Städpatrullen

Publicerat: 2010-08-31 Kl: 21:56:40 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarerHär storstädar vi inför sambons födelsedag !
Vi har ju en sån där äckelmatta i vårat kök som är det jävligaste jag varit med om. Eftersom det varit dagis här så är det naturligtvis en grov antihalk matta, ni vet en sån grå knottrig. Tills vidare har vi köpt en svart matta och lagt en bit över golvet där man går som mest, så det har fått duga i väntan på ett nyrenoverat kök. Så därför måste man stå på lla fyra och gnugga med en svamp eller rotborste då man ska städa vårat kök. Vi sånna här tillfällen är det bra att vara gravid för då slipper man vissa uppgifter pga ryggont, illamående och en otäck kännsla av växtvärk i magen.

Såg ni att jag skrev att vi storstädar!? jag menar ju Niclas ;)


Denna dag

Publicerat: 2010-08-29 Kl: 15:27:20 | I kategori: Allmänt | 9 kommentarer


Varför inte bjuda på en halvtaskig bild av sig själv dagen till ära !?
Magen börjar göra sig till känna...
Så här stor var jag med Anton i vecka 25 och är nu är jag bara i vecka 16.
Det är mysgit med mage, speciellt då man känner att det fladdrar till där inne lite då och då.
Anton har intagit denna position idag....Det är inte kul att vara feberkille :(

Lilla hjärtat

Publicerat: 2010-08-28 Kl: 23:14:32 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
♥ Mitt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare.
♥ Jag har någon i magen som är cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram.
♥ Ditt hjärta pumpar ungefär 28 liter blod/dygn
♥ Du omges av ungefär 300 milliliter vatten.
♥ Du kissar ungefär med 45 minuters mellanrum
♥ Du har troligtvis utvecklat sitt smaksinne
♥ Du kan redan nu höra

Du? ja vem är du där inne? vad ska vi kalla dig så länge innan vi vet vem du är?

Vi går idag in i vecka 16, alltså dag 106 av 280.
Jag undar jag hur länge du tänker stanna där inne, gärna lite längre än vad din bror gjorde som hade brottom ut, redan i vecka 34+6. Men som min barnmorska säger, vi siktar på vecka 37-38 och hoppas på att allt går bra.

Om vi är lyckliga? dum fråga! Livet har aldrig varit bättre! Du där inne i magen har varit planerad att komma i början på 2011 redan innan din bror föddes. Mamma och pappa har med andra ord legat långt fram i planeringen. haha


Efter att ha mått dåligt större delen av sommaren så har det äntligen börjat vända och jag känner mig som människa igen. Nu börjar den förhoppningsvis lättsamma och roligaste delen av graviditeten då jag antagligen kommer må som bäst, för att sedan kanske återgå till en slutligen jobbigare del.
Men visst känns allt mycket tydligare denna gång, mera illamående, mer kräkningar, mer ont i rygg och ben, mer yr i huvudet osv... Det känns som att kroppen känner igen sig sedan sist och visar allting tidigare och starkare denna gång.


Lilla Anton då? Ja han ligger där inne på sitt rum och yrar, han hade 38,8 i feber nu ikväll och då var det ju inte alls så konstigt att han varit hängig och smågrinig hela dagen. Men det var först till kvällen som han blev sådär riktigt hängig. jag tror inte ens att jag går och lägger mig i min egen säng ikväll, jag bäddar ner mig inne hos honom istället eftersom jag antagligen kommer springa fram och tillbaka hela natten ( han har redan vaknat ca 10 gånger och sitter då och yrar och grinar i sängen).
Men det kommer en dag imorgon också och jag hoppas på lite piggare Anton då.
Jo föresten, han satt i soffan brevid katten ikväll och började pilla på kattens svans. Jag såg att det var en bit spaghetti där så jag plockade bort det men märkte att den rörde sig!!! Det var mask från kattens stjärt! Jag skrek och prang iväg med den och Anton började tok skratta. Fy va äckligt, dags att avmaska då tydligen.

Må bäst, för det tänker vi göra.Titta där! Bulle!

Publicerat: 2010-08-27 Kl: 20:02:45 | I kategori: Allmänt | 9 kommentarer
Mamman försöker förklara för sin son att hon har en bulle i ugnen !
...men det är en aning svårt att förstå.


Mysväder

Publicerat: 2010-08-26 Kl: 13:03:00 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Men idag är det väl ändå lite "åkpåseväder" !?
Tio grader varmt och lite lätt blåsigt gjorde att jag rotade fram åkpåsen idag. Istället för att ta på jacka och tjocksockar och lägga på filtar som kanske sparkas bort så fick det bli "pojkeraktneriåkpåsenutannågraextarkläder" Åhh va mysigt det blev! Att dra igen påsen känndes lite väl tidigt. Luftigt, mjukt och bra blev det. Skulle gärna krypa ner med honom om jag fick plats.Men eftersom jag tagit fram åkpåsen så kanske det är dags att ta undan lite andra grejer !


Tjoho

Publicerat: 2010-08-25 Kl: 12:19:15 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Nu har mamma och Anton städat, lika bra att åka hemifrån å det håller sig fint. En sväng på Birsta får det bliHej kompis

Publicerat: 2010-08-24 Kl: 21:04:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Denna ruskiga dag fick jag coh Anton besök av Carro och Noel. Det har varit fullt ös mellan kl 14 och 18 med både jagis, små tjuvar som ryckt saker av varandra, massa hyss, mys med katten och med varandra och  middag. En helt vanlig dag meed andra ord.


Höst nu va?

Publicerat: 2010-08-23 Kl: 22:23:35 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Nu är det officiellt höst. Skolorna har börjat och det finns helt plötsligt massa bra att se på tv:n på kvällarna.

Tyvärr är det många som mår jätte dålig den här tiden på året...det blir mörkare och folk kryper in i sina bon och ses inte försen till våren. Jag har turen att vara tvärt om. jag har insett hur mycket mer jag gillar hösten än sommaren. På sommaren så finns det så mycket krav, du ska hinna med att grilla 700745634 gånger, åh, jag är så trött på att äta kött så jag tror att jag blir vegetarian snart, bara för att solen skiner ska man väl inte måsta grilla? Du ska träffa alla du känner+ dom du inte känner, resa iväg flera gånger, sola och bada, passa på att njuta, du ska samtidigt lyckas pricka in bra väder då du ska hitta på något. Hur ska jag kunna njuta då jag bara längtar till hösten? Jag klagar inte alls över sommaren men gillar hösten bättre. På hösten är det bra väder mest hela tiden, det är höstväder. På hösten finns inga krav. Jag känner mig så stressad då sommaren är på väg över allt som ska planeras och hinnas med. Nu har min friska höstluft börjat göra sig till känna och jag njuter varje dag. Det vet jag föresten en till som gör- Anton! han kan helt plötsligt sova ute i vagen igen, är det inte underbart!?
Julen, ja jag har längtat efter den länge nu. men jag ska ge mig nu och inte börja prata o den för då blir ni väl tokig på mig. Mamma tex, du sitter väl och skakar på huvudet nu när du läser det här ( det är samma sak varje år, vid den här tiden har jag ju brukat fila på en önskelista till tomten)

Liten Anton fick typ magjsuka idag istället, ja istället för tvärstopp som igår. Eller det fick han egentligen inte alls utan det var nog mer blodpuddingen till lunch som det blev lite tok med. Stackars liten var helt förtvivlad där inne i lekrummet då inte blöjan kunde stå emot magens krafter. Jag tyckte så synd om honom, för det syndes på hela han hur hemskt han tyckte det var och han såg nästan ut att skämmas stackarn. Det var nämligen överallt. Men sanering av både pojke och lekrum byttes sedan till något mycket mysigare- nybadad mysunge i pyjamas med en god vällingflaska.

Imorgon börjar operation "göra om rosa rummet" Ja, vi har en så kallat skrotrum/rosa rum (beroende på humör) som ska göras iordning eftersom ingenting som finns där inne behöver vara kvar. Där skickade vi in allt som inte behövdes för tillfället då vi flyttade in. Allt står ju fortfarande kvar så det är uppenbarligen inge nödvändiga saker, massa skit bara.

Men varför skriver jag om det här i min blogg? Jag kanske ska börja skriva vilken tid jag klev upp och vad jag hade på frukostmackan också? Nej tack Emma! God natt med dig nu!
Niclas jobbar från 7 imorse tills sent ikväll så jag är en aning pratsjuk av mig. Jag får skylla på det


Sista kvällen ute?

Publicerat: 2010-08-22 Kl: 22:57:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Kanske sista kvällen ute? Vi passade på att äta middagen ute i kväll, bara för att det kanske kunde bli den sista...man vet ju aldrig. Men med en tröja på så blev det inte alls så tokigt. På menyn stod pompa och korv, lyxigt va!?Anton stackarn har det jobbigt nu, snor och en jätte jobbig hosta tillsammans med stopp i magen.
Det har ju varit bra så länge nu, men så kom det nu igen och det var inga plommon och vatten i världen som kunde hjälpa till denna gång, så det fick till slut bli en nödlösning- microlax. Som om det inte var nog så det är det tre tänder på väg på en och samma gång.Tänderna har ju annars gjort honom lös i magen men inte denna dag. Så jag förstår att han inte varit på topphumör idag.


Selånger marknad

Publicerat: 2010-08-21 Kl: 20:31:48 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Trots lite halvmulet väder åkte vi ner mot selånger marknad, det gjorde vi helt rätt i eftersom det var skapligt väder ändå. Två mindre skurar kom och de va inte värre än att ta på sig jackan och regnskydd över vagnen i några få minuter.
Då det slutat regna och vi fortsatte gå med regnskyddet kvar på vagnen så kom det fram en liten tjej på kanske 3-4 år med bestämda steg rakt mot mig och sa " DU!, det har faktiskt slutat regna nu!" Och sedan vände hon på klacken och gick iväg. Där stog vi och gapa och tittade på varandra, och började naturligtvis skratta.


Anton är lite för liten för karuseller, men inte för att rida på hästarna. Det var så spännande att han glömde hålla i sig, så det blev lite svajigt ett tag.  

Glassigt

Publicerat: 2010-08-18 Kl: 20:03:13 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarerPå en parkbänk i Liden


Jag säger ifrån mig allt ansvar då det gäller denna otroligt dåliga bild, men det blir lätt så då vi har en sambo/pappa som är 3 meter lång och stelopererad från fotleder till nacke. Ja, kräv inte bättre bilder än så här eftersom det är en omöjlighet för stackarn att både backa eller huka sig.
Den ouppfostarde hunden som försöker sno Antons glass, det är broders hund.


Mamma-barn träff

Publicerat: 2010-08-18 Kl: 16:57:34 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Mamma-barn träff i Liden hemma hos Catharina


Det var en aning svårt att lyckas få alla på ett och samma kort men här är iaf fem av åtta små barn med.
Större barn var också med, plus alla mammor såklart.Kika in på Catharinas blogg för att se lite fler bilder

En mycket trevlig dag med bus, surr, mat och fika.
Min kropp

Publicerat: 2010-08-17 Kl: 14:13:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu har jag gjort mitt sista arbetspass för i sommar, får väl se när det blir jobba nästa gång. Lycka är att få vara mammaledig, haha.

Igår då jag skulle lägga mig och sova på jobbet (sovande jour) så hade jag lagt mig i sängen och knappat på telefonen en stund så det var dags att släcka lampan. Jag vände mig då åt höger för att sträcka mig efter mobilladdaren som låg på golvet nedanför å det knakade till i hela ryggen, det var som världens befrielse. Vände mig fort å andra sidan och det knakade till där med. Jag blev full i skratt då jag insåg att det alltid blivit samma sak då jag jobbat och vänt mig på detta vis. Tänk att man ska behöva fara på jobbet för att inse att man kan vrida och sträcka lite på ryggen för att allt ska bli lite bättre.

Då Anton var ca 3-4 månader var jag hos Anette på Kroppåzånt för en helkropps massage. Jag kan samtidigt passa på att rekomendera henne eftersom hos är toppen! Klicka HÄR! så kommer du till hennes hemsida.
Sådär, då fick vi in lite reklam ochså :) Var var jag? JO, uder den behandlingen var det inte många ställen jag hade ont på, lite stel i nacke och axlar men annars finfin. Då jag kom tillbaka efter ca ett halvår så var det stor skillnad! Till att börja med så var hela mitt bäcken snevridet och det fanns inte många ställen på min högra ahlva av kroppen som jag inte hade ont på. Det gjorde ot från fingertopparna, upp i nacken, ner genom hela ryggen, rumpan, benen, fötterna, tårna. Snack om att känna sig trasig i kroppen! Jag hade ju ont lite överallt, men att det skulle vara så illa. Men varför? svaret är enkelt...Jag gör som många andra mammor, skjuter ut höger höft och sätter Anton där. Man kan göra många saker med 1 ½ hand, tex göra välling eller röra i någon kastrull, plocka osv. Vad gör man för att bli bättre? jo man slutar skämma bort pojken. Har jag slutat? Nepp. Har jag ont? Japp!
ska jag bära så måste det vara mitt fram på kroppen. Men min kropp varken får eller orkar bära i över huvud taget just nu så det lilla mammiga goknoppen får ta och inse att om man använder benen och går med dem ( som han faktiskt kan men inte alls är speciellt intreserad av) så ska han se att man faktiskt hinner med mamma och man kan då springa iväg och hitta på spännande saker själv.

Ja nu har jag skrivit så jag fått ont i höger arm också, dags för lite vila :)

Fiskelycka

Publicerat: 2010-08-12 Kl: 21:59:14 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Vi tog oss en tur på älven ikväll och det var med skräckblandad förtjusning från Antons sida.
Pappa fixar med fisken som mamma fått medans Anton sitter snällt på golvet.
Men den här var vi inte med på....ja man ser ju vad pappa säger "OOOOOHHHHHHHH!!!!!!"
Skatan

Publicerat: 2010-08-11 Kl: 22:05:44 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Vi tar det bild för bild, nästan i alla fall.

Hemmapyssel med bla diskningEfter lunch och vila tog vi permiärturen med buss ner till stan för att bli upphämtade av pappa Niclas som slutat jobbet. Anton satt helt still på stolen i ungefär fem mil men fick sedan myror i brallan den sista biten från bergsåker och tyckte det var dags att stå upp och busa och leka tittut med tjejerna som satt sätet bakom.
Mamman var vid det tillfället väldigt åksjuk eftersom hon har svårt att åka buss, å värmen gjorde det inte bättre.
Smög lite försynt fram och påpekade att det var lite väl varmt, men chauffören tittade på mig med sorgsna ögon och sa att det tyvärr inte gick att göra något åt det eftersom det inte fanns någon AC. Stackars Anton tyckte också det var varmt, även fast han hade både kortärm och kortbyxa på. Han var alldelses blöt i huvudet innan vi var framme.  Tur att vi inte åker buss i vanliga fall eftersom det inte känns speciellt bra att ha Anton utan bilstol.När vi kommit ut i svala luften och pappan hämtat upp oss så åkte vi vidare i bil till Skatan för att möta upp svärmor och Tomas där de lagt till med båten. De hade handlat massa god fisk på rökeriet som vi åt tillsammans med annat gotta på båten. Solen sken och det kunde inte bli bättre.


Inte räcker det med en härlig middag bara! man måste ju ha lite efterätt också. Vi klev ur båten och vandrade några steg åt höger och hamnade på skatans skärgårdspensionat.
Bananasplitoch hur vi åkte bilen hem behöver jag väl ändå inte visa.
Nu sover lilleman sedan några timmar tillbaka och det gör snart mamman och pappan också.

Slut i kolan

Publicerat: 2010-08-10 Kl: 12:12:33 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Mina förslag på roliga inne aktiviteter börjar sina nu, känner mig rätt så nöjd på att vara hemma nu. Kanske man ska åka och bada någon dag denna vecka? Vore roligt att åka ditt nya himlabadet, men är det nått för oss? Jag menar, Anton är ju inte så pass stor så han har nått ut av hela badet direkt. Han skulle ju vara lika nöjd att åka till Timrå eller Alnö skulle jag tro. Någon annan som varit där med barn strax över året? är det någon idé? :)
Skåprensning


Hjälpreda

Publicerat: 2010-08-09 Kl: 17:32:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Mammans lilla hjälpreda
dripp dropp

Publicerat: 2010-08-09 Kl: 14:55:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Bara för att det äntligen blev semester för Niclas så tog sommaren slut. Nu har halva gått och det är två veckor kvar, hittils har det inte varit många baddagar. Så då vet ni varför vi har sånt pissigt väder.
Det kan lika gärna bli höst nu, den är iaf fin varje år!
Men vi har ändå varit ut en sväng med regnkläderna. Anton gapskrattade då jag skulle försökra trycka på honom gummistövlarna, det var tydligen dagens höjdpunkt.


Lånad bild

En busdag

Publicerat: 2010-08-06 Kl: 19:42:53 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


"Läggningen" av djuren igår gick ju väldigt smärtfritt.
Svärmor sa att om jag inte stängt in hönorna innan kl 22 så går de in själv. Jojo mensan, de satt där inne alla nio och såg nöjda ut. Ankorna sa jag åt att gå och lägga sig och de fick minsann visa mig vägen, en efter en gick de in och ställde sig på sin plats. Men vem står mitt gå gården då jag är på väg in? Jo katta! Ja, uppfostrade djur var det minsann.

Idag åkte vi till Drakborgen och mötte upp Johan Carro och deras lilla bustroll Noel.
Barnen busade och hade jätte skoj i ungefär 1½ timme innan vi alla begav oss hit tillbaka till ön för att äta och spana in djuren.


Lite svårt att få över bilderna från telefonen just nu, men en bild har jag att bjuda på iaf.


Emma the farmer

Publicerat: 2010-08-05 Kl: 21:10:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu är vi hus och djurvakt åt svärmor och Tomas ute på Alnö, eller vi och vi! Det är än så länge jag och Anton bara eftersom Niclas jobbar tills i natt. Men vi har hållt ställningarna här så länge och får förstärkning av pappa Niclas från och med imorgon då han äntligen blir ledig. Jag börjar känna mig som en änka nu faktiskt.  Men plånboken blir ju desto gladare med massa extraslantar så jag tog och klickade hem lite kläder igår som kommer om någon vecka. Ja, jag ringde och frågade bossen om det var okej och han sa "handla på" - Tack för det !

Näe, kanske djuren ska få sig lite kärlek innan jag också kryper till kojs. Jag måste kolla på den där fusklappen igen vad som skulle göras. Men det var nog bara att fösa in alla djur och kolla så de har vatten nu till kvällen och rätt antal på rätt plats. ( har ingen aning om hur många av varje sort det finns)men jag ska först och främst ta en funderare på var alla skulle vara.

Hästarna: Dom står ute på bete.
Hundrana: Dom springer runt huset men får komma in och sova,
Katten: Ja han har jag sett kanske 10 gånger under våra snart 6år tillsammans så han lär jag väl inte stöta på tänker jag.
Fåren: Dom är också där dom ska vara, förhoppningsvis!
Ankorna; Skulle man visst fösa in med en kratta till stallet och låsa in där.
Små kycklingarna: Är också där de ska vara.
Hönsen: Dom har jagat mig hela dan, dags att jaga tillbaka på rätt plats.
Ni har väl sett hur en höna ser ut då den springer?  Jag har en gammal klasskamrat, hon är ganska lik henne.


Tråkigt väder

Publicerat: 2010-08-04 Kl: 16:12:14 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Regn och gråväder, då är mamma inte nå sugen att gå ut. Men Anton kan det där med att roa sig inne.
Men nog finns det myror i brallan! På fredag åker vi till drakborgen och springer bort dem.Är det såhär man använder skruvdragare?
Dagis då det är som bäst

Publicerat: 2010-08-03 Kl: 20:29:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har mitt hus fått känna på lite nostalgi, jag har nämligen haft dagis här idag...fast med föräldrar.
Vi är några mammor häromkring med barn född samma år och vi har träffats några gånger och det har varit jätte trevligt. Barnen är så glad att leka med varandra och vi vuxna njuter av kaffe och vuxenprat.
Idag var det 6 barn, var av två av dem skolbarn och resten mammor och både en och två pappor ramlade också in.

Nu kan jag säga att det skulle behövas en storskurning i rummet efter både saft och smöriga fingrar. Men jag har inte kommit så långt än, några drag med damsugaren för att få upp alla kexsmulor fick duga för tillfället. Ja det är mycket man borde, som att ringa försäkringskassan tex innan man åker dit för fusk och böter. Jo, jag måste ju ringa och tala om att jag jobbat några fler pass och det måste göras imorgon! men jag kommer alltid på sånna saker på kvällen då Anton lagt sig och nu har de sommartider så det gick inte att ringa längre än till kl 16.
Hur som haver, ny dag imorgon= nytt försök.


Sjörövar fabbe...

Publicerat: 2010-08-02 Kl: 21:00:59 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


 Farfars far....Näe, det var ingen sjörövarbåt, det var en segelbåt!

Idag styrde vi bilen mot tynderö och skeppshamns café. Antons framor och hennes man Tomas är ute med segelbåten på semester och seglar sakta mot norr och stannar till lite här och var. Eftersom både jag och Niclas blir sjösjuk och det är nog inget för Anton så passar det bäst att vi inte seglar med dem utan möter upp dem på några platser längs kusten istället. Å för den delen så har de som sagt semester och väljer man att tillbringa den på en lugn segelbåt så vill man nu ha det ganska lugnt och tyst också. Semester var det! Men de var väldigt glada att vi kom.
Idag blev alltså våran första tripp till dem och jag skulle tro att det blir minst en till. De bjöd iaf på lunch och sedan myste vi en stund i båten innan det var dags för oss att åka hemöver. Anton ville undersöka var enda liten vrå på båten.RSS 2.0