tjabbatjena

Publicerat: 2012-04-27 Kl: 21:41:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


En liten uppdatering kanske? Nu äntligen har eländet vänt och vi är snart helt friska här hemma. Amanda har kvar sin fruktansvärda hosta och kräks på viss mat eftersom det blir för mycket slem i halsen. Men annars är det pigga och glada barn och vi har äntligen kommit tillbaka till vardagen.  Jag är fruktansvärt less på att torka och tvätta!  Ja vad borde inte barnen vara?

Min lilla ynka fritid, jo Niclas har varit hemma sjuk hela veckan så det är inte många andetag jag fått och jag har både en och två gånger satt mig rätt ner och hållt för ögonen och tyckt synd om mig själv. Den tiden jag haft över jag har gått en promenad per dag och efter barnens läggning ställt mig på crosstrainen och det har varit sååå skönt! På måndag ska jag få åka till stan med M-H, bara hon och jag och jag ser sååå fram emot det. Inget speciellt, men en lunch och uträtta lite ärenden och få vara bara Emma några timmar. Nu hänger det bara på att pappa Niclas är frisk, det måste han vara!

Men imorgon ska jag och Anton på 4 års kalas för Julia (som jag även paxat åt Anton inför framtiden. Jajamen ;)
Trevlig helg på er.  

Feber i 7 dagar respektive 5. Hosta, kräkn...

Publicerat: 2012-04-24 Kl: 15:07:46 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Feber i 7 dagar respektive 5. Hosta, kräkningar, diarré, nesselutslag, ingen aptit, trött och slö...det tar som aldrig slut känns det som. Men nu börjar vi se ljuset i tunneln för Anton är efter 8 dagar på benen och klara av att äta mat och leka. En dag till så är han friskförklarad. Amanda står på vätske, avföring, och urin schema och det känns som det håller på att vända där med. Hon har skrattat och ätit några skedar med mat...ja man blir glad för det lilla. Som ni förstår så är det bara skin och ben kvar. Amanda på sina ynka 8,2 kilo ser inte ut som en ettårig utan snarare en 6 månaders känns det som. Jag smiter ut på promenader på kvällarna då Niclas är hemma och dom sover för att få andas lite och Marie-Heléne måste vara väldigt trött i öronen på att höra på mig som inte träffat folk på 1 1/2 vecka. Men snart så är vi på gång igen


Nu kan jag inte hålla mig från min lilla p...

Publicerat: 2012-04-15 Kl: 22:33:40 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


img_0243 (MMS)

Nu kan jag inte hålla mig från min lilla paus, avslut eller vad vi nu ska kalla det. Men det här är stort för mig. Min lilla..jag menar stora kille Anton fyller 3 år om dryga månaden och det är han så glad över och har helt varit med på noterna om att storkillar INTE använder napp på natten. Idag fick rådjuren  en av dom och lillasyster resten och det var inga protester alls vid läggning ikväll. Han visade stolt tre fingrar! Inga blöjor och inga nappar, hur kunde du bli såhär stor så fort?


Over and out

Publicerat: 2012-04-05 Kl: 23:21:20 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Högtider, så som jul, nyår, PÅSK, midsommar...titta här vad vi äter gott och vad vi gör. Vi visar det i bloggar och på facebook osv. Nu har många gjort helg och ska ha en unnnnnderbar lång helg med de sina. De som inte har någon då? De som är ensamma, de som är sjuka?  Är det jag som är fjantig, knäpp eller kalla det var ni vill, men jag är glad för det jag har och det kommer bli en jätte bra helg det är jag helt säker på MEN jag kan inte låta bli att tänka på dom som inte får det. Tänker så det knakar där inne, jag tänker på alla som inte har det bra och tänker så mycket så jag stundvis blir alldeles olycklig själv. Alla barn (och vuxna med för den delen) som far illa, föräldrar som dricker allt för mycket och bråkar, ja och dom som inte ens hade några föräldrar då!

Det är en sån sak som jag börjat tänka mer och mer på den senaste tiden då jag slänger upp ett inlägg, jag tänker efter en gång extra innan jag skriver, vilket resulterat i att jag inet skriva alls.. Jag har inget ut av att visa upp vad vi har och vad vi gör, varför ska jag visa det för alla andra? Jag skriver inte för min egen skull, så för vems skull skriver jag då? Sluta skriva i bloggen Emma och sluta läsa andras. Läsa inspirerande bloggar där det står något vettigt, inte sånna som min egen alltså. Och en till sak, jag lägger ut bilder på mina barn och dom har ju inte valt att vara med.

Dags att börja umgås på det viset vi gjorde för tio år sedan. Ring mig om ni vill något vett ja.

Onsdag

Publicerat: 2012-04-05 Kl: 15:23:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hemma hos farmor och Tomas


Måndag

Publicerat: 2012-04-02 Kl: 15:22:26 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Niclas gjorde ett riktigt kap på blocket härom dagen, eller det gör han ju hela tiden tycker han själv! Men den här gången var det verkligen så. En elbil storlek "från 3 år" och man kan åka två i den, ja ni fattar. Perfekt för Anton som fyller år snart. 5000 spänn ny och han köpte den för 500 eftersom det var nått fel...som inte visade sig vara något fel, bara lite småfix på några minuter och ett nytt batteri. Vilket kap va!?

Jag tänkte unna mig något igår och for ner till stan igår för att göra mig en kap jag med. Lämnade barnen hos sin mormor och där efter tog jag siktet på birsta och tog upp jakten på en jacka. Jag hade 1½ timme på mig och kikade både på jackor och tröjor....hittade inget! Det var folk över allt och jag var alldeles snurrig i huvudet, hur kan man vara så korkad att åka dit på en söndag då det för mig bara hänger på barnvakt så är det ju bättre vilken annan dag som helst, ja förutom lördag och möjligen fredag då förståss- Hur som, det var en sån där dag då ingenting satt bra så det var som ingen idé att ens prova, helt fel dag att åka ner med andra ord. Men av någon underlig anledning så sögs jag in i nästan alla barnbutiker/avdelningar. Kom på mig flera gånger med att "nämen nu står jag ju här igen, hit skulle ju inte jag" Började bli stressad så jag drog mig mot bilen med ett par skor till Amanda, påskliljor och hårfärg.  Åkte till Dollar istället och köpte lite smågrejer till barnens påskägg innan jag hämtade upp dem och åkte hem igen. Ja vi fick ju komma iväg ialla fall och Niclas fick ju möjlighet att pyssla med Antons present i smyg.

Bättre lycka nästa gång.


RSS 2.0