

 

Vidare mot vårat mål Mannaminne och bryggan en bit brevid där de lagt till med segelbåten.
Barnen fick testa den hårda skolan, se hur det var förrDagen avslutades med grillat på bryggan
♥Tack för en fin dag svärmor och Tomas ♥

Idag är vi i häggvik där Svärmor och Tomas...

Publicerat: 2011-07-30 Kl: 15:43:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_9987 (MMS)

Idag är vi i häggvik där Svärmor och Tomas har lagt till med segelbåten. Nu blir det grillat på bryggan och sedan åka Ångbåt. Mysigt, är bara förnamnet


Våran vikt och längd

Publicerat: 2011-07-27 Kl: 22:54:24 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Då Anton föddes och vi kom hem med honom för första gången så hade mamma och pappa varit hos oss och fixat lite eftersom vi inte hade hunnit ställa med allt när vi trodde det var minst fem veckor kvar...aja, till saken. De hade tagit med mitt bvc kort som jag hade då jag var liten. Det är jätte kul tycker jag att det finns kvar och lite kul är det också eftersom det ser nästintill likadant ut som mina barns kort gör idag. Skillnaden-jag var en klump då jag föddes!


Födelsevikt.
Jag 4560 gram 54 cm 
Anton
  2414 gram 48 cm  
Amanda
3588 gram 51 cm

1 månad
Jag 5030 gram 57 cm
Anton 3485 gram 53 cm
Amanda 4300 gram ?cm

3-3½ månad
Jag 6460 gram 63,5 cm (3½mån)
Anton 5935 gram 62,5 cm (3mån)
Amanda 5730 gram 60 cm (3mån)

5-6 månader
Jag 7700 gram 68 cm (6mån)
Anton 6880 gram 66,5 cm (5mån)
Amanda 6570 gram 64,5 cm (5½mån)

Amanda är alltså minstingen redan vid 3 månaders ålder. Anton tog ikapp sig snabbt men tanke på den flugvikten han föddes med. Men idag då Amanda vägdes så hade hennes kurva planat ut lite. Hon som legat strax över låg nu stax under på vikten. Jag skulle absolut inte känna någon stress men jag måste i alla fall erkänna att det var mycket roligare då hon låg strax över. Det handar ju inte om mycket och hon mår ju inte dåligt på något vis. Nöjd och glad bebis (tjej) som äter ofta på natten men annars funkar det bra. Men vi har börjat lite smått med gröt så hon kanske håller sig lite längre på nätterna snart då hon kommit så långt att hon äter ett helt mål med gröt, det är ju bara en liten "smakis" varje kväll än så länge.

De här inlägget om vikterna är säkert ganska ointressant för er, det förstår jag (sånt här skrollar jag förbi då jag läser andras bloggar) Men det kan vara kul för min egen del att gå tillbaka i bloggen och läsa hur jag tänkte och hur det var. Ja ni fattar.

Sprutorna idag då? Amanda skrek som en gris som tidigare, drog åt sig andan så jag fick "skicka upp henne" lite för att hon skulle andas. Anton började nästan grina han med för han tyckte synd om henne. Tårarna från Amanda kunde vi sedan snabbt torka men ikväll har hon haft jätte ont i benen upplerer jag. Hon har skrikit till med en okänd röst varje gång jag lyft eller ändrat läge på henne. Men en liten alvendon gjorde saken lite bättre.

knepigt..

Publicerat: 2011-07-27 Kl: 11:35:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Det är fascinerande hur hjärnan fungerar....

För två veckor sedan fick jag ett brev från BVC om att Amanda hade tid för läkarkontroll och vaccination. Men så tappade jag bort lappen innan jag hann skriva upp tid och dag. Jag hade bara läst lappen och lagt den..men var? Fick för mig att det var någon gång i Augusti täånkte jag eftersom det borde vara 6 månaders omgången. Imorse så öppnade Anton en låda där mitt bvc kort låg sedan jag var liten. Javisst ja, jag måste ju ringa ocg fråga när det var så jag kan skriva in i kalendern. När jag ringde så sa hon att det var kl 12:15-Idag!!! oj, vilken tur jag ringde då.

Hade jag ren tur att Anton öppnade lådan eller visste min lilla hjärna om det, den kom alltså ihåg? tidigare idag så visade jag Anton den nya baddräkten jag köpt till Amanda och sa att hon snart vuxit i den och då kan vi ju fara på himmlabadet med Matilda med familj. Vem ringde om inte Matildas mamma Ann. Jo för fem minuter sedan pratade jag med henne ochj hon undrade om vi skulle på himmlabadet idag. Slumpen igen? ja inte vet jag men det händer ju lite då och då.

Nu: Amma Amanda, byta kläder och blöja, packa, se om Anton vill vakna, bvc, och sedan åka ner till pappa/morfar. Sen kommer mamma/mormor och barnens morbror och pappa Niclas dit. Det blir en bra eftermiddag, badet får vänta till en annan dag :)


Bilder

Publicerat: 2011-07-26 Kl: 18:24:44 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Här är några fler bilder som togs för ca två månader sedan av Cecilia Persson. Bilderna är från Vättaberget. Underbara, älskade familj!Sommar

Publicerat: 2011-07-25 Kl: 21:19:01 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Smultron, hallon, blåbär och svartvinbär tillsammans med grädde blev en riktigt god efterätt. Extra kul var det alla bären plockades här hemma och att det dessutom blev så mycket att det räckte till oss alla fem.


Rackarunge

Publicerat: 2011-07-25 Kl: 12:58:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I skrivande stund sitter jag och Amanda i soffan och väntar på att barnens farmor och Tomas ska komma och hälsa på oss. Anton vilar efter mycket om och men. Började med att försöka natta honom i vagnen, men om inte han pillrar på henne så är det hon som pillrar på honom. Svårt det där ibland medan det nästa dag går hur bra som hellst. Nyfiken i en strut är han. Det går bättre då han ligger själv för nu börjar Amanda bli så stor så det är ju jätte kul att leka med henne, Vi gick iaf in igen och han fick sova i sin säng. Jag hotade med att farmor inte ville komma och vara med Anton om inte han la sig ner och sov....han blev tyst som en mus och sover nu som en liten gris.
Bilden är tagen av Cecilia

Nu försöker vi släppa tankarna på Norge fö...

Publicerat: 2011-07-23 Kl: 12:09:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_7520 (MMS)

Nu försöker vi släppa tankarna på Norge för en liten stund och beger oss på dop för lilla Melina.


Jag tävlar

Publicerat: 2011-07-22 Kl: 21:49:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag är med och tävlar om en spis från BRIO i samarbete med
e-leksaker.se hos Sandra Linder.Skulle vara perfekt med en spis ute i lekstugan, visst?
 Var med och tävla här du också.


Dagen i bilder

Publicerat: 2011-07-22 Kl: 21:30:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Dagen i bilder

...som började med besök av fina Evelina som är på hemmaplan en stund nu i sommar. Det går månader mellan gångerna vi träffas men då det väl blir av så känns det som igår. Det blir många skratt och det är alltid lika kul att träffa dig vännen!När hon åkt hem fick jag och barnen trevligt besök av familjen Lidin/Eriksson och äntligen kom Niclas också hem med en lekstuga som han köpt till Anton och Amanda
.


Lite småfix på den så blir det kanon. Anton gillade den skarptDå kvällen kom fick Amanda några skedar med gröt som vi börjat introduceraDet var dagens bilder. Nu tror jag att jag ska försöka ta mig bort till sängen för det har blivit på tok för lite sömn de senaste dagarna. Lilleman har kommit in till mig och Amanda före kl 06 i flera dagar nu. Niclas behöver antagligen lite mer sömn han också som kliver upp kl 04:30. Det är inte så lämpligt att vara vaken till elva-halv tolv på kvällarna då.
Imorgon ska vi på dop på Alnö. Bäst att man hinner se över garderoben för oss alla fyra i dit i morgon så man inte står där 5 minuter innan vi ska åka och stryker för fullt. Tack för idag, slut för idag
Tankeverksamhet

Publicerat: 2011-07-21 Kl: 12:26:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Drömmer mig bort till ett fint kök....men så tog drömmen slut eftersom det blev så jävla dyrt! Men, ett hus blir man aldrig färdig med brukar man säga. Vi har väl hela livet framför oss. Men vårat kök ser (ursäka mitt språk) förjävligt ut! Golvet är som en stor fotfil...japp, det är typ en storköks, antihalk, fulsomstrykmatta. Då vi köpte det här dagiset för drygt 2½ år sedan så la vi in en bit matta, typ en såndär som man har på balkongen uppe på. Det fick duga sålänge och täckte väl den delen av köket där man går som mest, men nu är det inte kul längre. Dessutom sliter man ihjäl sig de få gångerna man får för sig att skura golvet eftersom det är lönlöst att använa en vanlig mopp, det är rotborste och knäskydd som måste fram.

Men jag tror att vi(iaf jag) nästan har bestämt att det ska läggas golv och tapetseras. Köksluckor och bänkskiva får vänta. Men så var det ju det här med att prioritera. Vi har ju faktiskt ett förråd som står halvfärdigt där ute som väntar på att få bli färdigt. Bäst vore ju att avsluta ett projekt innan man börjar med ett annat. Vem vill föresten stå inne i ett kök och svettas nu i sommar då man kan stå ute och spika? Ja, köket får nog kanske vänta tills i höst/vinter i bästa fall. Men sedan är det kökets tur!

Det är ju stackars Niclas som får göra det mesta. Jag vet ju inte alls hur man jag någonting, såvida jag inte får instruktioner. Så det blir ju till att jobba efter Niclas jobb och det är antagligen inte så jätte kul för honom, men när ska det göras då? Näe, idag när han kommer hem från jobbet kl 15:45 så får middagen så lov att stå på bordet och sedan är det jag som måste försöka sparka igång och inspirera hela familjen till att förflytta sig ut för hjälpas åt där ute. Niclas jobbar, jag maskar, Anton förstör och Amanda grinar.....Näe då, Niclas jobbar och passar barnen och försöker samtidigt jobba så mycket jag kan. Anton sågar och hammrar, hämtar och är faktist jättee duktig då det verkligen gäller  Amanda är ju en nöjd tjej så hon ska nog kunna klara av att ligga i vagnen och pyssla med sina leksaker en stund och ev ta sin sista lilla vila. Ja det där låter som en plan! Jag får helt enkelt låtsas vara jätte laddad då han kommer hem så kanske det smittar av sig på honom , och mig! Haha. Niclas kommer småfnissa för sig själv ikväll då han läser det här. japp, han läser också min blogg. Gör inte era karlar det? I smyg om inte annat ;)

Genom detta inlägg fick jag fundera och komma fram till  en hel del som jag inte alls var inställd på innan jag började skriva. Det är tydligen bra att skriva.....å läsa( har jag hört, men det är inget jag roar mig med..haha)

tack för mig. Dags att se efter om sömntutorna vill kliva upp. Eller iaf Anton som har sovit i 1½ timme nu. Han sov lite i natt så idag blev vilan både tidig och lång. Amanda väcker jag naturligtvis inte, hon är liten och sover sina 3-4 vilor/dag.

Badankor

Publicerat: 2011-07-19 Kl: 20:35:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Mitt över dagen idag så sken solen och det var perfekt badväder. Vi mötte upp familjen stålnacke med grannar för att bada i loningsviken (hette det så tro?) ja det låg ju bara här bort i krokarna, jag hade aldrig varit där förut. Fika och bad och mycket trevligt sällskap, kan det bli bättre?

Morfar och Anton läser min blogg

Publicerat: 2011-07-18 Kl: 14:57:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_0997 (MMS)

Morfar och Anton läser min blogg


Fem månader idag

Publicerat: 2011-07-18 Kl: 14:52:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_7328 (MMS)

Fem månader idag


Lördagsaktivitet

Publicerat: 2011-07-16 Kl: 23:10:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var vi i Döviken-hammarstrand och kollade på skoterdragrace, traktordragrace och gräsklipparrace. Jajemen, å trevligit var det! Jag är ju inte intresserad utav traktorer och skotrar, men att träffa trevliga människor, äta en puck och se Anton (och pappa Niclas) ögon tindra får mig att må gott....och en vila i pausenNu ikväll bjöds det på langos hos barnens farfar och hans Viktoria. När klockan började bli lite väl sent stoppade jag barnen i vagnen och traskade hem. Pappa Niclas är fortfarande kvar och umgås med syskon, kusiner, farmor och farfar, farbror, faster osv.. :)

Karlar...

Publicerat: 2011-07-15 Kl: 21:42:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu har nörden i familjen köpt en sladd så han kan koppla in telefonen till tv:n. Hur bra som hellst att även ljudet fungerade också..wow. Det räckte tydligen inte med att styra datorn med telefonen. I skrivande stund sitter han och funderar över hur han ska slippa gå fram till telefonen och styra tvbilden (bilden som alltså är hans telefon)....ja alltid är det något.Vore bättre att lägga energin på att ta av sig arbetsbyxorna :)

Fredagens gl'askitar

Publicerat: 2011-07-15 Kl: 09:26:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_1724 (MMS)

Fredagens gl'askitar


Testar att mobilblogga

Publicerat: 2011-07-14 Kl: 22:42:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_8462 (MMS)

Testar att mobilblogga


Tack o lov!

Publicerat: 2011-07-13 Kl: 23:09:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu har pappsen min fått komma hem från sjukhuset efter fallolyckan. Men det hade kunnat sluta riktigt illa! Nu klarade han sig undan med "bara" en spricka i höger handled, frakturer på kota 1,2 och 7, sönderskuren hela huvudet, armen, ja jag kollade inte efter så noga. Försökte mest kika efter glas splitter som kunde sitta kvar i huvudet. Stackars pappa! Han har kunnat bli förlamad, blind, ja gud vet allt. Han hade lika gärna kunna dött. Hur som haver, nu är han hemma i alla fall och vi har fått träffa honom och ge en mycket försiktigt kram mot kinden. Du är en kämpe pappa!!! Vi älskar dig så mycket! 

Det kusliga med det hela är att pappa ramlade  någon gång vid 16 tiden på måndagen och pappas ena bror ramlade månaden veckan innan vid 16 tiden (klarade sig undan med hjärnskakning om jag fattade det hela rätt) Så vad händer kommande måndag kl 16? Tror att alla Sellénare får vara extra försiktiga då!
 

Medan jag och Amanda stannade kvar hos mina föräldrar så åkte grabbarna på motorshow på gärden. Anton hade suttit som ett ljus i Niclas knä då det drog igång.


Pappa

Publicerat: 2011-07-12 Kl: 20:55:45 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Lite dålig uppdatering här på bloggen nu. Min pappa var med om en fallolycka igår, så det är det som tar upp min energi just nu, känner mig orolig! Men imorgon ska vi hälsa på honom på sjukhuset om han orkar med besök. Stackars pappa!


Vattenskidor

Publicerat: 2011-07-10 Kl: 22:13:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag blev det mera vattenskoter. Tack Andreas! Jag slog på stort och ställde mig på vattenskidor för andra gången i mitt 24 åriga liv och det gick lika bra som första för två år sedan, upp kom jag. Så graciös är man ju inte direkt men med lite jävlaranamma så gick det på andra försöket.Snacka om att det tog på krafterna. Jag var alldeles skakis efteråt och höll inte på att ta mig upp ur vattnet. Tvärsomnade när jag kom hem och har nu, 6 timmar senare lika mycket värk i kroppen som då. Jag kunde knappt bära Amanda, så slut var jag. Jag undra jag hur det är imorgon. Man ska ju inte skryta över sig själv! men liiite måste jag faktiskt få. Tycker att jag gjorde det väldigt bra med tanke på att jag knappt rört på mig de senaste 2½ åren och födde Amanda för 4½ månad sedan. Apropå de, då jag stod där på skidorna tänkte jag förutom på hur ont det skulle göra att ramla, BRÖSTEN! Tänk om jag skulle få mjölkstockning! Det blåste rätt hårt, med flytvästen skyddade ju och vattnet var rätt varmt så jag hoppas det gick bra, jag känner iaf inget än så länge. Håller tummarna!

 Lite ring åkte vi också.Nästa gång tillfälle ges så måste jag testa wakeboard. Ser så kul ut.

Tack för idag

Publicerat: 2011-07-09 Kl: 23:15:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerTack för idag, tack för en underbar dag idag


Dagen började med kaffefrämmande, sedan luchfrämmande. Vi tog sedan vårat pick och pack och kikade lite när det åktes vattenskoter. Anton och Niclas tog sig en sväng.Vidare mor det årliga Trollnatta som är så mysigt! Med picknickkorg (önskar att jag hade en så jag slapp ta farmors gamla kylväska, haha) en grilltallrik och underbara vänner så kan det inte bli annat är underbart!Uppträdande av bl.a TimotejTack och adjö för idag. Tänk vad dagen gick fort, tänk så mycket vi gjort men nu är det slut för idag! (fler än jag som fick sjunga den efter varje skoldag i lågstadiet kanske?)

Torsdag

Publicerat: 2011-07-07 Kl: 22:19:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Men va kul det är att handla på REA!!!!kanske den suddigaste bilden någonsin ser jag nu, men skit samma. Ville bara visa hur mycket jag fick med med hem för bara 544 kr.  Gjorde nog de största fynden på Name it där det var 70% på utvalda plagg. En tunika till mig och resten till barnen.  Detta hade kostat betydligt mycket mer om det inte var rea. Jag tror faktiskt inte att jag hade handlat om det inte vore för det.


Idag höll vi föresten på att få gräset klippt, trimmat runt om och rensat eller nått....Jorå om det inte vore för att Niclas talade om för sommarjobbaren åt kommunen att vi faktiskt bodde här så hade hon och de andra tänkt snygga till här ute. En tjej ställde sig nämligen på våran gräsmatta och kikade runt på vad som behövdes göras då Niclas tyvärr dök upp och undrade om det gick bra för henne. Hon och några andra hade ju jobbat uppe på sjukhemmet (huset brevid) hela förmiddagen och började bli klar där så hon gick vidare för att kika hos oss vad som behövdes göras. Haha. undra vad dom hade pysslat med här nere i så fall? Jag och barnen var inte hemma och Niclas skulle precis till att åka då hon helt plötsligt stod där ute. Ni kanske minns att jag en gång skrev att vi hade en kille med kamera här ute en dag som skulle fotografera dagiset. En annan gång kom en tant och öppnade dörren för att hon skulle hämta sitt barnbarn. Jag vet inte om det är motorvärmarstolparna som luras kanske?
Sommar är kul

Publicerat: 2011-07-06 Kl: 22:22:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag hängde vi med Freja med familj i hamstasjönoj vilken kissblöja tänker ni, oj vilka stora trosor menar jag..hahaEtt besök i hemma i Huli gjorde vi också. Anton äter inte upp sin mamma lika mycket nu, skönt! Han och morbror har busat hela eftermiddagen/kvällen.
(med att äta upp menar jag krypa innanför skinnet, hänga, klänga, vilja bli buren, inte lämna mamma för att ens låta henne gå på toa själv)


Besök

Publicerat: 2011-07-05 Kl: 21:53:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag fick vi besök av min bardomskompis och Niclas kusin Malin och hennes lilla Freja som är 8 veckor.


Man får inte vara dum

Publicerat: 2011-07-04 Kl: 22:51:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vi (jag och barnen) har satt det här i system varannan vecka att hälsa på eller bjuda in trevliga människor att umgås med...haha. Niclas börjar jobba kl 15 och slutar 01 på natten och jag tycker det blir så ensamt på kvällarna. jag är ingen ensamvarg! jag tycker inte alls om att vara själv. När barnen går och lägger sig vid 7-8 tiden så är det jag och datorn eller tv:n som umgås. Men om man hälsar på någon, förslagsvis mamma och pappa nere i stan så kan man ta på pyjamaser och borsta tänder på lilleman där nere och åka hem lite senare för att sedan bära in två sovande små änglar till sina sängar då vi kommer hem. Otroligt smidigt!

Idag gjorde vi det och det var extra roligt där nere eftersom Anton och Amandas tremänningar är "hemma" och hälsar på från både norr och söder. Anton har haft det jätte kul, å mamma med som fick träffa två av sina 14kusiner.Idag fick en trött Mandis premiärsitta i stolen hos mormor och moffen. Det gick ju bra det med när man kan pallra upp lite runt om rumpan.

Semester i bilder

Publicerat: 2011-07-03 Kl: 23:51:42 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Visst är det trevligt med bilder? Här bjuder jag på några  från våran resa


Auktion

Publicerat: 2011-07-03 Kl: 23:08:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var vi på auktion för första gången. Jag fann inget intressant, massvis med skrot och sånt jag inte förstår mig på. Jag förstår att vissa saker är värd massor och svår att få tag på osv. Det finns ju de som jagar de stackars fula krukorna och klockorna och säljer dem vidare eller sparar dem i nått hörn eller inte vet jag. För mig är det jätte konstigt hur man kan ropa in massa skit bara. Det var några få saker som föll mig i smaken men ingenting som jag la bud på. Däremot var det en mycket trevlig tillställning! Många bekanta ansikten, massa fika och många skratt bjöds det på. Jag kommer säkert gå fler gånger, för visst var det mysigt! Och visst kan man fynda, nästa gång kanske någonting faller mig mer i smaken.

Auktionen var i grannbynBild lånad här!

dop

Publicerat: 2011-07-02 Kl: 16:44:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi varit på Hugos dop


Hemma igen

Publicerat: 2011-07-01 Kl: 21:47:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Borta bra men hemma bäst, visst är det så!? Ska bli skönt att sova i sin egen säng strax. Vi kom hem för 3 timmar sedan och gjorde idag ett tredje och sista besök på furuviksparken där vi åkte upp de sista karusellbiljetterna och vinkade hejdå till djuren. Tycker det var kanon med tredagars biljett (som man kunde köpta till mycket bra pris tillsammans med campingbiljett) då kunde vi se allt i lugn och ro och hinna med allt utan att vara helt slut då kvällen kom. Det var ju ett jätte fint bad där, så på onsdag blev det bad på torsdag blev det bad och tivoli och en liten snabb titt på några djur. Idag, fredag väntade vi regn men det kom en skur på morgonen och sedan var det kanonväder! Men kanonväder så menar jag varmt men lite disigt och inte mycket sol vilket var toppen eftersom både jag och Niclas dumt nog brännt oss i solen de tidigare dagarna  men också för att flera av djuren tycktes trivas lite bättre ute. Tidigare dagar då vi bara sprungit förbi såg vi mest tomma hagar men nu var det pigga och glada djur.

Att bo i husvagn från söndag till fredag har varit så mysigt, men nu är vi nog alla fyra rätt så nöjd på det. Jag tror båda barnen har gillat det och parken har verkligen varit uppskattad av lilleman. Han har pratat om djuren hela kvällen. Om schimpanserna som fick frukt och saft i flaska (precis som Anton ) och hur den största och han som bestämde av dem blev arg och kastade en hink mot sällskapet som stod en bit ifrån oss. Han såg ut att vara riktigt arg på dom för han skrek och hoppa och slängde med den där hinken och stack iväg och hämtade en sten som han även kastade rätt på dem. Haha, det var där vi tyckte att det blev lite otryckt med det minimala, nästan obefintliga staketet mellan oss...ja vi gick vidare helt enkelt. En schimpans skulle tydligen aldrig närma sig oss människor, bara deras skötare, Därav staketet som nästan inte fanns. Men skötaren hade ju två timmar tidigare berättat att han var lika stark som 4 vuxna män...mmm. Ja "APA" var iaf veckans höjdpunkt tillsammans med "toootoot" (tåg/bergochdalbana) Det har inte kunnat bli en bättre semester än såhär tror jag. Underbart är bara förnamnet.


På vägen hem var barnen trött och less att sitta i bilen, då var det inga glada miner. Jag tror vi höll på i 4 timmar men alla stopp .Men någon gång under veckan måste de sura minerna komma också och det var ju skönt att det var påväg hem. Väl där, både i parken och i husvagnen har båda barnen varit så duktiga och lugna. Amanda har varit helt otroligt med tanke på hur mycket hon legat i vagnen och lekt själv.

Bjuder på lite mer glada bilder imorgon då jag lagt över från kameran. Nu är det dags för sängen, för imorgon ska vi på dop för mitt kusinbarn Hugo.  Ha det fint


RSS 2.0