Tack för det!

Publicerat: 2011-03-31 Kl: 20:41:37 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Va trött jag blir! Satansjävlaskit....ja, det spelar väl ingen roll för han hör mig inte eftersom han har pissat och gått härifrån för länge sedan. Det var inte bara spåren i snön han lämnade efter sig. Den där stanken på våran bro och bil...ja, jag börjar lessna på den nu!Mysdag i Huli

Publicerat: 2011-03-30 Kl: 21:29:48 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Så fort vi vaknade åkte vi ner till mamma och pappa/mormor och morfar eftersom de kom hem från sin semester igår. Dagen har varit lång, fast på ett bra sätt. Jag, mamma och barnen har gått runt i gårdarna och pratat och druckit kaffe hela dagen. Eftersom solen sken så fint så har alla varit ute, och vad passar inte bättre än att ta kaffekoppen ute i solen då!?

Innan vi åkte hem så kom Niclas också dit efter jobbet och åt middag med oss.  Mamma och pappa hade frossat bland Thailands alla billiga kopior, så barnen fick en hel hög med kläder och vi flipflops. Vi tackar och bockar!
Nya grannar

Publicerat: 2011-03-29 Kl: 21:03:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerDet här huset har helt klart det bästa läget med den finaste utsikten i Liden, om ni frågar mig.
Det kommer bli kanonfint efter all renovering. Det bästa av allt är att det är två av våra bästa vänner som idag fått nycklarna till detta fina hus. Det är precis en kilometer mellan deras och vårat hus och det skitkul att de också flyttat hit upp och sänker medelåldern på byn.


Jag och Marie-Helen studenten 2006


Då var det måndag

Publicerat: 2011-03-28 Kl: 20:48:15 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerVilken fin design jag fått. tack Anna !

Annars då? Jo det belv bättre väder idag, tyvärr fortfarande väldigt blåsigt. Jag är så rädd att få mjölkstockning så jag är noga mned att klä på mig riktigt och använer värmeskydden som jag köpt på apoteket men tycker i alla fall att det värker i brösten när det stormar. Jag har hunnit med två (!) promenader idag. Först gick jag med Anton och Amanda med vagnen när det skulle sova mitt över dan och nu ikväll när Niclas kom hem från jobbet så gick vi en gång till. Anton var helnöjd att åka med i vagnen även ikväll, så det gick jätte bra. Skönt att fåm röra på sig! Det blev 1½ timmes promenad sammanlagt för mig och det var inte igår!

I lördags var vi med i tidningen, både dagbladet och sundsvallan men i den sistnämda blev det tokigt eftersom de hade blandat ihop oss med en annan familj, så det stod fel namn. Jag skickade ett mail där jag skrev att jag räknade med att bilden kommer med nästa helg med rätt text! Självklart var svaret jag fick där de även bad om ursäkt. Alla kan göra fel men det kändes så tråkigt när det bli sådär. Men nu är det förhoppningsvis rätt bild till rätt text. Egentligen hade jag kunna haft en bild på barnen bara och inte hela familjen eftersom jag inte blev så jätte nöjd med bilden. Jag tycker aldrig jag blir bra på bild.

En glad kille ute i solen...fast det syns inte på bilden eftersom han spelar tuff, eller nått :)

Svar om hjälm

Publicerat: 2011-03-28 Kl: 15:26:55 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Eftersom "Mari" vill vara anonym så svara jag här på din fråga om varför Anton inte har hjälm.
Ja, det är en bra fråga. Det är väl för att vi inte fått tummen ur helt enkelt. En hjälm ska absolut inhandlas men än så länge så sitter ju Anton alltid framför Niclas och då håller han om runt honom. Så jag tror att risken att han ska ramla av i den hastigheten det går är rätt liten. Men självklart är inte det ett försvar, hjälm ska man ha, helt klart. Egentligen borde den där hjälmen användas då Anton leker ute på våran gård den här årstiden eftersom chansen att han slår sitt lilla huvud är betydligt större då på grund av all is.

Earth hour

Publicerat: 2011-03-27 Kl: 21:20:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Earth hour igår och jag och Niclas deltog. Enkelt, vi gick nämligen och la oss kl 20:15 :) Det är hårt att vara tvåbarnsförälder ibland. Deltog du?


Trevlig helg

Publicerat: 2011-03-27 Kl: 21:01:40 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Helgen i bilderTrevlig helg med trevligt sällskap. Hela fredagen var jag och barnen själv. På lördag var det tänkt att vi skulle till min moster med familj, men Anton blev förkyld och vi ville inte riskera att smitta ner barnens tremänning Lucas som är lite drygt 5 månader. Istället åkte vi en snabb sväng till barnens farfar och hans sambo Viktoria och sedan kom som sagt familjen wiklund/fahlberg. Idag kom barnens farmor och hennes Tomas och vi lagade god mat tillsammans och tog en uppfriskande promenad. Mycket aktivitet med andra ord, imorgon är det måndag och då syns väl inte en kotte till. Då är de jobb för de flesta så jag och barnen får roa oss själv på bästa sätt. Hoppas det sluta blåsa snart för det är inte det minsta kul ute. Tack för en trevlig helg alla inblandade


Lördag

Publicerat: 2011-03-26 Kl: 19:30:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har familjen wiklund/falberg varit här och uppvaktat Amanda med present. Vi gjorde tillsammans pizza som satt som ett smäck till middag. Anton har busat med Julia och Amanda har varit jätte snäll hela kvällen, inte grinat en enda gång. Du sover båda barnen och jag och Niclas har slängt ner oss i sioffan. Undra hur länge vi orkar hålla oss vaken!?Hejdå kompis


Å just de, mamma ringde förut och de mådde bra. Tyvärr hade det regnat i Thailand sedan i tisdags vilket var lite synd. Men tur de varit där länge så gör det inte lika mycket. Värre om de varit på en veckas semester med bara regn. På tisdag kommer de äntligen hem, så ni vet ju var jag och barnen håller hus på onsdag ialla fall


Mamma och pappas flicka

Publicerat: 2011-03-25 Kl: 20:17:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Mamma och pappa är ju som sagt i Thailand i 3 veckor och jag vill verkligen ha hem dem nu. Saknar dem fruktansvärt mycket! 3 veckor är lång tid, hua. Att bara veta att mamma och pappa finns där nere i Huli om det är något, men nej..de är i ute i vida världen och här sitter jag och är orolig. Brukar kanske vara tvärt om i de flesta fallen.
Det började med att det varit ett jordskalv och tsunami som drog in över japan. Då jag hörde det på nyheterna och de talade om att det vid det tillfället inte visste hur alvarligt det var höll hjärtat på att stanna. Japan,VAR FAN LIGGER JAPAN!? skit skit skit..ligger inte det lite nära Thailand ? Varför lyssnade jag inte i skolan, jag vet knappt hur världen ser ut! Någon kartbok äger jag inte så jag skyndade mig att slå upp på datorn och såg att det låg väl inte precis brevid men man vet ju aldrig. Efter ungefär en timme hade jag förstått att det hade dragit åt höger och Thailand låg åt vänster. Det där sms:et jag skickade till mamma och pappa fick jag tillslut svar på då hon ringde upp mig och hon fattade inte alls vad jag pratade om. Synd för japan men tur för min mamma och pappa i alla fall.
Men vad ser jag på tv:n tidigare idag? jordbävning i gränstrakten mellan Burma och Thailand. Men va tusan är  det frågan om!? Ja det verkar inte vara någon fara för dem nu heller men det skulle i vilket fall vara skönt om jag kunde få svar på mitt sms som jag skickade tidigare idag. Nu är det mitt i natten där och jag vet inte om de stänger av mobilen och kollar den någon gång i veckan bara eller hur de gör, men jag väntar mig ett svar imorgon annars kommer jag väl måla upp en bild hur de blivit ihjältrampad av elefanter i jungeln eller drunknat i jättevågor. Å pappa som är usel på att simma....ja herre gud. Jag skyller på att jag ammar. Man är inte sig lik då, det vet ni va?
Mamma och pappa kom hem nu!


Fredag

Publicerat: 2011-03-25 Kl: 10:43:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I början av veckan såg det ut såhärNu är det inte samma ordnig och reda längre...och så får det vara för vi tänker inte lyfta ett finger idag jag och Anton. Vi går ut i solen och myser istället. Eventuellt att vi plockar ihop lite leksaker så man kan sätta ner fötterna utan att behöva kliva på massa saker, men någon snabeldrake tar vi inte fram!


Någon sa att man blev smart av att läsa. Eftersom varken jag eller Niclas läser böcker så får Anton läsa för hela familjen istället. Eller så är det kanske så att mamman i familjen brukade prenumerera på goboken och kom aldrig ihåg att pausa, så vi brukade få två nya böcker i månaden tills jag äntligen fick tummen ur. Nu får han bläddra ett tag till i dessa så kanske jag kan starta upp till hösten igen och få nya böcker. Det är ju så bra eftersom de skickar böcker efter hans ålder. Men varför skriver jag om det? jag skulle ju bara visa hur stökigt det var. jaja, snurr maja. Dags att börja på med lite lunch nu kanske.


Emma tipsar

Publicerat: 2011-03-24 Kl: 20:13:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag har aldrig tyckt om Libero´s blöjor, varken i bebisstorlekarna eller i de sörre modellerna. De är ju för hård och klumpig tycker jag. Vi har använt pampers här hemma eftersom de är mjuk och smidig. Testade vid ett tillfälle ICAs blöjor men blev väldigt besviken. Jag har hört från någon att Willys blöjor skulle vara bra men tänkte att de kan väl ändå inte stämma?. De är mycket billigare än pampers.....å det är ju Willys! Men så testade vi ett paket och faktiskt var de helt okej. Vågar till och med påstå att de är minst lika bra som pampers. Ja, de är ju faktiskt mycke bätttre eftersom de är ca 30 koronor (om jag inte minns helt fel) billigare än ett paket pampers. Både tejpblöjan och byxblöjan funkar. Vi har köpt dem till Anton i snart 3 månader och de funkar kanon. Hur de är i de mindre storlekarna vet jag inte eftersom vi bara testat i storlek 5. Den är lite "enklare" än pampers eller Libero eftersom den inte har lika mycket kanter och grejer, men willys blöjor har aldrig läckt för oss så de verkar ju gå bra ändå.  Så nu vet ni det, ni som också funderat men inte vågat köpa och riskera att hiva iväg ett helt paket som man inte är nöjd med. Bra tips va? ;)
Gästblogga

Publicerat: 2011-03-24 Kl: 19:47:59 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Hej. Amanda här, tänkte gästblogga lite.
Idag blev jag väckt kl 05.30 av brorsan som tyckte att det var morgon. Konstigt det där...bara för att han kliver upp så måste tydligen jag också göra det. Eller jag är ju i och för sig redan vaken, men man kan väl få ligga kvar i pyjamasen i sängen och mysa några timmar till!? Men näe, jag måste tydligen bli tvättad och påklädd för att sedan sitta med mamma och brorsan vid frukostbordet fast att jag bara äter på mammas bröst. Hon tycker visst att det är bra att jag redan nu börjar följa deras rutiner. Vi får väl se hur det går, jag kliver väl upp med dem men somnar ändå om efter ca 1½ timme.

Inge kyrkis blev det idag heller eftersom mamma tyckte att det blåste så mycket, hon sa något om storm. Istället så kom brorsans kompis Noel hit och dom två har busat hela dagen. Det är väl bra att jag vänjer mig vill alla ljud ( ja det är inte direkt tyst här hemma kan jag lova!) men ibland har jag lite svårt att komma till ro när det är sånt liv här hemma. Mamma brukar då gå in med mig rill min säng där jag brukar ligga och kika på massa fina djur som dansar runt och spelar, det gillar jag verkligen! Men rätt var det är så kommer brosan farande på den där otäcka bilen han åker på hela tiden och kör rakt in i dörren och skriker...eller han försöker väl härma en bil. Men då blir jag jätte rädd och ledsen och känner mig sådär orolig igen och vill gärna komma till mammas famn och mysa.

Idag har jag varit jätte ledsen hela dagen och jag har varit stirrig och orolig, inte sådär lugn som jag annars brukar känna mig. Tillslut tog mamma med mig och brorsan ut i vagnen på en promenad för att jag skulle somna, det gjorde jag och även brorsan, fast att han inte alls skulle sova kl 16 på eftermiddagen. Men eftersom det blåste så mycket ute så var det inte alls nå kul att ligga där ute på bron så jag skrek så högt jag kunde igen så kom mamma snabbt och hämtade mig.  Just då höll mamma på med middagen eftersom pappa var påväg hem. Jag tycktre inte alls om att vara själv men mamma tyckte visst att jag ändå skulle ligga i vagnen eftersom hon höll på med middagen, så hon klädde av mig ytterkläderna och drog vagnen fram och tillbaka i köket samtidigt som hon gjorde maten. Brosan som satt vid bordet och ritade kom på den braiga idén att han kunde hjälpa till att gunga vagnen med ena handen samtidigt som han ritade. Han visste minsann hur man gungade vagnen för jag blev tyst på en gång. Medans ögonen sakta började stängas hörde jag långt där borta hur mamma hurrade och ropade till brosan " Bra Anton, förtsätt! Du får inte sluta!" Anton skrattade och blev nästan lite mallig tror jag. Han blev trött i armen ibland men då uppmanade jag honom fort om att fortsätta gunga vagnen igen. Sådär höll jag på tills pappa kom hem och kunde ta över.
Hörde mamma säga något om att hon skulle lägga sig tidigt ikväll, vi får väl se hur det går eftersom hon har så mycket för sig på kvällarna. Men hon behöver nog lite mer sömn för hon börjar se lite blek och hängig ut nu tycker jag. närni läser det här så har jag redan somat, tack och lov. Det var skönt eftersom jag bara  sovit små korta stunder idag. Jag ahr nog aldrig sovit såhär lite-någonsin!
tack för mig

//Amanda


Varva ner nu Anton!

Publicerat: 2011-03-23 Kl: 19:31:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Klockan är strax efter sju i skrivande stund och båda barnen verkar sova. Näe, nu gnällde Amanda precis till...ja de är på god väg ialla fall. Det blev en kort vila för Anton idag eftersom vi åkte ner till Indal för att busa med Arvid och Alma och deras mamma Sofie. Nu ikväll fick vi även besök av familjen knutsson/Nordin och Magnus. Då kunde Anton fortsätta busa med Ronja. Jag undrar vart den lilla blyga Anton tagit vägen? Han visar sig någon gång i veckan då vi träffar nya eller inte så kända människór, men annars är han som en huligan. Vet inte hur många gånger om dagen jag säger " Anton, ta det lugnt" Känns som en rätt uttjatad mening och det tycker antagligen Anton också eftersom han knappast lyssnar på mig längre. Han är ju jätte lugn och stillsam när det är bara vi, men så fort det kommer någon som busar med honom så blir det lite småt kaos, eller är det i mammas huvud det är mest kaos? Inte undra på att Amanda är dödstrött efter klockan fem, å jag med! Det här med stillsam lek är inget för honom.

om det blir bra väder imorgon ska det bli kyrkisträff ute i pulkbacken. Då packar vi med oss korv och snowracer och far ner och busa av oss lite. Hoppas på det, har inte kollat något väder än. men det kan ju ändras fort det där från en dag till en annan.

Angående förra inlägget så är den första bilden på Anton i bilstolen då han är ca två månader och den andra är på Amanda från i tisdags. Skulle ju ha skrivit det kanske..


likheten finns

Publicerat: 2011-03-23 Kl: 11:31:17 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Kanske inte de bästa bilderna men man ser likheten, det är dit jag vill komma


Kärlek

Publicerat: 2011-03-22 Kl: 20:01:26 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Amanda har ju blivit 1 månad, på fredag blir hon fem veckor för att vara exakt.

Då jag kom in på sovrummet hade Anton med hjälp av en stol klättrat upp/ner i Amandas säng och låg och kikade på babyspelet.
-Vill du att Amanda kommer och myser med dig?
 -JA!


Mamma barn träff

Publicerat: 2011-03-22 Kl: 12:42:46 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Det är härligt att vara mammaledig! Idag har vi varit på "mamma barn träff" hos Catharina. Mycket trevligt tyckte både jag och barnen för ingen av dem hade tid att äta då vi var där, SÅ kul var det.Amanda låg i tryggt förvar i hallen för huliganernaOch nu sover två trötta ute på bronBarnens vänner

Publicerat: 2011-03-21 Kl: 19:29:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Det är roligt när man har en polare.
Matilda och Melina kom med sin mamma Ann och hälsade på idag
Småtjejerna myser mestHärliga söndag

Publicerat: 2011-03-20 Kl: 21:17:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vi lämnade värmen i huset och begav oss ut i varma solen istället, mycket bättre. Grabbarna tog skotern och jag och Amanda tog bilen och träffades nere vid älven för att njuta av solen och lite korv. Dagar som denna mår man riktigt gott!

Familjeskotrarna


'

Hemma på gården väntade besök av familjen Lidin/Eriksson. Då fick grabbarna åka lite fyrhjuling och tolka efter skotern. Lite fika blev det också
Visst är det gulligt att Niclas kör omkring på Johan? Anton och Noel tog bussen till stan för att träffa nå tjejer eftersom deras pappor var så töntig att hänga med ;)

Vidare mot barnens farfar och hans sambo Viktioria för att fira Viktorias födelsedag med god mat och tårta.


Som ni märker så har vi fikat en hel del idag, å vet ni vad? Vi gör det även i skrivande stund. Härligt det är med söndagar!

800 grader

Publicerat: 2011-03-20 Kl: 11:46:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Sånna här dagar har vi bastu här hemma. Solen ligger på från morgon till eftermiddag. Vi går alltså halvnaken här hemma. 


19 mars

Publicerat: 2011-03-19 Kl: 20:27:30 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Då Amanda grinar så så pekar Anton på mitt bröst och säger "Dääär!". Då vi äter så sitter vi tre vid köksbordet och Amanda ligger oftast i babysittern brevid oss på golvet. Då har Anton flera gånger undrat, genom att göra sina täcken och surra massa som man inte hör vad det är, men vi förstår ändå. Varför inte Amanda ska äta mat vid bordet? Vi förklarar då att hon är bebis och äter bara mjölk från mammas bröst, vi som är stora äter mat på tallriken vid bordet. Men så idag gjorde han en liten chansning fast att han nu vet hur det är. När jag i soffan så kom han nämligen med ett glas mjölk som han hämtat från bordet. Han ställde sig framför mig och drack upp skvätten som var kvar, försöker sedan dra undan min tröja för att antagligen komma åt bröstet och trycker dit glaset. haha, gullunge.

Idag kom Niclas hem med en kasse gosaker. Alla Emmas favoriter. Han är tokig han. Men jag har hjälp atv två stora hungriga grabbar här ikväll så jag slipper trycka i mig allt själv. Ni har väl föresten ätit hjortronsylt på brieost? Sjukt gott. Man vill lixom inte ha osten utan hjortron när man väl testat

Idag plockade jag föresten fram "Mobywrapen" sjukt bra grej och hundra gånger bättre än en vanlig bärsele.


Amningskläder, hjälp!

Publicerat: 2011-03-17 Kl: 22:19:51 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Det här med amning! Ja då det kommer till kläder att amma i så ställer det till stora problem för mig. Jag vill helst inte bara slänga fram brösten...alltså dra ett linne eller en tröja med stor uringning åt sidan eftersom man då blir så bar och jag känner mig då halvnaken. Brukar då slänga en snuttefilt eller nått över axeln som hänger ner över bröstet för att skyla lite om jag är bland folk.  Bättre är då med ett amningslinne som fungerar som underlinne då man bara kan hasa upp tröjan och ta det den vägen, ja ni fattar. Men så finns det amningströjor med en sån där ficka eller skiljedel...vad kallar man det? Då det delar sig under bysten. Har sett några sånna på hemsidor, men de är inte speciellt billig och jag tycker egentligen inte så mycket om att beställa över internet eftersom jag gärna vill testa innan. Vet ni av någon butik som annars säljer bra amningströjor, kanske till och med amningsklänning? Eller är det över datan som gäller för att hitta? jag har ju köpt en amingstop på H&M och det finns i tre olika färger och jätte tråkig. PoP kaske säljer ? har inte kollat där i och för sig. har lindex och kappahl något?

Det är sånna här jag är ute efter. Då det gäller linne iaf. Kan tänka mig att det blir lämpligt till sommaren då det är varm ute. Vill ju inte ha amningsunderlinne på mig, för då blir det ju samma sak- tråkigt och hela bysten bar.
Dom här är från boob design och är det bästa jag hittat hitills. Har inte lust att betala 700 spänn för en tröja som jag ska använda några månader. jag vill köpa 2, kanske 3 tröjor för 700 kr!
Ja, tips välkommnas. För det här är väl mitt största bekymmer just nu. Det ska vara bekvämt att amma och det är det inte längre så fort man kliver utanför dörren!

Farmor

Publicerat: 2011-03-17 Kl: 20:29:10 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Barnens farmor Lotta är så duktig på att sticka, idag då vi var där på middag så fick Amanda den här fina koftan.
Hon skulle även göra byxor i rosa som matchar med blommorna. Det kommer bli perfekt att dra på i vår eller på svala sommar kvällar då man behöver nå varmt och mysigt då vi åker vagn eller bil. Jag tyckte det var perfekt med dessa koftor när Anton var mindre och han använder de såklart även nu. Som tur är uppdaterar hon oss med storlekar allt eftersom. Tack snälla farmor!


Våran onsdag

Publicerat: 2011-03-16 Kl: 19:50:15 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag var det föräldrargrupp på BVC. Jag blir ju tvungen att ta med Anton dit eftersom han inte går på dagis. Men han är lika välkommen han med och han hade roligt med polaren Arvid som är lika gammal. Nästa gång ska vi få lära oss babymassage. Vi ska någon av gångerna få en kurs i HLR (hjärt och lungräddning) för barn. Det är ju lite skillnad mot för hur man gör på vuxen och man glömmer dessutom väldigt fort,så det väldigt bra. Det var vi på även förra omgången då Anton var bebis och då tog Niclas ledigt från jobbet och följde med han också.  Det kommer han göra även denna gång om han kan. Det var nog det första han sa då jag nämde att det skulle bli en föräldrargrupp.

Imorgon ska vi till fotografen, så jag ska kolla igenom allas grarderob och se till att det finns stryket och fint tills imorgon. Inte för att det kommer synas på kortet om någons skjorta skulle vara lite skrynklig. Men det skulle ju kännas fel att inte vara hel och ren, slätt och fint en sådan gång.

Idag hade vi också besök av min barndomskompis Malin. Hon ska ha bebis i början på maj. Det är inte långt dit, jag längtar tills vi får träffa deras lilla familjemedlem. Det är så roligt att vi kommer ha barn i samma ålder .

ja, det var väl vad jag hade att säga idag. Börjar föresten längta lite smått efter mamma och pappa som  är i Thailand. De har varit borta i 1½ vecka nu och det ärväl lika mycket kvar. Vi träffas ibland varje dag, ibland inte , ibland kan det gå två veckor. Men jag pratar iaf med mamma i telefonen varje dag och det börjar kännas tomt att inte ha henne att ringa och berätta hur det är med barnen och fråga vad hon och pappa gör/gjort. Jag  är mammas och pappas flicka jag!


Man tager var man haver

Publicerat: 2011-03-16 Kl: 18:58:03 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Jag hade åkt ifrån Niclas mobilladdare som var hemma hos mina föräldrar. Men som tur är har jag en uppfinningsrik sambo.Nu gör vi kväll

Publicerat: 2011-03-15 Kl: 20:34:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Anton tyckte det var lämpligt att kliva upp kl 5 imorse, då tyckte faktiskt mamma att det var lämpligt att göra kväll redan 18:30 idag...men kl 19 tyckte Anton efter att ha stökat på i en halvtimme. Han var så trött nu ikväll att han till och med började grina då det kom tåludd flytandes i hans badvatten. Amanda däremot somnade som vanligt 18:30 efter sin obligatoriska skrikfest på 1½ timme. Henne kan man ju ställa klockan efter!

Men nu tror jag att jag kryper ner hos Amanda och ger mig själv därmed två timmar extra med sömn i natt.
Imorgon är vi inbjuden till föräldrargrupp som startar uppe på BVC, det blir kul.

Gud vad jag älskar mina underbara ungar! Hoppas att de kommer vara friska och lyckliga resten av livet. Det värsta som skulle kunna hända är ju om mina barn skulle fára illa på något vis. Jag kan tänka på sånna saker då jag är trött och less för att Amanda skriker 1½ timme/dag. Men vad tusan är det att gnälla över? Hon har ju kunna vara jätte sjuk.

En dag hos Emma

Publicerat: 2011-03-14 Kl: 20:47:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Dammsugit, skurat, diskat, plockat, tvättat, lekt med Anton, ammat, bytt blöjor, lagat mat. Det är mycket man hinner med på en hel dag. Och så har jag samtidigt haft den vanliga skrikfesten (Amanda) som ALLTID vara mellan kl 16-18 innan hon somnar för natten.  Men då klockan för ett tag sedan slog 20:00 och barnen sov och jag stod i tvättstugan så släppte jag i princip det jag hade i händerna och gjorde mig en kopp te och satt mig i soffan, för då slutade min arbetsdag. Niclas har uträttat massa efter jobbet idag och är på väg hem nu först. Men vi kompar bra, jag och kidsen. Det får lixom bli som det blir ibland. Det är ju inte livsviktigt att middagen står på bordet då Niclas kommer hem vid fem tiden(i vanliga fall) Han förväntar sig inte det utan berömmer mig istället de dagarna maten är klart eller för något annat för den delen. Men vi börjar få in rutinerna rätt bra här hemma och jag tycker det går över förväntan, mycket tack vare att Anton är så duktig. Han är min lilla hjälpreda här hemma som sagt.

Nu har jag haft ett öga på datorn och det andra på tv:n och familjen annorlunda. Snart ska båda ögonen vara på tv:n eftersom det är en unge i minuten, vilket jag inte vill missa.


Då var det dags igen

Publicerat: 2011-03-14 Kl: 12:24:55 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarerNu finns nog ingen värre katthatare än jag. Är så irriterad på denna bys katter så det gått så långt att jag drar alla katter över en kam. Hatar alla katter just nu känns det som. Haha. Näe men såhär är det. Någon eller några katter pissar på våran bro. och har alltid gjort det. Det stinker piss där. I Antons sparklåda, i Antons pulka och nu på Antons fyrhjuling. Ja det är ju inte våra katter eftersom vi inte har några längre, så det vore ju konstigt. har ju dessutom sett hur en av dem pissat på våran bil och tagit dem på bar gärning med att smyga upp på våran bro. Det är röda, svarta och grå katter, ja alla förbannade färger på dem. Om alla av dem pissar där vet jag inte säkert, men va tusan går dem dit och gör då. Ska alla byns katter pissa revir på våran bro nu ?

Igår eftermiddag stod båda våra vagnar ute på bron efter att vi varit ute och grillat och lekt. Hallen var full i saker så de fick stå där ute tills våra gäster åkt hem och vi plockat undan så de fick plats att komma in. Å tror ni inte att kattfan har pissat på en av vagnarna. Tack och lov inte i, utan på däcken. Det stank hela hallen imorse då vi klev upp.  Ska man inte kunna ha barnen sovandes där ute heller då? Åh va trött jag blir. Jag hittade en spray som hette Fy spray den var mot katter och hundar som kissade revir. Kunde använas både inne och ute. Jag dränkte ner hela våran bro med den. Den kan ju inte bli sämre iaf. Kommer ihåg att våra katter ryggade tillbaka väldrigt då jag använde den inne för länge sedan då vi köpte den. Frågan är ju hur länge den sitter i, speciellt utomhus. Någon annan som vet hur man får bort katterna så kom gärna med tips. Alenativt att någon ta med sig bössan och sätter sig på en pall här ute, det går bra det med!


Sköna söndag

Publicerat: 2011-03-13 Kl: 20:38:03 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Familjen Vestman/Åkerlund kom på besök idag. Även broder dök upp. 
Det grillades korv och hamburgare, en liten skotertur och massa buskörning med fyrhjulingen.
Framåt kvällen åt vi god laxmiddag och småtjejerna skrek ikapp en timme. De "stora" barnen körde rally med bilarna här inne, papporna pratade sånt man inte förstår sig på och mammorna ammade, och pratade bajs...haha. En mycket trevlig kväll! Tack för det fina vänner!


Äntligen

Publicerat: 2011-03-12 Kl: 21:22:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Lördags nöjeNiclas kom hem med någonting som ska bli ett förråd. Det blir nog bra när det är färdigt. Vi har nämligen inte haft någon starns att ens ställa en kratta eller spade. Ni ser den vita hästfinkan till höger, den har i nästan två år fått agera förråd så länge. Så om någon behöver en sån så hojta till.


Fredagens uppdatering

Publicerat: 2011-03-11 Kl: 12:49:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Det är dumt att sitta i sängen och amma, somna och sedan vakna och inse att det är mjölk över både mamma och liten. Snacka om slöseri! Att somna under amningen är för övrigt jätte dumt eftersom jag då inte petar på henne och ser till att hon äter ordentligt, det slutar då istället med att man måste amma sådär 7-8 gånger per natt bara för att man är så fruktansvärt trött.

Nu vaknar snart lilleman, då blir det glass. Bra mellis va?

Trevlig helg på er

Tokiga morbror

Publicerat: 2011-03-10 Kl: 11:53:37 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerAnton har en morbror som är duktig att skämma bort honom.
I julklapp tyckte morbror Emil att det var dags för Anton att få sin första fyrhjuling. Lite väl tidgt att kunna lära sig köra den, vi hade pratat om en jag och Niclas och då i två års present. Det är ju väldigt tidigt det också men vi har en bra gård här hemma som dessutom är inhängnad. Men tränar han på så lär han sig så småning om. I alla fall så hade Emil hittat en begagnad via en bekant ( om jag inte minns helt fel) och eftersom han tyckte det var bra pris så slog han till och köpte den i julklapp. Nu har vi testat den lite smått här hemma och Anton är såklart helt galen i den.
Men vi puttrar på lite försiktigt här ute och går naturligtvis brevid och hjälper honom att gasa och bromsa.
Men en hjälm behöver inhandlas, så det får bli ett besök i birsta till veckan.Mina älsklingar

Publicerat: 2011-03-09 Kl: 20:58:28 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Syskonlek

Amanda var gnällig och lite missnöjd så jag testade lägga henne under babygymmet som spelar och snurrar.
Anton kom på en gång och ville vara med och båda två hade det så bra där. Amanda tyckte först det var jätte intressant när Anton slog och "lekte" med sakerna som hängde där och det kändes på nått vis som att hon fattade. Hon blir oftast väldigt lugn och nöjd då Anton kommer. Sedan låg hon och vifta med högra handen och nuddade Anton i huvudet. Jag sa då till Anton att hon kramade tillbaka på honom och då låg han blixt stilla och bara myste.  Det låter kanske konstigt när det gäller en bebis på 3 veckor, men jag tycker det märkts tydligt att Amanda känner igen Antons röst. Goungar!

Fy va trist

Publicerat: 2011-03-09 Kl: 14:25:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Snö!? Men så onödigt, till och med jag är nöjd på snön nu.
Vi går INTE ut!


Men Anton är glad ändå


Våran dag

Publicerat: 2011-03-09 Kl: 13:17:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerHur mycket kan en knappt tre veckor bebis vara vaken egentligen? Har bara för skojs skulle börjat skriva ner hur hon sover under dagen för att få en hel bild. Hittills idag ( nu är klockan snart 13) har hon varit vaken i 4 ½ timme. Jag tycker hon är vaken så mycket, men det det är ju för att jag gämför med Anton.

Vi var på BVC idag för att mäta och väga och stortjejen har passerat 4 kilos strecket nu och vuxit 2 cm. Det känns skönt, då vet jag att maten räcker till iaf. Min tanke är ju att amma ungefär lilka länge som med Anton, runt halvåret. Så jag hoppas att jag kommer ha mat så det räcker. Den enda anledningen till att jag började trappa ner efter 6 månader och slutade helt vid sju var för att det kändes så olustigt med ett barn som sög på bröstet, släppte taget för att titta upp och skratta åt mig. Han var inte längre en bebis !

Men för att återgå till BVC så fick jag svaret att det är väldigt olika hur mycket barn är vaken. Jag tänker å andra sidan inte alls klaga eftersom hon oftast är nöjd och glad under dagarna för att vid middagstid övergå till en rätt gnällig tjej som då är jätte trött och vill gärna göra kväll redan framåt 18 tiden vissa kvällar. ja, hon är ju helt slut då efter alla vakna timmar och bara några enstaka med sömn. Men bäst av allt är att hon sover på natten, vaknar naturligtvis för att äta och bajsa några gånger men somnar sedan om igen och sover till starx efter sju på morgonen. Det beror lite på vad man gör också, för är vi ute och åker mycket med bilen så sover hon mycket och har några timmar att ta igen på kvällen då hon vill vara vaken lite längre istället.
Anton busfrö såg föresten sin chans att hitat på bus då vi var där uppe. För då mamma sitter och ammar så kan hon inte göra så mycket, det vet Anton. Han tog en bil och satt sig på i lekrummet och drog sedan iväg genom korridoren.. Mamman sprang med bröstet  framme och med liten i ena armen, Anton var snäppet snabbare och hade minnsan redan hittat ett perfekt gömställe, bakom bordet inne på någons kontor. Tur det inte är en sån traffikerad korridor på Lidens vårdcentral.

Jag tänkte vi skulle gå ut snart då barnen vaknar, men nu vette tusan. Va grått och trist väder det blev! Men värst av allt är att våran gård är en isbana efter all snö som smällt och sedan frysit på. Vi skulle behöva ett par ton sand här ute, å en hjälm! Jag trodde inte jag skulle ta mig hem från bvc idag med vagnen. Den är ju rätt tung och det är nerför hela vägen hem . Tänk om jag skulle ramla och tappa vagnen! Jag tror jag måste ta nått typ av band och knyta fast i mig så vi håller ihop ifall jag skulle sätt mig på arslet.  Nu har Anton vaknat, dags att ta fram lekmamman i mig.

solsken

Publicerat: 2011-03-07 Kl: 19:16:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerTänkte att det skulle vara skönt med en promenad på eftermiddagen. Men hur skulle jag kunna få Anton att sitta nöjd i vagnen då han vill leka i snön? Jo, jag tog fram mitt lockbeté som nästan alltid fungerar-fika!
Satt båda barnen i vagnen redan inne i hallen och gav Anton fika i händerna, nöjd kille, nöjd mamma som kunde promenera i nästan en halvtimme utan protester. Då vi kom tillbaka hem gick Anton lös på snöhögarna.
Men hur skulle jag få in honom efter två timmar? (bruka vara svåras av allt) Jo jag lockade med bad...å det gick bra det med.
Solbrillorna är viktiga tycker Anton

kalasfina barn

Publicerat: 2011-03-06 Kl: 18:05:51 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarerIdag fick barnen göra sig extra fin eftersom vi firade att morbror fyller 22 år

Slut som artist

Publicerat: 2011-03-03 Kl: 20:28:43 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Slut som artist...som pappa brukar säga.

Båda barnen sover sött i sina sängar och pappan är ute och skruvar med skoter, jag passar på att blogga.
Niclas frågade mig igår om jag hade skrivit något i bloggen på senaste, hmmm.....bloggen? javisst ja, jag hade ju en blogg!

Idag var hela lilla(eller stora som jag skulle vilja kalla den eftersom det känns ibland som att jag har ett dussin ungar och inte två)Vi var iaf ner på kyrkis så Anton fick leka lite innan vi åkte ner till bista för att uträtta lite ärenden. jag tycker egentligen inte att det är så passade att springa på birsta med en liten bebis på två veckor, men jag behövde inhandla amnings bh:ar och toppar så det fick bli en snabb sväng in. Men det slutade inte där, det tog flera timmar för oss att handla det som behövdes runt omkring. Vi delade upp oss, tjejerna åt ena hållet och killarna åt andra och det tar sin lilla tid eftersom mitt barn är hungrigaste jag varit med om, haha näe men det är mat varannan timme, ibland en gång i timmen. Efter maten kommer alltid stora stora lass i blöjan. ja, jag tvivlar inte på att jag har dåligt med mat eftersom hon vill äta ofta, hon har nog bara liten magsäck och inte ork att äta allt på en och samma gång utan tar små tupplurar mellan målen istället.  Men efter en lång dag så fick vi med oss mycket hem, allt ifrån potta, blöjor, mat, skotersaker till en Ac.
Det är en väldig omställning från ett till två barn, hur gör ni som fått tvillingar undrar jag!? Armarna räcker ibland inte till en liten och en stor. Hur gör man med två små? eller en stor och två små? Men man kan ju inte alltid göra allt, någon av dem måste ibland vänta och kan inte hela tiden vara helt nöjd. Men man får vara rättvis, för det är inte meningen att Anton ska måsta stå åt sidan varje gång bara för att han är älst. Men det är skönt när man är två här hemma måste jag säga, "ta du hon så tar jag han" enkelt, alla nöjda och glada.

Anton tar storebrorsrollen väldigt bra ( än så länge iaf) han har inte blivit sådär kramig och mammig som jag hade trott, men mot Amanda, hon får massa kramar och uppassning av storebror. Han kan däremot bli lite ledsen då hon är ledsen och han inte ser henne.

Snart börjar vi gå mot vardag igen. Niclas börjar jobba igen på måndag och det är tänkt att jag ska få vardagen att gå ihop här hemma. Så vill ni komma och hälsa på mig och barnen så får ni mer än gärna göra det. Vet att det är många av er som läser bloggen som fortfarande väntar lite tills det lugnat ner sig, å nu har det lugnat ner sig så ni är välkommen :)RSS 2.0