Yes, vi tog oss ut

Publicerat: 2011-05-30 Kl: 13:10:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vi hinner aldrig gå ut på förmiddagen innan Antons vila som är vid tolvtiden. Båda barnen vaknar ungefär samtidigt, frukost/ammning, påklädning av båda och mig själv, byta bajsblöja, plocka undan frukosten som står kvar och då har Amanda blivit trött igen och vill vila. Hon får då ligga inne i sängen sin eftersom jag inte hunnit med allt så vi kan gå ut med vagnen. När hon vaknat igen äter jag och Anton oftast lunch och efter den är undanplockad, Amanda ammad och Anton torr så är det dags för hans vila.  När han vaknat efter klockan 13 (phhuuu) då kan vi äntligen gå ut. 

Idag struntade vi i att disken efter frukosten stod kvar och vi startade inte heller någon tvättmaskin, vi skyndade oss ut och lät Amanda sova vagnen så kunde Anton få leka ute. Hon orkade även vara vaken lite längre än vanligt odag också, stortejejn!  Det var i varje fall  jätte kul med alla nya saker han fått i present, så roligt att han inte kunde hålla på med en aktivitet längre än 2 minuter eftersom han såg något nytt kul (olikt Anton, han brukan kunna pyssla på länge med samma sak). Det började föresten redan då han klev upp imorse och valde ritboken och kritorna att sätta sig med i soffan framför barnprogrammen iställlet för kudden och nallen som det vanligtvis är.
När jag började skriva detta inlägg blev det ett riktigt skitväder, det tokregnade och blåste, men nu...kanske 10 minuter senare skiner solen igen. knepigt väder. Men då kan vi ju gå ut igen i eftermiddag.

Morsdag

Publicerat: 2011-05-29 Kl: 23:25:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var det morsdag och jag fick ett jätte fint halsband av barnen och Niclas. Tack mina älsklingar!


Anton 2 år

Publicerat: 2011-05-29 Kl: 22:25:45 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Älskade lilla Anton har blivit 2 år och det firades hela helgen lång.


Fin bild på Anton va? Det är Cecilia som tagit den.

Men här kommer lite andra bilder från helgen.


Nu fick alla fina barn vara med. Alla föräldrar, fastrar, farbröder, morbröder, mor och farföräldrar var också där, men de korten sparar vi till en annan gång.


Pluppisarna mina

Publicerat: 2011-05-27 Kl: 22:58:15 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


En pigg, en tröttIdag blev det drakborgen från kl 11-16 tillsammans med familen Vestman/Åkerlund. "Stora" barn busade, åt, busade och fikade , busade och var stundvis dyngsur bak i håret av svett. Amanda och polaren Melina gjorde allt för att hålla sig vaken eftersom det fanns sååå mycket att titta på. Men till slut gick det bara inte att hålla ögonen öppna, så de somnade sött i sina vagnar. Båda barnen Malm (alltså våra) somade i bilen hem så Amanda var extra utvilad ikväll. Annat var det med Anton som var helt väck efter dagen. Men så föreslog pappa traktorkörning och då blev han helt plötsligt pigg och glad igen.

Nu gör vi helg på bloggen kan man säga. Vi ska fira Anton i dagarna två, två som i två år. Ja jag förstår inte var tiden tagit vägen. trevlig helg på er allesammans-


Avslutning på Norra

Publicerat: 2011-05-26 Kl: 13:37:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vagnproblemet löst. Vi hittade en jätte fin på blocket till löjligt bra pris. Efter att jag och barnen sovit hos mormor och morfar i natt så hade vi nära till norra berget där det var avslutning med kyrkis. Jätte mysigt med alla mammor och barn, som vanligt. Vi fick också god luch och kaffe på det. Lite tråkigt att det är uppehåll till hösten, med då tar vi nya tag jag och Amanda ( Anton får förhoppningsvis dagisplats till september)


Nu gick det åt skogen

Publicerat: 2011-05-24 Kl: 20:32:18 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Nu var det mycket gnäll här senaste tiden, men så är det. Det kan inte alltid vara en dans på rosor. För att forstätta i samma negativa anda kan jag tala om att våran vagn som vi använt till Anton och nu till Amanda har gjort sitt. Den har varit sne och kass jätte länge. Varje gång jag ska lyfta ut den ur bilen och fälla upp den har det slutat med att jag sparkat på den för att jag varit så förbannad. Men nu lossnade tydligen något (enligt Niclas som skulle lyfta in den i bilen) och hela vagnen rasade ihop och går inte längre att anväda. Jag blev först glad men insåg sedan att jag behöver ju en vagn både på torsdag då det är kyrkisavslutning på norraberget och då vi ska till drakborgen på fredag. Jag tänker inte släpa med mig aset till dubbelvagn. Finns det någon av er läsare där ute som har en vagn till salu så kan ni hojta till. Det är alltså inte någon sittvagn jag är ute efter, Amanda är ju bara 3 månader så det behövs en som hon kan ligga i och senare sitta i.

Gjorde ett försök till att baka nu ikväll till Antons födelsedag och det gick åt skogen. Kanske berodde på att jag och Anton hjälptes åt och att Amanda låg i babygymmet brevid och skrek. Det blev lite rorigt som vanligt. Om jag gör ett nytt försök imorgon? Knappast, jag går på Ica och handlar istället! Det spelar ingen roll om jag bakar själv i lugn och ro heller. Men jag lyckas ju aldrig med något annat är annanaspaj i bakväg så det hade jag ju kunna räkna ut innan jag började. Men min snälla svägerska Anna ska baka bullar här i veckan och tårtan är beställd, resten får ica stå för.

Imorgon ska vi ner till mamma och pappa och Anton ska få klippa sig, det ser jag fram emot :)

Tröttmössa

Publicerat: 2011-05-23 Kl: 21:52:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var jag på återbesök hos barnmorskan. Tycker det är lite småkul att träffa barnomrskan igen när man fått sitt barn. Och bra är det ju eftersom det är bra att följa upp hur man mår och veta att allt står rätt till också. Allt såg fint ut på alla vis utom mitt blodvärde, på tok för lågt och det var jätte viktigt att jag fick upp det! Hon tyckte också att jag såg väldigt blek och trött ut, jag kunde inte annat än hålla med.

Niclas jobbar eftermiddag den här veckan och det är betydligt jobbigare med läggningen för Anton då. Han saknar pappa så mycket och kommer ut hela tiden för att fråga var han är. Det är svårt för honom att förstå att han nu jobbar dagar ena veckan och kvällar nästa. Men han kommer förhoppningsvis snart in i det. Amanda somnar inte längre i sin säng, utan blir arg då hon måste ligga där själv så henne bär jag på tills hon somnar. Men hon får så lov att ligga mellan varven eftersom jag måste gå tillbaka med Anton i säng stup i ett. Men nu sover Amanda sedan kl 20:30 och Anton 21:15, två timmar efter att jag la honom i säng första gången. barnen ska sova kl 19 och inget annat! Men det är bara att längta och vänta tills det går över..om inte annat så går det med stor säkerhet mycket bättre nästa vecka då Niclas är hemma. Man kan ju fundera på Antons vila mitt över dagen också. Han är trött och brukar somna på en gång inne i sitt rum, jag brukar sedan väcka honom om han sover mer än 1 timme. Lät honom förra veckan vara vaken hela dagen men det slutade med att han somnade i middagstallriken kl 17:20 sov två timmar, vaknade och somnade om kl 22- inte bra! Så jag tror han behöver vila ett tag till. Nog om detta  

Nu : sängen!

Bio var det visst..

Publicerat: 2011-05-22 Kl: 22:28:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Så var helgen över och jag kommer knnapt ihåg vad vi gjort, den har varit lång på ett bra vis. Födelsedags firande, loppis, fotografering och avslutade denna dag med bio. Vi såg pirates of the caribbean, on stranger tides i 3D. Jag hade aldrig sett bio i 3D förut och jag måset säga att det var en upplevelse i sig. Första halvtimmen var jag jätte yr och kunde inte bestämma mig om jag skulle ha glasögonen av eller på-suddigt eller snurrritg!? (för den som inte sett 3D, man måste alltså ha glasögonen på, annars blir det snuddigt)  Någon gång på mitten somnade jag och belv väckt av Niclas som såg att jag satt och hängde..haha, vadå trött mamma? Sträckte lite på mig och fortsatte hetsäta ur min godispåse och blev lite piggare och "lärde mig" hur jag skulle titta för att inte bli så yr. Det gällde att inte titta på texten eller det som var långt bak, det i mitten bara! Hmmm...ja det gick bättre sista 45 minutrarna, Passade då också på att fråga Niclas var de egentligen var på väg? Piraterna alltså. (Jag hade lixom inte fattat själva handligen)... Det var en skatt eller nått va? Niclas skakade på huvudet och sa nått i stil med Ungdomens källa! jaja, tänkte jag och funderade vidare på hur mycket tid man lagt ner på huvudrollen Johnny Depp och hans utstyrsel....

Mamma var barnvakt åt barnen och Anton hade varit så duktig att hjälpa mormor med Amanda. Han hade gosat, klappat på rumpan, försökt få henne att skratta osv. Hon hade nämligen varit skitarg och vägrat ta flaskan. När vi kom hem sov både hon och Anton och jag fick tilö och med vänta en halvtimme innan hon vaknade och ville ha mat. Jobbigt att skrika antagligen.  Och många timmar utan mat blev det eftersom jag ammande en timme innan jag for!

Nu ska jag vila hjärnan..igen;)

Nu gör vi helg

Publicerat: 2011-05-20 Kl: 22:12:23 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Vi har haft en toppen dag tillsammans med barnens farmor och Tomas. Vi träffades på Alnöbadet och plaskade runt där (inte jag och Amanda, vi höll oss på det torra). Pappa Niclaste var ledig tre timmar mitt över dagen och kom han också innan han åkte tillbaka och jobbade igen. Middagen blev pizzerian, å gissa vem som åt nästan en hel barnpizza själv? Anton... han som varit hängig några dagar med feber tidigare i veckan och kanppt ätit alls de senaste två dagarna. Det var visst bra med bad :)

Så ni sitter jag här i soffan med barnen sovandes i varsin del av huset. Tror jag ska stänga igen ögat jag med. Jag hade gärna gjort det lite tidigare men man vill ju hinna ha lite egentid också efter att barnen somat innan man själv ska lägga sig. Hitills har jag haft det i ca 30 min...Anton ville inte sova. 

Trevlig helg alle sammans. Här är två bilder som jag lånade av Farmor.Skogen

Publicerat: 2011-05-19 Kl: 22:22:01 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Jag tycker vi har det så bra här hemma på våran gård eftersom vi får med lite skog innanför staketet, som för övrigt är det fulaste som skådats men vi tänker inte göra oss av med det så länge barnen är små. Ser man till så att grindarna är stängda så kan man lämna Anton för ett ögonblick för att göra något inne utan att man behöver vara rädd att han hinner dra ner för slänten mot 86:an (vägen) eller ut på parkeringen där lastbilar ibland far ner och vänder. Men åter til skogen, som är så jätte mysig! Det fattas bara en liten lekstuga nedanför så skulle det vara perfekt. Eftersom det varit dagis här (vet inte hur många gånger jag skrivit det, men jag vet ju inte om alla förstått det) så har barnen trampat det fint och platt i vårat lila skogsparti. Men sedan de små fötterna försvann så har mängder med kottar, grenar, godispapper (?) och barr lagt sig så det är svårt för små Antonfötter att ta sig fram.

Men titta va fint det blir då man får undan. Nu kan han klättra där som han vill utan att måsta hålla mig i handen för att inte ramla hela tidenSå var det bara resten kvar

Amanda 3 månader

Publicerat: 2011-05-18 Kl: 20:59:25 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Amanda Teolinda Malm
3 månader
Vikt: 5730 gram
 Längd: 60 cmFörsökte ta en bild idag då hon var go och glad, men det fanns inte på kartan eftersom hon varit ledsen hela eftermiddagen/kvällen efter sprutan. Ingen feber blev det men hon verkade ha ont. Nu sussar hon i alla fall gott i sängen sin.


 

Idag har Amanda blivit 3 månader. Hon är oftast en mycket glad bebis måste jag säga, eller bebis..hon är en liten tjej nu, ingen bebis! Hon är mycket gladare än vad Anton var i denna ålder. Bara hon får uppmärksamhet så är hon helnöjd. Ska man iväg och är stressad så känner båda barnen av det och det blir bara kaos för då blir hon minnsan sur!

Hon tycker så mycket om sin storebror och är väldigt intresserad av honom. De två har fått väldigt bra kontakt de senaste två dagarna och Anton busar med henne så hon tokskrattar, det är så härligt att se. Äter gör hon mycket och ofta. Hela nätterna går åt att amma känns det som eftersom det har gått bara 2.3 timmar mellan målen de senaste två veckorna, det har alltså blivit mer den nu, undantag för i går natt då det gick 7 timmar (värsta lyx för mamma) Men hon kanske har en tillväxtperiod.

Idag har vi varit upp på BVC och vaccinerat henne och hon blev så ledsen så hon höll andan lääääänge innan själva skriket kom, det gjorde nog väldigt ont! och säker så blev hon lite rädd också. För där sitter dom och sjunger för än och rätt vad det är så svider det till i båda benen, fy va taskigt!

Och då har vi det här med ögonen. Alla undrar om hon har ögoninflamation, det har hon inte! (Fast det skulle jag säkert också tro) Det är något med tårkanalerna eller eventuellt något som jag inte ens kommer ihåg namnet på. Något som drabbade få och man inte gjorde något åt förens vi äldre ålder ( lät mindre kul) Vi har fått utskrivet ögondroppar för andra omgången nu, så vi får väl se om det blir bättre. Ögonen är alltså så varig så när hon vaknar har hon svårt att få upp ögonlocken. Jag tvättar rent heeeela tiden, hon ser bedrövlig ut stackarn !

Där hade vi lite om Amanda :)


Fel av mig

Publicerat: 2011-05-17 Kl: 21:04:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vet inte om det blev nå knas, men det är ju tisdag idag och inte onsdag.

Sjuttonde maj

Publicerat: 2011-05-17 Kl: 20:59:02 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Grattis då norrbaggar, eller vad man nu säger. Man kanske  inte säger grattis....det är som att säga grattis på alla hjärtansdag, urdumt!


Fick besök av Sofie och barnen i eftermiddags. Mycket trevligt tyckte vi!

Härmaporna som ska göra likadant .....å sedan garpskratta


Imorgon ska Amanda få sin 3 månaders vaccination, blä! Jag har blivit tårögd vid nästan alla tillfällen som Anton fått sina sprutor. Han har även fått feber varje gång och blivit riktigt gnällig på kvällarna. Det är ju olika det där hur de reagerar, hoppas att det inte tar lika hårt på Amanda. Tänker uppdatera er lite om henne imorgon då hon blir just 3 månader. Nu ska jag kika på grey´s anatomy. Är det försten någon som kan tala om för mig vad som hände med Callie (stavas?) för två avsnitt sedan? Jag missade det och förra gången hade hon helt plötsligt fått barn och råkat ut för något, men vad? haha, ja men det är ju viktigt de där så man hänger med. Jorå surru satt, en kopp te och tv var det.


Update: Det är ju tisdag idag... desperata idag, grey´s imorgon

Hos farmor och Tomas

Publicerat: 2011-05-16 Kl: 13:43:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Anton och farmor spanade efter djuren i fredags.


Mys

Publicerat: 2011-05-16 Kl: 13:00:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag är vi hos barnens mormor och morfar och myser. Amanda myser i vaggan och Anton uppe i sin säng. Jag njuter av en god kopp kaffe.


Kalas

Publicerat: 2011-05-15 Kl: 22:45:11 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Planerar kalas för Anton, det är 14 dagar kvar tills han fyller 2 år

lilla julafton

Publicerat: 2011-05-15 Kl: 16:09:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag lilla julafton här hemma tack vare fina grannar. Catharina knackade på i förmiddags med en stooor påse kläder till Amana som var efter deras Lisa. åh, så mycket fint och bra kläder/mössor/vantar/skor det var. Sånt är värd mycket! Det inte jag vill ha frågar jag om någon annan vill ha, annars lämnar jag det i en UFF kontainer. Här slängs inget! Jag har härom kvällen rensat ur Amandas kläder eftersom jag knappt hittade någonting hon kunde ha längre, däremot fanns det mer av stora sttorlekar ( förmodligen höstkläder) Det blev inte mycket kvar efter den rensningen kan jag säga, jag som trodde vi hade mycket. Vi sa att till veckan måste vi fara till birsta och fylla upp garderoben åt henne...men nu behövs ju inte det, eftersom vi fick kläder som förmodligen kommer räcka hela sommaren. Där sparade man in många hundralappar kan jag säga. Lite strumpbyxor måste inhandlas bara som kan använas till alla ursöta klänningar ovh tunikor.

Regn och rusk idag, jag tror vi slår på moraträsk som vi kan dansa till.


En liten träff

Publicerat: 2011-05-14 Kl: 19:37:38 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Tänkte att det vore roligt att träffa de jag gick i gymnasiet med. Vi var en lite mindre klass på kanske 15 stycken eller nått. Eller tänker jag fel nu? Ja, liten jämfört med i högstadiet i alla fall då vi var 31 stycken. Hur som haver, många har flyttat en bit bort och andra var såklart upptagen med jobb och diverse, men vi blev ett par stycken i alla fall och vi träffades här hemma hos oss. De som hade barn tog med dem, vi ville ju träffa alla :)

Ingen mästerfotograf var jag väl, men med Amanda hängandes på ena armen och kameran i andra lyckades jag få några stackars bilder.


Våran kramkille

Publicerat: 2011-05-13 Kl: 23:05:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Anton myser i soffan med pappa efter en lååång dag. Först lunch hos farmor och Tomas och sedan 2 timmars bus med mormor och morfar på drakborgen. Åkte kl 10 på förmiddagen och var hemma efter kl 18. kan säga att det var fler än Anton som var/är trött.
Grattis

Publicerat: 2011-05-11 Kl: 22:07:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Tittade på grey´s anatomy ikväll där det handlade om barn mesta dels i hela avsnittet. Då Callie äntligen fick träffa sin dotter för första gången, bakgrunds musiken spelades och jag satt och log...........så plingar det i min telefon. Malin, min barndomskompis, världens bästa Malin har fått en dotter! åh va roligt, stort grattis Malin och Markus. Nu blev jag alldeles tårögd igen. Längtar tills vi får träffa dig, lilla Freja.

Hatthylla

Publicerat: 2011-05-11 Kl: 14:11:28 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Tror det var moster Britt som sa att hatthyllan hemma hos folk avspeglar resten av huset. Hade man det alltså fint och städat där så brukade det vara så i resten av huset också. jag håller med henne, det brukar stämma väldigt bra. Det följer som en röd tråd genom hela vårat hem. 


Så här ser våran hall ut, hur ser eran ut?
10 maj

Publicerat: 2011-05-10 Kl: 21:45:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag var vi på norra berget och busade. Att vi inte kommit oss för att åka dit tidigare, det var ju jätte mysigt där! Dit kommer vi åka fler gånger. Jag och barnen blev även bjuden på middag av vårat sällskap. Niclas jobbar kväll den här veckan så vi blir väldigt glada över sällskap på kvällskvisten.

Nu ska jag kika färdigt på "desperata" och sedan skynda mig in i duschen och ner i sängen brevid Amanda. Såååå mysigt att krypa ner och snusa på henne för att sedan somna med ansiktet mot hennes små mjuka händer.

natt natt på er 

En helt vanlig dag

Publicerat: 2011-05-09 Kl: 22:30:17 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Såhär kan en helt vanlig måndag se ut


Klockan är 18 och det är sviiiin varmt ute. Anton sitter i sandlånan och leker, med sig har han en flaska vatten som jag sa åt honom att drick ur. Amanda smågnäller i vagnen i skuggan och jag tar besluten att ta med barnen in där det är svalare, men också för att börja förbereda för nattningen. ( som brukar gå väldigt snabbt eftersom båda barnen somnar så fint i sina sängar då vi lägger ner dem) Jag går bort till Anton och han ser helt färdig ut, svetten rinner och han ser nästan svimfärdig ut. Flaskan med vatten ger han till en liten växt som sticker upp ur sanden. In med båda två, ner med Anton i ett svalt bad och dit med en flaska vatten igen som han denna gång klunkar i sig bra. Tvättar och tar på Amanda pyjamas plockar sedan upp Anton ur badet och gör honom klar. Ammar och ger välling till dem och stoppar Amanda i sängen, borstar tänderna på Anton. God natt och sov så gott, båda barnen ligger alltså i sina sängar och är tyst. Min kväll börjar och jag sätter mig i soffan, helt slut. Niclas jobbar till 01:00.

Amanda skriker,in till henne, kommer ut och då sitter Anton i soffan. Går in med han till sin säng igen och går in till Amanda och stoppar in tutten igen ( som hon inte är alls är intresserad av för tillfället). Anton kommer ut, Amanda skriker. Särdär håller jag på fram och tillbaka. Tänker " men vad är det frågan om!!?? Såhär höll Anton på igår också"
Känner lukten av brandrök, men var kommer det ifrån? Tänker att det är väl grannen som vanligt, han eldar ju flera gåmger i veckan. Nej, ingen rök från honom...HELVETE!! Springer ut på baksidan, ingen led men massa rök, och då menar jag MASSOR med rök. Springer runt huset och ser att det visst kommer från grannen, å tack för det! Med en puls på max går jag in och fortsätter mitt arbete som radiostyrd från ena rummet till det andra. En traktor kommer ner och vänder på gården och Anton kan inte släppa det och måsta komma ut och berätta i en halvtimme om den. Två timmar senare sover båda barnen....tror jag. Amanda vaknar igen men 15 minuter senare verkar allt vara lugnt igen. Dags att hänga tvätten, resten skiter jag i!

Kvällar som den här skulle man kunna vara utan, tack och lov är det inte ofta det blir såhär illa och absolut inte med båda barnen samtidigt. Det är inte lätt att vara liten bebis i denna värme, Anton var likadan då han var mindre. Anton ser ju på mig då jag börjar bli less och irriterad över situationen och då blir han jätte jobbig. försöker att hålla skenet uppe, men det går ju sådär. Han tro han kan göra lite som han vill bara för att jag är upptagen.

Näe, nu har jag ägnat säkert en kvart till det här inlägget också så nu är det lika bra att hoppa i säng innan Amanda vaknar och vill äta igen. Hon har de senate 2 dagarna ätit så ofta som varannan timme hela nätterna, inte kul.

Näe inte är det alltid en dans på rosor att vara förälder. Inte alltid, men det är endå det bästa som finns!


Ett stycke frys

Publicerat: 2011-05-08 Kl: 14:11:35 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Om någon är intresserad, eller känner någon som känner någon som är det som vill ha en jättefrys, då är är det bara att komma hit och hämta för annars åker den på tippen. Den "lilla lådan" på utsidan väggen gör det hela lite mer komplicerat, men man kan ju alltid fråga.Lördagskul

Publicerat: 2011-05-08 Kl: 13:26:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Satans huvudvärk! Har ont i skallen dag ut och dag in just nu. Men det är min magens fel! Funkar inte magen så funkar inget! Ska göra mig ett besök på apoteket eller hälskokost till veckan. Jag fick ju lite receptfria tips också av er som jag ska testa,  funkar inte det så kanske man får prata med herr doktor helt enkelt.

Igår kom familjen Vestman/Åkerlund på middag.  Med två galna tvååringar som busar gärnet, två bebisar och fyra vuxna så kan man lätt få uppfattningen om att det är 15 pers här, men mitt i allt kaos så har vi himla trevligt! Eller kaos är det inte för oss, men antagligen för den som kommer in genom dörren.  Jag tycker det är så himla trevligt att umgås med er! Våra barn är lika gammla ( Deras Matilda är 5 månader älder än Anton, men det räknar jag som lika gammal, å deras minsta, Melina är 9 dagar äldre än Amanda) och det är extra kul!


Melina och Amanda 


När småtjejerna "gymmat" färdigt och blivit fotograferade så ville stora barn göra samma sak. Gullungar!

Anton och Matilda

Social samvaro

Publicerat: 2011-05-06 Kl: 21:48:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag och barnen har varit billös hela veckan och därmed strandad hemma i Liden. Sjukt tråkigt blir det bara av att veta att jag inte kan göra några spontan besök till stan eller till någon här i byarna, vi kommer alltså inte längre än benen tar oss. Har haft en jätte jobbig huvudvärk hela veckan som inte alls gjort saken bättre. Men jag och Anton och jag har försökt roa oss här hemma och visst har det gått jätte bra. Men vi har inte träffat just någon mer än Niclas och inte har vi gjort mycket på kvällarna heller. Vi har varit ute och lekt, tagit kvällspromenader och inte träffat så mycket folk. Det är kul några dagar men sedan får jag nog. Man får ju frågan lite då och då "men hur är det å bo i Liden då!!!????" Ja det är toppen, men inte att vara själv i en hel vecka! Idag hade vi bil, så vi åkte fort ner till stan och hängde hos mormor/mamma. På eftermiddagen lämnade jag barnen en snabbis där, for och hämtade Niclas från jobbet och sedan sprang vi åt varsitt håll...Niclas handlade kläder till sig själv och jag skor till mig. Nu ikväll har vi varit hos min kusin som fyllde 40, god mat och massa trevliga människor. Jag har fått min dos och känner mig alltså mycket piggare och gladare.
Tänker på stackars gammla människor som sitter ute i sina stugor och aldrig får främmande och inte kan ta sig någon vart..eller unga också för den delen. Jag brukar tänka att det finns alltid de stackare som har det sämre. Man kanske skulle ta med sig barnen och åka iväg och hitta sig en ensam gumma eller gubbe som vi kan göra lite glad med våran närvaro. Man ser många äldre här hemma på Ica som lixom går och "låtsashandlar" för att få någon att prata med. Och det är väl inget fel med det, tycker att det är så mysigt här hemma på det viset. Vi eller ni är kanske de enda som de pratar med på hela den dagen.

Apropå ensam, nu är det bonde söker fru på tv.


Skitlåda

Publicerat: 2011-05-06 Kl: 13:51:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Tycker ni att det är tråkigt eller jobbigt att göra rent i kattlådan? Då vill ni inte byta....Antons sandlåda är enorm och jag hade väl aldrig trott att det skulle vara så mycket katt och hundskit.Får man säga att det är skönt att vi inte har katter längre? Jo det får man. Tack för att ni inte finns kvar hos oss katter! Grannkattena har jag aldrig sett på våran baksida ( det är dessutom är staket runt hela gården) så dom kan jag inte anklaga. Då vi får hundbesök, (vilket inte är så ofta) så får vi ta en liten runda på gården och plocka upp. Men nu är halva sandlådan rengjord så när allt är färdigt så är det bara att hålla efter. Stackars Anton som suttit och lekt där i skiten. Jag lovar er, det var skitmycket där!


Bilder

Publicerat: 2011-05-03 Kl: 20:53:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vad är en blogg utan bilder? Vad är en blogg utan text..hmm. Äh, vi gör en blogg med bara massa bilder eftersom jag inte har så mycket att skriva om. Har strulat blort sladden till kameran så det blir tyvärr bilder från mobilen.

Det är så svårt att få Anton på bild nu för tiden eftersom han vill vara med och se hur det ser ut på kameran. Ska jag ta kort får jag göra det snabbt i smyg innan han upptäcker mig. Amanda är det annat med.Amanda sover med snuttefilten, den använder vi alltid då hon ska sova. Hon grejar på med den framför ansiktet tills hon somnar. Anton gjorde likadant då han var bebis, det är hans blå som på bilden. Rikigt mjuk och mysig

Med salt?

Publicerat: 2011-05-02 Kl: 20:27:28 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag började Niclas sitt nya jobb. Hipp hipp hurra..Ingen är gladare än honom just nu !
Det måste väl firas tyckte jag och köpte en chokladkaka..haha. En chokladkaka som jag verkar äta själv dessutom. Havs salt. Riktigt god faktiskt, det hade jag aldrig trott.


Mysis

Publicerat: 2011-05-01 Kl: 22:28:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag somnade jag på soffan. Anton klättrade upp och myste ner sig med mig under täcket. Underbara unge!Suddig bild, men äh..


RSS 2.0