Onsdag

Publicerat: 2012-02-29 Kl: 11:56:36 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Solen skiner och här sitter jag...

Amanda sover i vagnen och jag och Anton har hjälpts åt att diska efter lunchen. Dricker en kopp kaffe nu och knappar lite medan Anton bygger koja med soffkuddarna här brevid. Vi borde verkligen gå ut! Jo strax..ska bara. Vi ska vara med Amanda på bvc för ettårskontroll och vacination efter 13 och jag gruvar mig massor. Det är ju så jag också börjar grina vid varje spruta barnen får. Eller ja, nästan i alla fall.

Här är det lite allt eller inget då det gäller det mesta. Om man inte gör massor så gör man ingenting. Idag gör vi ingenting, imorgon gör vi allt. Börjar med kyrkis då jag tror vi skulle träffas ute och fortsätter sedan med bad och avslutningsvis middag hos farmor och Tomas.

Allt eller inget, skiva massor i bloggen eller sluta blogga? kanske sätta lösenord  för att sedan bara skriva om barnen och låta farmor och farfar och mormor och morfar (och en och annan faster och moster) få läsa. Har inget behov att att skriva någonting här i alla fall men jag vet att våra familjer vill höra om barnen...även fast man ringer varandra några gånger i veckan. Äh vi får väl se..
Men det blir ju faktiskt så att många tror att dom håller kontakt med oss bara för att dom läser min blogg, men det är ju bara ni som tittar in i våran värld, vad vet vi om eran? Om vi inte bloggar så kanske vi kan träffas mer istället. Ni vet ju var vi bor ;)

Värsta bullmamma ?

Publicerat: 2012-02-27 Kl: 20:37:16 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


img_5047 (MMS)

Värsta bullmamma ?


Helgen som gått

Publicerat: 2012-02-26 Kl: 20:08:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag tog och började helgen med sjukdom, men en kort sådan som tur var. Jag är faktiskt sällan dålig, men det var väl för att jag i början av veckan sa det som jag sedan åkte dit också. Men bra precis ett dygn senare och med dubbelt så mycket sömn som i vanliga fall så var jag som människa igen. Min farbror Janne fyllde 65 och hade stor fest med trerätters, bra underhållning av mina kusiner och..ja massa trevliga männsikoroch mycket skratt. Som Anders sa "Sellénarna äger!" haha, kunde inte sagt det bättre själv. Och hade man inte kul så fick man skylla sig själv, för det blir ju det man gör det till, som farbror Lasse sa.

Idag tog vi igen missad tid med barnen och gjorde en utflykt upp på skogen där vi mötte upp farfar med familj(kallar det så för att göra det enkelt). Solga vackra vinterdagar som idag tar man vara på.

Tack för den här helgen alla inblandade
En liten prinsessa

Publicerat: 2012-02-23 Kl: 10:24:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerVar det bara jag som blev tårögd av att se prins Daniel ge beskedet om att deras dotter föddes idag? Lätt för att visa och prata om känslor har jag alltid haft men det blir så extra en sån här gång då det handlar om ett litet barn eftersom det ligger mig så nära.

Jag tror jag ska ta och skjuta lite salut här hemma kl 12


Det man inte kan ta på

Publicerat: 2012-02-22 Kl: 21:49:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


På eftermiddagen sa jag till barnen att vi skulle gå en promenad upp på byn. Anton tittade på mig och såg väl inte så värst fascinerad ut. Ja men vi kan väl bara gå en sväng och titta lite sa jag och funderade på vad jag kunde locka med. Jag brukar ju säga att det säkert finns någon traktor eller att vi kan handla. Men..hmmm, jo men Anton, vi går upp till kyrkan och tittar på gravstenarna! JAAAA! utbrister Anton. Han pratar alltid om kyrkan då han ser den, det var ju där syrran fick vatten på huvudet. Vi strosade runt bland gravarna och letade en speciell sten, men eftersom jag inte hade den blekaste om var på kyrkogården den skulle vara och mängden snö gjorde det hela en aning svårare så hittade vi tyvärr den inte. Vi får helt enkelt ta med oss pappa Niclas någon dag och gå upp med ett ljus.

Jag är inte direkt troende, eller jo jag tror på något men.....(.ja och så vidare) Men det är något speciellt med kyrkor. Att bara gå på kyrkogården och titta på gravstenar, lyssna på prästen eller höra vacker musik. Jag tänker att alla som lämnat oss, farmor och farfar, mormor och morfar och alla andra nära finns med mig varje gång jag kommer till en kyrka. Jag tänker att alla som blivit begravd på kyrkogården ser oss då vi är där. Idag tänkte jag mig hur tanter och farbröder sa då vi kom "men titta va roligt med barn här" Jag är helt övertygad om att ni finns kring oss hela tiden, men speciellt där.


Älskade små troll

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 23:14:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Med risk för att verka tjatig nu, men jag har inte mycket annat att komma med just nu. Men vad vore dagarna utan er? Våra älskade tokstollar.(dåliga mobilbilder ja vet, men för att hinna få ögonblicken med på bild så ligger telefonen mest tillgänglig. Så ni får stå ut)


Amanda 1 år

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 19:38:08 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Tack för all uppvaktning och gratulationer då jag och Amanda fyllde år i lördags


Två nybadade med gotta framför jungelboken...

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 15:17:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_7000 (MMS)

Två nybadade med gotta framför jungelboken. Väldigt behagligt


Lillkungen har klättrat upp i soffan och i...

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 09:54:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_4411 (MMS)

Lillkungen har klättrat upp i soffan och intagit sin plats


Torsdag

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 20:57:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerMen nu tro jag. Skrev ett inlägg på 5 minuter där det stod att Anton var långhårig och såg ovårdad ut, han blev klippt, jag fick nya  skor...Och? Vi skiter i det här va!?

Vi har haft fullt upp hela veckan och har det fortfarande, livet leker. Ha det fint!Sådär, nu måste köket bli färdigt innan he...

Publicerat: 2012-02-14 Kl: 11:10:14 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


img_6051 (MMS)

Sådär, nu måste köket bli färdigt innan helgens kalas. För det kan väl inte vara ett "allahjärtansdaghjärta" på köksväggen. Smart va? Ful får man vara, men inte dum!


Härliga söndag

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 18:44:21 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Men snacka om härligt väder vi hade idag. Tråkigt för dom som inte kunde vara ute idag för det var underbart!


Torsdag

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 22:40:52 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Vi kliver in genom glasdörrarna, det är ljust och fint och luktar svett. Vi gick vänster, rakt fram, vänster igen lite höger ner för en trappa och höger igen och tittslut var vi på plats. Oj va stort det är här nu1 Och ljust! Ljudet pumpar ur högtalarna och vi börjar rulla en höger axel, en vänster,en höger och en vänster igen och nu med en step touch på det. Fem minuter senare väser Marie-Helen något om dålig kordination, dålig kondition ja!, svarar jag. Har vi tagit oss vatten över huvudet nu? Det var iaf fyra år sedan jag stod på friskis och svettis senast! Vi som skulle stå längst bak hamnade av någon konstig anledning längst fram. Men det är klart att det blir väl så då man kommer in först och ingen går förbi oss och ställer sig framför...såklart! Vi det tillfället finns det ingen tanke på  att visa sig svag och ens fösöka ta det lite lugnt eller maska genom att knyta skosnöret eller sätta upp håret för att få chansen att vila 20 sekunder extra.

Det var som den där gången då hon och jag låg på "topp" och tränade en aaaaaning mer än idag och skulle avancera och gå på ett spinningpass innan jobbet (då vi bodde i stan naturligtvis) Passet började kl 06:00 och vi gled in 05:59 i tron om att det skulle bli skönt eftersom det säkert är mörkt och mysigt och lite folk, jag menar..vem fan går på spinning en fredag morgon klockan 6 ? Det är ju bara vi! Ja just ja...vi och superatleterna, såklart! Hade inte riktigt tänkt så långt. Det fanns två cyklar längst fram så det var bara att hoppa upp och köra. Vilket jäkla pass alltså, då det mot slutet började kännas som det tyngsta jag varit med om och vi står upp och cyklar och det börjar tjoas och flåsas och det verkar vara ett hårt sammansatt gäng som peppar på varandra fanns det inte den minsta tanke på att sätta sig ner på cykeln, det gör man bara inte, inte då man står längs fram! Det där skrattade vi senast igår och det kommer jag aldrig glömma. Vi gick föresten aldrig mer på något morgonpass.

Idag då? Jo det var hårt, inte lika hårt som då men kul var det och trött blev vi. Tack för ikväll M-H.Någon fler i området som vill göra sällskap så säg till då det är perfekt då man kan samåka eftersom det blir några mil. Vi får väl se hur ofta vi kommer iväg...

Hämtade en trött storebror på dagis som gj...

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 13:48:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_9231 (MMS)

Hämtade en trött storebror på dagis som gjorde sällskap med lillasyster över en vila i vagnen. Jag passar på att njuta av kaffet och tystnaden i 15 minuter ute i solen.


Bullmamma?

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 10:00:32 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Det är ju så man blir alldeles förvånad över sig själv. Men jag har faktiskt bakat och det blev även gott! (ingen självklarhet) Igår blev det bullar, havrekakor och hallon och blåbärsmuffins gånger 2. Ja när det gick så bra så var det väl lika bra att göra en sats till. Kan hända att jag bakade bullar i förrgår också...Så nu har jag väl  kommit en bit på vägen till nästa helgs kalas. Hoppas nu bara att det smakar gott efter att ha varit fryst också... 


Amanda

Publicerat: 2012-02-07 Kl: 10:49:28 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Amanda mitt lilla älskade gryn eller lilltrasan som pappa kallar dig. Ska du snart fylla 1 år? Var tog tiden vägen? Man pratar om att tiden går så fort och det gör verkligen det, för det är på barnen man märker det. Den här bilden är tagen för bra precis ett år sedan och det var inte många dagar kvar tills vi skulle få träffa dig.Förlossningsberättelse.
Snabbt och smärtfritt...höll jag på att kalla det. Jo men nästan så ;) haha.
18 februari kom du till oss och jag fyllde 24 år dagen till ära. Kan man få en bättre födelsedagspresent? Knappast! Och visst var det väl då jag slutade fylla år också? För nu är 18 Februari din dag, jag kan nämligen stå över och stanna på den åldern ;)

Måndag förmiddag

Publicerat: 2012-02-06 Kl: 10:16:45 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Eftersom det varit så kallt i helgen så har vi varit inne, så det var en glad Anton som gav sig iväg på dagis imorse. Själv tror jag att jag fortsätter hålla mig inne ett tag till. Ser fram emot årets första Zumba-pass som drar igåg ikväll nere i Indal. Ska bli sååå kul!

Idag ska jag passa på att gå igenom Amandas garderob. Mycket ska plockas bort och flera påsar står på hög och väntar på att få plockas fram för att använads. Hon är ju lång men rätt så smal den här tjejen så allt sitter inte så jätte bra och det blir många blandade storlekar. Och Anton har dragit iväg på längden rejält bara sedan i julas så han måste få sig en uppdatering. Där har jag inga fulla påsar som står och väntar så det blir till att göra sig ett besök i stan. Jag tror att bara han och jag ska åka ner någon dag och göra det så får han vara med själv och välja lite också. Det är inte ett dugg roligt att handla kläder till sig själv jämfört med då det är till barnen.

Hoppas ni får en bra måndag

2012-02-04

Publicerat: 2012-02-04 Kl: 22:56:47 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerIdag fick jag hoppa in och jobba, mycket trevligt! Vad mycket man får tillbaka av att ge till andra!


Jag brukar väl inte vara den som klagar, m...

Publicerat: 2012-02-04 Kl: 08:04:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_0604 (MMS)

Jag brukar väl inte vara den som klagar, men -30 känns ju lite väl!


Åh vilken intressant blogg...

Publicerat: 2012-02-02 Kl: 21:19:37 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Efter att ha tillbringat tre dagar i tysthet och tomhet...eller näe nu skojjar jag bara, jag har ju två barn! Vi har lekt, städat, lekt, städat... och ätit, rapat och skete såklart. Tre otroligt långtråkiga dagar.  Eller inte långtråkiga, men långdragna. Man måste få ha någonting att se fram emot bara samma dag eller dagen efter. Jag har inte heller träffat någon annan än dagispersonalen i princip och det är väl inget fel med dem men jag kan ju inte klamra mig fast där hela dagen. Niclas han jobbar sover och jobbar igen, grisvecka!stackars de som som alltid jobbar eftermiddag alltså. Liden i all ära, men då man inte ens har ork till att gå ut genom dörren så spelar det väl ingen roll var man bor.  jag önskade att någon bara skulle ringa och säga hej kom så gör vi det här! Bra, tack.....men näe det var ingen som ringde, haha. Gjorde några halvhjärtade försök men folk var upptagna eller sjuka.

Så idag slog vi på stort, uppstigning 05:15 för lilleman, jag övertalade honom att komma och ligga mellan oss i sängen tills det var mänskligt att kliva upp. Dagis 5 timmar för honom och jag och Amanda åkte ner på kyrkis. Och har man knappt träffat folk eller gjort någonting så vad passar då inte bättre än att storhandla själv med två barn nere i stan. lagom  utmaning. Det var ju lätt som en plätt eftersom det var smakprovningar på både bröd och korv och annat gott och så får ju barnen en banan om man handlar på ICA, så det kan ju knappast gå snett. Jag släpper självklart inte ner Anton på golvet för   blir det kaos! Han står längs fram i vagnen och leker typ..Titanic och håller reda på papperskassarna och packar. Amanda sitter på den där barnplatsen längst fram och knappar på självskanningsdosan.  Avslutade eftermiddagen hemma hos Malin och lilla Freja som också var utan pappa ikväll. Så nu sover barnen sött och jag  har fått lagomt med aktivitet.

Så, var det det någon som antecknade?


RSS 2.0