Bilder

Publicerat: 2011-02-26 Kl: 20:43:03 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Vi har bilder från tre olika stället, allt är huller om buller just nu. Jag lägger helt enkelt upp lite av varje från senaste veckan. De kommer alltså inte i rätt ordning, men alla är sedan en vecka tillbaka.
Håll till godo. Å som vanligt, kanon kvalité på bilderna ;)
Men vi har iaf invisterat i en ny filmkamera som jag fick då jag fyllde år, så vi är på gång :)


Kissekatt

Publicerat: 2011-02-26 Kl: 13:29:47 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerNu har det gått det vecka sedan vi kom hem med Amanda och det känns både nyss och ändå som för jätte länge sedan. Konstigt det är det där. Nu är vi en familj på fyra, fyra! Nyss var det bara jag och Niclas och nu har vi två vackra barn.  Jag går annars omkring i min amningsdimma här hemma och kallar Amanda för "Han" och Anton för "Emo" ( katten)
Det är lika bra att vänja sig för såhär är det att amma, det minns jag sedan Anton.

Jag har ju inte berättat de men vi har tagit bort våra två katter som inte mådde nå bra. Honan "saga" började för några månader serdan bete sig jätte konstigt och fick massa ryck och sprang omkring, ögonen blev svart på henne och hon var jätte kenpig. Men det värsta...hon kissade ju inne. Överallt! Hon mådde helt enkelt bra så vi tog bort henne.

Våran andra katt hade vi kvar men han har nu sedan vi kom hem med Amanda kissat två gånger i henne vagn. Han är ju världes goaste katt och måste bara ligga på våran kudde på natten. Som ni förstår så funkar ju inte det eftersom han hoppar upp i spjälsängen och ligger med oss i våran säng där även Amanda ligger ibland. Det går ju inte när jag måste gå och vakta honom hela tiden. Han har ju även lagt sig på Anton i vagnen också, fast då på benen...men nästa gång kanske det är över deras ansikten eftersom det är så han gör i sängen.
Idag har iaf Niclas åkt med hankatten till släktingar till honom, så vi ska se hur det går där. Hoppas att han kommer trivas där annars får han komma till katthimlen helt enkelt, det går ju inte att ha en katt som kissar inne!

Men det är så synd däför att det är ju Antons kompis, han grejar ju så mycket med honom.  Vi får åka och hälsa på och kramas med honom istället.
.

Förlossningsberättelse

Publicerat: 2011-02-24 Kl: 21:52:52 | I kategori: Allmänt | 10 kommentarer


Fredag 18 Februari


Vaknade på fredag morgon och insåg att det var min födelsedag och beräknad förlossning, men ingen bebis verkade vilja göra sig till känna. Eftersom jag skulle få främmade såhär på min födelsedag så gjorde jag och Anton ett sista ryck och städade här hemma. Det var full huggning från morgon fram till lunch, jag var full av energi dagen till ära. Klockan slog 11:55 och jag fick en rejäl värk och förstod på en gång att nu var det på gång. jag la Anton för att han skulle vila, hoppade in i duschen, sminkade mig och klädde på mig och hade värkar hela tiden. sminkade mig gjorde jag ifall det skulle avta, jag ville ju inte stå där innaför dörren osminkad då gästerna skulle komma. Det var då 7 min mellan dem så jag bestämde mig för ändå att ringa mamma som skulle komma upp och vara med Anton. Niclas var redan på väg hem från jobbet eftersom han jobbade halvdag.
Så fort mamma och Niclas kommit hem så satt jag och Niclas oss i bilen och åkte ner.

 14:45 klev vi innanför dörrarna på sjukhuset, fick komma in på ett undersökningsrum där en CTG kurva kopplades.
En jätte gullig barnmorska pratar lite och lämnar oss en stund för att sedan komma in igen och läsa av och inser att värkarna blivit väldigt täta under den halvtimmen ( max en haltimme har jag för mig) och jag är öppen 9 cm och måste direkt gå till ett förlossningsrum och jag blir förberädd på att detta kan komma gå fort, men det var ingen fara..vi skullle fixa det. Måste ännu en gång få flinka in att min barnmorska Marie var helt underbar! jag kände mig aldrig osäker och var hela tiden med på vad hon sa, otroligt duktig.

Ca 15:30 kommer jag in på rummet, barnmorskan och undersköterskan springer omkring och plockar fram allt medans jag tillslut lyckas ta mig upp i sängen och får på mig en skjorta. Ligger där genom två täta värkar tills jag säger att " Nu tänker jag trycka på" Det var inte alls som när Anton föddes då jag fick fråga om hur jag skulle krysta, den här gången kändes det på en gång hur jag ville trycka på och det var mer naturligt. Alla for omkring åt alla håll men jag gjorde bara det som kändes bäst...jag tröck på!

Kl 15:38 var klockan nu och då gick vattnet.  Jag hörde " På med handskar! Nu kommer bebis!" nästa värk kom ganska på en gång och jag visste inte om jag fick trycka på, ingen stod ju där och var beredd. Niclas såg huvudet sticka fram där nere och hade i ren reflex kastat sig fram med händerna utsträckt tills barnmorskan sedan snabbt kom. Jag krystade genom halva den värken och då den tog slut sa hon " Okej, nu står jag här och bebis är på väg, ta i på nästa så är den ute. Värken kom jag tog i och bebis kom ut.

Kl 15:41, alltså 3 min efter att vattnet gått och jag bestämde mig för att krysta så kom en liten flicka.
Det gick så fort så det gjorde inte ens ont. Värkarna innan gjorde jätte jätte ont, men tack och lov så hade jag inte värkar så länge så jag var heller inte utmattad och trött. Snacka om drömförlossning om ni frågar mig.

Allt efteråt fick också bra och det var en tösabit som hittade bröstet redan innan barnmorskan lagt ifrån sig nål och tråd. Bäst av allt var att vi fick hålla vår vackra bebis och ingen kom och tog henne från oss ( som de gjorde med Anton eftersom han föddes för tidigt och behövde andningshjälp)
Det finns ingenting som jag hade velat haft på något annat sätt, allt blev så bra det bara kunde bli. Jag är jätte glad att mina förlossningar blivit snabba. Ingen smärtlindring mer än lustgas har därför varit på tal någon av gångerna och det har gått så bra. Hade det varit långdraget så kanske det hade sett annorlunda ut.

Men det jag kommer att ha med mig resten av livet " det gjorde inte vansinnigt ont att föda barn" haha..hur knäppt låter inte det? Ja det sa jag till Niclas redan efter fem min. Men lite fuskigt är det faktiskt, det tog 3 min. Okej, det kanske är väldigt fuskigt.

Jag fick den bästa födelsedagspresenten någonsin!

Amanda Teolinda Malm

Teolinda har hon fått efter min mammas mormor som föddes 26/12-1903.


Var det onsdag eller?

Publicerat: 2011-02-23 Kl: 22:11:15 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarerOkej det tog visst ett tag för mig att skriva igen. Mjölken rann till riktigt i slutet av helgen och som många vet så kan det kännas en hel del. Jag var väldigt hängig, lite febrig, helt borta i huvudet också vet ni det där med hormonerna...de som kommer där tredje, fjärde dagen. ojoj, då förstod jag att jag var tvåbarnsmamma och tårarna bara forsade, av lycka!

Nu är vi utskriven helt från sjukhuset, gjorde en sista läkarundersökning idag och allt såg fint ut. Vi var lite rädd att hon skulle vara gul, men det var ingenting tyckte frabror doktor. Det ska blir skönt att få gå här uppe på bvc i Liden från och med nu. Det är ju inte "bara" att först ta sig ner till stan och dessutom försöka hitta perkering osv. Lättsamt är det att det allt nödävdigt faktiskt finns här hemma på byn.

Forlossningen då? Näe men gud...jag orkar inte skriva nu heller. Nu är klockan 22 och vi har varit i stan hela dagen och knappt landat här hemma känns det som, det har vi ju egentligen men Anton har bara sovit en drygt timme och och jag har precis ammat lagt Amanda. Nu ska jag skynda mig ner i sängen jag med innan det är dags att amma igen. Ungeför 2-3 timmar är det mellan matningarna just nu och det går bra. Men dessa blöjbyten som tyvärr behövs flera gånger per natt är rätt jobbig. Ja ni vet ju, en bebis som är nyammad brukar ju somna sådär sött vid bröstet eller på mammas axel. Men...då måste man ju lätta på trycket också såklart och då blir det grin när man måste klä av sig halva pyjamasen och bli tvättad i rumpen.  Ibland ganska ofta så kommer man då på att man kanske äta lite till där efter.
Vips så har det tagit en timme alltihopa. Så näe, nu går jag och lägger mej och förbereder mig för nattens jobb.

Vi hörs på en annan dag istället

Kram på er mina fina läsare

Dag två

Publicerat: 2011-02-20 Kl: 22:16:39 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarerAmanda har nu blivit två dagar gammal och det känns som att hon varit med oss längre än så.
Hitills har allt gått så bra, Anton är så duktig och hjälper till och känns helt plötsligt mycket mycket äldre, ojoj vilken storkille vi hade här hemma!

Två nätter har vi tagit oss igenom och Amanda vill gärna ligga och snutta hela tiden på "förnatten" och även bajsa och kräkas också, framåt 4 tiden har hon somnat riktig och sovit till morgonen. Vi får se hur denna natt blir.
vi har gjort så att jag har tagit henne dessa två nätter och ber Niclas bara om hjälp om jag behöver det, jag låter honom sova så tar han Anton och kliver upp på morgonen så jag får sovmorgon. En bra överenskommelse hittills tycker vi. För då jag ändå är vaken och ammar så kan jag ju lika gärna gå och byta blöja också istället för att väcka upp honom så vi ska vara två trötta på morgonsidan, ja ni förstår.

Vi har haft besök i helgen av våra föräldrar och syskon och den tiden så vi varit själv har vi passat på att typ duscha och diska, haha. Men vi vill ju låta dem komma så vi får visa upp våran prinsessa såklart ! Så det är då ingen som trängt sig på. har tyvärr inte hunnit tacka för gratulationer både här, på fb och sms men det förstår väl folk.

Näe, ni ska väl ha något att läsa om imorgon också så jag skriver väl då lite snabbt om förlossningen. SNABBT, ska jag skriva...för det var spå det hela gick till också! :)

Bjuder på en bild från idag alldeles innan det är dags att hoppa i overallen för att ta en första promenad till Ica med mammsen. Anton och pappa passade samtidigt på att åka en liten sväng med skoter för att få göra något kul, Anton var som vanligt helnöjd och berättade massor för mig om vad de hade gjort då han kom hem. Han pekade och och lät som skotern, visade sina hörselskydd och overall osv..Titta Sofie, va fin hon är i kläderna :)

Amanda

Publicerat: 2011-02-19 Kl: 22:01:38 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer


Nu har Antons lillasyster Amanda kommit
3588 gram 51 cm

Hon föddes på min födelsedag, den 18 februari. Den bästa födelsedagspresenten man kan få!


Det här med feber

Publicerat: 2011-02-17 Kl: 13:14:36 | I kategori: Allmänt | 10 kommentarer


Febern hos lilleman drar iväg hela tiden. Vet inte vad han har nu men vill inte störa honom för att kolla det när han väl sover. ( borde ha en sån där man tar i örat. Vi har ju en "napptemp" men den vägrar han ta av någon konstig anledning) När jag la honom för två timmar sedan tyckte jag han var ganska pigg ändå, alltså ingen feber eller väldigt lite. Men nu då jag var in och stoppade om honom eftersom han vaknade och grinade så var han kokhet igen. Hua, det gör så ont i mamma hjärtat!

Ikväll ska vi  äta korv till middag och hoppas på att han vill ha lite. Korv är ju favoritmaten annars.
Men det är inte mycket som går ner i lillmagen nu, han som annars är så stor i maten. Då Anton inte äter så det det någt som är fel! ( undantag för stark mat som han inte gillar, men  vilket barn gör det).
Annars så lockar jag med saft här hemma för att ge vätska iaf. En alvedon pådet här då han vaknar kanske vore på sin plats. Vill lixom inte vara där och ge alvedon hela tiden heller så fort det är lite feber, det kan ju faktiskt vara bra med feber också. Men till kvällarna då han lägger sig så har vi brukat ge. Man får ju kolla hur pojken ser ut och använda lite vett såklart, jag låter ju inte honom plågas massor då han kanske har ont. Men ibland tror jag många är lite för snabb med att behandla med diverse läkemedel ( som även jag var förut) Hur gör ni med era febriga barn?


1 dag kvar..eller ?

Publicerat: 2011-02-17 Kl: 08:51:36 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


1 dag kvar till beräknad förlossning och till min födelsedag. Får väl se om jag får den bästa födelsedagspresenten någonsin. Tyvärr känns det väldigt lugnt i magen så det känns som det måste hända något plötsligt för att det ska hinna bli något tills på fredag iaf. Men jag var till barnmorskan igår och efter lite tjat fån min sida om " men hur långt borta tror du att det kan vara" så gjorde hon faktiskt en undersökning och konstaterade att  " allt var mjukt och fint och här är det bebis på gång, Öppen 1 cm" Vi kom fram till att slemproppen antagligen hade gått och jag har huvudvärk och fick flera gånger under gårdagen blodtrycksfall. Den lille rackaren ligger och trycker där alldeles i onödan tycker jag nu.

Inte vet jag, men inte kan man väl hålla på i nå många herrans dagar att öppna sig några stackars 9 cm? Men innan helgen är över måste det väl vara klart tycker jag. Men lite lagomt med sammandragningar har jag iaf och hoppas att de snart vill gå över till riktiga värkar ;)
Så, nu har jag uppdaterat er, snällt va? Äh, inte behöver jag vara så hemlighetsfull..alla vet ju att det är beräknat till nu och Niclas telefon går het på kvällarna då folk undrar hur det går för oss så  jag känner att det spelar väl ingen roll att jag delar med mig till er som läser bloggen heller. jag vet ju själv hur spännade det är att "hänga med" då det är andra som ska ha.

Våran Anton har dragit på sig en rejäl förkylning med feber och hosta. Typiskt att det skulle komma nu! Så det blir inge kyrkis för oss idag, trist! tur att han fick komma ut och se något annat igår iaf innan han blev dålig. Igår var han med mormor och morfar hela dagen medans jag Klippte mig, handlade inför helgen och var hos barnmorskan. Men vi har ju varit och flängt runt hela veckan tycker jag så det känns lite bättre eftersom det blir så långa dagar att vara inne här hemma då man dessutom är hängig. lillskrutten.

Tisdag

Publicerat: 2011-02-15 Kl: 11:47:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Som någon sa.. " va bra att du gör lite livstecken från dig på fb så vi vet hur det går eftersom bloggen blivit dåligt uppdaterad imellan åt"

Ja jag vet själv hur det är då någon väntar barn och det börjar närma sig, man tänker ju inte på annat. Å då kanske jag inet ens känner personen i fråga, haha. Ja men det är ju bland det största man kan vara med om så det är klart att man bryr sig då det är dags för andra.

 Men här hos mig händer inte mycket. Vi hade två älgar som sov en hel natt utanför våran dörr i  princip.  Rätt upp i slänten hade de lagt sig för att sova och det var inte många meter ifrån våran ytterdörr. På morgonen då jag släppte ut katta så reste de sig och gick vidare. Det visade sig vara en ko och en kalv (alltså mamma och barn) och det måste ju bara vara ett tecken, som min vän Ylva sa....haha. Ja men det var i lördags det och idag är det tisdag, så jag börjar tvivla. 

Ylva ringde föresten tidigare idag och sa att hon skulle baka bullar, så jag och Anton var välkommen på nybakat på eftermiddagen, taget!

Pyssel

Publicerat: 2011-02-14 Kl: 22:00:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Mammas och pappas pysselkille


Myskväll

Publicerat: 2011-02-13 Kl: 22:14:01 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Tidigare ikväll


Efter ett långbad i badkaret blev det hoppa i pyjamasen och komma ut till mys i soffan med morötter, gurka och dipp framför barnprogramen. Ett riktigt bra avslut på denna vecka. Och för att avsluta den näst intill perfekt så somnade faktiskt Anton inom 15 minuter i egen säng utan några klagomål. Nu fortsätter vi med samma taktik i några dagar till...vi sitter brevid honom på golvet och flyttar så småning om längre därifrån tills vi kanske i slutet av veckan kommit så långt att han kan somna själv där inne. Vi måste börja få honom att känna sig trygg i sitt nya rum och inte ställa för höga krav. Men den här taktiken har vi haft tidigare då vi skulle lära honom somna själv på sitt förra rum och det gick bättre än förväntat. Hoppas att det går lika bra för oss imorgon också.

Bjuder på en dålig bild från mobilen, men har som sagt packat ner kameran i väskan som ska med till förlossningen så den får ligga där den ligger.


 Vi hoppas att lillasyster eller lillebror hinner vara med på nästa helgmys

Gullunge

Publicerat: 2011-02-13 Kl: 11:19:36 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarerDet här är det gulligaste jag sett på länge


Jag stod nyss och diskade undan lunchen och Niclas låg på soffan då jag frågar.
-var är Anton ?
-Inte vet jag, är inte han med dig?
-Anton!? Anton!? ANTON!!!!
-Hittar du han inte?
-Men vad är det här, driver du med mig?

Då han inte svara brukar han vara på sånna där konstiga ställen, typ i torkskåpet, under skötbordet osv.
Men inne på lilltoan i tvättstugan hittade jag honom med senaste Boggi tidningen. Tokungen hade öppnat och stängt två dörrar efter sig, klättrat upp och satt sig för att läsa. Men roligast av allt vad hans ansiktsuttryck som sa " Men vad är det frågan om, kan man få sitta på toa och läsa ifred"  

Magen min

Publicerat: 2011-02-12 Kl: 21:47:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Du är på dag 274 av 280. (97,9%).

Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 18 feb 2011
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.


Tokdag

Publicerat: 2011-02-12 Kl: 12:05:16 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
idag har båda min grabbar en sån där skitdag. inge märkvärdig, men jobbig ändå. sambon Niclas ligger i feber, säkert inte mer än starx över över 38 skulle jag tro men ojojoj så dålig man kan vara ändå. Näe jag menar allvar, tänker inte dra hela historien om att " när män är förkylda" men jag kan ju ganska lätt konstatera att vi är då väldigt olika han och jag. Jag känner mig inte speciellt dålig förens jag är uppe i 39, vid 39 är nog Niclas död i så fall.
Jag kilar in då och då för att få honom att dricka vatten, alvedon och ev smaka lite fil. Hela förmiddagen har han bara flinat så där löjligt åt mig, vet inte ens om han fattar att jag är där. Hoppas han blir piggare framåt kvällen!

Anton då? ja han körde in en tops i örat i morse då ahn låg på skötbordet, å det gjorde ont! Men efter att ha torkat tårarna så verkade det gått bra ändå. Tur de, för det är ju jätte farligt det där. Men det räckte tydligen inte...Vi skulle baka jag och lilleman och jag lät honom stå på en stol vid diskbänken för att tvätta händerna medans jag sprang iväg till tvättstugan i rummet brevid för att hämta ett förkläde. då hör jag ett gallskrik. Han har vridit på högsta tryck på kranen så det sprutar på bänken och allt sprätter på honom, naturligtvis varmvatten också. han står i panik och tarmpar och skriker då jag springer in. Jag sliter med honom och springer i ren panik mot duschen och hinner i fraten slå allt jag kan på sovrumsdörren in till Niclas som sover och skrika " Anton har brännt sig"
Innan jag vet ordet av det så står Anton i duschen och jag med kallvatten berädd att spruta på honom samtidigt som Niclas hänger över oss. Då jag precis ska börja spola på hans magen så börjar han skratta. " Åh tack för det" ojojj va rädd jag blev. Niclas måste ha flygit ur sängen och jag minns knappt hur jag tog mig in på toan förbi alla leksaker som ligger här ivägen. Snacka om panik. Han var lite varm på kroppen så det gjorde säkert ont men han var nog mest rädd och förtvivlad när allt sprutade med sånt tryck på honom. Vi baddade istället med en kall handuk och konstaterade att det gått bra...klantiga mamma! Klart att han sträcker sig och donar med vattnet själv. borde ju ha förstått bättre! Men denna gång gcik det bra tack och lov. Efter klädbyte så bakade vi iaf kakor som fick godkänt av Anton, själv vet jag väl inte riktigt.


Ikväll är det melodofestivalen som jag annars inte alls brukar vara intresserad av. Men ikväll ska Brolle vara med och då ska jag sitta bänkad. Han är ju annars så bra, hoppas han är det nu också!

Ska lägga upp en bild på " kulan" senare idag. 6 dagar kvar till beräknad förlossning..eller som Niclas sa. " 6 dagar kvar tills datumet går ut" Det verkar visst vara ett bästföre datum eller nått...!?

Lite avis då!

Publicerat: 2011-02-11 Kl: 09:25:39 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Tycker att det är bara pyttelite fuskigt, eller jag är bara lite lite avundsjuk. Näe. jag är JÄTTE avundsjuk!
Jag skrev ju att jag och Anton skulle hem till min vän Ann och hälsa på i onsdags. Barnen busade på hela dagen och vi hade jätte trevligt alla fyra. men vem börjar få värkar efter värkar ? ja, inte jag iaf! Men för Ann drig det ihop sig coh då vi åkte därifrån kl 16 så tänkte jag att det kan inte bli annat än bebis innan kvällen är över. Jo då, en lite tös kikade ut lagomt innan tolvslaget. jag är så glad för deras skull, men bara en aning avis..vill också ha min lilla bebis nu!

Trodde att det kunde vara någonting som drog igång i natt eftersom jag fick springa upp på toa ( ja, på det viset), mådde illa, magen värkte och för att inte tala om huvudvärken. Det kändes knepigt i hela kroppen. Inte nog med det så vaknade jag på morgonkvisten och tyckte att jag helt plötsligt kände mig lätt som en fjäder! (?) hmm.. det var länge sedan nu de! Jag trodde till och med att magen var borta för en stund. Kändes så himla skumt!
Men näe då, nu på morgonen har det varit lugnt och fint som vanligt. Lite små knuffar i magen sådär så jag blir påmind om att det finns någon kvar där inne.

Vet inte riktigt vad helgen har att erbjuda, har inga planer alls tror jag. Det har blivit Niclas tur att bli förkyld nu. Men det var väntat, han har varit hänging länge men det har inte brutit ut förens nu... för det brukar bli så då man tillslut börjar ta det lugnt efter att ha jobbat alldeles för mycket, och sovit för lite. Men jag hoppas att han piggnar på sig snabbt för det kommer väldigt olägligt att vara sjuker nu!


Trevlig helg på er
Skriver lite mer ikväll

Stadsbor

Publicerat: 2011-02-09 Kl: 07:52:14 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


God morgon god morgon. Jag har väl aldrig skrivit på bloggen så här tidigt men gör väl en premiär.
Vi sov i huli hemma hos min mama och pappa i natt alla tre och jag har pricis kommit tillbaka från att ha skjutsat Niclas till Jobbet. Anton han snusade vidare så jag kunde bara öppna dörrarna mellan han och mamma och pappa innan jag åkte. Men nu är klockan 7:40 så jag ska nog ta och väcka honom senats kl 8 så vi inte kommer i alldeles fel dygnsrytm. Minns inte om jag skrivit det men det tar mellan 1-2 timmar att lägga Anton på kvällarna nu för tiden  så klockan springer iväg.

Men han känner nog på sig att det är något på gång, plus att han har fått ett nytt rum. Han är väl i en utväcklingsfas just nu också. Ja ni vet ju hur det är, det kan vara både det ena och det andra. Men så länge han inte skriker och är arg på kvällarna så är det väl inte hela världen. Men vi får som sagt sitta där på golvet och hålla handen i minst 1 timme varje kväll och då är det skönt att kunna byta av varandra.

När vi är här nere i stan så ska vi passa på att hälsa på våra fina vänner Ann och Matilda som också är hemma idag. Perfekt då barnen kan busa och de gravida mammorna kan sitta en stud i rummet brevid. ( Ann har ju beräknat 5 dagar efter mig, så det är jätte kul ) I eftermiddag blir det middag hos svärmor ute på ön också. Det ser vi fram emot.

Här är en bild som min mamma tog igår kväll då Anton och jag var ut och hälsade på henne på jobbet.Tycker annars att det vore väldigt lämpligt om bebis ville kika ut en dag som denna då vi väl är i stan alla tre.
Men just ja, man fick ju inte bestämma det själv....synd då!

Färdigt!

Publicerat: 2011-02-06 Kl: 12:47:45 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarerIdag var det min tur att få sovmorgon. En sovmorgon som varade till kl 9 var väldigt lyxigt. 9? ojoj, för tre år sedan tyckte jag inte att det var en sovmorgon direkt!
Grabbarna klev upp strax efter kl 06 och städade ut det sista på skrotet på Antons nya rum och satt upp gradiner osv. ( gradiner som Niclas varit och köpt själv på helt eget initiativ kan jag tillägga)
Så då jag vaknade så flyttade vi in sängen, satt upp någon tavla och pysslade på. Allt blev lagomt färdigt nu till Antons vila. Nu fattas bara en byrå som ska hämtas upp i stan vid tillfälle och en målning som ska göras på den vänsta väggen. Anonts farfar är jätte duktig på att rita så han ska få den äran :)

Både Niclas och Anton somnade nu vid tolv och jag sitter i soffan och kikar på lite skidåkning samtidigt som jag håller en hand eller två på tangenterna. Då de vaknar måste vi passa på att gå ut i det fina vädret. Vi får se vad vi hittar på för roligt.Som ni ser så har vi en förkärlek till IKEA. Tror bara att det är sängen som inte kommer därifrån.
Men det finns ju så mycket fina och bra saker där och det är ju faktiskt väldigt bra priser på deras saker också.
Det behövs inte särskilt stor plånbok för att fixa till lite. Nu hade vi ju nästan alla saker sedan tidigre, men va mycket bättre de gjorde sig i det nya ljusa rummet istället.
Händelserik fredag

Publicerat: 2011-02-04 Kl: 20:46:46 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Dagen började med besök hos barnmorskan kl 9. Jag och Anton blev som vanligt sen iväg och kom inspringandes alldelse flåsig och uppe i varv. Blodtrycket var alltså inte så rättvist, men annars så såg allt fint ut. Hon konstaterade att huvudet låg väldigt långt nere nu så det kanske inte är så långt kvar nu kan man ju hoppas.
Bilen styrde sedan mot Ann och lilla Matilda där vi busade av oss en stund och Anton han även med en liten vila ute i vagnen innan vi hämtade upp pappa Niclas från jobbet för att sedan göra ett besök på drakborgen.

Niclas fick frågan om att jobba lite extra i eftermiddag och ikväll och tackade ja till det, men som tur var så kom min snälla mamma till oss på drakborgen och hämtade upp oss för att ta våran bil hem hit till Liden. Så vi slapp vara själv här på fredagskvällen, det är jag väldigt tacksam över! Efter denna dag är både jag och Anton nöjd och jag längtar nu efter sängen.

Emmas tankar

Publicerat: 2011-02-03 Kl: 21:23:56 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Känner mig gråhårig idag, även igår och dagen före det! Niclas jobbar och har tusen saker att göra efter jobbet som jag absolut inte tänker klaga över eftersom jag inte direkt kan bya med honom. Saker som måste göras, vissa kanske mer viktiga en andra men sånt som måste göras. Men det är någonting varje dag och jag som längtar så tills klockan blir fem på eftermiddagarna då han kommer hem..men nja, bara för det så betyder inte det att jag får ha honom hemma. Ni som är ensamstående eller har männen som jobbar borta, är ensam mycket..ja ni gör ett bra jobb ni!
 
Nu känns min situation lite extrem eftersom min kropp värker, och Anton har kommit i en trotsperiod. Huvudet orkar inte alltid med heller. Det börjar närma sig förlossning mer och mer och det är många tankar som rör sig i huvudet såklart. Som en skräckblandad förtjusning kan man säga. Känner mig väldigt lugn men det är klart att det finns en viss oro. vem är inte lite närvös över att föda barn? Tycker synd om Anton eftersom jag inte orkar så mycket just nu. Men jag är fortfarande glad att jag inte har honom på dagis, jag är helt säker på att jag har tagit rätt beslut. Han ska ju som sagt få börja dagis i slutet av sommaren/ till hösten. Annars skulle det varit om han ahde börjat för ett halvår sedan så att han hade hunnit komma in sig, det hade ju gått, men att skola in honom nu i väntans tider hade inte blivit bra för varken han eller mig. Jag skaffade dessutom inte barn tidigt och tätt emellan för att " få det gjort" eller nått sånt som vissa kan uttrycka sig. jag vill ju vara hemma med barnen så länge jag bara kan. Jag är glad att jag har kunnat ha Anton hemma såhär länge ändå, det är inte alla som har möjlighet att göra det och måste lämna på dagis tidigt. kan man inte så kan man inte.

Men så fort bebis har kikat ut och jag är pigg i kroppen igen så ska vi försöka hänga på i samma takt som tidigare. Vi måste ju aktivera oss så Anton får träffa andra barn och hitta på roliga saker. Han ska ju inte behöva gå miste om någonting bara för att jag vill ha honom hemma. I sommar så hopppas jag att vi kan vara hemma alla fyra och hitta på massa skoj också så tar vi nya tag till hösten.

Oj vad jag skriver ser jag nu. Vet inte om någon är intresserad av att läsa sånt här men jag själv tycker om att läsa bloggar där man får ta del av tankar och funderingar kring barn i samma ålder. Tycker det blir lite trist att bara titta på bilder och läsa om vilken mat eller vilka kläder man köpt. haha, ja tur att man själv väljer vad man läser ;)

Men efter 1½ timmes skrikmaraton så sover Anton och jag har suttit här i soffan en stund. Har inte plockat ur diskmaskinen och inte plockat undan alla leksaker här hemma heller. Tycker att jag gjort nog idag. Fick alla fall Antons fönster målat idag så i helgen borde vi kunna  ställa in alla saker hos honom. Ja jag har ju inte suttit på arslet resten av tiden! Snart kommer äntligen min älskling hem och då ska vi nog se ett avsnitt av den nya serien vi börjat se.
Känner att jag behöver en stor kram just nu! Ensam är inte alltid stark...

kyrkisdag

Publicerat: 2011-02-03 Kl: 13:10:17 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Idag var det dags för kyrkis nere i Indal och vi var såklart på plats! Frågade Anton om han ville åka på kyrkis för att "busa med barnen, sjunga och fika" Så som jag alltid säger att vi ska göra då vi ska åka dit. Men vad säger han? "NÄÄÄE" Nähepp...men jag tror nog att vi åker ändå svarade jag och så for vi ner. Det är väldigt mycket nej här hemma nu. Vissa saker ( de flesta) måste man respektera eftersom han är mycket väl är medveten om vad han svarar på och jag har ju ändå ställt en fråga och därmed gett honom en valmöjlighet, samtidigt som man märker att han ibland bara tar till med att svara på nått han egentligen inte förstår.
Men gulligast är ändå när han säger "JA" och nickar.

Kyrkis blev det ialla fall och han stack som en skott upp för trappen då vi kom dit och skulle snabbt leta fram bilarna i hyllan till höger, som alltid! Sångstund och gofika blev det också, som alltid! Pigg och glad pojke då vi var där för att sedan övergå till tröttare än tröttast då vi kom hem, som alltid!


brum brum

Publicerat: 2011-02-02 Kl: 20:58:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerAnton fick en motorcykel av oss i julklapp och han var överförtjust i den. Det tog honom ungefär 10 min att förstå hur han skulle gasa med foten och styra. han har det i sig med andra ord ;) 
i allal fall så har han kört fram och tillbaka genom huste tills för några veckor sedan då jag ställde undan den eftersom den behövde laddas och mina öron behövde vila..å där har den stått. Vi har glömt bort den kan man säga. Men ikväll kom den fram igen.

Anton har inte tid att titta på oss då han kör, han är så koncentrerad och gör inte ett ljud ifrån sig.På topp

Publicerat: 2011-02-01 Kl: 12:07:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Känner mig rätt pigg idag, pigg i kroppen alltså. Den där morgontröttheten kommer alltid finnas där. Men vi har fått ganska mycket gjort här hemma idag, jag och Anton. Ja, vi hjälps ju åt :) 
Snabeldraken har varit framme, dammtrasan, har putsat insidan av några fönster osv..

Men nu börjar benen kännas tung och Anton har precis somnat så jag har parkerat mig här i soffan med bärbara i knäna. Funderar starkt på att bara tippa åt vänster en liten stund och vila ögonen. Känner att det finns en hel del som skulle behöva göras här hemma och jag vill som passa på då jag orkar också. Men å andra sidan så är dagen lång. Vi går nog ut i friska luften efter Antons vila så kan vi göra ett till ryck ikväll istället. Niclas skulle bli sen hem idag från jobbet så det kan ju vara skönt at ha något att pyssla med. Ja, så får det bli. Jag tar mig en liten tupplur jag också medans jag kan.

För att "piffa upp" inlägget så bjuder jag på några bilder från i våras och i sommras


Magnus bjöd mig på en åktur


Lilleman kollar in gårdens leksaker


"Fårskallen" mummsade lite på Antons finger


De hårt arbetande männen tar en paus och spanar in våran utsikt


Sommarpromenad hos kusinerna på kajutvägen


Oj vad jag började längta till våren helt plötsligt..

RSS 2.0