Dag 2

Publicerat: 2011-06-28 Kl: 20:18:29 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Jag gillar campinglivet än så länge! Det tycks resten av familjen också göra och vädret är verkligen på våran sida. Dock är det ju alltid lite jobbigt för små barn men vi har svalkat oss med glass och bad. Man fick en karta och sedan fara runt och själv välja vilken plats man ville stå på med husvagnen och vi valde lätt den bästa platsen..haha. Med skugga nästan hela dagen och säkert 15 meter till närmsta vagn och badplasen 1 minut bort tycker jag passar oss perfekt. Skönt också att inte stå så tätt med andra då man slipper störa/bli störd av andra familjer. Sådär, nu har jag använt datorn 10 minuter ikväll, dags att stänga ner och kanske spela lite Yatzy.

Dag 1

Publicerat: 2011-06-27 Kl: 22:00:33 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerSemester dag 1

Vi provcampade igår redan genom att ställa husvagnen på Alnö hos barnens farmor och sova första natten där. Men nu har vi kommit en bit på vägen, Ångersjön som ligger strax söder om huddiksvall (om jag inte minns helt fel). Ett ställe mitt mellan träden som min kusin kallade det. Jätte mysigt och enkel ställe där vi står med husvagnen brevid 4 andra på ett hygge brevid sjön. Tror vi tar oss en dopp där imorgon bitti innan vi åker vidare mot furuvik. Om det nu blir furuviks camping imorgon redan, vem vet? Vi har inte så mycket planerat och det är så skönt, vi tar dagarna lite som de kommer.Anton kollar in toaletterna och duschen

Nu sover barnen i varsin del av vagnen och jag ska stänga ner datorn och spela lite kort med min älskade Niclas och njta av ett par kex med ost.

Efter regn kommer solsken

Publicerat: 2011-06-25 Kl: 13:05:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Gårdagen, alltså midsommarafton blev ju jätte fin trots allt. Några små skurar men solen sken och det var varmt. Någon kamera lyckade jag inte komma ihåg tyvär, men kanske jag kan få några bilder av M-H.
Nu blir det mera tårta snart, mumms !Midsommar

Publicerat: 2011-06-24 Kl: 09:36:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Då var midsommarafton här och allt är precis som det ska...eller som det hör till i alla fall. Regnet kommer i små retsamma mängder och solen lyser med sin frånvaro. Idag skulle man ha haft ett par snygga rosa gummistövlar, men det får helt enkelt duga med mina gröna tretorn, jag matchar björkriset.

Vi är bjuden bort till stefan och M-H och rullar väl barnvagnen hemöver ikväll då klockan börjar bli för mycket eller det blir för stökigt för barnen. Men först blir det silllunch. Dags att hoppa in i duschen och gräva lite i garderoben.

Trevlig midsommar på er, oavsett om ni nu ska dansa runt stången eller sitta inne under en filt och mysa.

Hej hopp

Onsdag

Publicerat: 2011-06-22 Kl: 20:55:46 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Lite snabb onsdags surr....


Tänk om man kunde få vinna en slant, en stor slant. Det finns så mycket jag skulle vilja göra här hemma men innan man har sparat ihop till allt har ju en evighet gått. Tänk om man bara kunde få vinna 1 miljon eller att par stycken, va härligt det skulle vara och va fort jag skulle göra slut på dem.. haha.

Här hemma har vi fullt upp med att träna lilleman att gå på pottan. Han är jätte duktig och fattade det där med att kissa på en gång då vi skaffade en. Men nu har jag (vi) börjat tagit det lite mer på allvar och försöker vara mer noga och inte bara sätta honom där någon gång ibland. Igår blev det full pott(a) säkert 10 gånger och lika så idag. Det blir alltså alltid resultat då jag sätter honom där. Han har bett om att få gå några få gånger så det är det vi jobbar med nu, att få honom att be själv om att gå då han behöver. Mammas och pappas storkille ( han blir jätte mallig då man säger det)Tyckte  nyss att det var han som var 4 månader. Fick föresten papper idag och 1 september har han fått dagisplats. Det kommer bli roligt för honom, men säkert lite kämpigt också, för ni som känner oss vet ju hur mammig han är.....å jag är ju en så kallad hönsmamma jag också!

Hörs på, hej!


Juni månad?

Publicerat: 2011-06-21 Kl: 20:23:31 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Nja, nu börjar som alla andra gnälla lite över vädret. Det ser då inte bra ut för något midsommarfirande i härligt väder. Men då jag tänkter efter så har det nästan alltid regnat eller i alla fall varit lite småruskigt de år jag kan minnas. Det är som vanligt, sommaren kommer tidigt varje år och försvinner lagomt till midsommar. Det är riktigt "fingervanteväder" ute.


Annars då? Jo vi väntar på att Niclas semester ska börja. Han fick ju nytt jobb så han har ju egentligen ingen semester, pappaledig är han nästa vecka. Då blir det husvagnssemester.....inget ont om det men jag är lite närvös faktiskt. Vet egentligen inte vad jag är närvös över men det bara är så. Det kommer bli jätte mysigt! Det lutar mot ett besök på furuvik och eventuellt campingen där någon natt. Något annat är inte bestämmt, vi tar det som det kommer. Skönt att vi i alla fall fick lite semester tillsammans. Vecka 30 åker jag och barnen med min mamma till Göteborg en vecka för att hälsa på släkten, det blir mysigt det också.

Men om värmen kunde komma tillbaka, så vi får någon sommar!

Studiebesök

Publicerat: 2011-06-19 Kl: 15:05:21 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag jobbar pappa Niclas, så vi mötte upp honom för en gemensam lunch och sedan gjorde vi oss ett studiebesök på hans jobb. Det var häftigt tyckte Anton...å mamma med. Ska erkänna att jag var en aning åkrädd! Amanda lämnade vi av hos mormor och morfar en stund.


Amanda 4 månader

Publicerat: 2011-06-18 Kl: 22:12:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag blir Amanda 4 månaderVi tycker att hon oftast är go och glad och en rätt lättsam liten tjej. Hon är så intresserad av storebror och skrattar gott åt honom. Hon är glad så länge hon får uppmärksamhet, hatar verkligen att ligga ner i någons famn, det är sitta i knät eller stå som gäller! Ligga kan man göra, men då på golvet där man kan rulla över till mage och sedan tillbaka igen. Ibland fastnar armen  men det går bättre och bättre. Äter gör damen hela nätterna...tyvärr. Jo det blir lite väl ofta eftersom  hon kan vakna varanan timme. Men hon somnar om vid varje mål och det är jag tacksam över. jag tror egentligen inte att det är av hunger hon vaknar men det är bara det som får henne att somna om. Nappen kan man försöka med sådär 10 gånger så hon somnar om några ynka minuter men matar jag på så kan jag snabbt få somna om igen. Det är jätte svårt att rapa henne på natten så det kan vara därför som hon vaknar också. Men som man säger då det gäller barn " det blir snart bättre"

Allt kring Amanda går så fort eftersom man är så uppe i Anton, vips så har hon blivit 4 månader. Det är mycket lättsammare med en bebis den här gången än när Anton var mini. Nu har man mer kött på benen, vi vet oftast vad hon vill när hon gnäller...trött, hungrig, övertrött, sällskapssjuk. Med Anton hade jag inte en aning ibland. Han skrek och jag hade någon sorts gissningstävling då det slutade med att jag tokammade för att sedan torka spyor. Nähepp inte hungrig, kanske trött i alla fall? Hela dagarna gick ut på att vagga och försöka få honom att sova. Jag tänkte "men ska det vara så svårt att få ungen att somna" men stackarn var väl inte trött hela dagarna, han ville väl vara vaken. Amanda har jag inte haft lika mycket tid till att vagga, gunga och söva ner så hon har fått vara vaken och hänga med på resten av familjens rutiner och bravader och det är då jag upptäckt att hon orkar vara vaken rätt länge. (alla bebisar är ju också väldigt olka då det gäller sömnbehov, jag vet) Hela familjen har rutiner för mat och vila så det har nog varit lätt för Amanda att känna igen dagarna och hitta sin egen rutin. Allt blir dubbelt så jobbigt med ett barn till och allting blir bubbelt så lätt med barn nr 2..haha. Men så finns det dubbelt så mycket kärlek här hemma också.

Fredag

Publicerat: 2011-06-18 Kl: 11:25:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I går fick tremänningarna träffas. Anton, Lucas och Amanda. Jag gillar Lucas pekbokTack för en mysig förmiddag Linda


Dumburken

Publicerat: 2011-06-16 Kl: 22:25:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Men vad visar de för tok på tv egentligen!? Var det någon som nyss såg extrema samlare på 3:an? Hon som hade sopor halvvägs upp till taket och anväde blöjor ( som hon dessutom sparade)Vi bytte kanal illa kvickt! Programmet innan var inte mycket bättre, fast då på ett annat vis. Det var kniven mot strupen, amen hallå! Måste Sverige ta samma program som redan finns? I det här fallet, Gordon Ramsay-Ramsay’s Kitchen Nightmares och försvenska det rakt av. Alexander Nilson ( googlade) står och är arg, tar sig för huvudet, går ut och "bryter ihop" pratar snabbt och flaxar med armarna. Det är så löjligt så det är inte sant! Ja det finns inte mycket vettigt att titta på just nu. I morse försökte jag föresten se nyheterna och försöka förstå vad hela hockeygrejen i Canada handlade om. Men det gick inte Anton med på, han låg på golvet och tjurade och gick sedan fram och stängde av teven för mig. haha.


Ikväll har jag varit på Zumba och det var lika bra, om inte bättre än förra gången.  Tack och god Natt

Dansa dig smal?

Publicerat: 2011-06-15 Kl: 12:18:53 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Min mamma berättade att hon hade varit på Zumba och sa att det var jätte jätte jätte roligt. Jaha, vad är det egentligen då undrade jag. När hon förklarade så lät det inte direkt som att det var min grej. Jag älskar att dansa och har gjort det i många olika former sedan jag var barn, men någon sorts "träningsdans" då det mest verkade vara fria rörelser, tjo och tjim...nja, inget för mig. Jo men man kan göra lite som man vill (kommer inte ihåg ordagrant hur hon förklarade, men det var så jag uppfattade det) Jag gillar dans med "ordning och reda" haha, ja jag vet inte hur jag ska förklara det med text men jag kunde samtidigt inte sluta tänka på det där danspasset som friskis och svettis hade för några år sedan. Det var 1 timmes självplågeri eftersom det var bland det tråkigaste och flummigaste jag varit med om! Det var kanske 4 år sedan så det är kanske helt annat idag måste jag tillägga, jag har ju inte varit där sedan dess.

Men så fick jag höra att det var Zumba här nere i Indal, ca 2 mil bort. Hmm, man kanske ska testa i alla fall eftersom det verkade vara ganska så populärt. Och åka till stan 5 mil för att annars träna det gör man ju inte. Jag ger det en chans och jojomen, det var ju jätte kul! Lite jobbigt för mina höfter stundvis så vissa rörelser fick jag hålla igen med men annars var det ju jätte kul. Men det är ju det som är så bra, du kan lägga det på din nivå. Inte alls som jag hade föreställt mig var det i alla fall! Det är alltså något som är jätte kul att göra samtidigt som i alla fall jag blev dyngsur av svett av, hur bra är inte det? Så nu ska jag försöka komma iväg så ofta jag kan.  Ni med, M-H, Ylva, Carro?


Lånad bild

Bara sådär, tokunge

Publicerat: 2011-06-14 Kl: 22:18:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Då man är förälder så är det stort då ens barn gör framsteg, så som vända sig från rygg till mage för första gången. Ikväll gjorde Amanda det, fast i sin spjälsäng med ögonen stängd och letandes efter nappen (eller bröstet?) undra hur lång tid det tar innan hon gör det medvetet? ja kanske imorgon kanske om flera veckor, vem vet. Snopet är förnamnet!

Underbara barn

Publicerat: 2011-06-14 Kl: 21:41:31 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarerBlev något knas med mitt senaste inlägg då allt kom huller om buller men jag gör ett nytt försök

Vi blev för några veckor sedan fotograferade av Cecilia Persson.  Här är några av många fina bilder. Det verkar vara något fel på blogg.se så jag kan inte lägga upp fler bilder just nu, men det blir tre stycken på barnen i alla fall. Jag vet ju att våra familjer läser min blogg och vill någon av er ha bilder från fotograferingen så får ni fråga. Jag har ju som ni märkt högerklicksskyddat så det går inte att kopiera.


Underbara barn

Publicerat: 2011-06-14 Kl: 21:00:27 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


hej

Stubbe

Publicerat: 2011-06-13 Kl: 20:20:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Oj, skulle ju svara på frågan jag fick om stubbarna. Dom är hemmagjorda :) Tog en karl till hjälp som fällde en tall, kapade i tre olika höjder (en gick åt skogen) och vevade sedan runt med motorsågen till ett lämligt djup där 2 plantor fick plats. Bra jobbat av honom, bra smart av mig!

Fjolårets stubbar har ni här. Okej, samma stubbar andra blommor såklart!


Mamma,Ochoch!

Publicerat: 2011-06-13 Kl: 20:07:11 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Jag har fått låna en bärsele av snälla Sofie, tusen tack! Gillar inte bärsjalen lika mycket nu då Amada är större. Men kan behöva mig en uppdatering av kusin Anna nästa gång vi träffas. I alla fall tror jag att det kommer komma till bra användning i sommar (de gånger de inte är tokhett ute förståss, då är det bättre med vagnen)

Anton ville  "Ochoch" (vill också) som han säger.Tack för ditt erbjudande också carro :)


Den blomstertid nu kommer

Publicerat: 2011-06-12 Kl: 17:16:59 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Blommor måste man ju ha och det finns tyvär ingen med gröna fingrar hemma hos oss. Men ett försök måste man ju göra. Jag och Amanda åkte inte ner mot stan som alltid annars, vi åkte åt andra hållet istället- Bispgården. Jojomen, å efter vägen plockade vi upp Carro som gjorde oss sällskap. Idag var det dags att stoppa dem i jorden och jag hann med några...Men så mitt i allt kom Anton och protesterade-Dags att gå i nu mamma!
Sjung om Ida´s lyckliga dag

Publicerat: 2011-06-09 Kl: 23:30:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Har nyss kommit hem från en hel dag/kväll med studentfirande nere i stan. Det var kusin Ida som var den lyckliga, ja vi andra också för den delen men hon var nog gladast :)

Anton sitter på mormors axlar och spanarFina kusin IdaOch tokiga Ida...som tydligen alltid önskat sig en megafon..hahaTårtan åt jag av två gånger för den var så god. Smörgåstårtan innan var minst lika god. Klart att man har plats för sånna gosaker!Trötta, mätta och belåtna packade vi in i bilen och det var två sumntutor jag lätt kunde lyfta över från bilen till sina sängar. Nu ska jag göra desamma. Om en halvtimme slutar Niclas jobbet och det hade ju varit mysigt att sitta uppe då han kommer....men nu är ögonen tung så det blir jobbigt att hålla sog vaken. Det kommer ju en dag imorgon också, å känner jag Anton rätt så kliver han upp klockan 6 imorgon. För somnar man sent så vaknar man ännu tidigare. Natt natt


Härligt jobbat!

Publicerat: 2011-06-07 Kl: 21:37:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag skulle bada barnen ikväll. Kan inte förstå varför jag alltid ger mig på att bada båda samtidigt då inte Niclas är ledig och hemma. men hur som haver. Jag vred på vattnet för att fylla badkaret där vi bara har en duschslang och ingen kran. Trodde inte heller (har tydligen suttit där länge) att vi hade någon hållare till duschmunstycket så jag det ner i badkaret med massa saker på så att det inte skulle "smita" iväg. jag stänger dörren och går in till barnen i lekrummet. 5-10 (?) minuter senare går jag in med Amanda på armen för att titta och möts då av något varmt om fötterna, Jippi! Munstycket har "smete" och det står som en fontän över hela badrummet. Springen in och stänger av och där står vi, jag och Amanda blöta i 1 cm vatten. Men med en golvbrunn,en skrapa och 30 minuter senare kunde vi äntligen återgå till badet. Nu sover två rena barn och här i soffan sitter er svettig mamma. Behöver jag skriva typiskt mig !? Men rent blev det i alla fall, för oj vilka grejer som flöt fram under badkaret...


Premiär

Publicerat: 2011-06-07 Kl: 12:15:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Premiärbad här hemma idag
6 Juni

Publicerat: 2011-06-06 Kl: 20:55:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer6 Juni, Nationaldagen...å den firade vi med god mat och trevligt sällskap.

Här har ni föresten värsta grymma tjejen- Amanda Malm


Tomater

Publicerat: 2011-06-05 Kl: 13:08:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Anton har fått egna tomatplantor av farmor.Jag vet att Anton kommer gå och vattna och vårda dem ömt för att sedan äta upp dem på stående fot. Han hade ju plantor förra året också.


Onsdag

Publicerat: 2011-06-01 Kl: 13:30:15 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Bvc-träff/föräldragrupp eller vad man vill kalla det. Vi var ialla fall dit i förmiddags och en dietist var inbjuden att berätta om mat för små barn. Nu är vi hemma igen och Anton sover sött i sin säng och Amanda ligger här brevid och blåser bubblor med munnen.Imorgon är Niclas ledig, undra om vi skulle ha passat på att göra något. Tror det är hattparaden på travet imorgon. Ponnyridning/körning, clown, hoppborg osv Eller så hittar vi på nått annat kul. På fredag ska vi i alla fall åka och bada så man kanske skulle ha införskaffat en bikini. Näe, nu har Anton sovit i 45 minuter så nu måste han väckas ( japp, vi måste styra tiderna lite nu efter helgens omställning med allt kalas, sena kvällar och sovmorgon. Vill tillbaka till rutinerna nu)

RSS 2.0