snel hest

Publicerat: 2010-07-30 Kl: 10:32:02 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


I onsdags så jobbade jag så då hade Niclas och Anton varit ute på egna äventyr. Det blev bland annat en sväng till farmor och Tomas. Å vad fanns där? Jo "HEEEEST" En mycket snäll och fin häst.

Ikväll ska mamman och pappan i huset få roa sig själva. Det blir mat och bio medans mormor och morfar kommer hem hit och sitter barnvakt.


Första stegen

Publicerat: 2010-07-27 Kl: 15:44:09 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Klart att man måste göra en blogginlägg idag eftersom Anton lärde sig gå idag.
Han har i några veckor tagit två, högst tre steg mellan olika saker men det pga att han glömt bort sig.
I förmiddags blev det fyra små steg och någon timme senare ungefär 8. Niclas ställde då honom mitt utanför toa dörren, å vad gör pojken? Jo han traskar iväg rakt genom rummet som om han kunnat gå i flera veckor.


Stolt mamma och pappa !
En trött kille..det är jobbigt att lära sig nått nytt!

Sommaren när det är som bäst

Publicerat: 2010-07-24 Kl: 20:46:20 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Kanske dags för en uppdatering i bilder också.
Ny mobil med en hyfsad kamera, däremot en värdelös fotograf. Fattade inte alls hur man skulle göra då man tog bilder men lyckades ändå få till några få stackars suddiga. Så, håll till godo.
Bus med farmor. Sedan han klättrade upp sådär på hennes rygg så har han fortsatt. Han vill sitta på magen eller ryggen på oss också hoppar han allt vad han kan upp och ner som om vi vore en häst, och gapskrattar.

Hit och dit

Publicerat: 2010-07-20 Kl: 21:45:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ska man kasta in ett inlägg kanske?

Både jag och Niclas turas om att jobba och vara hemma med Anton, men för att det inte ska bli så mycket åkande fram och tillbaka så blir det några nätter då och då nere i stan. Det blir ju extra bra för Antons mormor och morfar och farmor eftersom vi hängt med dem i snart tre veckor. Mysigt! De som däremot inte tycker det är lika mysigt är våra stackars blommor och katter.

Jag har ju köpt en ny telefon som jag försöker lära mig, en HTC Wildfire. Så nu kan man både ringa och smsa till mig, det var på tiden.  Kanske jag ska försöka på mig ett blogginlägg också? jag har ju lite fina bilder från veckan som gått men jag vet ju inte hur jag för in dem, så jag får vänta tills Niclas har tid att visa mig.

Våran lilla Anton. Ja han har varit sjövild senaste månaden men har tck och lov lugnat ner sig lite. Nu har han så mycket annat för sig som att peka och fundera...det har han ju gjort ett tag, men det är på ett annat vis nu. han pratar mycket med sina fingrar och pekar ramsa på dem, tummetott som farmor lärt honom. Han pekar och frågar vad allt är " Ädääää??? Och en klätterapa är han förståss fortfarande. Men mitt i allt funderade och klättrande så glömmer han bort sig och har tagit både ett och två steg och står själv, enda tills han kommer på sig och grabbar fort tag i något eller sätter sig.

Nu min släkt och mina vänner långt borta, nu vet ni hur det är med oss här hemma, så nu slipper ni ringa och fråga. haha, näe då..jag bara skojja. Visst är det väl roligt då man kan gå in och läsa när man bort långt ifrån varandra. Vi hade väl endå inte ringt varje vecka. För det är ju egentligen för er som jag skriver. Sedan är det ju många andra som också läser och det är ju kul det med. Vilka ni nu är?

Må så gott, tummetottPå vift

Publicerat: 2010-07-15 Kl: 17:47:30 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Vi är hos mina föräldrar i huli och har varit här sedan i måndags. Niclas har jobbat, jag har jobbat, Anton har inte jobbat, han har badat i dagarna tre. Hulitjärn, slädaviken och havstoviken har han hunnit med tilsammans med både farmor och mormor och morfar. Ja även jag har doppat fötterna. Men nu hoppas vi på att köpa den där poolen som pappa Niclas pratat om hela veckan så det blir lite bad på hemmaplan.

Nu åker vi snart hem mot Liden och jag undrar hur mina stackars blommor och tomatplantor mår i denna värme. Igår hade vi en snäll människasom åkte dit och vattnade katterna och matade blommorna som han sa.
Va tråkigt att jag inte har några fina sommarbilder att bjuda på. Det var ju inte riktigt planerat att vi skullebli kvar här så många dagar så någon kamera följde inte med.

Behöver jag säga att vi fortfarande har sommarlov? Men det verkar ni också ha. bra!
Hörs hej

På djurparken

Publicerat: 2010-07-09 Kl: 20:12:43 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Här har vi verkligen tagit sommarlov, inte mycke tid och lust till att blogga nu.
Idag har vi varit på Junsele djurpark tillsammans med fina vänner. Anton verkade tycka det var väldigt spännande med djuren och han använde de där rösten som han alltid använder då han ser djur." HEIIIIJJJJJJ" säger han med en väldigt ljus röst. Vi fick se alla djur utom lodjuret som låg och sov inne i hyddan.
Besöksdagen

Publicerat: 2010-07-06 Kl: 20:47:24 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Idag har vi haft besök hela dagen. Först kom Antons mormor upp, min moster och mina kusiner Linda och Ida.
Vi åt gott och hade det trevligt. När de åkte hem så kom Antons farmor och ville busa med Anton, jag fick lägga mig på sängen en timme och vila medans de var ute och busade. De var behövligt kan jag lova!
Å ännu mer gotta har vi ätit nu ikväll så nu känner jag mig sådär lagomt rund och go.

Imorgon blir det Gatufesten för min del, jag vet inte när jag gjorde något själv senast, jag kan nog räkna de få gångerna på händerna, men det har ju med att göra att vi inte velat lämmna bort Anton så mycket. Varför ska jag vara ute och roa mig då jag kan kramas med Anton? haha, näe, lite egentid måste man få någon gång. I sommar ska jag ju jobba några dygnspass också, men då då kommer jag sakna lillbubben. Men vi kan ju inte sitta ihop för alltid.Anton och Farmor. Tyvärr så blev det lite tokigt med handtaget, men det får man räkna med då man inte är någon mästerfotograf direkt.Visst har jag matchat klädernapå Anton bra va? kanske inte..

Klätterapa

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 20:18:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår var jag så stolt och glad över att Anton själv kunde klättra ur soffan med fötterna först.
idag blev jag mindre glad då jag insåg att han helt själv kunde klättra upp i soffan och sedan ställa sig på detta vis.Bilden blev bra men inte Niclas, så det var nog bäst att jag gjorde sådär annars har jag
nog fått höra. haha

Varma djur, varm onge

Publicerat: 2010-07-04 Kl: 20:35:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Även denna dag har pappa Niclas tagit på sig extrajobb så jag och Anton har fått roa oss själva. Men åh va rastlös jag blir då jag vet att vi inte tar oss någon vart. Visst kunde vi ta bussen, men vart skulle vi åka då?
Men så kom det nu ikväll tre stycken änglar som gjorde våran kväll, Fredrik, Hanna och deras söta Julia kom och drack kaffe och barnen busade. Anton fick någon som ville åka på brandbilen som han i vanliga fall springer omkring med här hemma. Visst gick det lite tyngre då han fick skjutsa en söt tjej, men det blev dubbelt så roligt också. OJojj va kul dom hade, Anton var dyblöt i svett så han fick fortsätta springa i blöjan.Ja vi har ju varit hundvakt i helgen, inte mycket till sällskap direkt. Hunden Hero grävde sig en djup grop i sandlådan och där har han legat. Det är visst för varmt för att vara djur också. Våra katter har legat utslagen och rädd. Emo har varit varm och arg, han klodde upp Anton med rivmärken över både bröst och i ansiktet. Han fick nog till slut efter att ha fått utstå Anton som lyfter honom i svansen, petar honom i ögonen, och sätter sig på honom. Katten Saga hon ligger där hon ligger hon... Sommar sommar sommar

Publicerat: 2010-07-03 Kl: 20:22:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Anton badar och badar ute i sin pool på dagarna. Jag gör då så att han sitter i skuggan, men det är inte det lättaste i annat fall. Blir värre då han går... för hans skull så vorde det bra om han tänker släppa taget och gå själv snart eftersom han har så mycket spring i benen. Här inne så spriger han fram och tillbaka med bilen sin så jag tror han nöter sönder golvet snart. haha.
Han är fortfarande en liten fegis som vill hålla mamma i ena handen då vi går.

Idag tänker jag på alla gravida stackare, ja alla djur och gammla,..ja jag tänker väl lite på alla som tycker det är jobbigt med värmen. Nu ska vi inte klaga för det är så typiskt svenskt " åh herre gud va varmt" "å herre gud va kallt!" Men jag har iaf tänkt på de stackarna med stora magar, vi tänker oss Anna, gravid i vecka 41, stor och tung svullen om fötter, ben, händer, ja allt. Tänk stackarn som nu har gått 1 vecka över tiden också. Jag tänker tex på dig Jenny som fick din lilla Casper i rätt tid :)

Men visst är det skönt att sommaren och värmen äntligen har kommit! Hoppas satt man kan få lite färg på benen också. jag får passa på medans Anton vilar mitt över dagen.
Nu kom pappa Niclas äntligen hem från jobbet så då stänger vi ner här.

Hej hopp

Dagens tips

Publicerat: 2010-07-02 Kl: 21:03:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Anton gästbloggar

Dagens skogsmiddag

Skogsrullade gran och tallkottar med brun barr.
Tupp, höna eller kycklingstrån toppad med en gröna lingonbuskar.
Detta smaksatt med liljekonvaljsblad och trärot.

Smaklig måltid!
Ha en fortsatt trevlig fredagkväll.
Mvh Kungen AntonRSS 2.0